www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Αστυνομικός - ασφάλεια του εισαγγελέα του Α.Π. ο 40χρονος που φωτογραφίζει η Σέχτα ως φρουρό του Γκιόλια

Λαβράκια βγάζει η εξέταση λέξη προς λέξη της προκήρυξης της Σέχτας με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.


Σε ένα σημείο της προκήρυξης, η τρομοκρατική οργάνωση αναφέρεται σε έναν 40χρονο γκριζομάλλη και σε ένα νεαρό 25 - 30 χρονών οι οποίοι προστάτευαν τον Σ. Γκιόλια στις μετακινήσεις του. Δίνουν μάλιστα και τον αριθμό κυκλοφορίας του 40χρονου.

'Οπως προκύπτει, ο 40χρονος είναι αστυνομικός, μέλος της ασφάλειας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε. Σύμφωνα με την αστυνομία ο συγκεκριμένος αστυνομικός παρείχε τις υπηρεσίες του εν αγνοία των προϊσταμένων του και του κ. Τέντε!

'Οπως ισχυρίζεται ο ίδιος, παρείχε προστασία στον Σ. Γκιόλια λόγω των φιλικών σχέσεων που είχαν
από τον χώρο του αθλητισμού, ενω ο νεαρός που τον συνόδευε ήταν φίλος του.

Το επίμαχο σημείο της προκήρυξης:

....Πιο συγκεκριμένα ο Γκιόλιας ξεκινούσε καθημερινά απ΄ το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου 21 μεταξύ 12.10-12.25 για να μεταβεί στη ραδιοφωνική εκπομπή του πάντα αργοπορημένος. Ένα 20λεπτο πριν, πλησίαζε στο σπίτι του και στάθμευε στην αθέατη γωνία Νυμφών και Δαιδάλου μηχανή συνοδού ασφαλείας με τον αναβάτη της, που ακολουθούσε το smart σε απόσταση 5-10 μέτρων όταν αυτό ξεκινούσε. Ο Γκιόλιας διέθετε 2 Φιλιππινέζες- γορίλες που άλλαζαν μεταξύ τους συνήθως ανά βδομάδα. Ο πρώτος ήταν νεαρός 25-30 χρονών με fitness στυλάκι, που συνήθως χάζευε παίζοντας με το κινητό του και χρησιμοποιούσε μηχανή μαύρη-ασημί μάρκας ΤDΜ, ενώ ο δεύτερος ήταν πιο έμπειρος, 40άρης γκριζομάλλης, είχε αγαπημένη συνήθεια να διαβάζει εφημερίδα πάνω στη μηχανή, να περπατάει σαν να έχει καρπούζια στις μασχάλες, ενώ χρησιμοποιούσε κι αυτός μηχανή on-off transalp με αριθμό κυκλοφορίας ΧΧΚ 389. Τονίζουμε πως ο Γκιόλιας για να μην στιγματιστεί στη γειτονιά ότι έχει συνοδούς, τους υποχρέωνε να σταθμεύσουν στη γωνία με την Νυμφών που δεν γίνονταν αντιληπτοί, ώστε να μην φανεί κι ο ίδιος ασυνεπείς με τα όσα έγραφε.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: