www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

«Αναξιόπιστες οι ελληνικές κυβερνήσεις»

Κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, αλλά και δυσαρέσκεια για τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση αποτυπώνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εφημερίδες.

Σύμφωνα με έρευνα της Public Issue για την Καθημερινή, το 52% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται ποτέ ή σχεδόν ποτέ τις ελληνικές κυβερνήσεις, ενώ τέσσερις στους 10 Ελληνες τις εμπιστεύονται μόνο περιστασιακά.

Επιπλέον, συντριπτικό είναι το ποσοστό (89%) εκείνων, που εκτιμούν ότι οι κυβερνήσεις εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα. Σχετικά με την υφιστάμενη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, 77% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αυτό διασπαθίζεται.

Το 65% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση εκτιμά ακόμα ότι η διαφθορά στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη, το 27% ότι είναι μάλλον μεγάλη, με τους πολιτικούς να προηγούνται στη «μαύρη λίστα των διεφθαρμένων» και τους γιατρούς να έπονται. Τέλος, σε ποσοστό 53% υπάρχει έλλειμμα

Παρέμβαση Παπανδρέου στη Siemens για στοιχεία

Επιστολή στη Siemens έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου καλώντας την να μεταβιβάσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης στην αρμόδια Εξεταστική σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα- Θετική απάντηση της Siemens ΕλλαςΟ πρωθυπουργός, διά του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη, απευθύνεται στον διευθυντή της Siemens Ελλάς Π. Ξυνή και ζητά όλα τα στοιχεία για παράνομες χρηματοδοτήσεις και πρόσωπα που υπάρχουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και σχετίζονται με την υπόθεση.


Στην επιστολή εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Παμπούκης προειδοποιεί ότι η συνεργασία είναι το λιγότερο που πρέπει να κάνει η εταιρεία προκειμένουν να εξακολουθήσει να συνεργάζεται με το ελληνικό δημόσιο.

“Οι διερευνόμενες πράξεις έχουν έντονη ηθική απαξία και ζημιώνουν επίσης τη φήμη της εταιρείας σας, που πιστεύω θα θέλει να βάλει ένα οριστικό τέλος τοσο την ιστορία αυτή όσο και σε αυτές τις πρακτικές” αναφέρει ο κ. Παμπούκης στην επιστολή προς τον κ. Ξυνή και συνεχίζει: “Έμπρακτα αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συμβάλλετε με την πλήρη αποκάλυψη πράξεων παρανόμων

Τρανταχτά ονόματα στο... χειρουργείο του ΣΔΟΕ

Νέα λίστα με 20 μεγαλογιατρούς αλλά και δικηγόρους που φαίνεται ότι ζουν με δανεικά!

«Oι γιατροί του Κολωνακίου ήταν μόνο η αρχή. Τώρα το ΣΔΟΕ μπαίνει στο “ψαχνό”». Εδώ και τρεις μήνες το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει βάλει στοίχημα, πέρα από κάποια «χτυπήματα» που μπορεί να έχουν και επικοινωνιακό χαρακτήρα, να χτυπήσει στη ρίζα της τη φοροδιαφυγή ελέγχοντας κατηγορίες επαγγελματιών που δηλώνουν στην Εφορία προκλητικά χαμηλά εισοδήματα.

Τα αποτελέσματα αυτής της εκστρατείας είναι θεαματικά:

* Από 2.500 γιατρούς που ελέγχθηκαν 20 μεγαλογιατροί-«τρανταχτά ονόματα» στις ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας εντοπίστηκαν για όργιο φοροδιαφυγής.

* Δεκάδες δικηγόροι έπεσαν στη «φάκα» καθώς δεν δήλωναν καμία αμοιβή πέραν των υποχρεωτικών παραστάσεων στα δικαστήρια. Στο στόχαστρο μπήκαν και γνωστά ονόματα που εμφανίζονται σε τηλεοπτικά παράθυρα.

* Ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και καλλιτέχνες δεν δήλωναν τις εισπράξεις ούτε τα «νυχτοκάματά» τους.

* Γνωστοί συμβολαιογράφοι συμμετείχαν με το αζημίωτο σε δεκάδες μεταβιβάσεις ακινήτων μεγάλης αξίας μέσω offshore.

Με αυτή την επιχείρηση που καθημερινά διευρύνεται και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών το υπουργείο Οικονομικών θέλει να στείλει μήνυμα στην ελληνική κοινωνία που επλήγη από τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί το φαινόμενο μισθωτοί και συνταξιούχοι να πληρώνουν τον φόρο τους με ακρίβεια δεκαδικού και κάποιοι άλλοι να εμφανίζεται στην Εφορία ότι

Προσφυγή υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας στο ΣτΕ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν δυο οδηγοί και μια συνοδός σχολικών λεωφορείων που συνόδευε παιδιά (ΑΜΕΑ) προς τα ειδικά σχολειά του Νομού Αττικής. Ζητούν να ακυρωθεί η από 12.11.2008 απόφαση του τότε υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη.


Οι δύο οδηγοί και η συνοδός υπηρετούσαν στο υπουργείο Παιδείας από το έτος 2002 έως το 2009 και όπως αναφέρουν, τον Νοέμβριο του 2008 τους κοινοποιήθηκε έγγραφο της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας στο οποίο αναφερόταν ότι υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του υπουργείου και ιδιωτικής εταιρείας.

Παράλληλα τους δόθηκε εντολή να συνεχίζουν να εργάζονται για λογαριασμό της ιδιωτικής εταιρείας.

Όπως τονίζουν στην προσφυγή τους, διαμαρτυρήθηκαν στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημήτριο Πλατή, ο οποίος τους σύστησε να παραιτηθούν για προσωπικούς λόγους, ενώ αρνήθηκε να

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Τανάγρα Βοιωτίας

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 18:00 σήμερα στην Τανάγρα Βοιωτίας ανάμεσα στα χωριά Κλειδί και Ασωπία.


Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα και πευκοδάσος.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Κάποιοι έβγαλαν λεφτά από το Βατοπέδι»

Την ύπαρξη σκανδάλου στην υπόθεση Βατοπεδίου, επί των ημερών της Ν.Δ., αποδέχεται η Ντόρα Μπακογιάννη. Με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος της Κυριακής» παίρνει σαφείς αποστάσεις από το πόρισμα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Ως "μία τρύπα στο νερό" χαρακτηρίζει η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι, καθώς αποσυνδέει την υπόθεση από τις πολιτικές ευθύνες της Ν.Δ. για την ανταλλαγή των εκτάσεων του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου και σημειώνει πως θα έπρεπε να διερευνηθεί όλη η πορεία των ανταλλαγών.


Η Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνει ότι θα έπρεπε να πέσει φως στο πως έγιναν οι ανταλλαγές, σε ποιες μελέτες

Δ. Αβραμόπουλος: Δηλώνει έτοιμος για να «ενώσει την κεντροδεξιά»

Διακριτές αποστάσεις από τις πεποιθήσεις του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά που φέρεται να εγκαταλείπει την ιδέα της κεντροδεξιάς και να προωθεί στη Ν.Δ. έναν καθαρό, δεξιό προσανατολισμό, ο Δ. Αβραμόπουλος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της Ντορας Μπακογιάννη στη μεγάλη «κεντροδεξιά παράταξη».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα της Κυριακής", ο Δ. Αβραμόπουλος δηλώνει ότι δεν δικεδικεί καμία θέση στη Ν.Δ., ούτε αυτή του αντιπροέδρου του κόμματος, αλλά εμφανίζεται έτοιμος για έναν ρόλο που θα καταφέρει να ενώσει την κεντροδεξιά: Ο δικός μου ρόλος είναι και θα είναι ενωτικός. Πέρα και πάνω απότα πρόσωπα και με γνώμονα αξίες και πολιτικές αρχές", αναφέρει

Τι έκανε η Ευγενία Μανωλίδου πριν μπει στην τηλεόραση;

Η παρουσιάστρια που κέρδισε το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού είχε διαφορετική σταδιοδρομία πριν ασχοληθεί με την showbiz.Η Ευγενία Μανωλίδου γεμίζει τις Κυριακές μας με τις χορευτικές της φιγούρες, πριν μπει στον χώρο της τηλεόρασης όμως είχε διαπρέψει στο μουσική. ''Ο τόπος μας χάνει γιατί η Μανωλίδου δεν κρατά μια μπαγκέτα στο χέρι'', υποστηρίζει ο Κώστας Ιωαννίδης στην εφημερίδα Espresso. ''Αδικείται με αυτά που κάνει στα κανάλια, παρ'ότι τα κάνει πολύ καλά. Το σύστημα όπως έχει διαμορφωθεί θα την απορρίψει σύντομα.Είναι έξυπνη όμως και θα την κοπανήσει. Αυτή η γυναίκα γεννήθηκε για να δημιουργεί'', συνεχίζει ο ίδιος.


Ο Κώστας Ιωαννίδης είναι ένας γνωστός συλλέκτης, που της έδωσε πρώτος την ευκαιρία να να διευθύνει την Ορχήστρα Χρωμάτων του Μάνου Χατζιδάκι. Η γνωριμία τους έγινε το 2000, όταν η

Σωφρονισμός με... «βραχιόλια»

Τα «ηλεκτρονικά βραχιόλια» για κρατούμενους μπαίνουν και επίσημα πλέον στην ημερήσια διάταξη της σωφρονιστικής μας πολιτικής. Το αμφιλεγόμενο αυτό μέτρο διαρκούς επιτήρησης του κρατούμενου εκτός φυλακής, που ισχύει σε πολλές χώρες, συζητείται ως πρόταση στην ειδική επιτροπή για την αναθεώρηση του σωφρονιστικού κώδικα, που συστήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τα άλλα εξίσου σημαντικά μέτρα που μελετά η επιτροπή, είναι η επιβολή κατ' οίκον περιορισμού σε ελαφροποινίτες (σε συνδυασμό πιθανότατα με το ηλεκτρονικό βραχιόλι) και η δημιουργία ειδικών χώρων μέσα στις φυλακές για την οικογενειακή επανένωση και συνεύρεση των κρατουμένων με τους οικείους τους. Παράλληλα προωθούνται η ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ διευθυντών και συμβουλίων της φυλακής, η ανασυγκρότηση των αγροτικών φυλακών και η λειτουργία προγραμμάτων πρόληψης της υποτροπής

Υπερκινητικά ακίνητα

Σημεία και τέρατα αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για τις off shore εταιρείες και τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους. Στο στόχαστρο του σώματος βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες περισσότερες από 50 μεταβιβάσεις ακινήτων μεγάλης αντικειμενικής αξίας από off shore σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες. Στις περισσότερες από τις επίμαχες πράξεις διαπιστώθηκε ότι τα ακίνητα αυτά δεν ήταν καν δηλωμένα στις εφορίες.

«Η περίπτωση Τσοχατζόπουλου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», επισημαίνουν στελέχη του ΣΔΟΕ. «Υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοιες υποθέσεις και από τους πρώτους ελέγχους προκύπτει φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ». Το προηγούμενο οικονομικό έτος δήλωσαν κατοχή ακινήτου 1.251 εξωχώριες εταιρείες, ενώ ο αριθμός τους υπολογίζεται σε πάνω από 4.000.


Η εντολή που έχει από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ο επικεφαλής του σώματος Γ. Καπελέρης είναι με το πέρας της προθεσμίας που ορίζει ο νέος φορολογικός νόμος, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, για τις μεταβιβάσεις αυτών των ακινήτων σε φυσικά πρόσωπα με ευνοϊκούς όρους, να

Οι 10 τελικές αλλαγές στο ασφαλιστικό

ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ μέσα στην εβδομάδα, με την παρουσία στην Αθήνα των επιτηρητών της τρόικας, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, οι οποίες θα είναι ευθύγραμμες και καθολικές: θα αφορούν τόσο τον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα, τους άνδρες και τις γυναίκες, τους ένστολους και τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ).

Οι δραματικές περικοπές στο συνταξιοδοτικό, έστω και αν αυτή η παρέμβαση θα εκδηλωθεί εν μέσω θέρους και καλοκαιρινών διακοπών, αναμένεται να προκαλέσουν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις. Ακόμη και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ (συνδικαλιστικό, κοινοβουλευτική ομάδα κ.ά.). Πόσω μάλιστα όταν η διπλή παρέμβαση στο ασφαλιστικό (ιδιωτικό και δημόσιο τομέα) θα επεκταθεί στους ένστολους, (τομέα ταμπού μέχρι σήμερα), και θα συνδυαστεί με την περικοπή των αποζημιώσεων απόλυσης.


Με μεταβατική περίοδο μόλις 6 μηνών, από τις αρχές του 2011 ο νέος ασφαλιστικός χάρτης θα περιλαμβάνει:

* Την καθιέρωση του 65ου ως γενικού ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση. Οποιος βγαίνει νωρίτερα θα πληρώνει πέναλτι 6% για κάθε χρόνο ή 30% την 5ετία.

* Μόνο σε δύο περιπτώσεις θα προβλέπεται συνταξιοδότηση πριν από τα 65 χρόνια ηλικίας: για τους ασφαλισμένους στα ΒΑΕ και για όσους έχουν 40 έτη ασφάλισης. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι

Παγκόσμια υπερθέρμανση ή παγκόσμια ψύξη;

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Βόνη η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα, που ξεκίνησε στις 31 Μαΐου με τη συμμετοχή τουλάχιστον 190 κρατών. Και ενώ ο ΟΗΕ προσπαθεί να «πείσει» τις ΗΠΑ και την Κίνα να λάβουν κάποια μέτρα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, προκειμένου να αποτραπεί η επικείμενη παγκόσμια υπερθέρμανση, μόλις ένα μήνα πριν, στο Σικάγο, σε μια «άλλη» διεθνή διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή, μια μερίδα «διαφωνούντων» και «ετερόδοξων» ειδικών προέβλεπε, αντίθετα, την έλευση μιας νέας εποχής... παγετώνων.

Οι 75 κλιματικοί εμπειρογνώμονες, που έκαναν ανακοινώσεις στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή, που έλαβε χώρα στο Σικάγο, με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Heartland Institute, δεν φαίνεται να συμμερίζονται την άποψη των περισσότερων «ορθόδοξων» κλιματολόγων, που συμμετέχουν στη

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Σεισμική δόνηση, που κατά τις πρώτες εκτιμήσεις είχε μέγεθος 6,2 βαθμών, ταρακούνησε τη βόρεια Ιαπωνία σήμερα Κυριακή, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 12:33 [06:33 ώρα Ελλάδας] έγινε αισθητός και στο Τόκιο.

Ο καιρός σήμερα

Καλό καιρό με υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια περιμένουμε την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 35 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 24 ως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 21 ως 35 στη Δυτική Ελλάδα, 24 ως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, μέτριοι δυτικοί στα νοτιότερα πελάγη. Μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο

ΗΠΑ - Ινδικός ωκεανός - σεισμός. Πληροφορίες γιά τον ισχυρό σεισμό κοντά στα ινδικά νησιά Νικομπάρ.

΄Ενας πολύ ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα κοντά στα νησιά Νικομπάρ της Ινδίας και, ταυτοχρόνως, στα βορειοδυτικά της άκρης του νησιού της Ινδονησίας Σουμάτρα, όπως ανακοίνωσε πριν από τα μεσάνυκτα, ώρα Ελλάδας, το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του "Κέντρου Προειδοποίησης Τσουνάμι στον Ειρηνικό", υπήρξε μία προειδοποίηση για τσουνάμι σε όλες τις περιοχές του Ινδικού Ωκεανού, την οποία, όμως, μέσα σε σχετικά λίγη ώρα, οι αμερικανικές αρχές "αναθεώρησαν προς τα κάτω", τονίζοντας ότι "δεν μπορεί να προκύψει απειλητικό τσουνάμι, σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 χλμ., από το