www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΕΕΤΤ: Μη χρησιμοποιείτε ασύρματα τηλέφωνα DECT 6.0


Σύσταση στους καταναλωτές να μη χρησιμοποιούν ασύρματα τηλέφωνα τεχνολογίας DECT 6.0, καθώς κάνουν παρεμβολές στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, απηύθυνε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Πρόκειται για τηλέφωνα που προέρχονται από τις ΗΠΑ και εκπέμπουν στο φάσμα των 1,9 GHz, το οποίο χρησιμοποιείται στην Ευρώπη για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Τα ευρωπαϊκά ασύρματα τηλέφωνα

Σεισμική δόνηση στην Πελοπόννησο


Σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι με το επίκεντρο να τοποθετείται μεταξύ Πάτρας και Αιγίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η δόνηση είχε ένταση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 24 χλμ. ανατολικά της Πάτρας. Το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε

Μετά το Πάσχα τα επόμενα βήματα για τα ακίνητα του Δημοσίου


Μετά το Πάσχα θα κατατεθεί η έκθεση των τραπεζών για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας αλλά και η μελέτη για το αν θα πρέπει να γίνει ή όχι ο διαχωρισμός μεταξύ ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Στις παραπάνω αποφάσεις προχώρησε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, η συνεδρίαση της οποίας ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Αρμόδιο στέλεχος ανέφερε ότι συζητήθηκαν και οι επιλογές γα την "οψιόν" της ΔΕΗ στη ΔΕΠΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι καθώς η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της, ίσως ένα κοινό σχήμα να μην είναι η καλύτερη επιλογή.

Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ προγραμματίζεται μέσα στο 2011.

Στην επιτροπή συζητήθηκε και το ζήτημα του ΟΤΕ, με αρμόδια στελέχη να αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των Γερμανών παραμένει «ζωντανό» αλλά η Ελλάδα είναι αυτή που θα αποφασίσει  αν θα

ΥΠΕΚΑ: Δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησης αυθαιρέτων


Δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση η νομιμοποίηση ή η «τακτοποίηση» αυθαιρέτων υποστήριξαν σήμερα στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος για βιοκλιματικές και αστικές αναπλάσεις από την ηγεσία του υπουργείου.
 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μια τέτοια κίνηση θα προσέκρουε σε συνταγματικά προβλήματα, ωστόσο, το ζήτημα του ύψους των προστίμων διατήρησης διαφέρει από την νομιμοποίηση ή την «τακτοποίηση» και μπορεί να ρυθμιστεί από το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να διαμορφωθούν σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να είναι εισπράξιμα

Περισσότερο ΟΤΕ θέλει η Deutsche Telekom


Την αύξηση της παρουσίας της στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ επιδιώκει η Deutsche Telekom (DT), η οποία περιμένει τις σχετικές κινήσεις από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου.

Στέλεχος της γερμανικής εταιρείας που δεν κατονομάζεται φέρεται να δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η DT θέλει να αυξήσει το ποσοστό της, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 30%. Αντίστοιχα, το Δημόσιο ελέγχει το 20% των δικαιωμάτων ψήφων των μετοχών, στο χαρτοφυλάκιό του όμως έχει 16% του

Αγωγή Apple κατά Samsung για τα κινητά και τις ταμπλέτες Galaxy


Aγωγή κατά της νοτιοκορεάτικης εταιρείας Samsung Electronics κατέθεσε η αμερικανική εταιρεία Apple, υποστηρίζοντας ότι η σειρά Galaxy των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών-ταμπλετών της πρώτης περιλαμβάνει σε σημαντικό βαθμό αντιγραφές χαρακτηριστικών και λειτουργιών των προϊόντων iPhone και iPad.

Οι συσκευές Galaxy «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα Android της Google διαφορετικό από το λειτουργικό της Apple, όμως, σύμφωνα με την αγωγή της τελευταίας, η Samsung έχει αντιγράψει δεκάδες άλλα χαρακτηριστικά, όπως την εμφάνιση των εικονιδίων της οθόνης.

Η Apple κατηγορεί την κορεατική εταιρεία ότι έχει παραβιάσει μια σειρά από κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες της.

Η Samsung από την πλευρά της έκανε γνωστό ότι θα απαντήσει στην αγωγή της Apple «μέσω των κατάλληλων νομικών μέτρων για να προστατεύουμε την πνευματική ιδιοκτησία μας».

Σημειώνεται πως η κορεατική εταιρεία, για να ανταγωνιστεί καλύτερα την Apple, ανασχεδίασε μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες τη νέα της ταμπλέτα των 10,1 ιντσών, που είχε παρουσιάσει μόλις το

Ιατρικό Aθηνών: Στην κυβέρνηση η απόφαση για τη σύμπραξη με το Ερρίκος Ντυνάν


Η γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «δεν σημαίνει τίποτε για εμάς» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Ιατρικό Αθηνών και σημειώνει πως η απόφαση για τη σύμπραξη με το Ερρίκος Ντυνάν ανήκει στην κυβέρνηση.

Η εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά πως το ΝΣΚ δεν αποφασίζει, ούτε κρίνει επί διαφορών μεταξύ ιδιωτών, ούτε μεταξύ ιδιώτου και Δημοσίου, καθώς είναι μια κρατική - διοικητική υπηρεσία αντίστοιχη των νομικών υπηρεσιών των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

«Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνώμη διατυπώνει, που ασφαλώς ούτε το κύρος, ούτε την αυθεντία διαθέτει των δικαιοδοτών οργάνων του κράτους», τονίζει το Ιατρικό Αθηνών, προσθέτοντας πως γι' αυτόν ακριβώς το λόγο η νομοθεσία προβλέπει το δικαίωμα και την υποχρέωση της κυβέρνησης να αντιπαρέρχεται την γνώμη του ΝΣΚ και να πράττει ελεύθερα με βάση το κοινό αγαθό,

ΟΑΕΕ: Αναστολή χορήγησης σύνταξης σε συνταξιούχους που δεν απογραφούν


Να απευθυνθούν άμεσα σε τράπεζα της επιλογής τους προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της απογραφής καλεί ο ΟΑΕΕ τους συνταξιούχους που δεν το έχουν ήδη κάνει.

Ενημερώνει παράλληλα ότι σε

Θ. Πάγκαλος: Νωθρός και αργόσχολος ο Κ. Καραμανλής όχι ο λαός


Σκληρή απάντηση επεφύλαξε στην Νέα Δημοκρατία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος με αφορμή την κριτική που του άσκησε ο Γ. Μιχελάκης για τις φερόμενες δηλώσεις του σε τουρκική εφημερίδα.

«Ο κύριος μαζί τα φάγαμε”ξαναχτύπησε. Αφού αποκάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους “κοπρίτες”και αφού χαρακτήρισε τους αξιωματικούς των Ενόπλων μας Δυνάμεων“αντιπαραγωγικούς, πήγε στην Τουρκία για να λοιδορήσει συλλήβδην τους Έλληνες», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Πάγκαλου:

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ούτε αργόσχολοι ούτε νωθροί, ήταν όμως ο Κώστας Καραμανλής και γι αυτό οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή, υπογραμμίζει σε υψηλούς τόνους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η «μνημειώδης φράση "άσ' το γι αργότερα", αποτελεί τον

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών Πάσχα και Πρωτομαγιά


Σε ισχύ θα τεθεί από την τροχαία την περίοδο των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς.

1. Τη Μεγάλη Πέμπτη για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα και από 15.00 έως 22.00 και τη Μεγάλη Παρασκευή για το ρεύμα εξόδου από 06.00 έως 16.00 ώρας θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:


α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών –

Σύλληψη 32χρονου για βιομηχανική κατασκοπεία


Για βιομηχανική κατασκοπεία συνελήφθη 32χρονος υπάλληλος Ανώνυμης Εμπορικής Εταιρείας με έδρα την Αττική, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται και η 34χρονη φίλη του.

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα για παραβιάσεις υπολογιστικών συστημάτων, μετά από καταγγελία της Α.Ε..

Συγκεκριμένα, η καταγγελία αφορούσε διείσδυση και παράλληλα διακίνηση, ηλεκτρονικά και μέσω του διαδικτύου, μεγάλου αριθμού και όγκου δεδομένων, με στοιχεία προσωπικών δεδομένων πελατών, οικονομικών σχέσεων της εταιρείας με τους πελάτες της, στοιχεία της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, καθώς και απόρρητα οικονομικά στοιχεία, με αποτέλεσμα η υφαρπαγή και παράνομη επεξεργασία των ανωτέρω δεδομένων να προκαλέσει ζημία στην εταιρεία, που, όπως υποστηρίζει, υπερβαίνει τα 5.000.000 ευρώ.

Αφού αξιολογήθηκαν τα ψηφιακά δεδομένα, διενεργήθηκε διαδικτυακή ανάλυση για εντοπισμό της θέσης των δραστών και κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στους χώρους της ηλεκτρονικής διακίνησης

Εκτός λειτουργίας το μαιευτήριο Γαία

Μπλόκο στη λειτουργία της μαιευτικής - γυναικολογικής κλινικής Γαία βάζει η ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που σύμφωνα με πληροφορίες απεφάνθη χθες ότι η σύμπραξη του Ιατρικού Κέντρου με το Κοινωφελές ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν δεν είναι σύννομη.

Η γνωμοδότηση είχε ζητηθεί από τον υπουργό Υγείας κ. Αν. Λοβέρδο μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η λειτουργία της κλινικής δυναμικότητας 130 κλινών από το Ιατρικό Κέντρο στις εγκαταστάσεις του Ερρίκος Ντυνάν. Είχε προηγηθεί ανάλογη απόφαση, τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που υποστήριζε πως η κλινική θα μπορούσε να λειτουργεί ως τμήμα του Ερρίκος Ντυνάν και όχι ως ανεξάρτητη κλινική που να την εκμεταλλεύεται ιδιώτης (Ιατρικό Κέντρο).

Η απόφαση του προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν κ. Αν. Μαρτίνη να συνεργαστεί με το Ιατρικό Κέντρο του κ. Γ. Αποστολόπουλου το Φθινόπωρο του 2009 δεν βρήκε σύμφωνους τους άλλους ιδιωτικούς ομίλους που υποστήριζαν πως θα έπρεπε να γίνει διαγωνισμός αφού το Ντυνάν εποπτεύεται από το

Πέθανε στα 48 ο μεγιστάνας της σοκολάτας Πιέτρο Φερέρο

Τραγική κατάληξη είχε το επαγγελματικό ταξίδι του 48χρονου Ιταλού επιχειρηματία Πιέτρο Φερέρο, συνιδιοκτήτη του ομίλου Ferrero, που παράγει τα γνωστά σοκολατάκια, τη Nutella και τα Kinder.

Ο 48χρονος μεγιστάνας, που διοικούσε την εταιρεία μαζί με τον αδελφό του, έχασε τη ζωή του πιθανότατα από παθολογικά αίτια, την ώρα που έκανε ποδήλατο.

Την εταιρεία Ferrero την ίδρυσε ο παππούς του το 1942 στην πόλη Άλμπα. Λόγω του πολέμου, η αγορά της σοκολάτας ήταν εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Σύμφωνα με το BBC, ο Πιέτρο Φερέρο ο πρεσβύτερος ανακάλυψε τον συνδυασμό του κακάο με φουντούκια. Το μείγμα αυτό, η γνωστή σε όλους Nutella, αποδείχθηκε

Εμπρηστικοί μηχανισμοί στα γραφεία Β. Παπανδρέου και Φ.Πετραλιά


Αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανικούς με γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι το βράδυ της Δευτέρας, στις 22.20, στις εισόδους των πολιτικών γραφείων της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά και της Βάσως Παπανδρέου που βρίσκονται στον ημιώροφο και στον 5ο όροφο αντίστοιχα, κτιρίου στην οδό Ακαδημίας 28.

Στο γραφείο της κ. Πετραλιά, στον ημιώροφο, ο μηχανισμός αποτελείτο από τρία γκαζάκια, εκ των οποίων εξερράγησαν τα δυο, με αποτέλεσμα να

Διαψεύδει ο Θ. Πάγκαλος τα περί δηλώσεων στην Hurriyet


Διαψεύδει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος τα περί δηλώσεων στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, «κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Παναγιότατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, δεν είχε καμία επαφή με εκπροσώπους του Τύπου. Ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ή με οποιοδήποτε άλλο».

Νωρίτερα, η ΝΔ, διά του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, επιτέθηκε στον κ. Πάγκαλο, με αφορμή τις φερόμενες ως δηλώσεις του.

Ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι «είναι, πλέον, εκτός ελέγχου και εξαιρετικά επικίνδυνος» και τόνισε ότι «το θέμα είναι εάν ο κύριος Παπανδρέου θα εξακολουθήσει να

Στο ΣτΕ φαρμακοποιοί για τη λειτουργία των φαρμακείων Σάββατα-απογεύματα


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 12 φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι επτά λειτουργούν ως Ομόρρυθμες Εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι η άρνηση του υπουργού Υγείας να εκδώσει την προβλεπόμενη από τον νόμο 3918/2011 απόφαση που να καθορίζει τις προϋποθέσεις λειτουργίας των φαρμακείων τα Σάββατα και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης είναι αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και το Σύνταγμα.

Ειδικότερα, ο Ν. 3918/2011 προβλέπει ότι όλα τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν το Σάββατο και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο, οι προϋποθέσεις λειτουργίας των φαρμακείων τις μέρες αυτές θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση.

Η υπουργική αυτή απόφαση έπρεπε να εκδοθεί μέχρι την 1η Απριλίου 2011, αλλά αντί αυτής

Στο iphone το «μικρό λεξικό Μπαμπινιώτη»


Διαθέσιμο και στο iPhone είναι πλέον το Μικρό Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γεωργίου Μπαμπινιώτη ( http://itunes.apple.com/gb/app/id421613903?mt=8 ),  το οποίο έχει τύχει θερμής υποδοχής από το ευρύτερο κοινό και στην έντυπη μορφή του.

Όπως δηλώνει ο κ. Μπαμπινιώτης, η ανταπόκριση του κοινού είναι μεγάλη και το ηλεκτρονικό λεξικό αποκτάται από ενδιαφερομένους σε χώρες τής Ευρώπης, τής Αμερικής ακόμη και τής Ιαπωνίας.

Με αφορμή την εισαγωγή του εν λόγω λεξικού στο iPhone, ο κ. Μπαμπινιώτης μάς μίλησε επίσης για

Ο καιρός στις 19.04.2011


Νεφώσεις με παροδικές βροχές στη Θράκη, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και κυρίως στο Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, λίγες πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα στην υπόλοιπη χώρα και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, περιμένουμε τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2011. Στη Νότια Πελοπόννησο δεν αποκλείεται πρόσκαιρα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά.

Η θερμοκρασία, σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 16 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 7 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς, στο Βόρειο Αιγαίο από 8 έως 12 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Συννεφιά με ασθενείς βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε τη Μεγάλη Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 10. Οι