www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Θ. Πάγκαλος: Νωθρός και αργόσχολος ο Κ. Καραμανλής όχι ο λαός


Σκληρή απάντηση επεφύλαξε στην Νέα Δημοκρατία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος με αφορμή την κριτική που του άσκησε ο Γ. Μιχελάκης για τις φερόμενες δηλώσεις του σε τουρκική εφημερίδα.

«Ο κύριος μαζί τα φάγαμε”ξαναχτύπησε. Αφού αποκάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους “κοπρίτες”και αφού χαρακτήρισε τους αξιωματικούς των Ενόπλων μας Δυνάμεων“αντιπαραγωγικούς, πήγε στην Τουρκία για να λοιδορήσει συλλήβδην τους Έλληνες», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Πάγκαλου:

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ούτε αργόσχολοι ούτε νωθροί, ήταν όμως ο Κώστας Καραμανλής και γι αυτό οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή, υπογραμμίζει σε υψηλούς τόνους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η «μνημειώδης φράση "άσ' το γι αργότερα", αποτελεί τον
ορισμό της αναβλητικότητας και της άρνησης ενός ηγέτη να επιτελέσει το καθήκον του».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαψεύδει και πάλι ότι έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ή με οποιοδήποτε άλλο.

Αντίθετα, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «έχει δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα Economic Observer (9/7/2010) όπου δήλωσε: "Οι Έλληνες δουλεύουν πραγματικά σκληρά. Η παραγωγικότητά μας είναι υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο". Έχει δηλώσει επίσης στην Ελληνική Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό (22/12/2010): "Μια χαρά είναι η Ελλάδα. Και πλουτοπαραγωγικούς πόρους έχει και επιχειρηματίες κι έναν σκληρά εργαζόμενο λαό έχει στον ιδιωτικό τομέα"».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, επισημαίνεται ακόμη ότι σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» (7/4/2011) ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της ΝΔ δήλωσε ότι ο Κ.Καραμανλής, έχοντας πλήρη συνείδηση για το τι ακριβώς συνέβαινε στην οικονομία, του έλεγε : «Ασ' το γι αργότερα». «Μετά το 2007, όταν η οικονομία της χώρας διαλυόταν και τα δάνεια μαζί με το έλλειμμα αυξάνονταν εκτός ελέγχου, ο Τύπος, ακόμα και ο φιλικά προσκείμενος στη ΝΔ, αναπαρήγε διαρκώς την εικόνα ενός Πρωθυπουργού που προτιμούσε να συζητά και να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το να πάρει τις αποφάσεις που έπρεπε. Η μνημειώδης φράση "άσ' το γι αργότερα», αποτελεί τον ορισμό της αναβλητικότητας, της άρνησης, εν τέλει, ενός ηγέτη να επιτελέσει το καθήκον του. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ ούτε αργόσχολοι ούτε νωθροί. Ήταν όμως, δυστυχώς, ο τότε Πρωθυπουργός τους και γι αυτό οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή», υπογραμμίζεται με νόημα, για να ακολουθήσει στη συνέχεια σφοδρή επίθεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ: «... ούτε ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει καλή εικόνα για τον προκάτοχό του, αφού στη Βουλή (1/4/2011) εν τη ρύμη του λόγου του, είπε ότι ο προηγούμενος Πρωθυπουργός είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Βεβαίως μετά η δήλωση διευκρινίστηκε αλλά οι εντυπώσεις έμειναν. Η αγωνία του να πάρει αποστάσεις από την "καταραμένη" πενταετία 2004-2009 της νωθρότητας, της διαφθοράς και της καταστροφής, τον έχει οδηγήσει να διασπάσει το κόμμα του, να ανεβάσει τα ποσοστά του ΛΑΟΣ, να έρθει σε ρήξη με τους "καραμανλικούς" και να συναγωνίζεται τους "Αληθινούς Φιλανδούς" σε αντιευρωπαϊκές λογικές και πρακτικές».

Κλείνοντας, ο κ. Πάγκαλος βάλλει και κατά της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «μέσα στο πρωτοφανές άγχος να αποδείξει ότι παραμένει η "γνησιότερη φωνή" του Α.Σαμαρά στον Τύπο, κατεβαίνει ένα-ένα τα σκαλιά της ποιότητας και της αναγνωσιμότητας για να καταντήσει ένα ακόμα tabloid τύπου Bild».

Δεν υπάρχουν σχόλια: