www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ολυμπιακός - Ρόμα 5-1

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε!


Το «μαγικό ραβδάκι» του Ισπανού τεχνικού ακούμπησε τους «ερυθρόλευκους», εκείνοι πέτυχαν ένα γκολ… για κάθε μέρα από την επιστροφή του στην Ελλάδα και με το τελικό 5-1 επί της Ρόμα, μεταμορφώθηκαν στην ομάδα που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί τους!

Ντελίριο στο «Καραϊσκάκη» για τον εξαιρετικό Ολυμπιακό, οι οποίος -με σκόρερ τους Ιμπαγάσα, Ντουντού, Μήτρογλου, Φετφατζίδη και Σοϊλέδη- σκόρπισε στους πέντε ανέμους τους Ιταλούς!



Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία και στην Φθιώτιδα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 18:00 σε δασική έκταση στο Αφράτο Αιτωλοακαρνανίας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 17:30 σε αγροτοδασική έκταση στα Στίρφακα του νομού Φθιώτιδας.


Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.



Τα εστιατόρια φαστ φουντ «θα έπρεπε να μοιράζουν φάρμακα για τη χοληστερόλη»

Οι αλυσίδες γρήγορου φαγητού καλό θα ήταν να μοιράζουν δωρεάν χάπια με στατίνες στους πελάτες τους προκειμένου να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο από το κορεσμένο λίπος των φαγητών τους, προτείνουν Βρετανοί γιατροί, χωρίς όμως να πείθουν όλους τους συναδέλφους τους.


«Οι στατίνες δεν εξουδετερώνουν όλες τις ανθυγιεινές επιδράσεις ενός χάμπουργκερ και μιας μερίδας πατάτες. Είναι καλύτερο να αποφεύγει κανείς εντελώς το λιπαρό φαγητό. Υπολογίσαμε όμως ότι, όσον αφορά την πιθανότητα καρδιακής προσβολής, η λήψη στατίνης μπορεί να μειώσει το ρίσκο κατά περίπου τον ίδιο βαθμό κατά τον οποίο το αυξάνει το φαστ φουντ» δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Ντάρελ Κόλινς.

Η πρόταση της ομάδας του Κόλινς, δημοσιευμένη στο American Journal of Cardiology, δεν βρίσκει σύμφωνους άλλους ειδικούς. Ο Πίτερ Ουάισμπεργκ, διευθυντής του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιάς, επιμένει ότι ο ορθός τρόπος μείωσης του κινδύνου καρδιαγγειακός παθήσεων είναι η σωστή διατροφή

Το ακριβότερο διαµέρισµα στον κόσµο

Το ακριβότερο διαµέρισµα του κόσµου πωλήθηκε στο Λονδίνο έναντι 140 εκατοµµυρίων στερλινών (σχεδόν 170 εκατ. ευρώ). Με το ποσό αυτό, ο µυστηριώδης αγοραστής του εξασφάλισε «ρουµ-σέρβις» από τον κορυφαίο σεφ Ιστον Μπλούµενταλ, «δωµάτιο πανικού» και σωµατοφύλακες εκπαιδευµένους από τις SΑS, τις βρετανικές ειδικές δυνάµεις.


Το διαµέρισµα απλώνεται σε 2.200 τ.µ., στους δύο τελευταίους ορόφους του κτιρίου που έχει σχεδιάσει ο διάσηµος αρχιτέκτονας λόρδος Ρίτσαρντ Ρότζερς στη διεύθυνση Οne Ηyde Ρark, στο Νάιτσµπριτζ. Εχει θέα σ’ όλο το κέντρο του Λονδίνου και υπόγεια διάβαση που οδηγεί στο εστιατόριο του Ιστον Μπλούµενταλ. Διαθέτει µέτρα ασφαλείας αντάξια του Τζέιµς Μποντ και «δωµάτιο πανικού» για να καταφεύγουν οι ένοικοι σε περίπτωση που απειληθούν από απαγωγείς ή ληστές. Ηταν αναµενόµενο η τιµή του να είναι υψηλή, όµως

«Σκουλήκι» υπολογιστών απειλεί διυλιστήρια και εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας

Η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών Symantec προειδοποιεί για ένα σκουλήκι με την ονομασία Stuxnet το οποίο έχει μολύνει βιομηχανικά συστήματα ελέγχου σε όλο τον κόσμο και θα μπορούσε να επιτρέψει σε χάκερ να παρέμβουν στη λειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, διυλιστηρίων και άλλων υποδομών.


«Πρόκειται για μια αρκετά σοβαρή εξέλιξη» δήλωσε στο CNet o Λίαμ Ο'Μούρτσου της Symantec Security Response. Ανέφερε ότι το Stuxnet έχει μολύνει κέντρα ελέγχου σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Ινδία και το Ιράν αλλά και στη βιομηχανία ενέργειας στις ΗΠΑ. Αρνήθηκε πάντως να κατονομάσει τις

Ανανεωμένος σχεδιασμός, για τις φωτογραφίες σας στο Facebook!

Το Facebook ανανέωσε τη σελίδα που προβάλει τις φωτογραφίες και τα άλμπουμ με το αποτέλεσμα να γίνεται σίγουρα πιο χρηστικό.Ο νέος σχεδιασμός βασίζεται κυρίως στην ύπαρξη μίας μόνο σελίδας ανά άλμπουμ με αποτέλεσμα όλες οι εικόνες να φορτώνονται και να εμφανίζονται καθώς πηγαίνετε προς τα κάτω ακυρώνοντας έτσι τη σελιδοποίηση των άλμπουμ.


Μία ακόμα αλλαγή υπάρχει και στο μέγεθος των φωτογραφιών, αφού πλέον όλες είναι μεγαλύτερες πράγμα που κάνει τη σελίδα να

Κατέρρευσε και δεύτερη εταιρία ταξιδίων – 1.000 τουρίστες ξέμειναν στο εξωτερικό

- Κατέρρευσε, λίγες εβδομάδες μετά τη χρεοκοπία της Goldtrail


Με ένα μήνυμα στην ιστοσελίδα της, η βρετανική εταιρία που εδρεύει στο Μπέρμινχαμ ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να λειτουργεί και συμβούλευσε όσους την είχαν εμπιστευθεί να επικοινωνήσουν με την Ένωση Βρετανικών Γραφείων Ταξιδίων (ABTA). Περίπου 1.200 πελάτες της Sun4U κάνουν αυτή τη στιγμή διακοπές, κυρίως στην Ισπανία.

Η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) δήλωσε ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι πελάτες της Sun4U που έχουν αγοράσει πακέτα διακοπών και προστατεύονται από την Αδειοδότηση Διοργανωτών Αεροπορικών Ταξιδίων (ATOL) να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις

Νέα γενιά Κινέζων χωρίς «σχιστά μάτια»!

Δραματική αύξηση εμφανίζουν στην Κίνα οι πλαστικές επεμβάσεις μεταξύ νέων, εφήβων, ακόμη και παιδιών που επιθυμούν να «απο-σινοποιήσουν» τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ιδίως τα «σχιστά» μάτια. Εν μέσω της ευρέως διαδεδομένης άποψης ότι το διεθνές «λουκ» εξασφαλίζει περισσότερες και καλύτερες εργασιακές ευκαιρίες, οι νεαροί Κινέζοι δεν αξιοποιούν τις διακοπές τους για να εξασκήσουν τα αγγλικά τους σε κάποια χώρα του εξωτερικού, όπως συνέβαινε παλαιότερα, αλλά για να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη, στη Νότια Κορέα ή σε κάποια άλλη γειτονική χώρα και να επιστρέψουν με πιο στρογγυλά μάτια, πιο «τριανταφυλλένια» χείλη, πιο ίσια μύτη, γενικά πιο «δυτικό» πρόσωπο.

Στην αυτοκρατορική Κίνα, πριν από την αγροτική κομμουνιστική επανάσταση του Μάο Τσε Τουνγκ το 1949 που επέβαλε την ομοιομορφία ακόμη και μεταξύ των δύο φύλων, τα τυπικά χαρακτηριστικά της Απω Ανατολής θεωρούνταν η επιτομή της χάριτος. Ολο και περισσότεροι νέοι Κινέζοι και Κινέζες

Διαφήμιση εφορίας ΗΠΑ (greek subs) PENSYLVANIA TAX



Ένα εκατ. χρόνια νωρίτερα ξεκινά η λίθινη εποχή;

Ένα εκατομμύριο χρόνια νωρίτερα απ ό,τι πιστεύονταν μέχρι σήμερα φαίνεται πως ξεκινά η Λίθινη Εποχή, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη που έρχεται να ανατρέψει τις κατεστημένες αντιλήψεις.


Μετά από ανακάλυψη ιχνών από σημάδια πάνω σε απολιθωμένα οστά ζώων τα οποία βρέθηκαν στη βόρεια Αιθιοπία, οι πρόγονοί του ανθρώπου την εποχή της Λούσι –πριν από 3,4 εκατ. χρόνια– χρησιμοποιούσαν πρωτόγονα εργαλεία για να κόβουν το κρέας τους.

Η ομάδα των ερευνητών υπό τον Σάνον ΜακΦέρον του γερμανικού Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Μαξ Πλανκ στη Λειψία, αναφέρει... στη σχετική εργασία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα τα ξένα μέσα, ότι ο Αυστραλοπίθηκος Αφαρένσις (το είδος της Λούσι που ανακαλύφθηκε το 1976) χρησιμοποιούσε εργαλεία. Αυτό σημαίνει ότι η εξέλιξη της χρήσης των εργαλείων και της κατανάλωσης κρέατος είναι πιο αρχαία και περίπλοκη από ό,τι

Απίστευτο: Γυναίκα βλέπει σε απόσταση 10 χιλιομέτρων πεντακάθαρα!

Η Kim Goodman είναι από την Αμερική και έχει μπει στο ρεκόρ γκίνες για τις ικανότητές της να μπορεί να βλέπει έως και 10 χιλιόμετρα τα πάντα πεντακάθαρα χωρίς κανένα πρόβλημα.


Το γεγονός αυτό οι γιατροί είπαν ότι οφείλετε στο ότι τα μάτια της λειτουργούν με τέτοιο τρόπο όπως ένα τηλεσκόπιο.

Οι γιατροί εντυπωσιασμένοι της πρότειναν έναντι μεγάλου ποσού να την χρησιμοποιήσουν για να βλέπουν τα αστέρια με τα καταπληκτικά αυτά μάτια.

Εντοπίστηκαν πετρώματα «συνομήλικα» με τη Γη

Τα αρχαιότερα πετρώματα που έχουν εντοπιστεί ποτέ πιστεύουν ότι ανακάλυψαν οι επιστήμονες στον αρκτικό Καναδά, τα οποία χρονολογούνται λίγο μετά τη δημιουργία του πλανήτη μας –4,5 δισ. χρόνια πριν.


Με το πέρασμα των δισεκατομμυρίων ετών, τα πετρώματα έχουν υποστεί αλλεπάλληλες επεξεργασίες, όπως προσμίξεις και λιώσιμο, όμως τα βράχια που ανακαλύφθηκαν στην αρκτική νήσο Μπάφιν, φαίνεται να περιέχουν τις χημικές «υπογραφές» των αρχέγονων πετρωμάτων, που χρονολογούνται... λίγο μετά το βίαιο σχηματισμό του πλανήτη μας.

Οι γεωχημικές αυτές υπογραφές στις αρκτικές λάβες είναι τουλάχιστον 4,45 δισ. χρόνια ετών, ενώ η Γη έχει ηλικία 4,54 δισ. ετών. Η ανακάλυψη, υπό τον δρα Μάθιου Τζάκσον του τμήματος γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και του Ινστιτούτου Κάρνεγκι, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature»,

Ο ουρανοξύστης που θα ταΐζει μια ολόκληρη πόλη!

600 ΜΕΤΡΑ ΜΕ 132 ΟΡΟΦΟΥΣ


Ο ουρανοξύστης αυτός είναι σχεδιασμένος από τον Βέλγο αρχιτέκτονα Vincent Callebaut και θα μπορούσε να παράγει αγροτικά προϊόντα για μια ολόκληρη πόλη. Στους ορόφους του θα μπορούν να μεγαλώνουν βοοειδή αλλά και κοτόπουλα ενώ θα υπάρχει χώρος για... την καλλιέργεια 28 διαφορετικών ειδών λαχανικών.
 
Θα υπάρχουν φυσικά και διαμερίσματα για να μένουν άνθρωποι που θα είναι υπεύθυνοι για την καλλιέργεια του ορόφου τους. Είναι μια πολύ τολμηρή πρόταση που όμως θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμα αγαθά σε πυκνοκατοικημένες και μολυσμένες από το καυσαέριο πόλεις.

Έρχεται το εμβόλιο εναντίον του... στρες!

Ξεχάστε προσεγγίσεις όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός και τα χάπια. Σύντομα η αντιμετώπιση του χρόνιου στρες ίσως είναι τόσο απλή όσο ένα... τσίμπημα.


Αυτό τουλάχιστον υπόσχονται ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, οι οποίοι αναφέρουν ότι βρίσκονται κοντά στην ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου ενάντια στο χρόνιο στρες. Οπως μάλιστα τονίζουν οι επιστήμονες, το εμβόλιο θα βοηθά...

στη χαλάρωση του οργανισμού χωρίς όμως να μειώνει τη δραστηριότητά του.

Ο καθηγητής Σαπόλσκι υποστηρίζει ότι βρίσκεται κοντά στην ανάπτυξη ενός γενετικώς τροποποιημένου εμβολίου το οποίο θα καταργήσει την ανάγκη για φάρμακα ή άλλου τύπου θεραπείες χαλάρωσης.

Ο δρ Σαπόλσκι παρατήρησε όμως μελετώντας ζώα στην Κένυα ότι αν και μια ζέβρα παράγει γλυκοκορτικοειδή όταν έρχεται αντιμέτωπη με ένα λιοντάρι και στη συνέχεια σταματά την παραγωγή

Ανθρώπινος εγκέφαλος: ένα υπόδειγμα Internet!

O εγκέφαλός μας φαίνεται ότι είναι ένα τεράστιο δίκτυο με αμέτρητες διακλαδώσεις, όπως το Ιnternet, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που έρχεται να καταρρίψει την κρατούσα θεωρία η οποία ανέφερε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί όπως μια μεγάλη εταιρεία με ιεραρχική, κάθετη δομή.


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες χρησιμοποίησαν, όπως αναφέρουν στην επιθεώρηση «Ρroceedings of the Νational Αcademy of Sciences», μια νέα τεχνική η οποία καταγράφει την πορεία των σημάτων μεταξύ διαφορετικών περιοχών του εγκεφάλου. Οι επιστήμονες απομόνωσαν ένα μικρό τμήμα του εγκεφάλου αρουραίων που ονομάζεται επικλινής πυρήνας. Με χρήση της...

νέας τεχνικής τους ακολούθησαν την πορεία των νευρικών σημάτων στην περιοχή παρακολουθώντας την προέλευση αλλά και τον προορισμό τους.

Ετσι προέκυψε ένα διάγραμμα της νευρικής δραστηριότητας του επικλινούς πυρήνα. Εάν, όπως ανέφερε η «παραδοσιακή» θεωρία που κρατά από τον 19ο αιώνα, ο εγκέφαλος είχε ιεραρχική δομή, όπως μια μεγάλη εταιρεία, τότε στο διάγραμμα θα έπρεπε να εμφανίζονται ίσιες γραμμές οι οποίες θα ξεκινούσαν

Η εξίσωση για την τέλεια ρίψη πέτρας στη θάλασσα

Μαθηματικοί από το University College του Λονδίνου δημιούργησαν μια εξίσωση η οποία υπόσχεται σε μικρούς και μεγάλους να πετύχουν τα περισσότερα δυνατά «βατραχάκια» (αναπηδήσεις) όταν πετούν πέτρα στη θάλασσα. Το μοντέλο που ανέπτυξαν συγκρίνει το βάρος και την ταχύτητα της πέτρας με την αντίσταση του αέρα και του νερού, καθώς και με τη βαρύτητα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η τέλεια ρίψη.

Αν και η συγκεκριμένη μελέτη είχε ως κύριο στόχο της τη διασκέδαση, έχει και σοβαρές προεκτάσεις σε ό,τι αφορά τα πλοία που ταξιδεύουν σε άγριες θάλασσες αλλά και τον πάγο που αναπηδά επάνω στον σκελετό και στα φτερά των αεροσκαφών.

Ο καθηγητής εφαρμοσμένων μαθηματικών Φρανκ Σμιθ, στον οποίο ανήκει η νέα εξίσωση, αναφέρει ότι το «κλειδί» για μια σωστή ρίψη είναι το να περιστρέφει το άτομο την πέτρα όπως την πετά. Ιδού οι συμβουλές του δρος Σμιθ: «Πάρτε μια πέτρα όσο το δυνατόν πιο λεπτή και ελαφριά. Πετάξτε τη με όσο περισσότερη δύναμη έχετε, όσο πιο οριζόντια μπορείτε και από πολύ κοντά στο έδαφος. Το να περιστρέφεται η πέτρα στον αέρα βοηθά πολύ στο να μειωθεί η αντίσταση του

Τα μελτέμια κάνουν... διακοπές

O Ιούλιος πέρασε, ο Αύγουστος είναι ήδη στα μισά, αλλά τα μελτέμια ακόμη να φανούν! Ασυνήθιστη χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες την απουσία μελτεμιών από το Αιγαίο εφέτος το καλοκαίρι, χωρίς να είναι βέβαιοι ότι το φαινόμενο επηρεάζεται από την ανισορροπία στην ευρύτερη περιοχή, με τους καύσωνες στη Ρωσία και τις πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή και το πώς όλα αυτά ρυθμίζουν την κυκλοφορία του αέρα. Πέρα από τις υποθέσεις, οι ειδικοί μετεωρολόγοι δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν επιστημονικά γιατί δεν συνέβη αυτό που συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή και ανεβάζει τα μποφόρ στο Αιγαίο, αμβλύνοντας την αίσθηση δυσφορίας που προκαλούν οι υψηλές θερινές θερμοκρασίες.

Για την ώρα το φαινόμενο δεν θεωρείται «ύποπτο», αλλά οι ερευνητές και τα όργανα μετεωρολογικών μετρήσεων παραμένουν σε... επιφυλακή για τυχόν επανάληψη του φαινομένου και τα επόμενα

Νυχτερίδες - βαμπίρ απειλούν χωριό στο Περού

Το υπουργείο Υγείας του Περού απέστειλε ομάδες έκτακτης ανάγκης σε απομακρυσμένη περιοχή του Αμαζονίου για να αντιμετωπίσουν επιδημία λύσσας που ξέσπασε από δαγκώματα βαμπίρ- νυχτερίδων.

Τέσσερα παιδιά στην φυλή των αυτοχθόνων Awajun πέθαναν ύστερα από το δολοφονικό τσίμπημα θηλαστικού που πίνει αίμα.


Στις ομάδες δόθηκαν φάρμακα λύσσας για περισσότερους από 500 ανθρώπους, που έχουν επίσης δεχθεί επίθεση. Οι ειδικοί σχετίζουν τις μαζικές επιθέσεις των βαμπίρ νυχτερίδων στον Αμαζόνιο με την αποψίλωση των δασών.

Η επιδημία λύσσας παρατηρήθηκε στην κοινότητα των Urakusa στο βορειοανατολικό Αμαζόνιο του Περού, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό. Οι αυτόχθονες ζήτησαν τη βοήθεια των ειδικών μην

Διαψεύδει σενάρια για νέα μέτρα το ΥΠΟΙΚ

Απορρίπτει το υπουργείο Οικονομικών σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο περί λήψης πρόσθετων μέτρων, τονίζοντας ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι εντός στόχων, ενώ παράλληλα διαψεύδει τα περί φερομένης απαίτησης της τρόικας για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.


«Αντίθετα με ό,τι λέγεται, ο προϋπολογισμός κινείται εντός των στόχων που έχουν τεθεί. Είμαστε με ασφάλεια 1 δισ. ευρώ πιό κάτω από τον στόχο που έχει τεθεί», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Συγκεκριμένα, διευκρινίζεται, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού περιορίστηκε κατά 39,7%, έναντι ετήσιου στόχου μείωσης 39,5%, που είχε καθοριστεί στο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.

Σύμφωνα εξάλλου με το υπουργείο, η υστέρηση των εσόδων κατά 1,3 δισ. ευρώ που αναφέρεται σε δημοσιεύματα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς στο σκέλος των εσόδων παρατηρείται μια υστέρηση της τάξης των 770 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί, ενώ όπως

Τα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς το τριήμερο

Πιο αραιά θα είναι το τριήμερο του δεκαπενταύγουστου τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Δείτε αναλυτικά:


Πιο αραιά θα είναι τα δρομολόγια ορισμένων μέσων μαζικής μεταφοράς τις επόμενες ημέρες, λόγω του Δεκαπενταύγουστου.

Συγκρεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ από 13 έως και 20 Αυγούστου 2010, το πρόγραμμα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διαμορφώνεται ως εξής:

ΕΘΕΛ
Στις ημερομηνίες 13, 14 και 16, 17 Αυγούστου 2010 θα ισχύσει πρόγραμμα δρομολογίων βασισμένο στη δρομολόγηση Σαββάτου.

Στις 15/8/2010 θα ισχύσει πρόγραμμα δρομολογίων βασισμένο στη δρομολόγηση Κυριακής. Για τις

Βραβείο στη Βιβλιοθήκη της Βέροιας από το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς

Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας απονεμήθηκε από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates το βραβείο Πρόσβασης στη Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA)», συνοδευόμενο με χρηματική χορηγία ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, τιμώντας την ως πρότυπο βιβλιοθήκης στην Ελλάδα και τον κόσμο.


Η υποψηφιότητα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας ήταν μια από τις τρεις που είχαν επιλεγεί για την τελική φάση αξιολόγησης από 250 και πλέον υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Η αξιολόγηση έγινε από εξωτερικούς αξιολογητές του Ιδρύματος.

Το ετήσιο βραβείο Πρόσβασης στην Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA)» αναγνωρίζει τις καινοτόμες προσπάθειες βιβλιοθηκών και παρόμοιων οργανισμών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών στην

Ντ.Μπακογιάννη: Διπλά απαράδεκτη η απόφαση της Σλοβακίας

Η απόφαση της νέας κυβέρνησης της Σλοβακίας μην εγκρίνει το ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας είναι διπλά απαράδεκτη, επισημαίνει η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, «τόσο γιατί παραβιάζει την αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών, όσο και γιατί είχε ψηφίσει το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά όργανα».


Η κ. Μπακογιάννη κάνει λόγο για μία ενέργεια αγνωμοσύνης έναντι της Ελλάδας η οποία -όπως υπενθυμίζει- υποστήριξε σθεναρά την ένταξη της Σλοβακίας τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στη ζώνη του ευρώ.

«Αναμένω τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης η οποία οφείλει να θέσει το θέμα στο ECOFIN και στο Συμβούλιο Κορυφής όχι γιατί κινδυνεύει το σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά γιατί στην ουσία τίθεται ένα κρίσιμο θέμα αρχής για το πώς θα

Νεαρός σημάδευε με λέιζερ αεροπλάνα στο «Μακεδονία»

Για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών κατηγορείται 22χρονος που σημάδευε με συσκευή λέιζερ αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας κατά την προσγείωση και απογείωσή τους στον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.


Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο νεαρός συνελήφθη επ' αυτοφώρω, πριν τα μεσάνυχτα, σε

Koρυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου

΄Αρχισε το πρωί και αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα η τελευταία για το φετινό καλοκαίρι μεγάλη έξοδος προς τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.


Αν και η κίνηση το φετινό καλοκαίρι καταγράφεται μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, ήδη για αρκετούς προορισμούς έχουν αρχίσει να εξαντλούνται τα εισιτήρια για το επόμενο τριήμερο, ιδιαίτερα για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Από στοιχεία ναυτικών πρακτορείων φαίνεται ότι σήμερα το πρωί, το Σάββατο και την Κυριακή τα πλοία θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά με πληρότητες που θα προσεγγίζουν το 95-100%. Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, παρά τη σχετικά αυξημένη κίνηση, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση το Λιμεναρχείο Πειραιά έχει λάβει έκτακτα μέτρα

Ο καιρός σήμερα 13.08.2010

Ηλιοφάνεια και ζέστη σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 23 έως 38 – 39 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 24 έως 34 – 35 στη Δυτική Ελλάδα, από 24 έως 32 στα νησιωτικά τμήματα, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 37 – 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Β. Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, ενώ στο Ν. Αιγαίο από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις επίσης μέτριοι. Ασθενείς μέχρι μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 38 – 39 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι κυρίως από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Καλό καιρό περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς. Ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Πολύ νωρίτερα απ' οτι περιμέναμε η υπαγωγή προϊόντων σε μεγαλύτερο ΦΠΑ!

Λύσεις πανικού οι οποίες θα οδηγήσουν για ακόμα μια φορά σε απόγνωση καταναλωτές και επιχειρηματίες.


Τα άδεια ταμεία επιταχύνουν την «μετάταξη» ενός μεγάλου αριθμού προϊόντων και υπηρεσιών από το μεσαίο (11%) στο υψηλό (23%) πολύ πριν το τέλος του χρόνου όπως είχαν αποφασίσει να κάνουν.

Σύμφωνα με το Capital το μέτρο θα έπρεπε με βάση το μνημόνιο να εφαρμοστεί ή τουλάχιστον να περάσει σε νόμο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από το υπουργείο Οικονομικών όμως εκτιμούσαν πριν από περίπου ένα μήνα ότι η τρίτη κατά σειρά –έμμεση– αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ θα ήταν ένα από τα μέτρα που θα ίσχυαν από το 2011.

Τα σχέδια όμως αλλάζουν και η αναζήτηση πρόσθετων εσόδων μέχρι και 700 εκατ. ευρώ επιταχύνει τις εξελίξεις.

Εδώ όμως είναι που δυσκολεύουν τα πράγματα αφού η «ομάδα του 11%» περιέχει ένα μεγάλο αριθμό προϊόντων και υπηρεσιών που αφορά όλο τον κόσμο σε τέσσερις βασικές κατηγορίες:

Στην πρώτη περιλαμβάνονται τα κρέατα, τα πουλερικά και τα ψάρια, τα δημητριακά και τα άλευρα, τα λαχανικά, τα ζυμαρικά, το ρύζι, τα όσπρια, το ψωμί, τα δημητριακά, τα νερά, τα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά, χυμοί) τα έλαια, τα φάρμακα και τα εισιτήρια μαζικής μεταφοράς. Η αρχική σκέψη ήταν να μεταγάγουν από το 11% στο 23% μόνο τα τρόφιμα πολυτελείας. Ωστόσο η σκέψη φαίνεται να εγκαταλείπεται λόγω της ανάγκης για έσοδα και τώρα οι υπηρεσίες του υπουργείου εξετάζουν ποιες κατηγορίες θα εντάξουν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ .

Η δεύτερη κατηγορία αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες δηλαδή τους λογαριασμούς ύδρευσης και ηλεκτροδότησης καθώς και την παροχή φυσικού αερίου, τις υπηρεσίες ανακαίνισης παλαιών κατοικιών, τις υπηρεσίες κατ΄ οίκον φροντίδας παιδιών ηλικιωμένων και ασθενών και τις υπηρεσίες των γραφείων κηδειών. Στην κατηγορία αυτή εξετάζεται η εξαίρεση των λογαριασμών των ΔΕΚΟ αλλά όχι των υπηρεσιών που παρέχονται από ιδιώτες.

Η τρίτη μεγάλη κατηγορία υπηρεσιών η οποία υπόκειται σε ΦΠΑ με συντελεστή 11% αφορά τις υπηρεσίες αναψυχής όπως τα εισιτήρια σε θέατρα κινηματογράφους καφενεία καφετέριες ζαχαροπλαστεία εστιατόρια ψητοπωλεία και την διαμονή σε ξενοδοχεία, δωμάτια και κάμπινγκ. Το ΥΠΟΙΚ εξετάζει σοβαρά την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης. Υπάρχει ωστόσο έντονος προβληματισμός για τη διαμονή σε ξενοδοχεία και καταλύματα δεδομένου ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα επηρέαζε αρνητικά την ανταγωνιστικότητα των τιμών τους, απέναντι σε ξενοδοχεία άλλων χωρών της νοτιοανατολικής Μεσογείου

Η τέταρτη κατηγορία αφορά προϊόντα και υπηρεσίες περιορισμένης κατανάλωσης όπως για παράδειγμα τα είδη για τα άτομα με αναπηρία, οι υπηρεσίες που παρέχουν συγγραφείς, συνθέτες και καλλιτέχνες, οι επισκευές ποδηλάτων, υποδημάτων και δερματίνων ειδών και τα εντομοκτόνα και ποντικοφάρμακα. Με εξαίρεση τα είδη που αφορούν τα άτομα με αναπηρία όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών αναμένεται να μεταγάγουν επίσης στο υψηλό συντελεστή.



Έρχονται ανατιμήσεις στο ψωμί – Αυξήσεις ανακοίνωσαν οι αλευροβιομήχανοι

- "Η αύξηση είναι επιβεβλημένη" λένε - Τι απαντούν οι αρτοποιοί


- Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας οι ρώσοι αγρότες

- Καταστράφηκε το 25% της παραγωγής στη Ρωσία

- Μείωση παραγωγής σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Παρά τις διαψεύσεις των προηγούμενων ημερών και τους καθησυχαστικούς τόνους, σήμερα με επίσημη ανακοίνωσή τους λένε ξεκάθαρα ότι λόγω της διεθνούς συγκυρίας θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές τους.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν χαρακτηριστικά: «Τα κυριότερα παραγωγικά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία από τη συγκομιδή της φετινής σοδειάς, κάνουν λόγο για μείωση της παραγωγής τους. Η Γαλλία προβλέπει μείωση κατά -2,8%, η Γερμανία πάνω από -

Μείωση 6,5% στην επιβατική κίνηση του Πειραιά τον Ιούλιο

Κατά 6,5% μειώθηκε η επιβατική κίνηση από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά του Αιγαίου τον Ιούλιο, σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με το Λιμενικό από το λιμάνι του Πειραιά ταξίδεψαν με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου 674.126 έναντι 721.000 πέρυσι.


Μειωμένα είναι και τα δρομολόγια, καθώς πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 837 έναντι 804 φέτος.

Λιγότεροι επιβάτες ταξίδεψαν και προς τον Αργοσαρωνικό, όπου

Διορίζονται 2.700 εκπαιδευτικοί

Τους διορισμούς 2.700 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2010-11 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι διορισμοί αφορούν τους κλάδους: ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠE08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12.01, ΠΕ12.04, ΠΕ12.05, ΠΕ12.06, ΠΕ12.08, ΠΕ13, ΠΕ14.01, ΠΕ14.04, ΠΕ15, ΠΕ16.01, ΠΕ17.01, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ17.04, ΠΕ18.01, ΠΕ18.02, ΠΕ18.04, ΠΕ18.07, ΠΕ18.08, ΠΕ18.09, ΠΕ18.10, ΠΕ18.12, ΠΕ18.18, ΠΕ18.20, ΠΕ18.23, ΠΕ18.24, ΠΕ18.31, ΠΕ18.33, ΠΕ18.36, ΠΕ18.37, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΤΕ01.01, ΤΕ01.04, ΤΕ01.05, ΤΕ01.11, ΤΕ01.33, ΤΕ16, ΔΕ01.01, ΔΕ01.02, ΔΕ01.04, ΔΕ01.08, ΔΕ01.10, ΔΕ 01.11, ΔΕ01.12 και ΔΕ01.13.


Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, στους παραπάνω διοριστέους περιλαμβάνονται εκπαιδευτικοί εγγεγραμμένοι στους πίνακες εκπαιδευτικών που συντάχθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις