www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Νυχτερίδες - βαμπίρ απειλούν χωριό στο Περού

Το υπουργείο Υγείας του Περού απέστειλε ομάδες έκτακτης ανάγκης σε απομακρυσμένη περιοχή του Αμαζονίου για να αντιμετωπίσουν επιδημία λύσσας που ξέσπασε από δαγκώματα βαμπίρ- νυχτερίδων.

Τέσσερα παιδιά στην φυλή των αυτοχθόνων Awajun πέθαναν ύστερα από το δολοφονικό τσίμπημα θηλαστικού που πίνει αίμα.


Στις ομάδες δόθηκαν φάρμακα λύσσας για περισσότερους από 500 ανθρώπους, που έχουν επίσης δεχθεί επίθεση. Οι ειδικοί σχετίζουν τις μαζικές επιθέσεις των βαμπίρ νυχτερίδων στον Αμαζόνιο με την αποψίλωση των δασών.

Η επιδημία λύσσας παρατηρήθηκε στην κοινότητα των Urakusa στο βορειοανατολικό Αμαζόνιο του Περού, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό. Οι αυτόχθονες ζήτησαν τη βοήθεια των ειδικών μην
μπορώντας να εξηγήσουν την ασθένεια που σκότωσε τα παιδιά.

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι απέστειλε τρεις ιατρικές ομάδες για να θεραπεύσουν και να εμβολιάσουν τους ασθενείς. Το μεγαλύτερο μέρος των πληγέντων έχει ήδη εμβολιαστεί αν και μερικοί αρνήθηκαν τη θεραπεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι νυχτερίδες – βαμπίρ τρέφονται συνήθως με άγρια ζώα αλλά ενίοτε, όταν βρίσκονται σε περιοχές όπου ο οικότοπός τους έχει καταστραφεί, στρέφονται προς τους ανθρώπους για να τραφούν.

Ορισμένοι ντόπιοι, πάντως εκτιμούν ότι η έξαρση των επιθέσεων σχετίζεται με τις ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες στον Περουβιανό Αμαζόνιο τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: