www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Koρυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου

΄Αρχισε το πρωί και αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα η τελευταία για το φετινό καλοκαίρι μεγάλη έξοδος προς τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.


Αν και η κίνηση το φετινό καλοκαίρι καταγράφεται μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, ήδη για αρκετούς προορισμούς έχουν αρχίσει να εξαντλούνται τα εισιτήρια για το επόμενο τριήμερο, ιδιαίτερα για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Από στοιχεία ναυτικών πρακτορείων φαίνεται ότι σήμερα το πρωί, το Σάββατο και την Κυριακή τα πλοία θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά με πληρότητες που θα προσεγγίζουν το 95-100%. Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, παρά τη σχετικά αυξημένη κίνηση, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση το Λιμεναρχείο Πειραιά έχει λάβει έκτακτα μέτρα
για τη διακίνηση των επιβατών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών του Λιμενικού, οι αναχωρήσεις αναμένεται το τριήμερο να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 95.000, αριθμός που καταγράφηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Χθες από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 30 πλοία, ενώ για σήμερα έχουν δρομολογηθεί 33.

Από τη Ραφήνα απέπλευσαν χθες 13 πλοία και σήμερα αναμένεται να σηκώσουν άγκυρα 18, ενώ από το Λαύριο αναχώρησαν χθες έξι πλοία και για σήμερα έχουν δρομολογηθεί να αναχωρήσουν πέντε πλοία.

Από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν αύριο 497 πτήσεις και τριάντα τσάρτερ, την Κυριακή 522 πτήσεις και δέκα τσάρτερ και τη Δευτέρα 532 πτήσεις και 40 τσάρτερ.

Με επιπλέον δρομολόγια θα αντιμετωπίσουν την υψηλή ζήτηση τα ΚΤΕΛ, καθώς τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα ενισχυθούν με έκτακτα τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, εφόσον χρειαστεί.

Αντίθετα, δεν φαίνεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο πρόβλημα όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν με τον σιδηρόδρομο, αφού η πληρότητα στα τρένα δεν ξεπερνά το 60-70%.

΄Εκτακτα μέτρα και στο εθνικό οδικό δίκτυο

Έκτακτα μέτρα, με επιτήρηση και από αέρος με ελικόπτερο, για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου εφαρμόζει το Τμήμα Συντονισμού και Ελέγχου Οδικού Δικτύου της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Τα μέτρα αφορούν τόσο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας όσο και την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία στους βασικούς οδικούς άξονες, στα δίκτυα του λεκανοπέδιου, αλλά και στα πολυσύχναστα σημεία των προαστίων (λιμάνια, σταθμοί ΟΣΕ και υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμιο και οι χώροι όπου τελούνται θρησκευτικές εκδηλώσεις).

Μέχρι στιγμής πάντως η κυκλοφορία των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα διεξάγεται ομαλά.

Εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο θα ισχύσει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών ως εξής:

1. Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010 για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 22:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

2. Την Κυριακή 15 Αυγούστου 2010 για το ρεύμα εισόδου και από 16:00 έως 23:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Της απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: