www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ο καιρός στις 18.09.2010

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με παροδικές νεφώσεις κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 30 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 17 ως 29 στη Δ. Ελλάδα, από 15 ως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 20 ως 29 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Ν. Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31-32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και στα νοτιότερα πελάγη δυτικοί - βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί

Nasa προς Κρήτη: ανησυχητική άνοδος της στάθμης της θάλασσας!

Aνησυχητικά μηνύματα για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, έστειλε διακεκριμένος επιστήμονας της NASA που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στα Χανιά προσκεκλημένος του Πολυτεχνείου Κρήτης.


Όπως είπε ο κύριος Fu, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια άνοδος της στάθμης της θάλασσας κατά 3 χιλιοστά το έτος, μέγεθος τριπλάσιο από αυτό που είχε παρατηρηθεί παλαιότερα.

Ο κ. Fu ξεκίνησε μια σειρά διαλέξεων με θέμα: την «Αλλαγή του Κλίματος της Γης», την «Ωκεανογραφία» και τη... «Δορυφορική Αλτιμετρία» και όπως χαρακτηριστικά είπε, «δυστυχώς για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, πέρα από την μέτρηση της και την απομάκρυνση των ανθρώπινων

Το παιδί με τα 3 χέρια




Ο Liu Junjie, είναι ένα αγόρι, το οποίο όταν γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2006, στην Σανγκάη της Κίνας, εξέπληξε τους γιατρούς, καθώς είχε τρία…χέρια! Ένα δεξί και δύο αριστερά.


Ο Δρ. Τσεν που επέβλεπε το παιδί, δήλωσε πως όσο κι αν έψαξε δεν μπόρεσε να βρει άλλη ανάλογη περίπτωση τέτοιας γενετικής ανωμαλίας, καθώς το τρίτο χέρι ήταν μεν ασθενέστερο του κανονικού, μπορούσε όμως να υπολειτουργεί. Δύο παρόμοια περιστατικά λέγεται πως έχουν διαπιστωθεί στο

Η μεγαλύτερη μύτη του κόσμου

Ο Μεχμέτ Οζιουρέκ, περί ου ο λόγος, μπορεί να καυχιέται πλέον ότι η τεράστια μύτη του -η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ φθάνει τα 8,79 εκατοστά σε μήκος- του χάρισε μια θέση στο.. βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες!


Ήδη η έκδοση του δημοφιλούς βιβλίου για το 2011 (του οποίου η ιστορία ξεκίνησε το 1955 και έχει συνολικά πουλήσει περισσότερα από 115 εκ. αντίτυπα)

Εγκρίθηκε η συγχώνευση UAL και Continental στις ΗΠΑ

Οι μέτοχοι της United Airlines ενέκριναν την συγχώνευση της εταιρείας με την Continental ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία του μεγαλύτερου αερομεταφορέα παγκοσμίως.

Σε ανακοίνωση από την

Υπουργική απόφαση για τις προεκλογικές δαπάνες

Κοινή υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των παροχών που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.


Πλέον η διάθεση και η παραχώρηση δωρεάν ή με μειωμένο αντάλλαγμα αγαθών και υπηρεσιών περιλαμβάνονται στις παροχές και διευκολύνσεις, που αποτιμώνται σε χρήμα. Αφορούν στην χρήση ακινήτων από τους υποψήφιους ως εκλογικά κέντρα.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, η αξία των υπηρεσιών αποτιμάται ως εξής:

1. Το συνολικό μίσθωμα για τη χρήση ακινήτων ως εκλογικών κέντρων καθορίζεται με βάση τον

Περικοπές μισθών στους υπαλλήλους τους εισηγούνται οι τραπεζίτες

Τη μείωση μισθών των τραπεζουπαλλήλων ζήτησε η Ένωση Ελληνικών τραπεζών (ΕΕΤ) από την ΟΤΟΕ , στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας.


Η ΕΕΤ ζήτησε την κατάργηση του χρονοεπιδόματος, δηλαδή της αυτόματης αναπροσαρμογής του μισθού ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας εκάστοτε υπαλλήλου.

Η ΟΤΟΕ, από την πλευρά της, αντέτεινε ότι κατά την τελευταία τριετία το μισθολογικό κόστος μειώθηκε κατά 9,5% και επισήμανε την αναγκαιότητα να εκπονηθεί κοινωνικό σχέδιο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε

Στοιχεία για τους λογαριασμούς του δίνει στη Βουλή ο Γ. Βουλγαράκης

Ο Γιώργος Βουλγαράκης γνωστοποίησε μέσω επιστολής στον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens ότι προχώρησε στην επανακατάθεση στη Βουλή των στοιχείων κίνησης των λογαριασμών του.


Προηγήθηκε, προ ολίγων ημερών, επιστολή του αντιπροέδρου της Βουλής, η οποία γνωστοποιούσε στην επιτροπή ότι τόσο ο Γ. Βουλγαράκης όσο και οι Γ. Αλογοσκούφης και Χρ. Μαρκογιαννάκης δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για την κατάθεση στοιχείων για τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Προχθές, ο Γ. Αλογοσκούφης υποστήριξε με γραπτή του δήλωση ότι ουδέποτε αρνήθηκε να συμβάλλει στο έργο της επιτροπής και ενημέρωσε ότι θα αποστείλει εντός της εβδομάδας την κίνηση των λογαριασμών του στη Βουλή.

Σήμερα, ο Γ. Βουλγαράκης ενημέρωσε την Εξεταστική ότι την εξουσιοδοτεί να προβεί σε οποιοδήποτε έλεγχο επιθυμεί και με όποιο τρόπο εκείνη κρίνει πρόσφορο. Πρόσθεσε πως ήδη έχει διερευνηθεί διεξοδικά το σύνολο της

Καθησυχάζουν οι βενζινοπώλες, προειδοποιούν για ελλείψεις οι έμποροι

Τα πρατήρια είναι πλήρως εφοδιασμένα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα έλλειψης καυσίμων στην αγορά υποστηρίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, καθώς τονίζει ότι η τροφοδοσία της αγοράς συνεχίζεται ομαλά. Αντίθετη γνώμη έχει ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, που κάνει λόγο για «σοβαρές ελλείψεις καυσίμων στην αγορά».


Οι βενζινοπώλες υποστηρίζουν ότι μετά την άρση του πλαφόν, τα πρατήρια τροφοδοτούνται κανονικά και οι καταναλωτές δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα εφοδιασμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕ, από την έναρξη των κινητοποιήσεων στην Αττική, η πλειοψηφία των Μεταφορέων Δ.Χ. βυτιοφόρων απείχαν από τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους.

"Επειδή το ενδιαφέρον των ΜΜΕ επικεντρώνεται στον εφοδιασμό των Πρατηρίων Αττικής, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως ο εφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα περιλαμβάνει όλη την επικράτεια και όλους τους κρίσιμους τομείς της πραγματικής οικονομίας, όπως τις Εποχιακές

Αξιοποίηση του νερού της Ψυττάλειας

Την εκμετάλλευση του νερού της Ψυττάλειας για την άρδευση των περιοχών δενδροφύτευσης στο όρος Αιγάλεω σχεδιάζει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθηνών - Πειραιώς με την ΕΥΔΑΠ.


Σε σύσκεψη αποφασίστηκε να κατασκευαστεί μια λιμνοδεξαμενή στο όρος Αιγάλεω και ένας αγωγός για τη μεταφορά του

Νέα Δημοκρατία: Ζητά μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στις γειτονιές της Αθήνας

Μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στις γειτονιές της Αθήνας ζητά ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, κ. Νίκος Δένδιας, με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο κ.Δένδιας στρέφει τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι «τυρβάζει και αρκείται σε άσκηση επικοινωνιακής πολιτικής».

«Η κατάσταση σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας, όπως στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και την πλατεία Αμερικής είναι πλέον εκρηκτική. Τα αλλεπάλληλα κρούσματα ενόπλων συμπλοκών, η εγκληματικότητα σε όλες της τις μορφές και η διακίνηση ναρκωτικών, έχουν κάνει τη ζωή των κατοίκων αβίωτη», τονίζει ο κ.Δένδιας.

Και συνεχίζει: «Η ''γκετοποίηση'' μεγάλου τμήματος της πρωτεύουσας, η οποία εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό, σε ολοένα και περισσότερες περιοχές, είναι ''πυριτιδαποθήκη'' στην κοινωνική

Δημιούργησαν τεχνητή ωοθήκη

Την πρώτη τεχνητή ωοθήκη δημιούργησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπράουν στο Ρόουντ Αϊλαντ σύμφωνα με δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Αssisted Reproduction and Genetics», δίνοντας ελπίδα σε πολλές γυναίκες που σήμερα δεν μπορούν να κάνουν παιδιά.

Η ωοθήκη «καλλιεργήθηκε» στο εργαστήριο με χρήση κυττάρων γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας. Στη συνέχεια οι επιστήμονες εισήγαγαν εντός της ανθρώπινα ανώριμα ωάρια προκειμένου να ανακαλύψουν αν ήταν ικανά να ωριμάσουν μέσα στην τεχνητή ωοθήκη έως ότου εκλυθούν στη μήτρα. Οπως προέκυψε, η τεχνητή ωοθήκη ήταν πλήρως λειτουργική και οδηγούσε σε ωρίμανση των ωαρίων, τα οποία ήταν έτοιμα να εισαχθούν στη μήτρα και να γονιμοποιηθούν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η νέα εξέλιξη μπορεί να βοηθήσει πλήθος γυναικών που σήμερα δεν είναι σε θέση να τεκνοποιήσουν, εξαιτίας υποβολής τους σε χημειοθεραπείες ή σε άλλες θεραπείες

"Δεν αναγνωρίζουν το γάμο μου"


Δεκάδες νιόπαντρα ζευγάρια ρωμαιοκαθολικών ακούνε τις τελευταίες ημέρες τον ληξίαρχο να τους ανακοινώνει ότι ο γάμος τους δεν αναγνωρίζεται. Η καταχώριση των γάμων προσκρούει στο Μητρώο Ετεροδόξων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο αναγνωρίζει ότι στην Ελλάδα η Καθολική Εκκλησία διαθέτει μόνο τέσσερις ναούς στην Αθήνα και έναν στη Σύρο. Ακόμη εντυπωσιακότερο είναι ότι από τον συγκεκριμένο κατάλογο απουσιάζει ως και ο ιστορικός για τη Ρωμαιοκαθολι- κή Εκκλησία της Ελλάδος ναός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου που βρίσκεται επί της οδού Πανεπιστημίου και τον είχε επισκεφθεί ο προηγούμενος Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄.
Ολα ξεκίνησαν στις 4 Σεπτεμβρίου, όταν ένα νεαρό ζευγάρι με καταγωγή από την Πολωνία ετέλεσε τον γάμο του στον ναό της Καρδίας του Σωτήρος στην Αθήνα.

Ο ναός αυτός, παρ΄ ότι ιδρύθηκε το 1976, δηλαδή πριν από 34 χρόνια, δεν εμφανίζεται στο σχετικό μητρώο του υπουργείου. Μερικές ημέρες αργότερα η περιχαρής νιόπαντρη- τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας- έσπευσε στο Ληξιαρχείο Αθηνών να δηλώσει τον γάμο

Σεισμοί αποκαλύπτουν πως η Ινδία γλιστρά κάτω από το Θιβέτ


Μια σύγκρουση γιγάντων συνεχίζεται εδώ και 50 εκατομμύρια χρόνια κάτω από την Ασία, καθώς η τεκτονική πλάκα της Ινδίας βυθίζεται και γλιστράει κάτω από το Θιβέτ.
Αυτή η αργή αλλά ασταμάτητη μετακίνηση διαμορφώνει τον πλανήτη και επηρεάζει τις ζωές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων: Από αυτή γεννήθηκε η οροσειρά των Ιμαλαΐων, η οποία συνεχίζει ακόμα και σήμερα να ψηλώνει. Από αυτή δημιουργήθηκε επίσης το υψίπεδο του Θιβέτ, το μεγαλύτερο και ψηλότερο του κόσμου, με υψόμετρο 5.000 μέτρων.

Σε αυτή τη σύγκρουση οφείλονται όμως και πολλοί ισχυροί σεισμοί στην Ασία, όπως ο σεισμός που προκάλεσε το φονικό τσουνάμι του 2004.

Η σύγκρουση μεταξύ της ασιατικής και της ινδικής τεκτονικής πλάκας είναι εξαιρετικά περίπλοκη, γίνεται όμως λίγο πιο κατανοητή χάρη σε νέα έρευνα που δημοσιεύεται την Παρασκευή στο

Ελπίδες για επαναφορά των επιπέδων του όζοντος στα μέσα του αιώνα

Χάρη στην απαγόρευση μιας σειράς επιβλαβών χημικών, το στρώμα όζοντος που προστατεύει τη Γη από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία έχει σταματήσει να αραιώνει και θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα γύρω στα μέσα του αιώνα, δείχνει έκθεση του ΟΗΕ για την οποία συνεργάστηκαν 300 επιστήμονες.

Η έκθεση, με τίτλο «Επιστημονική Εκτίμηση της Εξάντλησης του Όζοντος 2010» επιβεβαιώνει την επιτυχία του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ, της διεθνούς συνθήκης που υπεγράφη το 1987 και επέβαλε τη σταδιακή κατάργηση των χλωροφθορανθράκων (CFC).

Οι ενώσεις αυτές, που χρησιμοποιούνταν ευρέως ως ψυκτικά υγρά και ως προωθητικά αέρια σε σπρέι, παραμένουν δραστικά στην ατμόσφαιρα για πολλά χρόνια, γι' αυτό και τα αποτελέσματα του Πρωτοκόλλου άργησαν να γίνουν εμφανή.

«Το όζον σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του όζοντος στις πολικές περιοχές, έχει πάψει να μειώνεται, αλλά ακόμα δεν έχει αρχίσει να αυξάνεται» δήλωσε ο Λεν Μπάρι, επικεφαλής

Το εισιτήριο στα εξωτερικά ιατρεία ισχύει για όλους

Μήνυμα προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων πως το εισιτήριο, ύψους 3 ευρώ, που έχει καθοριστεί για κάθε επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία, ισχύει για όλους, έστειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο «Τζάνειο» διαπίστωσε ότι το αντίτιμο το κατέβαλαν κανονικά μόνο οι Έλληνες ασθενείς, και όχι οι αλλοδαποί, λόγω παρερμηνείας του σχετικού νόμου.

Όπως είπε ο υπουργός, προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα, θα αποσταλεί άμεσα σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία ενημερωτική

Εντοπίστηκε το κέντρο ελέγχου της ενδοσκόπησης

Βρετανοί επιστήμονες δήλωσαν ότι ανακάλυψαν για πρώτη φορά την περιοχή του εγκεφάλου που φαίνεται να ελέγχει τη διαδικασία της ενδοσκόπησης και στοχασμού.


Ο εντοπισμός της περιοχής εκείνης του εγκεφάλου που ορίζει την ικανότητα του ανθρώπου να συλλογίζεται σχετικά με αυτά που σκέφτεται και νιώθει, μπορεί σύμφωνα με τους επιστήμονες να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση ενός από τα βασικά συστατικά της ανθρώπινης συνείδησης, ενώ είναι πιθανό να βοηθήσει στην θεραπεία ορισμένων εγκεφαλικών τραυμάτων.

Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή Γκέρεντ Ρις και τον Στέφεν Φλέμινγκ του Κέντρου Νευροαπεικόνισης και του Ινστιτούτου Γνωσιακής Νευροεπιστήμης του University College του Λονδίνου, στην μελέτη που δημοσίευσαν στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με τη βρετανική "Ιντεπέντεντ", το "Scientific American" και το "Live Science", διαπίστωσαν ότι όσοι άνθρωποι τείνουν

Το μετρό πάει Πειραιά

Τον επόμενο χρόνο ξεκινά η επέκταση τού Μετρό προς τον Πειραιά και δημοπρατείται το έργο για τη νέα γραμμή 4, όπως επεσήμανε σήμερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρεππας.


Η γραμμή 4 έχει μήκος 20,9 χλμ. και περιλαμβάνει 20 σταθμούς. Θα καλύψει την διαδρομή 'Aλσος Βεϊκου-Γαλάτσι-Κυψέλη-δικαστήρια-Αλεξάνδρας-Εξάρχεια-Πανεπιστήμιο-Κολωνάκι-ευαγγελισμός-Παγκράτι/Καισαριανή-'Aνω Ιλίσια-Ζωγράφου-Γουδή-Κατεχάκη-Φάρος-Φιλοθέη-Σίδερα-ΟΑΚΑ-Παράδεισος-Μαρούσι.

Για την νέα επέκταση του Μετρό, ο υπουργός ανέφερε ότι «έχει ολοκληρωθεί το Α' στάδιο τού διαγωνισμού και αναμένεται η περαίωση της δικαστικής διαδικασίας λόγω προσφυγών ορισμένων διαγωνιζόμενων στα αρμόδια ευρωπαϊκά δικαστήρια, προκειμένου να προχωρήσει το Β' στάδιο τού

Νέα προβλήματα με τα φορτηγά στην εθνική οδό

Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο, λόγω της κινητικότητας που παρατηρείται από πλευράς των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων.


Έντονο είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην είσοδο της Αθηνών- Κορίνθου και στη λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι.

Ομάδες οδηγών κινούνται από τη Μεταμόρφωση με κατεύθυνση τον Κηφισό, από τη λεωφόρο Αθηνών προς τα διόδια Ελευσίνας και από εκεί στο Πέραμα και τον Σκαραμαγκά.

Η Αστυνομία και οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις τους, έχοντας σαφείς

Το περιστέρι νίκησε το «γρήγορο Ίντερνετ»

Πιο γρήγορο από το «γρήγορο» Ίντερνετ αποδείχθηκε ένα ταχυδρομικό περιστέρι. Σε έναν πρωτότυπο αγώνα που διεξήχθη στη Βρετανία, δέκα περιστέρια ανέλαβαν την «αποστολή» να παραδώσουν μια κινηματογραφική ταινία, την ίδια στιγμή που ένας υπολογιστής ξεκινούσε να κάνει το ίδιο, μέσω Διαδικτύου.


Η ευρυζωνικότητα αποτελεί το πιο σύγχρονο μέσο επικοινωνίας, ενώ τα ταχυδρομικά περιστέρια χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή. Όμως χθες ο αγώνας μεταξύ των δύο «μέσων», υπογράμμισε τις χαμηλές ταχύτητες των ευρυζωνικών συνδέσεων σε αρκετές περιοχές. Το

Νέο τριπλό φάρμακο για την υπέρταση

Ένα νέο, τριπλό φάρμακο για την υπέρταση πήρε την άδεια του ΕΟΦ και κυκλοφορεί από σήμερα και στα ελληνικά φαρμακεία. «Η σωστή ρύθμιση πίεσης των υπερτασικών ασθενών οδηγεί σε μειωμένο κίνδυνο για έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικό επεισόδιο και επιπλέον μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας», εξηγεί ο Αθανάσιος Μανώλης, Καρδιολόγος, υπεύθυνος Αντιυπερτασικού Ιατρείου Τζάνειου Νοσοκομείου και επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Βοστώνης.

Η νέα ουσία περιέχει σε ένα δισκίο τις δραστικές ουσίες αμλοδιπίνη, βαλσαρτάνη και υδροχλωροθειαζίδη και μπορεί να ληφθεί από το 85% των ασθενών που χρειάζονται πολλά φάρμακα για να επιτύχει το σωστό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Μάλιστα, το 50% των ασθενών στην Ελλάδα που βρίσκονται υπό θεραπεία ρύθμισης αρτηριακής πίεσης παραιτούνται της προσπάθειας να λαμβάνουν τρία ή περισσότερα χάπια ξεχωριστά και στην ώρα τους. Η συνδυασμένη θεραπεία έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματική και έχει λιγότερες

Είσαι δικαιούχος; Μόλις που προλαβαίνεις!

«Ανησυχία» ΟΗΕ για τη ρατσιστική βία στην Αθήνα

Την έντονη ανησυχία της για την αύξηση κρουσμάτων ρατσιστικής βίας στην Αθήνα, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες, εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία.


Σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία αναφέρεται στην περίπτωση του Άγιου Παντελεήμονα, όπου «οι επιθέσεις κατά αλλοδαπών και οι συμπλοκές έχουν δημιουργήσει μια έκρυθμη και ανεξέλεγκτη κατάσταση, που επηρεάζει όλους τους κατοίκους της περιοχής».

Όπως σημειώνεται σε σχετική έκθεση του Οργανισμού του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι συχνά η αιτία συμπεριφορών μισαλλοδοξίας και διακρίσεων κατά αιτούντων άσυλο και προσφύγων που περιορίζουν σημαντικά την απόλαυση βασικών τους δικαιωμάτων και

Σχέδιο για σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλόφιλων ζευγαριών

Σύμφωνο συμβίωσης για άτομα του ίδιου φύλου προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.


Ο κ. Καστανίδης ανέφερε ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει δημιουργήσει μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα καταθέσει προτάσεις για το σύμφωνο συμβίωσης ατόμων ιδίου φίλου.

Το σύμφωνο συμβίωσης σήμερα ισχύει μόνο για τα ετεροφυλόφιλα

Βέμπερ: «Δε θα χρεoκοπήσει κράτος-μέλος της ευρωζώνης»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει ενδεχόμενο χρεοκοπίας κράτους μέλους της Ευρωζώνης παρείχε σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Άξελ Βέμπερ.


Παράλληλα, έκανε λόγο για σημαντική επιτυχία στο ελληνικό πρόγραμμα σταθεροποίησης και μίλησε για ταχεία δημοσιονομική προσαρμογή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε δημοσιογράφους για τις προωθούμενες αλλαγές στην οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο φερόμενος ως διάδοχος του Ζαν Κλόντ Τρισέ στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τόνισε πως όλες οι κυβερνήσεις της Ένωσης έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψουν καμία κρατική χρεοκοπία. «Κρατική χρεοκοπία δεν θα υπάρξει στην Ευρωζώνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο

Ως τις 21 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για προγράμματα του ΟΑΕΔ

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή σε προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τα ακόλουθα προγράμματα:

- "Πρόγραμμα επιχορήγησης μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν 0-3 άτομα, για τη μερική απασχόληση ανέργων, ηλικίας έως 50 ετών"

- "Συνδυασμένο πρόγραμμα

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του προστάτη

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τον καρκίνο του προστάτη προσφέρει στους δημότες του ο δήμος Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης των ΟΤΑ. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους άνδρες ηλικίας από 50 έως 75 ετών.


Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στην προληπτική εξέταση μέτρησης του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) στα διαγνωστικά κέντρα και στις κλινικές του

Έκλεισε τα πενήντα η τηλεόραση στην Ελλάδα

Τα γενέθλιά της είχε η τηλεόραση στην Ελλάδα στις 3 Σεπτεμβρίου. Φέτος, συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την εγκατάσταση και λειτουργία από την ΔΕΗ του πειραματικού Σταθμού τηλεόρασης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1960.


Για τον εορτασμό των γενεθλίων της τηλεόρασης στην Ελλάδα, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» και το Σωματείο Φίλων του «ΝΟΗΣΙΣ» διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση, στις 22 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας θα προβληθεί βίντεο με

Ανταλλαγή πυρών στη Βουλή για την κλήτευση Καραμανλή

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, μεταξύ του πρόεδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, με αφορμή το εάν πρέπει ή όχι να καταθέσει ο Κώστας Καραμανλής στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου.


Να σημειωθεί ότι ο ΛΑΟΣ, μετά την κατάθεση της Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη, η οποία υποδεικνύει, ως υπεύθυνο, τον πρώην πρωθυπουργό, ζήτησε την άμεση κλήτευση του

Τι μαρτυρά ο πρόγονος του ιού του ΑIDS

Δυσοίωνες προβλέψεις προκύπτουν από τον πρόγονο του ιού του ΑΙDS τον SIV (Simian Immunodeficiency Virus) ο οποίος μολύνει τις μαϊμούδες και είναι χιλιάδες χρόνια πιο παλαιός, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.


Ο ιός SIV έχει πολύ πιο αρχαίες ρίζες από ό,τι θεωρούσαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες και αυτή η αργή εξέλιξη του πιθανώς έχει δυσοίωνες συνέπειες και για τον ιό HIV του AIDS, όπως εκτιμούν οι ερευνητές,καθώς θεωρούν απίθανο να σταματήσει να είναι θανατηφόρος τα επόμενα χρόνια.

Οι επιστήμονες των πανεπιστημίων Τουλέιν και Αριζόνα, υπό τον ιολόγο Πρέστον Μαρξ και τον εξελικτικό βιολόγο Μάικλ Γουόρομπι, στην μελέτη που δημοσίευσαν στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέρουν ότι ο ιός SIV έχει ηλικία τουλάχιστον 32.000 -

Νέος χάρτης των κρατήρων της Σελήνης

Ένας νέος πληρέστερος τοπογραφικός χάρτης των μεγάλων σεληνιακών κρατήρων έρχεται να αναζωπυρώσει μια χρονίζουσα επιστημονική διαμάχη σχετικά με το κατά πόσο ο δορυφόρος της Γης επλήγη από ένα ξαφνικό «μπαράζ» ουράνιων σωμάτων στην αρχή της ζωής του.


Το χάρτη δημιούργησαν Αμερικανοί επιστήμονες με βάση τα νέα στοιχεία του σκάφους Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

Η νέα χαρτογράφηση της Σελήνης δημιουργεί προβληματισμούς για το βίαιο παρελθόν και του δικού μας πλανήτη.

Η Σελήνη πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε πριν από περίπου 4,5 δισ. χρόνια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δημιουργήθηκε από τα υπολείμματα μιας σφοδρής σύγκρουσης

Εντοπίστηκε γονίδιο που επιταχύνει την Αλτσχάιμερ

Μια γενετική παραλλαγή η οποία εντοπίζεται σε ορισμένους ανθρώπους ευθύνεται για την ταχύτερη ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ σε σχέση με τους υπόλοιπους, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, που ελπίζουν ότι το εύρημά τους ίσως βοηθήσει στη δημιουργία νέων φαρμάκων.


Η ανακάλυψη από ερευνητές του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον υπό την Άλισον Γκόατ του Τμήματος Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό γενετικής "PLoS Genetics", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, δείχνει ότι μια μετάλλαξη σε ένα γονίδιο που ρυθμίζει μια πρωτεΐνη, η οποία συνδέεται με το Αλτσχάιμερ, έχει έντονη επίδραση στην ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η πάθηση.

Η ανάπτυξη φαρμάκων που θα παρεμβαίνουν στην ρύθμιση της συγκεκριμένης πρωτεΐνης Τ, ίσως επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου.

Η αμερικανική ερευνητική ομάδα, που έχει κατοχυρώσει τη σχετική εμπορική πατέντα, ήδη

Ρούχα από... σπρέι

Ένας Ισπανός σχεδιαστής ρούχων, σε συνεργασία με επιστήμονες του Imperial College του Λονδίνου, παρουσίασε το πρώτο «ένδυμα» στον κόσμο, το οποίο δημιουργείται με ψεκασμό από ειδικό σπρέι. Μέσα σε μόλις 15 λεπτά, το ρούχο μπορεί να ψεκαστεί απευθείας πάνω σε ένα σώμα.


Σύντομα δεν θα ψεκάζει μόνο τα μαλιά...

Η νέα τεχνολογία παρουσιάστηκε από τον σχεδιαστή Μανουέλ Τόρες στο Λονδίνο, σύμφωνα με τη "Γκάρντιαν".

Το ρούχο, που είναι μονοκόμματο (χωρίς ραφές), μπορεί, αφού φορεθεί, να πλυθεί και να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Ο Τόρες πρόκειται να παρουσιάσει μια ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή κολεξιόν στο πλαίσιο της έκθεσης μόδας "Επιστήμη με Στιλ", που θα πραγματοποιηθεί στη βρετανική πρωτεύουσα την επόμενη

Στάση εργασίας των Δικαστικών Υπαλλήλων

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα από τις 7:30 έως τις 10:30 το πρωί οι δικαστικοί υπάλληλοι οι οποίοι σύμφωνα με ανακοίνωσή τους θα προχωρήσουν και σε κατάληψη του κτιρίου του Εφετείου Αθηνών.


Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι ζητούν βελτίωση των κτιριακών υποδομών στα δικαστήρια της χώρας, την ελλιπή μηχανοργάνωση των γραμματειών και τα μεγάλα κενά στις οργανικές θέσεις των υπηρεσιών.

Έκλεψε ιστιοφόρο στη Βουλιαγμένη και προσάραξε στο Ρέθυμνο

Τις κατηγορίες της κλοπής, πλαστής επίδειξης πιστοποιητικών εγγράφων, πρόκλησης ναυαγίου καθώς επίσης της κατηγορίας διακυβέρνησης σκάφους χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη άδεια και προσόντα αντιμετωπίζει ένας 44χρονος από το Καζακστάν, ο οποίος έκλεψε ένα ιστιοφόρο από τη Βουλιαγμένη, ταξίδεψε στο Κρητικό Πέλαγος και προσάραξε σε παραλία του Ρεθύμνου.


Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, το σκάφος προσάραξε στην αμμουδιά και ακολούθησε η άντληση υδάτων που είχαν εισρεύσει.

Στη συνέχεια, ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Ρεθύμνου. Κατά τον έλεγχο των λιμενικών, στα χαρτιά

Αποφασίζουν για τη συγχώνευση των United και Continental

Ψηφίζουν σήμερα οι μέτοχοι των αεροπορικών εταιρειών United και Continental προκειμένου να αποφασίσουν τη συγχώνευση των δύο εταιρειών για το σχηματισμό της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο.


Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν σήμερα και αν είναι θετικά τότε η συμφωνία ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα ολοκληρωθεί εντός δύο εβδομάδων.

Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται United και θα έχει το λογότυπο της

Η μεταβίβαση του «Σκαραμαγκά» σε ΚΥΣΕΑ - Διυπουργική

Το κυρωτικό νομοσχέδιο για τη μεταβίβαση του 75,1% των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dabi Mar, μετά τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και ThyssenKrupp, θα συζητηθεί σήμερα στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ και της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων. Αμέσως μετά θα κατατεθεί στη Βουλή.


Τα σχέδια των νέων συμβάσεων θα υποβληθούν προς κύρωση, δια νόμου, στη Βουλή με στόχο να τεθούν σε ισχύ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2010.

«Μια νέα σελίδα για το Πολεμικό Ναυτικό, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και όλο τον ελληνικό ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα» χαρακτήρισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τη συμφωνία που επετεύχθη.

Με την οριστικοποίηση του κειμένου του σχεδίου σύμβασης με την οποία εκτελείται η συμφωνία-πλαίσιο της 18ης Μαρτίου του 2010, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι μετά από σκληρές και επίπονες διαπραγματεύσεις, που οδηγήθηκαν αρκετές φορές σε οριακό σημείο, φθάσαμε σήμερα, στη

Ο προϋπολογισμός του 2011 στο μικροσκόπιο της τρόικας

Ξεκινούν σήμερα το πρωί οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με θέμα τα μέτρα που θα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2011, αλλά και την αποτίμηση των αστοχιών του φετινού προϋπολογισμού.


Στο επίκεντρο αναμένεται ότι θα βρεθεί το μέτρο της περαίωσης «μαμούθ» που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για να καλύψει τις μεγάλες αποκλίσεις τόσο στα φορολογικά έσοδα (που έχουν βασική αιτία την αδυναμία είσπραξης εσόδων από την πάταξη της φοροδιαφυγής) αλλά και στις δαπάνες ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, ΟΤΑ και ΔΕΚΟ.

Θα συζητηθούν και τα υπόλοιπα υπό εξέταση μέτρα περιστολής δαπανών (αμυντικών, επενδυτικών κλπ) και εύρεσης εσόδων (αύξηση ΦΠΑ, φόρου στα καύσιμα, αλλαγή φορολόγησης στα τσιγάρα

Ματαιώθηκε τελικά η λειτουργία στην Αγία Σοφία

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικώς η τέλεση λειτουργίας στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας Κρις Σπύρου σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».


Ο Κ. Σπύρου τόνισε ότι έλαβε "από τις τουρκικές αρχές έγγραφο με το οποίο η δραστηριότητά του χαρακτηρίζεται προκλητική".

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι "το έγγραφο έχει σχεδόν το χαρακτήρα απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία" και ότι εξαιτίας της συγκεκριμένης εξέλιξης ματαιώθηκε το ταξίδι για την Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ" αναφέρει σήμερα ότι σε δήλωσή του προς την εφημερίδα, ο σύμβουλος του Σπύρου, Αθανάσιος Μπακόλας είπε πως το εν λόγω έγγραφο ήταν επιστολή του

«Τρέξε, τρέξε, αλλιώς θα σε πιάσει η γάτα»

«Τρέξε, τρέξε, αλλιώς θα σε πιάσει η γάτα» , άκουσαν έκπληκτοι τον παπαγάλο του σπιτιού οι αστυνομικοί που εισέβαλαν σε κρησφύγετο εμπόρων ναρκωτικών στην πόλη Μπαρανκίγια της Κολομβίας.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελ Εράλντο την Τετάρτη περίπου 300 αστυνομικοί έφτασαν σε ένα σπίτι της περιοχής καθώς είχαν δεχτεί πολλές καταγγελίες ότι το χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο έμποροι ναρκωτικών και διαρρήκτες.

Μπαίνοντας στο σπίτι άκουσαν μια φωνή που επαναλάμβανε "Τρέξε, τρέξε, αλλιώς θα σε πιάσει η γάτα".

Ο συναγερμός είχε σημάνει από τον

ΔΝΤ: Δεν ήταν προτεραιότητα το χρέος!

Σε έμμεση παραδοχή λάθος προτεραιοτήτων που είχε θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όταν ανέλαβε «τη σωτηρία της Ελλάδος», προχώρησε ο εκπρόσωπός του στην τρόικα Πολ Τόμσεν. Εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε ότι δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση απ' αυτή που έπρεπε στις δημοσιονομικές ανισορροπίες της χώρας, δηλαδή στο χρέος και στο έλλειμμα, ενώ το πραγματικό πρόβλημα εντοπίζεται στις διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας.


Ρόμπαϊ - Παπανδρέου: Ο πρώτος βαλτώνει (οικονομική διακυβέρνηση) και ο δεύτερος τα «βλέπει θολά»

Ο Δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ, που συνόδευσε τον υπουργό Οικονομικών στην περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές του Λονδίνου επιβεβαίωσε στην ουσία «τις επιφυλάξεις» που είχαν διατυπωθεί αναφορικά με την πολιτική που θα υποχρεωνόταν να