www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Επιθέσεις καταγγέλλουν οι μετανάστες σε Ρέντη, Νίκαια και Κολωνό


Ακραία επεισόδια βίας με θύματα αλλοδαπούς και θύτες νέους ανθρώπους ηλικίας 15-20 ετών, στις περιοχές Νίκαια, Ρέντη και Κορυδαλλό, κατήγγειλαν εκπρόσωποι της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος, της Κίνησης ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή και της Ένωσης μεταναστών εργατών, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εκπροσώπων, συνολικά 60 αλλοδαποί έχουν νοσηλευθεί το τελευταίο τρίμηνο, ύστερα από επιθέσεις, που δέχθηκαν και κατήγγειλαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ο Τσαβέντ Ασλάμ, εκπρόσωπος της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας, είπε ότι μετά τις οκτώ το βράδυ σε Ρέντη και Νίκαια γίνονται επιθέσεις με ξυλοδαρμούς κατά αλλοδαπών, από τους οποίους αφαιρούνται χρήματα και κινητά τηλέφωνα. «Είμαστε εργάτες. Ήσυχοι άνθρωποι. Αλλά κάτι πρέπει να

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν λόγω της μαθητικής παρέλασης στις 24 Μαρτίου, αλλά και της στρατιωτικής παρέλασης στις 25 Μαρτίου για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, που θα γίνουν στη Λ. Αμαλίας μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Συγκεκριμένα, θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω Λεωφόρους, Οδούς και Πλατείες.

Α) Στις 24-3-2011 και από ώρα 09.00 έως πέρατος της Μαθητικής Παρέλασης:
Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.
Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από την οδό Σέκερη έως τη Λ. Αμαλίας.
Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της.
Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος.

Δεν θα χορηγείται φορολογική ενημερότητα σε όσους χρωστούν στους ΟΤΑ


Οι εφορίες δεν θα χορηγούν φορολογική ενημερότητα σε όσους φορολογούμενους έχουν οφειλές προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), σύμφωνα με προσθήκη που κατατέθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Αυτό σημαίνει ότι αν ο φορολογούμενος έχει να εισπράξει κάποιο ποσό από την εφορία ή να πάρει επιστροφή φόρου και ταυτόχρονα έχει χρέος προς το δήμο

Μειώσεις τιμών σε 37 κωδικούς αναψυκτικών της Coca-Cola Τρία Έψιλον


Σε μειώσεις τιμών μέχρι και 8,4% σε 37 κωδικούς αναψυκτικών έχει προχωρήσει η εταιρεία Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ευθύνης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που έχει αναλάβει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από το Δεκέμβριο του 2010.

Οι μειώσεις αφορούν στα προϊόντα αναψυκτικών (Coca-Cola, Coca-Cola light, Coca-Cola zero, Sprite, Fanta), εστιάζοντας κυρίως στις οικογενειακές συσκευασίες, τις οποίες, κατά μέσο όρο, διαθέτει φθηνότερα κατά 7,23%.

Αναλυτικά, τα προϊόντα της Coca-Cola Τρία Έψιλον στα οποία έχει γίνει μείωση τιμής είναι τα εξής:



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΙΔΟΥΣ Η’ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ %


1.5 PET 3X2 COCA COLA LIGHT GR -15,32%

1.5 PET 3X2 COCA COLA ZERO GR -15,32%

1.5 PET 3X2 COCA COLA GR -13,79%

2.0 PET X6 COCA COLA GR -12,71%

330 CAN 2X12 COCA COLA GR -12,28%


LinkedIn: Ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια μέλη


Περισσότερα από 100 εκατομμύρια μέλη αριθμεί πλέον ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες και αναζήτηση εργασίας, LinkedIn, με τα μισά μέλη να βρίσκονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση της εταιρείας, τα μέλη του δικτύου αυξάνονται με ρυθμό ένα εκατομμύριο/εβδομάδα περίπου. Τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης σημειώνει στη Βραζιλία και το Μεξικό, διευκρινίζει ο διευθύνων σύμβουλος του LinkedIn, Τζεφ Βάινερ.

Παρότι τα μέλη του αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, στην πλειονότητά τους δεν επισκέπτονται στον ιστότοπο σε μηνιαία βάση. Έντονες φήμες

Αποφυλακίζεται ο κατηγορούμενος για τους «Πυρήνες» Π. Μασούρας


Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Παναγιώτης Μασούρας.

Οι Εφέτες του αντικαθιστούν αυτεπάγγελτα, με βούλευμά τους, την προσωρινή κράτηση του Παναγιώτη Μασούρα με περιοριστικούς όρους, εν όψει συμπλήρωσης 18μηνου, αύριο, 23 Μαρτίου.

Στην πρότασή του προς το Συμβούλιο ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών ζητούσε να επιβληθούν στον Παναγιώτη Μασούρα οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισής του κάθε πέντε ημέρες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, να διαμείνει στο σπίτι των γονέων του, καθώς αυτή τη διεύθυνση έχει δηλώσει, και να του απαγορευτεί η

Συνδρομή του ΠΟΥ ζητεί ο υπoυργός Υγείας


Την άμεση επίσκεψη κλιμακίου του ΠΟΥ με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης και την παροχή τεχνογνωσίας για τη διαχείριση των κινδύνων δημόσιας υγείας που πηγάζουν από την παράνομη μετανάστευση, ζητεί με επιστολή του προς το Ευρωπαϊκό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου χιλιάδων λαθρομεταναστών, που αναζητούν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ υπογραμμίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση της μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων εξαιτίας της λαθρομετανάστευσης.

«Είναι σαφές ότι ο σημαντικός αυτός κίνδυνος δεν έχει σύνορα και σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αφορά εν δυνάμει πολλές ευρωπαϊκές χώρες», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας ότι βασική αρχή του υπουργείου είναι ο απόλυτος

Ίχνη ραδιοϊσότοπων σε αντικείμενα ταξιδιωτών από την Ιαπωνία


Ίχνη ραδιοϊσότοπων, πολύ μικρής ποσότητας, ανιχνεύθηκαν σε προσωπικά αντικείμενα ατόμων που έφτασαν στην Ελλάδα από την Ιαπωνία και έχουν υποβληθεί σε πρωτογενή ραδιολογικό έλεγχο, ανακοίνωσε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), η οποία διενεργεί ελέγχους σε 47 ανθρώπους μέχρι τώρα.

Για το λόγο αυτό, επακολούθησε δευτερογενής έλεγχος σε πέντε περιπτώσεις, χωρίς όμως να εντοπιστεί ραδιορρύπανση, η οποία να χρήζει περαιτέρω ενεργειών.

Ραδιολογικός έλεγχος είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί στους Διεθνείς Αερολιμένες Αθηνών και Θεσσαλονίκης και στις εγκαταστάσεις της ΕΕΑΕ. Σε ανάλογες ενέργειες έχουν προβεί αντίστοιχες Αρχές σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Γερμανία, η Ιταλία κ.α., πραγματοποιώντας έλεγχους επιβατών προαιρετικά και κυρίως στα άτομα που προέρχονται από την εκκενωθείσα περιοχή της Φουκουσίμα.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνκά πλοία, εκτός από τις αρχικές προληπτικές συστάσεις προς τους ναυτιλλόμενους, η ΕΕΑΕ έχει εκδώσει σύσταση για την απομάκρυνσή τους σε ακτίνα 80 χλμ. από την

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών για την 25η Μαρτίου


Απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου θα ισχύσει την Πέμπτη 24 Μαρτίου και την Παρασκευή 25 Μαρτίου λόγω του εορτασμού της εθνικής εορτής.

Πιο συγκεκριμένα, η απαγόρευση θα ισχύσει ως εξής:

1. Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011, για το ρεύμα εξόδου και από 16.00΄ έως 21.00΄ ώρας, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη

Χάγη: Συζητείται για δεύτερη ημέρα η προσφυγή της ΠΓΔΜ


Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΧ) η προφορική διαδικασία της εξέτασης της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, την οποία κατέθεσε η γειτονική χώρα τον Νοέμβριο του 2008, επικαλούμενη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.

Σύμφωνα με το σημερινό Τύπο των Σκοπίων, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ως εκπρόσωπος της χώρας ενώπιον του ΔΔΧ, αιτιολογώντας την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, επισήμανε ότι στόχος αυτής είναι να αποδείξει ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, συνιστά παραβίαση των προβλεπόμενων στο Aρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, και να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα

Θερινή ώρα από την Κυριακή


Τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής 27 Μαρτίου 2011, ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου της Θερινής Ώρας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 3 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή

Καταβολή ενισχύσεων 4,4 εκατ. ευρώ σε νέους γεωργούς


Την ολοκλήρωση της πληρωμής της β’ δόσης εφάπαξ ενίσχυσης στους νέους γεωργούς ανειλημμένων υποχρεώσεων της περιόδου 2000-2006, ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Η πληρωμή, το συνολικό ποσό της οποίας ανήλθε σε 4.388.200 ευρώ, αφορούσε 908 δικαιούχους.

Η πληρωμή έγινε απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι μπορούν να ενημερώνονται για το ακριβές ποσό της πληρωμής τους

Olympic Air: Συνεργασία με Κυπριακές Αερογραμμές


Συμφωνία για ευρύτατη συνεργασία μεταξύ της Olympic Air και των Κυπριακών Αερογραμμών υπέγραψαν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Olympic Air κ. Γιάννης Καρακαδάς και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Γιώργος Μαυρόκωστας, βάζοντας τις βάσεις για την ενίσχυση της παρουσίας των δύο αεροπορικών εταιρειών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η συμφωνία που υπεγράφη στη Λευκωσία προβλέπει την πραγματοποίηση απευθείας προγραμματισμένων πτήσεων κοινού κωδικού στο δίκτυο δρομολογίων τόσο της Olympic Air (εσωτερικού και εξωτερικού) όσο και των Κυπριακών Αερογραμμών. Η συνεργασία ξεκινά στις 27 Μαρτίου με πτήσεις κοινού κωδικού από και προς Αθήνα, Ρόδο, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη καθώς και Λάρνακα, Πάφο. Από τις 15 Απριλίου θα επεκταθεί για να καλύψει και τους 38 προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού της Olympic Air καθώς και όλων των πτήσεων των Κυπριακών

«Έξυπνος» τηλεφωνητής ιεραρχεί τα επείγοντα περιστατικά


Ένα τηλεφωνικό σύστημα που αναλύει τη φωνή του καλούντος και ιεραρχεί τα επείγοντα περιστατικά, μελετούν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Ντελφτ και την Ολλανδική Ακαδημία Άμυνας, υπό τη δρα Τζούλια Λέφτερ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί υπό συνθήκες εκτάκτου ανάγκης.

Όπως αναφέρουν στην έρευνά τους, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «International Journal of Intelligent Defense Support Systems», συχνά τα τηλεφωνικά κέντρα των υπηρεσιών επειγόντων και έκτακτων περιστατικών κατακλύζονται από κλήσεις, ιδίως σε περιόδους φυσικών καταστροφών ή άλλων περιπτώσεων εθνικής ανάγκης. Για αυτό το λόγο, είναι χρήσιμο ένα σύστημα που μπορεί να διακρίνει αυτόματα ανάμεσα σε μια πραγματικά επείγουσα κλήση και σε μια άλλη λιγότερο σοβαρή.

Με αυτό τον τρόπο, κατά τους ερευνητές, θα μπορούσε να μειωθεί ο φόρτος στα τηλεφωνικά κέντρα και να γίνεται καλύτερη ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, ειδικά σε περιόδους κρίσεων. «Το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα έχουν, σε γενικές γραμμές, ισχυρή επίδραση στα χαρακτηριστικά της φωνής. Επειδή ο λόγος είναι ένα φυσικό μέσο επικοινωνίας, είναι δυνατό να χρησιμοποιήσουμε τα ηχητικά μοτίβα του λόγου για να ανιχνεύσουμε το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα με ένα μη

ΔΟΕ: Απαράδεκτη η επιστολή Διαμαντοπούλου για τις αναπληρώσεις


Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν οι δάσκαλοι την επιστολή που τους έστειλε τη Δευτέρα η υπουργός Παιδείας, για να προτείνουν τρόπους αναπλήρωσης του διδακτικού χρόνου που έχει χαθεί λόγω καταλήψεων ή απεργιών.

«Αντί άλλης απαντήσεως η εισήγηση μου προς το Δ.Σ. της Διδασκαλικής ομοσπονδίας θα είναι η επιστροφή της επιστολής ως απαράδεκτης, γιατί αν μη τι άλλο ξεχειλίζει από υποκρισία, ανέφερε ο πρόεδρος των δασκάλων, Κ. Μαντάς.

Σε επιστολή του, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, υποστηρίζει ότι η υπουργός Παιδείας με την επιστολή που απέστειλε στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, «ανακάλυψε τον "ένοχο" για την απώλεια διδακτικών ωρών στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που πραγματοποίησαν φέτος οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και όχι στα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν, με ευθύνη της, από την αρχή της χρονιάς στα σχολεία».

Επισήμανε ακόμη ότι η αποστολή της επιστολής την ημέρα κατά την οποία οιι εκπαιδευτικές

Ανοιξιάτικες βροχές μεθανίου στον Τιτάνα


Βροχές μεθανίου κατέγραψε για πρώτη φορά το διαστημόπλοιο «Cassini» στον Τιτάνα, τον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου, ο οποίος διανύει την περίοδο της άνοιξης. Το εν λόγω φαινόμενο μοιάζει με τις τροπικές βροχές που πέφτουν στη Γη.

Όπως σημειώνει στην έρευνά της που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science», η επιστημονική ομάδα υπό την Ελίζαμπεθ Τερτλ του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο Tιτάν  συνεχίζει να μας εκπλήσσει και να μας εντυπωσιάζει. Μετά από αρκετά χρόνια ξηρού καιρού στους τροπικούς του, μια τεράστια περιοχή, όση η Αριζόνα και το Νέο Μεξικό μαζί, σκιάστηκαν από βροχή μεθανίου για μια περίοδο λίγων εβδομάδων».

Μεγάλα συστήματα νεφών εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στον Tιτάνα στο τέλος του 2010 από τις κάμερες του διαστημικού σκάφους «Cassini», το οποίο βρίσκεται ακόμα σε τροχιά στο σύστημα του Κρόνου. Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι η πυκνή ατμόσφαιρα και ο καιρός του Tιτάνα επηρεάζονται από τις περιοδικές μεταβολές των εποχών, όπως στη Γη. Ο Κρόνος εισήλθε στην εποχή της άνοιξης τον

Χάνουν το ΕΚΑΣ 15.000 συνταξιούχοι


Περίπου 15.000 συνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ καθώς με βάση τις νέες ρυθμίσεις υπερβαίνουν τα εισοδηματικά κριτήρια, ωστόσο όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του στον Real FM ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων κατά 4%, θα αυξηθεί και ο αριθμός εκείνων που θα συμπληρώνουν τα κριτήρια.

Όσον αφορά τη συνταξιοδότηση, ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε πως θα υπάρχει η δυνατότητα εξαγοράς πλασματικού χρόνου εργασίας με τις ίδιες προϋποθέσεις για άνδρες και γυναίκες, καταβάλλοντας ασφαλιστική εισφορά, η οποία θα είναι περίπου 165 ευρώ για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται.


Οσοι δεν έχουν συμπληρώσει το ελάχιστο όριο των 4.500 ενσήμων που απαιτούνται για συνταξιοδότηση, θα μπορούν να υπαχθούν στον ΟΑΕΔ μετά από ένα τρίμηνο και όχι ένα χρόνο όπως ισχύει σήμερα προκειμένου να συμπληρώσουν τα επιπλέον ένσημα τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός

ΕΕΤΤ: Προσωρινά μέτρα σχετικά με τα δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς του ΟΤΕ


Τη λήψη προσωρινών μέτρων σε ό,τι αφορά την παροχή από την ΟΤΕ ΑΕ υπηρεσιών χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω δικτύου πρόσβασης, στο οποίο έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί οπτική ίνα μέχρι τον υπαίθριο κατανεμητή (FTTN/VDSL), αποφάσισε στις 17 Μαρτίου η ΕΕΤΤ
Η ΕΕΤΤ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, έλαβε αυτή την απόφαση εφαρμόζοντας τη «Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη ρυθμιζόμενη πρόσβαση σε δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς», με στόχο την ομαλή μετάβαση σε δίκτυα νέας γενιάς, την αποφυγή στρεβλώσεων της ενιαίας αγοράς και τη δημιουργία ασφάλειας δικαίου για όλες τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, η υιοθέτηση των συγκεκριμένων μέτρων, προσωρινού χαρακτήρα, κρίθηκε αναγκαία προκειμένου:


- να αποφευχθεί κάθε χρονικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το λιανικό σκέλος της ΟΤΕ ΑΕ,
- να διασφαλισθεί η αποτελεσματική πρόσβαση και για τους εναλλακτικούς παρόχους σε κοστοστρεφείς τιμές, εγκεκριμένες από την ΕΕΤΤ,

- να προστατευθούν οι τελικοί χρήστες, πελάτες του ΟΤΕ και των εναλλακτικών παρόχων, από τυχόν παρεμβολές σε επίπεδο φάσματος τοπικού βρόχου, που θα είχαν ως συνέπεια την υποβάθμιση της

Ομιλία για το CERN την Τετάρτη στο AΠΘ


Πώς οι συγκρούσεις e+ e- μπορούν να συμπληρώσουν τα αποτελέσματα από τον επιταχυντή LHC: μελέτη ανιχνευτών για τον μελλοντικό γραμμικό επιταχυντή CLIC» είναι το θέμα της ομιλίας της Dr. Lucie Linssen, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 και ώρα 12.30, στο πλαίσιο κύκλου Σεμιναρίων που διοργανώνει το Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Α31 του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τo CERN προετοιμάζεται ήδη για το μέλλον της σωματιδιακής φυσικής μετά από τον LHC. Θα συζητηθεί η φυσική και τα πειράματα που προγραμματίζονται στο μελλοντικό γραμμικό επιταχυντή e+ e- (που ονομάζεται CLICK) και που θα λειτουργεί σε ενέργειες πολλών TeV. Ο γραμμικός επιταχυντής e+ e- μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη διαλεύκανση θεωριών που αφορούν σε κρίσιμα φαινόμενα τα οποία μπορεί να ανιχνεύσει ο LHC. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα R&D που αφορούν την ανάπτυξη του CLICK καθώς και ο τρόπος που ο CLICK

Κ. Παπούλιας: Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε το ακατόρθωτο εφικτό


Η σημερινή εποχή επιβάλλει ομοθυμία και εγρήγορση... Παρά τις δυσμενείς συνθήκες που αναδύονται τόσο στο εθνικό όσο και στο διεθνές γίγνεσθαι, δεν ξεχνάμε πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε το ακατόρθωτο εφικτό, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του προς τους Έλληνες του εξωτερικού με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ακολουθεί το μήνυμα του Κάρολου Παπούλια προς τους Ελληνες του εξωτερικού:


«Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου αποτελεί για τους Έλληνες όπου γης ημέρα εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας. Σύσσωμος ο ελληνισμός αποτίει φόρο τιμής στους αγωνιστές του '21 που, με αυταπάρνηση και ηρωισμό, θυσίασαν τη ζωή τους στο όνομα της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Δημοκρατίας.


Από εκείνο το ιστορικό κάλεσμα της εθνεγερσίας που άλλαξε το ρου της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, μεταδίδοντας το μήνυμα «Ελευθερία ή Θάνατος» σε όλη την Ευρώπη και την Οικουμένη, δεν έλειψαν οι Έλληνες της Διασποράς. Ήταν και η δική τους παρέμβαση που συνέβαλε στη

Παρέμβαση Συνηγόρου του Πολίτη για χώρο αναψυχής στη Μαλακάσα


Προβληματική χαρακτηρίζει ο Συνήγορος του Πολίτη τη λειτουργία χώρου αναψυχής σε δάσος στη Μαλακάσα.

Η παρέμβαση της Αρχής έγινε μετά από καταγγελία πολίτη για ατύχημα στο χώρο που φιλοξενεί δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα (όπως εναέριες διαδρομές) και κοινωνικές εκδηλώσεις (όπως παιδικά πάρτυ).

Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε ότι η εγκεκριμένη μελέτη οργάνωσης του χώρου αναψυχής από πλευράς δασικής νομοθεσίας, δεν κάλυπτε το σύνολο των δραστηριοτήτων που παρέχονταν. Όπως επίσης διαπιστώθηκε, ο χώρος δεν διέθετε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από την αρμόδια Κοινότητα Μαλακάσας, βάσει διατάξεων περί ψυχαγωγικών παιδειών και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ή στεγασμένων / υπαίθριων

Πτώση στην εγχώρια αγορά ταχυφαγείων


Συνεχίστηκε το 2010 η πτωτική πορεία της εγχώριας αγοράς αλυσίδων εστιατορίων γρήγορης εξυπηρέτησης που ξεκίνησε το 2009 και έπειτα από συνεχή άνοδο κατά την περίοδο 1992-2008, όπως δείχνουν τα στοιχεία κλαδικής μελέτης της Icap.

Ως προς τις μελλοντικές εξελίξεις στον κλάδο οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα εξαρτηθεί από την ανάπτυξή του σε «κλειστές» και «ανοικτές» αγορές, αλλά και από τις γενικότερες εξελίξεις, δεδομένου ότι η ζήτηση επηρεάζεται από τη μείωση του διαθέσιμου οικογενειακού εισοδήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου την περίοδο 1992-2008, εκτιμάται σε 15,2%, ενώ αντίθετα το 2009 παρουσίασε μείωση κατά 4% στα 698 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2008, όταν η αξία της ανερχόταν σε 726 εκατ. ευρώ. Η τάση, σύμφωνα με τους αναλυτές της Icap, συνεχίστηκε το 2010, με ρυθμό ανάλογο της περιόδου 2009/2008. Τονίζεται, ωστόσο, ότι στα μεγέθη αυτά δεν περιλαμβάνονται τα «ανεξάρτητα» καταστήματα που δεν

Και τα αγροτικά στο καθεστώς της απόσυρσης


Τη δυνατότητα υπαγωγής και των αγροτικών οχημάτων στο καθεστώς της απόσυρσης δίνει το ΥΠΟΙΚ με προσθήκη στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση σχετική ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη.


Ο βουλευτής της ΝΔ είχε ζητήσει να τροποποιηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να συμπεριληφθούν και

Παγκόσμια ημέρα νερού

Η 22η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα του Νερού και παρά τις πολιτικές που εφαρμόζονται για την εξοικονόμηση και την ποιοτική αναβάθμιση των υδάτινων πόρων, η κατάσταση, που καταγράφεται, παραμένει ζοφερή.

Περίπου 2,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με δυσεπίλυτα προβλήματα διαθεσιμότητας και ποιότητας νερού παγκοσμίως, ενώ οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ποικίλες, για τα αποθέματα των υδάτινων πόρων.

Το καθαρό νερό εξελίσσεται σε είδος πολυτελείας, ενώ αναμένεται να γίνει ακόμη σπανιότερο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, ιδιαιτέρως δε στην ευάλωτη περιοχή της μεσογειακής λεκάνης.

Στην Ελλάδα, το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη διαχειριστικών πρακτικών και την υπερκατανάλωση, που οφείλεται στην ανυπαρξία ορθολογικής χρήσης.

Η μέση ημερήσια κατανάλωση νερού ανά άτομο ανέρχεται στα 1.451 λίτρα, τη στιγμή που θα μπορούσε να μειωθεί στα 501 με την υιοθέτηση καλών πρακτικών και την αλλαγή τεχνολογιών μέσα στις κατοικίες. Τη μερίδα του λέοντος της κατανάλωσης στην Ελλάδα κατέχει, βέβαια, η γεωργία με

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ενάντια στο Σύμφωνο για το Ευρώ


Συλλαλητήριο διοργανώνουν την Τρίτη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε όπου θα τεθεί το θέμα του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση “οι Έλληνες εργαζόμενοι μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εργαζόμενους αντιδρούμε στο νεοφιλελεύθερο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας ή σύμφωνο «για το Ευρώ», που υπηρετεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Βιομηχάνων και των τραπεζιτών”.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος και η διοίκηση της ένωσης ενόψει του Συλλαλητηρίου δήλωσε ότι: "Η αναδιοργάνωση της χρηματοδότησης του δημόσιου χρέους των ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως του Νότου, με δίκαιη ρύθμιση η δημιουργία μιας

Υπό κατάληψη το δημαρχείο της Αθήνας


Κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας πραγματοποιούν συμβασιούχοι, που διέκοψαν την προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την πρόσληψη 570 συμβασιούχων.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί το θέμα της πρόσληψης 570 εργαζόμενων στον δήμο, μέσω ΑΣΕΠ.

Οι περισσότεροι από τους 2.500 συμβασιούχους του δήμου αντιδρούν, καθώς δεν προβλέπεται αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και επομένως κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.
Εν τω μεταξύ, εισέπραξαν και νέα άρνηση από τον υπουργό Εσωτερικών στο αίτημα για ρύθμιση με την οποία θα πριμοδοτούνται έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων.

Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης επέμεινε να παραμείνει το θέμα στην ημερήσια διάταξη της και να αναβληθεί η συνεδρίαση. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη οι συμβασιούχοι προχώρησαν στην

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια


Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης έως και 9 Μποφόρ, που πνέουν στα πελάγη.

Τα δρομολόγια των πλοίων δεν πραγματοποιούνται ούτε στην περιοχή

Ο καιρός στις 22.03.2011


Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Κεντρικής Ελλάδας και τοπικές βροχές στη Βόρεια Κρήτη περιμένουμε την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 7 έως 15 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στο Βόρειο και το Κεντρικό Αιγαίο θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στον Πατραϊκό ισχυροί.

Παροδικές νεφώσεις περισσότερες στα βόρεια και ανατολικά του νομού περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις