www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Επιθέσεις καταγγέλλουν οι μετανάστες σε Ρέντη, Νίκαια και Κολωνό


Ακραία επεισόδια βίας με θύματα αλλοδαπούς και θύτες νέους ανθρώπους ηλικίας 15-20 ετών, στις περιοχές Νίκαια, Ρέντη και Κορυδαλλό, κατήγγειλαν εκπρόσωποι της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος, της Κίνησης ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή και της Ένωσης μεταναστών εργατών, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εκπροσώπων, συνολικά 60 αλλοδαποί έχουν νοσηλευθεί το τελευταίο τρίμηνο, ύστερα από επιθέσεις, που δέχθηκαν και κατήγγειλαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ο Τσαβέντ Ασλάμ, εκπρόσωπος της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας, είπε ότι μετά τις οκτώ το βράδυ σε Ρέντη και Νίκαια γίνονται επιθέσεις με ξυλοδαρμούς κατά αλλοδαπών, από τους οποίους αφαιρούνται χρήματα και κινητά τηλέφωνα. «Είμαστε εργάτες. Ήσυχοι άνθρωποι. Αλλά κάτι πρέπει να
κάνουμε. Ενημερώνουμε βουλευτές και δημάρχους, προκειμένου κάτι να γίνει» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, οι εκπρόσωποι των μεταναστών παρουσίασαν στοιχεία από περιστατικά επιθέσεων με σιδηρογροθιές και λοστούς σε βάρος των ιδίων, ή ομοεθνών τους και έκαναν λόγο και για βανδαλισμούς σε καταστήματα, που διατηρούν στις περιοχές Νίκαιας, Ρέντη και Κολωνού.

Αύριο εκπρόσωποι των μεταναστών τους θα συναντηθούν με τον δήμαρχο Νίκαιας - Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, ενώ σκοπεύουν να απευθυνθούν και σε άλλους δημάρχους, αλλά και βουλευτές.

Από ποιους αλήθεια δέχονται επιθέσεις; Από τους ομοϊδεάτες τους μήπως; Γιατί από Έλληνες δεν νομίζω. Οι Έλληνες δεν τολμούν να περπατήσουν μετά τις οκτώ το βράδυ έξω από το σπίτι τους. Αν κάνει κάποιος βόλτα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας σ' αυτές τις γειτονιές θα συναντήσει περισσότερους μετανάστες, παρά Έλληνες. 
Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: