www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Συνδρομή του ΠΟΥ ζητεί ο υπoυργός Υγείας


Την άμεση επίσκεψη κλιμακίου του ΠΟΥ με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης και την παροχή τεχνογνωσίας για τη διαχείριση των κινδύνων δημόσιας υγείας που πηγάζουν από την παράνομη μετανάστευση, ζητεί με επιστολή του προς το Ευρωπαϊκό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου χιλιάδων λαθρομεταναστών, που αναζητούν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ υπογραμμίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση της μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων εξαιτίας της λαθρομετανάστευσης.

«Είναι σαφές ότι ο σημαντικός αυτός κίνδυνος δεν έχει σύνορα και σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αφορά εν δυνάμει πολλές ευρωπαϊκές χώρες», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας ότι βασική αρχή του υπουργείου είναι ο απόλυτος
σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών.

Δηλώνει επίσης ότι σκοπεύει να αναδείξει το θέμα στην προγραμματισμένη συνάντηση Ευρωπαίων Υπουργών Υγείας υπό την Προεδρία της Ουγγαρίας στις αρχές Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: