www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Υπό κατάληψη το δημαρχείο της Αθήνας


Κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας πραγματοποιούν συμβασιούχοι, που διέκοψαν την προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την πρόσληψη 570 συμβασιούχων.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί το θέμα της πρόσληψης 570 εργαζόμενων στον δήμο, μέσω ΑΣΕΠ.

Οι περισσότεροι από τους 2.500 συμβασιούχους του δήμου αντιδρούν, καθώς δεν προβλέπεται αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και επομένως κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.
Εν τω μεταξύ, εισέπραξαν και νέα άρνηση από τον υπουργό Εσωτερικών στο αίτημα για ρύθμιση με την οποία θα πριμοδοτούνται έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων.

Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης επέμεινε να παραμείνει το θέμα στην ημερήσια διάταξη της και να αναβληθεί η συνεδρίαση. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη οι συμβασιούχοι προχώρησαν στην
κατάληψη, ενώ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στηρίζουν το αίτημα των συμβασιούχων για την απόσυρση του θέματος.

"Ο δήμαρχος αποφάσισε την ακύρωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, να μην αποσύρει τώρα το θέμα από την ημερήσια διάταξη και ενδιάμεσα να γίνει διαβούλευση με τα σωματεία των εργαζομένων στον δήμο για το τι μέλει γενέσθαι", δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον δήμο Αθηναίων, Βασίλης Πολυμερόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: