www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Χάνουν το ΕΚΑΣ 15.000 συνταξιούχοι


Περίπου 15.000 συνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ καθώς με βάση τις νέες ρυθμίσεις υπερβαίνουν τα εισοδηματικά κριτήρια, ωστόσο όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του στον Real FM ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων κατά 4%, θα αυξηθεί και ο αριθμός εκείνων που θα συμπληρώνουν τα κριτήρια.

Όσον αφορά τη συνταξιοδότηση, ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε πως θα υπάρχει η δυνατότητα εξαγοράς πλασματικού χρόνου εργασίας με τις ίδιες προϋποθέσεις για άνδρες και γυναίκες, καταβάλλοντας ασφαλιστική εισφορά, η οποία θα είναι περίπου 165 ευρώ για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται.


Οσοι δεν έχουν συμπληρώσει το ελάχιστο όριο των 4.500 ενσήμων που απαιτούνται για συνταξιοδότηση, θα μπορούν να υπαχθούν στον ΟΑΕΔ μετά από ένα τρίμηνο και όχι ένα χρόνο όπως ισχύει σήμερα προκειμένου να συμπληρώσουν τα επιπλέον ένσημα τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός
εργασίας, προσθέτοντας, ότι σε περίπτωση απόλυσης, θα υποχρεούται ο εργοδότης να συμμετέχει στην αυτασφάλιση του εργαζομένου σε ποσοστό 50%, ενώ εάν ο απολυθείς είναι άνω των 60 ετών, η εισφορά του εργοδότη θα φτάνει στο 80%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: