www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τα διεθνή ΜΜΕ για την ευρωπαϊκή συμφωνία


Στις λεπτομέρειες, τις συνέπειες και την αποτίμηση των σημαντικών αποφάσεων που έλαβαν χθες για την κρίση χρέους οι ηγέτες της ευρωζώνης επικεντρώνονται τα διεθνή ΜΜΕ.

Το BBC στο πρώτο θέμα της ιστοσελίδας του αναφέρεται στη θετική αντίδραση των αγορών σήμερα. «Μετά από μακρές διαπραγματεύσεις οι ηγέτες της ευρωζώνης κατέληξαν σε ένα μεγαλύτερο σχέδιο από αυτό που αναμενόταν για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας», σημειώνει ο αρχισυντάκτης του δικτύου επί ευρωπαϊκών θεμάτων.

«Ωστόσο παραμένουν οι αμφιβολίες αν, μετά την εξασφάλιση ενός δεύτερου πακέτου στήριξης, η Ελλάδα θα παραμείνει προσηλωμένη στα μη δημοφιλή μέτρα λιτότητας και τις ιδιωτικοποιήσεις. Τα προγράμματα αντιμετώπιζαν ήδη δυσκολίες… Με αυτό το σχέδιο οι ηγέτες της ευρωζώνης όπλισαν τα

ΠΝΟ: Δε θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι ναυτεργάτες

Απορρίφθηκε το αίτημα για απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών τον Ιούλιο κατά τη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

10 ναυτεργατικά σωματεία τάχθηκαν κατά της απεργίας τη συγκεκριμένη περίοδο, δίνοντας πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση.

Οι ναυτεργάτες ανέφεραν ότι στο τέλος Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση

Κατάργηση 100 επιδομάτων στο δημόσιο

Την κατάργηση των 100 από τα 104 βασικά, ειδικά και κλαδικά επιδόματα, που λαμβάνουν σήμερα οι υπάλληλοι στον δημόσιο τομέα, προβλέπει το νέο μισθολόγιο, ενώ δημιουργείται ένα νέο.

Ειδικότερα, παραμένουν μόνον η οικογενειακή παροχή, τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών και αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και τα επιδόματα εορτών και αδείας, τα οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ενσωματωθούν στο βασικό μισθολόγιο.

Ταυτόχρονα προτείνεται η θέσπιση επιδόματος θέσης, το οποίο θα αντικαταστήσει το σύνολο των υφιστάμενων

Φ. Κουβέλης: Ανάσα στη χώρα από τις αποφάσεις των Βρυξελλών


«Οι χθεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Eurogroup συνιστούν ένα συμβιβασμό που δίνει μια ανάσα στη χώρα», παρατηρεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης.

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι «η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, η μείωση των επιτοκίων και η δεκαετής περίοδος χάριτος για το νέο τμήμα του δανείου, είναι σε θετική κατεύθυνση, χωρίς, βέβαια, να αντιμετωπίζουν το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του συνολικού χρέους».

Όπως αναφέρει, «αρνητικό στοιχείο της χθεσινής απόφασης αποτελεί, για μια ακόμη φορά, η επανάληψη της δογματικής προσήλωσης της Ε.Ε. στον κορσέ του Συμφώνου Σταθερότητας και η

Αλ. Παπαρήγα: Προσωρινή η συμφωνία της Συνόδου


Την εκτίμηση ότι η συμφωνία που προέκυψε από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής θα έχει προσωρινό χαρακτήρα εξέφρασε η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Θα είναι προσωρινή γιατί η κρίση που υπάρχει στην Ιταλία, στην Ισπανία και μπορεί να επεκταθεί και παραπέρα θα ακυρώσει και αυτό το συμβιβασμό που έγινε ανάμεσα στην ΕΚΤ, το ΔΝΤ, την ΕΕ και τους τραπεζικούς ομίλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη ότι οι αποφάσεις της Ευρωζώνης συνιστούν «ελεγχόμενη χρεοκοπία με κούρεμα,

Ντ. Μπακογιάννη: «Βαθιά ανάσα» οι αποφάσεις της Ευρώπης


Τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης χαιρέτισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντάς τες «βαθιά ανάσα για την Ελλάδα».

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου δημιουργούν ένα πλαίσιο σταθερότητας για την ελληνική οικονομία, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι των προτάσεων των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων έχει υιοθετηθεί με την πρόταση αυτή.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η χώρα δεν έχει ούτε μία ημέρα να χάσει, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να

Γ. Καρατζαφέρης: Βελούδινη χρεοκοπία

Η συμφωνία συνιστά βελούδινη χρεοκοπία, επεσήμανε μιλώντας στον Real FM o Γιώργος Καρατζαφέρης. Η Ελλάδα διατηρεί τη ζωντάνια της ως επί χρήμασι εκδιδομένη συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι για πενήντα χρόνια μπαίνει η χώρα στο γύψο.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε πως η Ευρώπη ομολόγησε ότι έχασε στα σημεία και όχι με νοκ άουτ από τους γιάπηδες των οίκων, προσθέτοντας ότι η πρώτη ζημιωμένη είναι η Αμερική, οι τράπεζες της οποίας θα πληρώσουν πολύ ακριβά τα CDS.

Ο Γ. Καρατζαφέρης εκτίμησε τέλος πως, εάν και με αυτή τη σύνθεση των πραγμάτων δεν μπορούμε να σταθούμε όρθιοι, είμαστε άξιοι της μοίρας μας, ενώ για τη συμφωνία που επετεύχθη, συμπλήρωσε πως δεν μπορούμε ούτε να χειροκροτήσουμε, ούτε να μουντζώσουμε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε σοβαρότητα από τον πολιτικό κόσμο, «να μην αντιμετωπίσουν τη λύση με πετροβολήματα» και επανέφερε το ζήτημα της συνεννόησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ

Γ. Παπακωνσταντίνου: Ιστορική και πρωτοφανής στο εύρος της συμφωνία


«Ιστορική και πρωτοφανή στη γενναιότητά της και στο εύρος της για τη χώρα μας», χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου την απόφαση του συνόδου κορυφής, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

«Είναι μια απόφαση που δίνει στην Ελλάδα το χρόνο για αλλαγές. Είναι μια απόφαση που δικαιώνει τη δουλειά που έγινε από την αρχή, που δικαιώνει όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι μια απόφαση που με τον πιο καθαρό τρόπο αντικρούει τα επιχειρήματα περί μη διαπραγμάτευσης», είπε χαρακτηριστικά.


«Χθες συμφωνήθηκαν όλα όσα για τα οποία έχουμε παλέψει ένα χρόνο τώρα. Με την απόφαση γυρίζει μια σελίδα για τη χώρα μας και τώρα το χρέος μας είναι

«΄Ανοιξαν» τα διόδια της Ελευσίνας οι ιδιοκτήτες ταξί


Τα διόδια της Ελευσίνας κατέλαβαν για ακόμη μία ημέρα οι ιδιοκτήτες ταξί και σηκώνοντας τις μπάρες επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των διερχόμενων οχημάτων.

Εντός της ημέρας αναμένονται αιφνιδιαστικά και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές περιοχές της χώρας, αφού οι απεργοί εμφανίζονται ανυποχώρητοι, διεκδικώντας την αλλαγή των σχεδίων Ραγκούση για άμεσο πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Πάντως, οι αποκλεισμοί δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, με το ΣΕΤΕ χθες να ζητεί επιτακτικά -με επιστολή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε- ενεργοποίηση των εισαγγελικών και

To κείμενο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής


∆ΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΕ


Επιβεβαιώνουμε εκ νέου τη δέσμευσή μας υπέρ του ευρώ, καθώς και ότι θα καταβάλουμε κάθε αναγκαία προσπάθεια προκειμένου να διασφαλισθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της καθώς και των κρατών μελών της. Επαναλαμβάνουμε επίσης ότι είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τη σύγκλιση, την ανταγωνιστικότητα και τη διακυβέρνηση εντός της ζώνης του ευρώ. Από τις απαρχές της κρίσης του δημόσιου χρέους, ελήφθησαν σημαντικά μέτρα με στόχο τη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, τη μεταρρύθμιση των κανόνων και την εκπόνηση νέων εργαλείων σταθεροποίησης. Η ανάκαμψη στην ζώνη του ευρώ ακολουθεί ικανοποιητικούς ρυθμούς και το ευρώ στηρίζεται σε υγιή βασικά οικονομικά μεγέθη. Αλλά οι προκλήσεις που παρουσιάζονται υπογραμμίζουν την ανάγκη για μέτρα

Με αλλαγές στη Βουλή το ν/σ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση


Με σημαντικές αλλαγές κατέθεσε χθες στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι κλείνει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια που δεν θα έχουν ορίσει έως τις 15 Ιανουαρίου 2012 το νέο Συμβούλιο Ιδρύματος. Αυτό προβλέπεται στις μεταβατικές διατάξεις του νέου νομοθετήματος.

Επίσης, μεταξύ αλλαγών, η σημαντικότερη αφορά το Συμβούλιο του Ιδρύματος, το οποίο έχει προκαλέσει και τις μεγαλύτερες τριβές μεταξύ υπουργείου και πρυτάνεων. Έτσι, προβλέπεται η επιλογή των εξωτερικών μελών των Συμβουλίων να γίνεται με αυξημένη πλειοψηφία των

Ο καιρός στις 22.07.2011


Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο περιμένουμε την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 32 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 32 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 35 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 22 έως 30 βαθμούς, αλλά η μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τους 34 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στα