www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

«΄Ανοιξαν» τα διόδια της Ελευσίνας οι ιδιοκτήτες ταξί


Τα διόδια της Ελευσίνας κατέλαβαν για ακόμη μία ημέρα οι ιδιοκτήτες ταξί και σηκώνοντας τις μπάρες επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των διερχόμενων οχημάτων.

Εντός της ημέρας αναμένονται αιφνιδιαστικά και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές περιοχές της χώρας, αφού οι απεργοί εμφανίζονται ανυποχώρητοι, διεκδικώντας την αλλαγή των σχεδίων Ραγκούση για άμεσο πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Πάντως, οι αποκλεισμοί δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, με το ΣΕΤΕ χθες να ζητεί επιτακτικά -με επιστολή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε- ενεργοποίηση των εισαγγελικών και
αστυνομικών αρχών, καταλογίζοντάς τους «αδράνεια» και «ανοχή».

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος καταγγέλλει πως παρά τις προφανείς παραβάσεις του νόμου (παρακώλυση συγκοινωνιών, παρεμπόδιση διακίνησης επιβατών, κλπ), σε πολλές περιοχές της χώρας μας, οι κατά τόπους εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές «εμφανίζονται να επιδεικνύουν ανεξήγητη αδράνεια ή/και ανοχή [. . .] δίχως καν να επιχειρείται η σύλληψη των δραστών».

«Υπό τις συνθήκες αυτές», συμπληρώνει, «η στάση ορισμένων εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών αγγίζει προδήλως τα όρια της παράβασης καθήκοντος».

Τέλος, ο ΣΕΤΕ παρακαλεί τον κ. Τέντε να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες και εντολές, διότι, όπως αναφέρει, «τυχόν παράταση ή επανάληψη των φαινομένων κατάληψης ή αποκλεισμού οδών, λιμένων και αεροδρομίων μας δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια από το να κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία κατά παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένων όσων παραλείπουν να εκπληρώσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: