www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Νόμιμοι φυγόστρατοι οι περισσότερο πολιτικοί μας - Με λίγα χιλιάρικα "υπηρέτησαν" την πατρίδα...

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το που υπηρέτησαν και κυρίως αν υπηρέτησαν την πατρίδα οι κορυφαίοι πολιτικοί μας, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Τα όσα περιέχονται είναι ελάχιστα τιμητικά για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών ηγετών μας, αφού διαπιστώνεται ότι ήταν κοινή τακτική με λίγες χιλιάδες δραχμές να εξαγοράζουν είτε ολόκληρη είτε τμήμα της θητείας τους. Πως περιμένουμε να φροντίσουν την ασφάλεια της χώρας; Με την ίδια λογική που περιμένουμε από ανθρώπους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχουν εργαστεί ποτέ στην ζωή τους, να φτιάξουν την ελληνική οικονομία...


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ-Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ

1952:Παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Ήταν και ανυπότακτος. Τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφορίων και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Το 1953 απολύθηκε έχοντας

Η ακτινοβολία καταστρέφει το DNA

Η μακροχρόνια έκθεση στην ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και των κεραιών Wi Fi προκαλεί καταστροφή του DNA και καρκινογενέσεις, τονίζει η νέα επιστημονική έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής για την Ηλεκτρομαγνητική Ασφάλεια.


68 ερευνητές της επιτροπής σε 25 μελέτες τους αποδεικνύουν μεταξύ άλλων ότι η ακτινοβολία κινητών και ασύρματων συσκευών μειώνει -μεταξύ άλλων- την προστασία του εγκεφάλου μας από τις τοξικές ουσίες που

Εβδομάδα νέας ταλαιπωρίας για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς

Νέα ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό αυτή την εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς -πλην του Μετρό και του τραμ- αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά την πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο.


Διάλογος με το επιβατικό κοινό σε ομηρία δεν μπορεί να γίνει, διαμηνύει το υπουργείο Μεταφορών.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό και στο Τραμ ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει ο διάλογος, ενώ οι ενώσεις των υπολοίπων συγκοινωνιών μετέχουν μεν στο διάλογο, συνεχίζουν δε τις κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα:

- Αύριο Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, τα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι και τα τρόλεϊ από τις 11:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι.

- Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργήσει από τις 12:00 το μεσημέρι

Καρωτίδες: χειρουργείο ή στεντ;

Το ζητούμενο είναι μια ιατρική βασισμένη σε αποδείξεις (evidence based medicine), έλεγε πρόσφατα διακεκριμένος ξένος γιατρός, απηχώντας την άποψη των συναδέλφων του στο ακροατήριο κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου. Για μας που δεν είμαστε γιατροί το εν λόγω ζητούμενο είναι αυτονόητο: κάθε φορά που χρειαζόμαστε έναν γιατρό ακολουθούμε τις οδηγίες του ακριβώς επειδή πιστεύουμε ότι βασίζονται σε καλά τεκμηριωμένες ιατρικές γνώσεις. Αν λοιπόν δεν είναι αυτονόητη η βασισμένη σε αποδείξεις ιατρική, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και ιατρικές πρακτικές που δεν βασίζονται σε αποδείξεις; Αυτό είναι ένα πολύ βασανιστικό ερώτημα για να αφεθεί αναπάντητο!
Θέσαμε το ερώτημα στον κ. Κωνσταντίνο Οικονομόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγου Νέων Ιατρών, ο οποίος σε συνεργασία με τον φοιτητή Ιατρικής και σύμβουλο του Συλλόγου Νέων Ιατρών κ. Θεόδωρο Σεργεντάνη συνέβαλε πρόσφατα στο να βασίζεται σε αποδείξεις η χειρουργική των μεγάλων αγγείων. Ειδικότερα οι δύο συνεργάτες δημοσίευσαν την εβδομάδα που πέρασε άρθρο τους στη διαδικτυακή

Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω θυελλωδών ανέμων

Σε ισχύ από το μεσημέρι της Κυριακής η απαγόρευση απόπλου όλων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ.
Το μεσημέρι δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του πλοίου «Ταξιάρχης» από την Καβάλα, για Λήμνο, Αγ. Ευστράτιο και Λαύριο.

Το υπουργείο Θαλασσιών Υποθέσεων καλεί τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν τις

Οκτώ στους δέκα ζητούν την απέλαση των μεταναστών και την κατασκευή του τείχους

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων λέει «ναι» στην εξαγγελία της κυβέρνησης για την κατασκευή φράχτη στον Έβρο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κύματα λαθρομεταναστών που μπαίνουν στη χώρα μας.


Σύμφωνα με έρευνα της Marc για το Έθνος της Κυριακής, το 80,3% των ερωτηθέντων λέει «ναι» στο φράχτη, ενώ το 89,5% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της απέλασης (οικειοθελούς ή μη) όλων των παράνομων μεταναστών. Τέλος το

Κοιμηθείτε για να είστε υγιείς

Ένας καλός ύπνος επτά έως οκτώ ώρες είναι αναζωογονητικός και τονώνει τον οργανισμό μας. Είναι προτιμότερο λοιπόν να θυσιάσετε μια βραδινή έξοδο και να προσφέρετε στον εαυτό σας μια νύκτα χαλάρωσης.


Αποφεύγετε να μεταφέρετε δουλειά στο σπίτι και κυρίως αποφεύγετε να εργάζεστε στο υπνοδωμάτιο, αφού θα κουβαλάτε τα προβλήματα της εργασίας ακόμα και στο ύπνο σας.

Δοκιμάστε μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε όπως για παράδειγμα να ακούσετε τη μουσική που σας αρέσει, να πιείτε ένα ποτό, ή να κάνετε ένα χλιαρό μπάνιο με αιθέρια έλαια.

Με αυτούς τους τρόπους ο οργανισμός θα συνδέσει την

Φορολογικός έλεγχος

Πρόκειται για ένα καινοτόμο μέτρο που προτίθεται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο εντοπισμού εκείνων που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο φορολογικό ενδιαφέρον, οι οποίοι θα επιλέγονται μέσα από μία σειρά κριτηρίων ο αριθμός των οποίων ξεπερνάει τα 400! Μεταξύ των δεικτών φορολογικής συμμόρφωσης ή των 400 κριτηρίων του ηλεκτρονικού συστήματος περιλαμβάνονται:


1. Χαρακτηριστικά όπως η νομική μορφή, η κατηγορία των τηρουμένων βιβλίων, ο κλάδος ή ο τομέας δραστηριότητας, ανάλογα με την επικινδυνότητα και την παραβατικότητα αυτού και η ύπαρξη παραβάσεων και η συχνότητα που αυτές επαναλαμβάνονται.

2. Οικονομικά δεδομένα, όπως ακαθάριστα έσοδα, δαπάνες, καθαρά κέρδη ή ζημίες, δεδομένα από δηλώσεις άμεσης και έμμεσης φορολογίας.

3. Χωροταξικά και χρονικά δεδομένα, όπως τόπος παραγωγής και διακίνησης, εποχικές δραστηριότητες

Γενετικές βλάβες και καρκίνος εξαιτίας του καπνίσματος

Οι πρώτες εισπνοές καπνού από έναν καπνιστή προκαλούν μέσα σε μερικά λεπτά βλάβες σε γενετικό επίπεδο, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.


«Η επίδραση είναι τόσο γρήγορη που είναι αντίστοιχη με την απευθείας έγχυση της ουσίας στο αίμα» εξηγούν οι επιστήμονες, αναφέροντας ότι πρόκειται για μία «σοβαρή προειδοποίηση» για τους καπνιστές.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Chemical Research in Toxicology και είναι η πρώτη που εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι ουσίες που υπάρχουν στον καπνό προκαλούν βλάβες στο ανθρώπινο DNA.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 12 εθελοντές καπνιστές, στους οποίους οι ερευνητές παρακολούθησαν τα ίχνη των τοξικών προϊόντων που υπάρχουν στον καπνό των τσιγάρων και ονομάζονται πολύ κυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η δράση του φαινανθρένιου στο αίμα, το οποίο προκάλεσε «μεταλλάξεις οι οποίες θα μπορούσαν εξελιχθούν σε καρκίνο».

«Οι καπνιστές φθάνουν στο μέγιστο επίπεδο της ουσίας σε ένα χρονικό διάστημα που εξέπληξε ακόμα

Φωτιά σε τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και σε τράπεζα

Πυρκαγιές, που αποδίδονται πιθανότατα σε εμπρηστικές επιθέσεις, σημειώθηκαν τη νύχτα στον Βύρωνα, το Μοσχάτο και το Χαλάνδρι.

Στις 00:45, εκδηλώθηκε μικρής έκτασης φωτιά στον προθάλαμο τράπεζας, που βρίσκεται στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 96 στον Βύρωνα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Στις 2:55 τα ξημερώματα, προκλήθηκε φωτιά στα γραφεία τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκονται επί της οδού Γαλαξιδίου 32, στο Μοσχάτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γραφεία δεν λειτουργούν και από τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, στις 3:10, ξέσπασε φωτιά στα γραφεία επιχείρησης, στη

Ο καιρός στις 16.01.2011

Μεταβολή του καιρού με βροχές στην Ανατολική Στερεά, Κυκλάδες και Κρήτη και πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά, περιμένουμε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ως 14 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 7 ως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 ως 19 στη Δυτική Ελλάδα, 12 ως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί και από το απόγευμα τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Τοπικά ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Βροχές, περισσότερο έντονες στα βόρεια και ανατολικά του νομού περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13-14 βαθμούς. Τοπικά ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν