www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

5 μύθοι για τη διατροφή που μάθαμε λάθος από τους γονείς μας

Πορτοκαλάδα…ανεβάζει την πίεση


Ίσως θυμάστε από πολύ μικρή ηλικία την γιαγιά σας να λέει ότι δεν κάνει να φάει πορτοκάλι γιατί έχει πίεση. Από την άλλη, κάθε φορά που κάποια δεσποινίδα έπεφτε ημιλυπόθυμη στην τάξη λόγω χαμηλής πίεσης, της έφερναν και μια πορτοκαλάδα για να 'της την ανεβάσουν'. Στην πραγματικότητα, το στοιχείο που ευθύνεται για την υψηλή πίεση είναι το νάτριο, το οποίο βρίσκεται σε μηδαμινή ποσότητα στην πορτοκαλάδα. Αντίθετα, τα πορτοκάλια και ο φυσικός χυμός τους μάλλον μειώνουν την πίεση παρά την αυξάνουν, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε κάλιο. Η πορτοκαλάδα, λοιπόν, δεν θα πρέπει να αποφεύγεται από ανθρώπους που έχουν τέτοιου είδος προβλήματα, εφόσον λειτουργεί ευεργετικά.

Κρέας και άμυλο…ο συνδυασμός που παχαίνει

'Το κρέας με τα μακαρόνια είναι από τους συνδυασμούς που θεωρούνται ’απαγορευμένοι’. Το πιο συχνό διατροφικό λάθος που έχει αναγκάσει πολλούς ανθρώπους να δοκιμάσουν μονοφαγικές δίαιτες προκειμένου να χάσουν βάρος. Η παρερμηνεία αυτή φαίνεται πως ξεκινά από το γεγονός πως τόσο το άμυλο όσο και η πρωτεΐνη αποτελούν σύνθετα συστατικά που ο οργανισμός καθυστερεί να τα πέψει. Ωστόσο, η αύξηση ή η απώλεια βάρους εξαρτώνται αποκλειστικά από το ισοζύγιο ενέργειας και όχι από την ποιότητα ή κάποιον 'μαγικό' συνδυασμό των θρεπτικών συστατικών. Τα μακαρόνια με το κρέας σε συνδυασμό με τη σάλτσα που πολλές φορές τα συνοδεύει, πράγματι,

8 μυστικά για επίπεδη κοιλιά

Σίγουρα θα θέλατε να έχετε επίπεδη κοιλιά στην αποψινή σας έξοδο. Όμως για κάποιο λόγο το φερμουάρ δεν κουμπώνει. Το φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς είναι αντιαισθητικό και μπορεί να προκαλέσει δυσφορία.

Ξέρατε ότι το δυσάρεστο αίσθημα του πρηξίματος οφείλεται σε πλήθος παραγόντων, από την τροφική δυσανεξία ως τη δυσκοιλιότητα; Τα καλά νέα; Σας δίνουμε τους τρόπους για να το αποφύγετε.


Ο εχθρός 'δυσκοιλιότητα'

Μια ανεπιθύμητη ‘παρενέργεια’ της δυσκοιλιότητας είναι το φούσκωμα. Για να την αντιμετωπίσετε υιοθετήστε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες (25 γραμμάρια ημερησίως για τις γυναίκες και 38 για τους άνδρες) από δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, φυσικούς χυμούς και ξηρούς καρπούς. Καλύψτε τις ανάγκες σας σε υγρά (6-8 ποτήρια την ημέρα) από μη αλκοολούχα ροφήματα και ποτά, όπως το γάλα, οι χυμοί, ο καφές, το τσάι και τα light αναψυκτικά και επιδιώξτε να

Απόφαση της ΕΣΗΕΑ για 48ωρη απεργία

Την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης για την Παρασκευή 17/12 και Σάββατο 18/12/201 και συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).


Αιτήματα της Ένωσης είναι:

* η άμεση υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

* η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και

* η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των ανέργων.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρονται τα εξής:

"Σήμερα, στο όνομα μιας οικονομικής κρίσης και με την απειλή της χρεοκοπίας, που προκάλεσαν η κακοδιαχείριση, η σπατάλη, η κερδοσκοπία με την ανοχή και την συνενοχή του πολιτικού συστήματος, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση. Σκοπός, η αφαίρεση ακόμα και των στοιχειωδών ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων για την

Ακόμη μια κατηγορία για τους έξι συλληφθέντες

Συμπληρωματική δίωξη για τρομοκρατικές πράξεις ασκήθηκε σήμερα στους έξι νεαρούς που συνελήφθησαν το Σάββατο από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, χωρίς ωστόσο να ορίζονται συγκεκριμένες ενέργειες.


Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι Αλέξανδρος Μητρούσιας και Κωνσταντίνος Σακκιάς, μετά την τυπική απολογία που έδωσαν στην ανακρίτρια. Επιφυλάχθηκαν να απολογηθούν πλήρως εφόσον λάβουν γνώση του συνόλου της δικογραφίας.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη πήραν οι υπόλοιποι.

Όπως έχει γίνει γνωστό όλοι οι συλληφθέντες είχαν πει στους εισαγγελείς ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά τους.

Εναντίον των έξι έχει ασκηθεί δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία επίσης προς το παρόν δεν προσδιορίζεται, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα όπλα που βρέθηκαν στα διαμερίσματα

Εκτός αγοράς εργασίας 4 στις 10 Ελληνίδες

Όλο και περισσότερες γυναίκες 15-64 χρονών εισέρχονται στην αγορά εργασίας, με το ποσοστό των ανενεργών εργασιακά να πέφτει στο 22,1% από το 40% το 2000. Το ποσοστό για την Ελλάδα είναι 43,5%, κάτι που δείχνει ότι οι Ελληνίδες εισέρχονται στην αγορά εργασίας, δυσκολότερα από ότι οι γυναίκες στην υπόλοιπη Ευρώπη.


Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, ο αντίστοιχος δέικτης για τους άντρες μειώθηκε ελάχιστα από το 22,8% το 2000, στο 22,2% το 2009.

Τα στοιχεία για τις επιμέρους χώρες, δείχνουν πως στην Ελλάδα, το 2009, εργασιακά ανενεργές είναι

Τρόποι αντιμετώπισης από το Καφενείο της Επιστήμης

Τέλος στην παχυσαρκία δίνει το Καφενείο της Επιστήμης που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Επόμενη Μέρα».


Η εκδήλωση που οργανώνει το Ιδρυμα Ευγενίδου την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, έχει σκοπό να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν την παχυσαρκία και πώς αυτή αντιμετωπίζεται.

Θα παρουσιαστούν ακόμα σύγχρονες τεχνικές για την αντιμετώπιση της πολυφαγίας αξιοποιώντας

Τα Ιμαλάια...λιώνουν, κινδυνεύουν ζωές

Οι ζωές και το βιος πολλών ανθρώπων στη Νότια Ασία βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη η οποία οδηγεί σε λιώσιμο των παγετώνων στα Ιμαλάια με γοργούς ρυθμούς. Ειδικοί του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) προειδοποιούν ότι η «εξαφάνιση» των πάγων οδηγεί σε πλημμύρες που καταστρέφουν τις κατοικίες αλλλά και τις σοδιές των αγροτών.

Υπεύθυνοι του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ σημειώνουν με νέα έκθεσή τους η οποία παρουσιάστηκε στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα στο Κανκούν του Μεξικού ότι «από την αρχή της δεκαετίας του 1980 ο ρυθμός απώλειας πάγου έχει αυξηθεί σημαντικά σε πολλές περιοχές, παράλληλα με την αύξηση στη μέση παγκόσμια θερμοκρασία του αέρα». Οι ειδικοί τονίζουν μάλιστα

Αντ. Σαμαράς: «Επιμήκυνση χωρίς επαχθή μέτρα»

Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά είχε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, αμέσως μετά τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε στον επικεφαλής του ΔΝΤ ότι το Μνημόνιο είναι κοινωνικά άδικο, αλλά και αναποτελεσματικό.


Ο Αντ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, η οικονομία και η κοινωνία θα βρεθούν προ μεγαλυτέρου αδιεξόδου. Γνωστοπιοίησε στο συνομιλητή του ότι η Ν.Δ. συμφωνεί με την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου, υπό την προϋπόθση ότι θα αφορά σε ολόκληρο το ποσό των 110 δισ. ευρώ και δεν θα συνοδεύεται από νέα μέτρα.

Παρώντες στη συνάντηση, η οποία έγινε στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. στη Βουλή, ήταν ο αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας, οι αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας,. Χρ.

Απόφαση της ΕΣΗΕΑ για 48ωρη απεργία

Την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης για την Παρασκευή 17/12 και Σάββατο 18/12/201 και συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).


Αιτήματα της Ένωσης είναι:

* η άμεση υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

* η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και

* η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των ανέργων.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρονται τα εξής:

"Σήμερα, στο όνομα μιας οικονομικής κρίσης και με την απειλή της χρεοκοπίας, που προκάλεσαν η κακοδιαχείριση, η σπατάλη, η κερδοσκοπία με την ανοχή και την συνενοχή του πολιτικού

«Όχι σε ένα γιγάντιο τζαμί»

Υπέρ της δημιουργίας πολλών μικρών λατρευτικών χώρων και όχι ενός γιγάντιου τζαμιού τάχθηκε η υφυπουργός Εργασίας, Άννα Νταλάρα.


Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι «όλοι έχουν λατρευτικό δικαίωμα και ένας μεγάλος λατρευτικός χώρος θα μπορούσε να εξελιχθεί σε γκέτο.»

Με την άποψή της συμφώνησε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μάγια Τσόκλη.

Η κ. Νταλάρα αναμένεται να θέσει το ζήτημα στην αυριανή (Τετάρτη) συνάντησή της με το νέο

Τηλεφωνική επικοινωνία Στρος Καν - Ντόρας Μπακογιάννη

Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας περίπου 20 λεπτών είχαν πριν από λίγο ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν με την πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη σε επίσημη επίσκεψη.

Ο κ. Στρος Καν επεσήμανε στην κυρία Μπακογιάννη ότι η ίδια έλαβε μια δύσκολη, αλλά υπεύθυνη απόφαση στη Βουλή να στηρίξει το μηχανισμό στήριξης και της ζήτησε να κινηθεί στον ίδιο δρόμο. Μάλιστα τόνισε, ότι δεν χρειάζονται κομματικές αντιπαραθέσεις, αφού πρόκειται για ένα μεγάλο εθνικό θέμα και πρέπει οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις να το δουν ως μια εθνική υπόθεση.

Σε άλλο σημείο ο επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι σε δύσκολο σταυροδρόμι και μίλησε για κρίσιμη καμπή και σημείωσε πως επιβάλλεται να προχωρήσει η υλοποίηση των κρίσιμων

Απειλείται με εξαφάνιση το γκυ στη Βρετανία

Tην δυσάρεστη προοπτική εξαφάνισης του γκυ, αγαπημένου φυτού στολίσματος τα Χριστούγεννα, μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, επισημαίνουν ειδικοί του Εθνικού Ιδρύματος, που έχει ως αποστολή του την προστασία τοποθεσιών που απειλούνται σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κίνδυνος για τα γκυ προέρχεται από την αραίωση των παραδοσιακών δεντρόκηπων από μηλιές, όπου ανθούν τα γκυ, τα οποία πλέον απειλούνται με εξαφάνιση.

Το Εθνικό Ιδρυμα πάντως έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία με σκοπό να πείσει τους ιδιοκτήτες κήπων και όσους τους περιποιούνται, να αρχίσουν να φυτεύουν το παρασιτικό αυτό φυτό, το γκυ. Συνιστά επίσης στους καταναλωτές να βεβαιώνονται πως αγοράζουν γκυ από τόπο όπου αυτά δεν

Κάτω από το μέσο όρο οι επιδόσεις των ελλήνων μαθητών

Βελτίωση στα μαθηματικά και στην κατανόηση κειμένου αλλά με τις επιδόσεις τους να παραμένουν κάτω από τον μέσο όρο, όπως και στις φυσικές επιστήμες, εμφανίζουν οι έλληνες μαθητές σύμφωνα με την τελευταία έκθεση PISA (Programme for International Student Assessment) του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Η έρευνα πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια. Το 2009 αξιολογήθηκαν οι επιδόσεις 470.000 δεκαπεντάχρονων μαθητών από 65 χώρες. Η βαθμολογία των ελλήνων μαθητών στην ανάγνωση και κατανόηση κειμένου είναι 483 (με μέσο όρο των 65 χωρών τους 493 βαθμούς), στις επιστήμες 470 (μ.ο. 501) και στα μαθηματικά 466 (μ.ο. 496).

Νέα ανερχόμενη δύναμη στην εκπαίδευση αναδεικνύεται η Κίνα. Οι κινέζοι μαθητές από τη Σαγκάη, οι οποίοι έλαβαν για πρώτη φορά μέρος στην έρευνα, υπερτερούν και στους τρεις τομείς που μελετήθηκαν, ενώ ακολουθεί η Νότια Κορέα. Η επί σειρά πρωταθλήτρια Φινλανδία κατρακύλησε

«Δημόσιος ή ιδιωτικός ο ΟΠΑΠ τελικά;»

«Τι είναι τελικά ο ελληνικός Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ), δημόσιος ή ιδιωτικός Οργανισμός; Και ως τι από τα δύο τον αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Αλλά και με ποιά ιδιότητα προχωρεί μέσω επεκτάσεων και αναθεωρήσεων συμβάσεων σε απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ;»


Την ερώτηση αυτή απηύθυνε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Θόδωρος Σκυλακάκης, ζητώντας να δοθεί η απάντηση με βάση το Κοινοτικό Δίκαιο και τα προβλεπόμενα από αυτό.

Η απάντηση που θα δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση της νέας επέκτασης της σύμβασης μεταξύ ΟΠΑΠ και Ιντραλότ, διότι εάν ο Οργανισμός -στη συγκεκριμένη περίπτωση-λειτούργησε ως Δημόσιος Οργανισμός τότε υπάρχει σαφής παραβίαση των Κοινοτικών Οδηγιών. Εάν δε λειτούργησε ως Ιδιωτικός Οργανισμός τότε ποιό είναι το δημόσιο συμφέρον που υπηρετεί η διατήρηση -και επέκταση μάλιστα- του μονοπωλίου των τυχερών παιγνιδιών στη χώρα,

Μείωση μισθών ζητάει ο Στρος Καν

Την μείωση των μισθών ζήτησε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, στην ενημέρωση της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Βουλής. Τόνισε ότι θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με την παραγωγικότητα έτσι ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, η οποία κατά τον ίδιο έχει χάσει 25% την τελευταία πενταετία.


Όπως δήλωσε στην ομιλία του "χρειάζεται μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και του συνταξιοδοτικού αλλά και να ευθυγραμμιστούν οι μισθοί με την παραγωγικότητα".

Σχολίασε ότι το 25% της ανταγωνιστικότητας της τελευταία πενταετία έχει απολεστεί.

Σχετικά με την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου από την Ελλάδα, τόνισε ότι από τη μεριά του ΔΝΤ, την οποία και εκπροσωπεί, μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς να τεθούν νέοι όροι.

"Το πρόγραμμα είναι στο σωστό δρόμο" πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ελληνικό σύστημα είναι έτσι διαμορφωμένο, ώστε να ελαχιστοποιεί την

Παράταση μέχρι τις 16 του μήνα για τη Siemens

Xρονική διορία για να καταθέσει το πόρισμά της μέχρι τις 16 του Δεκεμβρίου πήρε η εξεταστική της Βουλής για την Siemens. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να γίνει και η εξέταση των σκληρών δίσκων που κατασχέθηκαν, τόσο από το γραφείο της πρώην γραμματέως τού Μιχάλη Χριστοφοράκου, αλλά και από τον κεντρικό επεξεργαστή της εταιρείας.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλαν την παραπομπή πρώην υπουργών που είχαν υπογράψει συμβάσεις με την εταιρεία, χωρίς όμως να τους ονομάσουν,

Αλ. Τσίπρας: Υποβάθμιση της Βουλής η ομιλία Στρος Καν

«Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσε με την παρουσία της να νομιμοποιήσει μια διαδικασία υποβάθμισης των βουλευτών και του ελληνικού κοινοβουλίου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την ομιλία του επικεφαλής του ΔΝΤ στη Βουλή.


"Το ΔΝΤ και όσοι το εκπροσωπούν, είναι υπεύθυνοι για τη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη, αφού με τις πολιτικές τους επιλογές οδηγούν τους λαούς σε χρεοκοπία, σε κοινωνική εξαθλίωση, στη φτώχεια στον κοινωνικό αποκλεισμό.", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ανέφερε δε πως "παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση με το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του περασμένου Μαΐου έχει κλείσει τη δημοκρατική κοινοβουλευτική διαδικασία για τους εκπροσώπους του λαού, που είχαν το δικαίωμα να ψηφίζουν και να επικυρώνουν ή να απορρίπτουν τις συμφωνίες της με την τρόικα, σήμερα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του Ελληνικού Κοινοβουλίου

ΚΚΕ: «Τσακάλι του ιμπεριαλισμού ο Στρος Καν»

«Ο Στρος Καν, ένα από τα τσακάλια του ιμπεριαλισμού, μεταχειρίστηκε το λαό στην ομιλία του ως ανεγκέφαλο, ενώ μαζί με τον ομογάλακτό του Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσαν τα ακόμα χειρότερα που έρχονται.», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής του ΔΝΤ.


"Από την άλλη ο Γ. Παπανδρέου δικαίως δέχτηκε τα συγχαρητήρια των ΔΝΤ - ΕΕ, αφού μαζί τους η κυβέρνηση τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα, σε πρώτη γραμμή τις συλλογικές συμβάσεις, τις εργασιακές σχέσεις, το εισόδημα και τα στοιχειώδη κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τέρμα

Υπό εξέταση και η συγχώνευση σχολείων

Ανοιχτό άφησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Βασίλης Κουλαϊδής το ενδεχόμενο συγχώνευσης σχολείων.


Ο γ.γ. του υπουργείου, αν και ανέφερε ότι "δεν υπάρχει κατεύθυνση από το υπουργείο Παιδείας να λιγοστέψουν τα σχολεία", τόνισε ότι "υπάρχει κατεύθυνση να γίνει εξορθολογισμός συνολικά του εκπαιδευτικού μας συστήματος".

"Για τη λειτουργία των σχολείων θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλά κριτήρια. Ο αριθμός των σχολείων που θα λειτουργήσουν του χρόνου θα έχει να κάνει αποκλειστικά με τον αριθμό των μαθητών και τη γεωγραφική απόσταση της μιας σχολικής μονάδας από την άλλη. Για παράδειγμα, στον Αϊ- Στράτη θα έχουμε μια σχολική μονάδα, έστω και αν υπάρχουν 5 μαθητές . Δεν είναι

Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Εθνική

Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό στο ρεύμα προς Πειραιά, καθώς υπάρχει σύγκρουση οχημάτων στο ύψος της Ιεράς Οδού.


Στο σημείο σπεύδει η αστυνομία και ασθενοφόρο.





«Φέτος πάμε Ελλάδα»

Με αυτό το σύνθημα η υπουργός Παιδείας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την εξασφάλιση ελκυστικών εκπαιδευτικών εκδρομικών πακέτων από τα τουριστικά γραφεία προς τους μαθητές, έτσι ώστε να επιλέγουν για τις σχολικές εκδρομές τους, προορισμούς εντός Ελλάδας. Στόχος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τις ομορφιές της χώρας μας, αλλά και να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός.


Παράλληλα, στόχος είναι η δημιουργία εκδρομικών πακέτων -με επίκεντρο το μοναδικό πολιτισμό και φυσικό πλούτο της Ελλάδας- που θα απευθύνονται σε μαθητές και φοιτητές άλλων χωρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, οι πολυήμερες εκδρομές της τρίτης τάξης λυκείου πραγματοποιούνται κατά 52% σε προορισμούς του εσωτερικού, με δημοφιλέστερους τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, το Ηράκλειο και την Κέρκυρα και κατά 48% σε προορισμούς του εξωτερικού, με δημοφιλέστερους την Ιταλία, την Ισπανία και την Τσεχία.

Οι πολυήμερες εκδρομές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιούνται κατά 76% σε προορισμούς του εσωτερικού με δημοφιλέστερους τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τα Χανιά και κατά 24% σε προορισμούς του εξωτερικού, με δημοφιλέστερους την Ιταλία και την

Έπεσε... πόρτα από αεροσκάφος της Delta

Ένα κομμάτι με διαστάσεις 1,20χ80 και βάρος 20 κιλά ξεκόλλησε από ένα Boeing 757 της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας Delta, λίγο πριν από την προσγείωσή του στην Κοπεγχάγη. Πρόκειται για τμήμα θύρας, που βρίσκεται στην άτρακτο, κάτω από το φτερό του αεροσκάφους.


Το περιστατικό έγινε στις 19 Νοεμβρίου, όμως αποκαλύφηκε μόλις σήμερα από την επιτροπή βλαβών της πολιτικής αεροπορίας της Δανίας. Το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη και πετούσε εκείνη την ώρα σε ύψος 11.000 ποδιών, πάνω από τη νήσο Σίλαντ, 60 χιλιόμετρα δυτικά της

Συνάντηση Ντ. Μπακογιάννη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι

Την ελπίδα για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης αλλά και για τη γρήγορη επιστροφή της περιουσίας του Πατριαρχείου και των Ελληνικών Κοινοτήτων, εξέφρασε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έπειτα από τη συνάντησή της με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.


"Υπάρχει μια νότα αισιοδοξίας στην ατμόσφαιρα. Πάντοτε έλεγα ότι ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι εξαιρετικά σημαντικός όχι μόνο για εμάς τους Ορθόδοξους αλλά και για την ίδια

Στους Δήμους τα ΚΕΠ από το 2011

Στην αρμοδιότητα των Δήμων περνάει η λειτουργία των ΚΕΠ από την 1η Ιανουαρίου 2011 λόγω Καλλικράτη.

Παρουσιάστηκε σχέδιο άθλησης για τους πολίτες

Ένα φιλόδοξο σχέδιο άθλησης που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της χώρας, παρουσίασαν σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής και ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Χρήστος Αηδόνης.


Όλοι οι ανοιχτοί χώροι μετατρέπονται σε χώρους άθλησης. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχουμε δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες αθλητικά σημεία, προκειμένου να αθλούνται οι πολίτες. Θα μετατραπούν σε χώρους άθλησης ακόμα και μη χρηστικοί δρόμοι”, τόνισε ο κ. Αηδόνης, ο οποίος έθεσε ως άμεσο στόχο τη μείωση της παχυσαρκίας κατά 5%.

Ο κ. Μπιτσαξής από την πλευρά του, τόνισε ότι αυτό το σχέδιο δεν θα έχει μεγάλο κόστος, αλλά θα είναι τεράστιας κοινωνικής εμβέλειας. Ακόμα αναφέρθηκε στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics “Αθήνα 2011”: “Ο προϋπολογισμός ήταν αρχικά 86 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τώρα

Συγκεντρώσεις κατά της επίσκεψης Στρος-Καν στην Αθήνα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης του επικεφαλής του ΔΝΤ, Στρος-Καν βρίσκονται σε εξέλιξη στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο Σύνταγμα.


Η συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος διοργανώνεται από την ΑΔΕΔΥ τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα, με αίτημα την «ακύρωση του μνημονίου και των αντεργατικών

Νέο Public στο Athens Metro Mall

Τη λειτουργία του στο νέο εμπορικό κέντρο «Athens Metro Mall», στον Άγιο Δημήτριο, ξεκίνησε το 11ο κατάστημα της αλυσίδας καταστημάτων Public.


Με τη λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος, τα Public δραστηριοποιούνται πλέον δυναμικά στην Αττική, με σημαντική παρουσία σε 5 πολύ κομβικά σημεία στο Σύνταγμα, το Μαρούσι (The Mall Athens), τη Γλυφάδα, τον Πειραιά και τον Άγιο Δημήτριο (Metro Mall).

Το νέο κατάστημα, συνολικού εμβαδού 1.500 τ.μ., φιλοξενείται στο πρώτο εμπορικό κέντρο των νοτίων προαστίων, ενώ παρουσιάζει μοναδικό πλεονέκτημα πρόσβασης, καθώς βρίσκεται μπροστά από το σταθμό του metro Άγιος Δημήτριος, που αποτελεί τον 3ο σημαντικότερο σταθμό μετρό σε επισκεψιμότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο η επισκεψιμότητα του νέου Public αναμένεται να φτάσει στους 500.000 επισκέπτες, σε επίπεδο έτους. Το νέο κατάστημα έχει δημιουργήσει 35 νέες θέσεις εργασίας. Όπως

Η ηλιοθεραπεία χαρίζει χρόνια ζωής

Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες δίνουν έμφαση στις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η έκθεση στον ήλιο για την υγεία μας και μας καλούν να προστατευθούμε.

Μια νέα έρευνα έρχεται τώρα να δείξει ότι, αντιθέτως, η παραμονή στον ήλιο επιμηκύνει τη ζωή μας και κρύβει περισσότερα οφέλη παρά κινδύνους για την υγεία μας. Σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Lund στη Σουηδία, οι γυναίκες που κάνουν συχνά ηλιοθεραπεία και μαυρίζουν έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο.

Την έρευνα πραγματοποίησαν ειδικοί σε θέματα καρκίνου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα αυξημένα επίπεδα της βιταμίνης D που παράγονται στον οργανισμό από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο εμποδίζουν την εμφάνιση πληθώρας ασθενειών όπως οι καρδιοπάθειες και ο διαβήτης, ενώ επίσης δρουν ανασταλτικά στην ανάπτυξη θρομβώσεων ή ακόμη και όγκων.

«Μελετώντας τα δεδομένα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι ευεργετικές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο βαρύνουν περισσότερο από τις αρνητικές» δήλωσε στην «Daily Μail» ο καθηγητής Χάκαν Ολσον, επικεφαλής της έρευνας, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα, οι γυναίκες που κάνουν

Οι ρύποι βλάπτουν τη... συγκέντρωση των μαθητών

Το γεγονός ότι ορισμένοι μαθητές, των σχολείων της Αττικής δεν μπορούν να συγκεντρωθούν την ώρα της διδασκαλίας στα σχολεία τους οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος, στη ρύπανση της ατμόσφαιρας και στους... μαρκαδόρους που χρησιμοποιούν. Η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στα σχολεία δημιουργεί προβλήματα «μαθησιακής ικανότητας στους μαθητές», αναφέρει έκθεση που παρουσιάσθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Οι σχολικές αίθουσες, τα χειρουργεία και τα κέντρα διασκέδασης συγκαταλέγονται στους πιο ρυπογόνους εσωτερικούς χώρους της χώρας, σύμφωνα με μετρήσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών, που συμπεριελήφθη στην Τελική Εκθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για αέρα και ρύπανση. Πρόκειται για μία έκθεση σοκ, όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για το Περιβάλλον, βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Κ. Καρτάλης, ο οποίος μάλιστα ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υγεία των μαθητών, των ασθενών, αλλά και του πληθυσμού του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Τα στοιχεία από μετρήσεις που πραγματοποίηση το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε περισσότερα από 1000 κτήρια σε όλη τη χώρα (κατοικίες, σχολεία, νοσοκομεία, κλινικές, γραφεία, μουσεία, αθλητικά κέντρα) αποδεικνύουν ότι στους πιο βεβαρυμένους εσωτερικούς χώρους, συγκαταλέγονται -

OΓΑ: Μέσα στον Δεκέμβριο η πληρωμή των πολυτεκνικών επιδομάτων

Από την Παρασκευή 10 έως τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ σε 436.337 οικογένειες.


Όπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ, πρόκειται για το επίδομα 3ου παιδιού, το πολυτεκνικό επίδομα και το πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειας, τις ισόβιες συντάξεις και την εφάπαξ παροχή 2.000€ του

«Πράσινες» ενέργειες από τους φορείς της Θεσσαλονίκης

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος αποφάσισαν σήμερα την ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών, με στόχο την πράσινη ανάπτυξη στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.


Όπως ανακοινώθηκε, οι κοινές αυτές δράσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, στην πράσινη ενέργεια, στο ενιαίο σύστημα ανακύκλωσης και στη δενδροφύτευση. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα παροχής υπηρεσιών, από το πανεπιστήμιο προς το δήμο της Θεσσαλονίκης, που αφορούν στα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης.

Οι κ.κ. Μπουτάρης και Μυλόπουλος συζήτησαν επίσης την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας για την κοινωνική σίτιση, που μπορεί να προσφέρει το πανεπιστήμιο σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με τη

Αυστηρότερα «τεστ αντοχής» για τις τράπεζες τον Φεβρουάριο

H EE θα ξεκινήσει ένα νέο γύρο αυστηρότερων «τεστ αντοχής» για τις τράπεζες τον Φεβρουάριο, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, είπε την Τρίτη ο επίτροπος Οικονομιών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν.


«Ένα από τα στοιχεία είναι η προετοιμασία ενός νέου πιο αυστηρού και πιο ολοκληρωμένου γύρου τεστ αντοχής στις τράπεζες που θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους και θα βασίζονται στη νέα χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική», είπε ο κ. Ρεν σε συνέντευξη Τύπου, μετά τις

Οι βόλτες στον ήλιο προστατεύουν από τον καρκίνο του δέρματος

Ο ήλιος δεν κάνει πάντα κακό στο δέρμα, αν κανείς μάθει να εκτίθεται σε αυτόν με μέτρο. Οι άνθρωποι που βγαίνουν τακτικά για βόλτα τα Σαββατοκύριακα απολαμβάνοντας τον ήλιο, βοηθάνε το δέρμα τους να προστατευτεί από τον καρκίνο, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.


Οι ερευνητές, υπό την καθηγήτρια επιδημιολογίας Τζούλια Νιούτον Μπίσοπ του πανεπιστημίου του Λιντς, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ευρωπαϊκό περιοδικό για θέματα καρκίνου "European Journal of Cancer", σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", μελέτησαν τον τρόπο που η έκθεση στον ήλιο αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση του επικίνδυνου μελανώματος στο δέρμα. Ανακάλυψαν ότι όσοι άνθρωποι περνάνε στον ήλιο τέσσερις έως πέντε ώρες κάθε μέρα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν όγκους.

Η ανακάλυψη φαίνεται να ανατρέπει, σε ένα βαθμό, την πεποίθηση ότι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία οπωσδήποτε αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος. Η μελέτη δείχνει ότι μόνο η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ιδίως όταν προκαλεί έγκαυμα, μπορεί να προκαλέσει μελάνωμα (την πιο επικίνδυνη μορφή κακοήθους όγκου στο δέρμα), ενώ οι "δόσεις" λιακάδας κατά τα

Η οστεοπόρωση δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη χώρα μας, στην οποία συμμετείχαν 1.067 ασθενείς και 93 γιατροί η ηλικία, η κληρονομικότητα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια -ανεξάρτητα από το αν κάποιος παίρνει ή όχι κορτιζόνη-είναι επιβαρυντικοί παράγοντες εμφάνισης οστεοπόρωσης στους άνδρες.


Η έρευνα έγινε σε ασθενείς ηλικίας άνω των 50 ετών που είχαν υποβληθεί σε έλεγχο οστικής πυκνότητας είτε λόγω βεβαρυμένου ιστορικού, είτε μετά από προτροπή γιατρού ή προληπτικά.

Η έρευνα έδειξε ότι το φυσιολογικό βάρος, η ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και η τακτική σωματική άσκηση σε νεαρή ηλικία, είναι σημαντικοί προστατευτικοί παράγοντες ενάντια στην ανδρική οστεοπόρωση.

Όπως εξήγησε ο ενδοκρινολόγος , Γ. Τροβάς και ο αναπληρωτής καθηγητής ορθοπεδικής, Ν. Παπαϊωάννου , σύμφωνα με τη μελέτη, οι περισσότεροι από τους μισούς άνδρες, 55%, που είχαν

Βλαβερά τα κινητά για τις εγκύους

Οι μέλλουσες μητέρες που χρησιμοποιούν τακτικά κινητά τηλέφωνα έχουν αυξημένο κίνδυνο να αποκτήσουν παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς, κυρίως αν και τα ίδια τα παιδιά κάνουν χρήση των τηλεφώνων, σύμφωνα με μία δανέζικη έρευνα.


Η έρευνα έγινε σε περίπου 100.000 έγκυες γυναίκες μεταξύ του 1996 και του 2002, αλλά και σε περισσότερα από 28.000 παιδιά που το Δεκέμβριο του 2008 ήταν 7 ετών.

Πρόκειται για τη δεύτερη σχετική έρευνα, καθώς μία πρώτη, που είχε διενεργηθεί σε περίπου 13.000 παιδιά (που ήταν 7 ετών το Νοέμβριο του 2006), έδειξε ήδη ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της προγεννητικής έκθεσης στα κινητά τηλέφωνα και των προβλημάτων συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, που δημοσιεύονται σήμερα Τρίτη στο ιατρικό περιοδικό Journal of Epidemiology and Community Health, περισσότερο από το ένα τρίτο των 7χρονων παιδιών (35%)

Ιερώνυμος: Δεν συζητήσαμε το χωρισμό Εκκλησίας-κράτους

Ουδέποτε τέθηκε θέμα χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με το Γιώργο Παπανδρέου, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σχολιάζοντας πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα.


Ο αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε σήμερα την Ιερά Σύνοδο για την επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με την οποία ζητά να μην καταργηθεί το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την κατάργηση του τμήματος ζήτησε ο υφυπουργός, Γ. Πανάρετος, με αφορμή ακραία φαινόμενα

Παχαίνει και μακροημερεύει ο Ευρωπαίος

Κατά έξι χρόνια αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων στα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των ετών 2007 – 1980, από τα 72 έτη πήγε στα 78, σύμφωνα με έρευνα την Κομισιόν σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ με τίτλο «Η Υγεία με μία ματιά: Ευρώπη 2010».


Από την άλλη, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας πάνω από τον μισό πληθυσμό της Ευρώπης είναι παχύσαρκος. Ένα στα επτά παιδιά στην Ε.Ε. είναι υπέρβαρο ενώ η αναλογία αυτή αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον.

Σημαντική πτώση σημείωσαν κατά την εξεταζόμενη περίοδο οι πρόωροι θάνατοι. Η μεγαλύτερη μείωση εμφανίστηκε στην Ιρλανδία που ξεπέρασε το 50%. Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο είναι επίσης οι Εσθονία, Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία (πτώση άνω του 30%).

Παρότι υπήρξε μείωση στον αριθμό των θανάτων από καρδιακές παθήσεις, παραμένουν η «νούμερο ένα» αιτία θανάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 και «κρύβονται» πίσω από το 40% των θανάτων

Επίκληση μέσα στα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου!!!

Πανάρχαια προσευχή - επίκληση υπάρχει και λειτουργεί μυστικά μέσα στο Ελληνικό Αλφάβητο από καταβολής του...Η διαδοχή των γραμμάτων στην πλήρη εκφώνησή τους (Άλφα, Βήτα, Γάμα κλπ.) δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά πίσω από αυτήν υπολανθάνει μια πλήρης γραμματική, συντακτική και νοηματική συνέχεια, ανώτερης σύλληψης. Σύμφωνα με αυτήν τη γνωστή μας εκφώνηση, τα ελληνικά γράμματα (αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα: Στίγμα ή Δίγαμα F ) ακούγονται και γράφονται ως εξής:

ΑΛΦΑ - ΒΗΤΑ - ΓΑΜΑ - ΔΕΛΤΑ - ΕΨΙΛΟΝ - ΣΤΙΓΜΑ - ΖΗΤΑ - ΗΤΑ - ΘΗΤΑ - ΙΩΤΑ - ΚΑΠΠΑ - ΛΑΜΒΔΑ - ΜΙ - ΝΙ - ΞΙ - ΟΜΙΚΡΟΝ - ΠΙ - ΡΟ - ΣΙΓΜΑ - ΤΑΥ - ΥΨΙΛΟΝ - ΦΙ - ΧΙ - ΨΙ - ΩΜΕΓΑ.

Αποκωδικοποιώντας την γνωστή αυτή διάταξη, που έγινε σύμφωνα με τις αρχές της Ερμητικής Επιστήμης, έχουμε τα ακόλουθα:

"ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ, (Α)ΜΑ ΔΕ (Ε)Λ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ. ΣΤ(Η) ΙΓΜΑ. ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ ΔΑ. ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ (Ε)Ψ ΙΛΩΝ, ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ!"

Εν συνεχεία, αφού προσθέσουμε τα εννοούμενα συνδετικά και ρήματα που παραλείπονται, έχουμε

"Συμμετοχή στην 3η ημερίδα των Labs.OpenGov" | Δευτέρα 13/12/10

H τρίτη φάση των labs.OpenGov αφορά προτάσεις & ιδέες για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Οι προτάσεις που προκρίθηκαν θα παρουσιαστούν στην ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/12/2010, 11:00 - 18:00, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ.Κωνσταντίνου 48, Αμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας.


Επιπλέον θα παρουσιαστούν κεντρικές Παρεμβάσεις Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τους αρμόδιους Γενικούς & Ειδικούς Γραμματείς και στο τέλος της ημερίδας θα υπάρχει πάνελ με ανοικτή συζήτηση, συμπεράσματα και προτάσεις.

Δήλωστε συμμετοχή εδώ : http://labs.opengov.gr/event-subscribe, αφού πρώτα εγγραφείτε στην

Αλλαγές στο ραντεβού Σαμαρά με Στρος-Καν

Ο πρόεδρος της ΝΔ τελικώς θα δει τον Ντομινίκ Στρος-Καν στις 7.30 και όχι στις 8 μ.μ. όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Αλλαγή υπάρχει και στη τοποθεσία καθώς η συνάντηση θα γίνει στη Βουλή και όχι στα γραφεία της

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο, οι κύριες πηγές ενέργειας και στο μέλλον

Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα εξακολουθήσουν να αποτελούν τις κύριες πηγές ενέργειας την επόμενη 25ετία, σύμφωνα με νέα μελέτη της Deloitte υπό τον τίτλο «2011 Oil & Gas Reality Check», παρά το γεγονός ότι έχει σημειωθεί αξιόλογη πρόοδος στην ανάπτυξη ανανεώσιμων και άλλων εναλλακτικών πηγών ενέργειας.


Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, η τιμή του πετρελαίου θα εξακολουθήσει να κινείται ανοδικά, για όσο τουλάχιστον οι οικονομικοί δείκτες στέλνουν απαισιόδοξα μηνύματα.

Αξιοσημείωτο είναι, παράλληλα, όπως επισημαίνεται, το γεγονός ότι η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου της Κίνας είναι έτοιμη να εκτοξευθεί. Η αύξηση του Κινεζικού ΑΕΠ, σε συνδυασμό με την επιμονή της χώρας να διαφοροποιήσει τους ενεργειακούς της πόρους και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον χαμηλών εκπομπών αερίων, προμηνύει θετικές εξελίξεις για το μέλλον της αγοράς

Οι τουρκικές εξαγωγές ψαριών πλημμυρίζουν την Ευρώπη

Η Τουρκία έχει επιδείξει σημαντική αύξηση παραγωγής και εξαγωγών αλιείας τη τελευταία 10ετία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εξαγωγέων Αλιείας της Μεσογείου (Mediterranean Fishery Products Exporters’ Union).


Οι εξαγωγές προϊόντων αλιείας αυξήθηκαν σε 400 εκατομ. δολ. από 40 εκατομ. τα τελευταία 10 χρόνια, ενόσω η παραγωγή αυξήθηκε από 400.000 τόννους σε 1 εκατομύριο τόννους, δήλωσε ο Alican Yamanyılmaz στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anatolia στα Άδανα.

Άλλοτε ασήμαντη στον κλάδο πανευρωπαϊκά, σήμερα η Τουρκία συναγωνίζεται για τα πρωτεία. Τα ψάρια δεν είναι η μόνη παραγωγή της υδατοκαλλιέργειας, δήλωσε ο Yamanyılmaz. "Για παράδειγμα, μολονότι το χταπόδι είναι πολύ νόστιμο, δεν καταναλώνεται ευρέως. Εξάγουμε ένα μεγάλο ποσοστό χταποδιών που ψαρεύουμε στις θάλασσές μας, γύρω στους 100 τόννους χταποδιών ετησίως".

Η Τουρκία εξάγει αλιευτικά προϊόντα σε πολλές χώρες όπως το Ντουμπάι, τη Σ. Αραβία, τον Λίβανο,

Οι ΗΠΑ ζητούν άρση των περιορισμών σε μεταλλαγμένα και νανοτεχνολογία

Αμερικανοί επίσημοι δηλώνουν «έκπληκτοι και απογοητευμένοι» με την άρνηση της Ευρώπης να ενστερνισθεί τεχνολογίες όπως η γενετική τροποποίηση και η νανοτεχνολογία στις αγροτικές και κτηνοτροφικές καλλιέργειες.


Γενετικά μεταλλαγμένα

Η ευρωπαϊκή γεωργία μένει πολύ πίσω εξαιτίας της αντίθεσής της στις γενετικά μεταλλαγμένες σοδειές και στη νανοτεχνολογία, προειδοποίησαν οι Αμερικανοί επίσημοι. Τονίζουν, δε, πως θα πρέπει η Ε.Ε. να αποδεχθεί και τις δύο τεχνολογίες εάν θέλει να έχει μία βιώσιμη γεωργία στο μέλλον.

"Μένω έκπληκτος και απογοητευμένος που η γεωργία η οποία ξεκίνησε τόσο δυνατά στην Ευρώπη δεν μπόρεσε να κάνει ένα άλμα μπροστά ώστε να γίνει μέρος της οικονομίας που θα μπορούσε να είναι εάν αυτές οι νέες τεχνολογίες και προσεγγίσεις είχαν υιοθετηθεί και προωθηθεί" δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας της USDA, Δρ. Roger Beachy. Τόνισε, δε, πως οι επιστήμονες πρέπει να βρουν τρόπους να κάνουν τις νέες τεχνολογίες όπως αυτή της γενετικής τροποποίησης να ακούγονται

Στρος-Καν: «Οι πλουσιότεροι πρέπει να πληρώσουν περισσότερο»

«Η Γερμανία έχει στυλώσει τα πόδια. Η κρίση χτυπάει ειδικά τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και γι αυτό πρέπει να βρεθεί μια λύση, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΔΝΤ.


«Οι πλουσιότερες κοινωνικές ομάδες πρέπει να πληρώσουν περισσότερο», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ντομινίκ Στρος-Καν στον Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον κ. Στρος Καν να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ε.Ε., λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Γερμανία έχει στυλώσει τα πόδια».

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνεχίζει τις επαφές του με την ελληνική πολιτική ηγεσία.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και

Ακυβέρνητη βάρκα με 126 κιλά χασίς εντοπίστηκε στην Κέρκυρα

Ακυβέρνητη βάρκα με 78 δεματά ινδικής κάνναβης, βάρους 124 κιλών εντόπισαν οι ψαράδες έξω από το λιμάνι στις Μπενίτσες της Κέρκυρας.


Οι λιμενικοί ρυμούλκησαν τη βάρκα στο λιμάνι και εκεί διαπίστωσαν ότι είχε κλαπεί πριν από μερικές ημέρες και είχε δηλωθεί η κλοπή από τον ιδοκτήτη της. Ερευνες για τον εντοπισμό των

Κινδυνεύουν από hackers τα ψηφιακά τηλεφωνικά κέντρα

Μετά τον εντοπισμό πρόσφατων περιστατικών παραβίασης στα ψηφιακά συστήματα των τηλεφωνικών κέντρων των επιχειρήσεων, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) εφιστά την προσοχή των επιχειρήσεων στη λειτουργία των συστημάτων.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, hackers μπορεί να εκμεταλλευτούν κενά ασφαλείας στα συστήματα των τηλεφωνικών κέντρων χρεώνοντας υπέρογκα τους λογαριασμούς τηλεφωνίας των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΕΤΤ συνιστά στις επιχειρήσεις:

- Να επικοινωνήσουν με τον προμηθευτή του τηλεφωνικού τους κέντρου/συστήματος προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι το λογισμικό που χρησιμοποιούν έχει ενημερωθεί με τις τελευταίες

Δύο τραυματίες στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Δύο άτομα τραυματίσθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και συγκεντρωμένων στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Όπως έγινε γνωστό ο ένας από τους τραυματίες είναι ο Ν. Ηλιόπουλος πρόεδρος της νεολαίας του ΣΥΝ, ο οποίος σύμφωνα με πηγές του κόμματος διακομίσθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».


Κατά την επίθεση των ΜΑΤ χτυπήθηκε και ο Κώστας Μαρματάκης μέλος της κεντρικής επιτροπής τους ΣΥΝ.

Στις 15:30 αναμένεται να επισκεφθεί τον τραυματία στο νοσοκομείο ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος

Μείωση 50% στα τέλη ταξινόμησης για ΙΧ έως 2.000 κυβικά ...

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε τη μείωση του τέλους ταξινόμησης κατά 50% σε όλα τα καινούρια Ι.Χ. με κινητήρες έως 2 λίτρα, απορρίπτοντας το σενάριο των κλιμακωτών μειώσεων που αρχικά είχε προκριθεί ως η καλύτερη λύση για την τόνωση των πωλήσεων.


Όπως επισημαίνει η Ημερησία, η κατάθεση στη Βουλή του «μίνι» φορολογικού νομοσχεδίου - «σκούπα», που θα περιλαμβάνει τα μέτρα τόνωσης των πωλήσεων νέων ΙΧ, αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Αλλαγές θα γίνουν και στο Φόρο Πολυτελείας, καθώς επαναδιαμορφώνονται οι εργοστασιακές αξίες

Αγκάθι η Alpha Bank στη συμφωνία τραπεζών – Alter

Τεράστιες προσπάθειες καταβάλει η διοίκηση του Alter να καταλήξει σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για το κανάλι.

Δυστυχώς τα προβλήματα δεν έχουν ξεπεραστεί και ούτε διαφαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα. Οι τράπεζες που ελέγχουν τα χρέη του καναλιού, ζητούν αιματηρές περικοπές και δεκάδες απολύσεις για να προχωρήσουν σε συμφωνία και κάτι τέτοιο, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει επιτευχθεί.

Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα «όχι» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ τραπεζών και καναλιού, έχουν πέσει από την πλευρά της Alpha bank που αδυνατεί να πεισθεί για τις προθέσεις των

Θαυματουργά φρούτα από την Ασία

Στην Ασία τα goji είναι πολύ γνωστά, θρεπτικά φρούτα τα οποία παράγονται στη περιοχή του Θιβέτ.Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι το μυστικό της μακροζωίας. Τα γκότζι δεν βρίσκονται σχεδόν ποτέ φρέσκα, εκτός από τις περιοχές παραγωγής τους, και συνήθως πωλούνται σε ανοιχτά κουτιά και μικρές συσκευασίες, σε ξηρά μορφή.


Τα γκότζι θεωρούνται ως μια από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές θρεπτικών συστατικών. Περιέχουν βήτα-Καροτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1 και Β2, καθώς και μια σειρά άλλων βιταμινών, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικά και αμινοξέα. Το γκότζι περιέχει πολλούς υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά και διατροφικές ίνες απαραίτητα για το σώμα. Τα εκατό γραμμάρια μεταποιημένου μούρου περιέχει 370 θερμίδες.

Κινέζικες μελέτες δείχνουν ότι τα goji αναστέλλουν ορισμένες από τις γονιδιακές μεταλλάξεις που οδηγούν σε καρκίνο και ότι ο καρπός έχει αντικαρκινικές και ανοσοτονωτικές ιδιότητες, λόγω της παρουσίας των πολυσακχαριτών. Επιπλέον, τα goji μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό με τις

«Κινητικότητα μουσουλμανικών εξτρεμιστικών κύκλων» βλέπει το ΛΑΟΣ

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό σχετικά «με την κινητικότητα μουσουλμανικών εξτρεμιστικών κύκλων στην Αθήνα» κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Στην ερώτηση του μιλάει για ανάλυση του περιοδικού «Επίκαιρα» αλλά και πληροφορίες για σύνδεση με την τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ.


Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Πληθαίνουν οι πληροφορίες που μιλούν για επικίνδυνες διασυνδέσεις ορισμένων μελών της μουσουλμανικής κοινότητας με οργανωμένα εξτρεμιστικά κέντρα του εξωτερικού. Σύμφωνα με ανάλυση του έγκυρου περιοδικού "ΕΠΙΚΑΙΡΑ", αξιωματούχοι των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας εκτιμούν ότι οι κύκλοι αυτοί αναμένουν την κατάλληλη στιγμή ώστε να προκαλέσουν γενικευμένη αναταραχή με σκοπό την προώθηση των θέσεων και των αιτημάτων τους ή ακόμα και την αποσταθεροποίηση της χώρας. Οι ελληνικές αρχές, μάλιστα, φέρονται να έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που δείχνουν εμπλοκή ακόμη και προσώπου που εργάζεται για λογαριασμό της

Άρχισε η αξιοποίηση των εγγράφων στην υπόθεση Siemens

Αρκετές αναφορές στον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου φέρεται να περιέχει ο σκληρός δίσκος της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Α. Τσακάλου.


Σύμφωνα με πληροφορίες από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπαθανασίου φέρεται να δέχεται χορηγίες από τη Siemens σε αρκετές από τις ομιλίες του.

Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο πρώην υπουργός νοίκιαζε από το 1996 ένα σπίτι ιδιοκτησίας του στο μεγαλοστέλεχος της Siemens Ρούντολφ Φίσερ, ενώ παράλληλα είχε συχνές επαφές με στελέχη της εταιρείας που κατόπιν κατηγορήθηκαν για διαχείριση των μαύρων ταμείων

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από την ενημέρωση του Στρος Καν στη Βουλή

Την ίδια τακτική με το ΚΚΕ, που έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι θα απέχει, αναμένεται να ακολουθήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην αποψινή ενημέρωση του επικεφαλής του ΔΝΤ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.


Συνεπώς, μόνο η κυβέρνηση, η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ αναμένεται να εκπροσωπηθούν και να διατυπώσουν ερωτήματα.

Με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, μόνο ένας βουλευτής από κάθε κόμμα θα «ανακρίνει» τον Ντομινίκ Στρος - Καν.

Από την πλευρά της Ν.Δ. τις ερωτήσεις θα διατυπώσει ο Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ μετά τη συνεδρίαση ο Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί τον κ. Στρος - Καν στη Ρηγίλλης.

Ο Μάκης Βορίδης θα είναι ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, χωρίς πάντως να αποκλείεται και η παρουσία

Κλειστά τα καταστήματα στην Πελοπόννησο

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα της Πελοποννήσου την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων που συντάσσονται με τους συναδέλφους τους στην Αθήνα, οι οποίοι κήρυξαν 24ωρη απεργία για εκείνη την ημέρα. Τα εμπορικά μαγαζιά στην Πελοπόννησο θα είναι κλειστά και τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.


Η λειτουργία ή μη των καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκέμβρη έχει προκαλέσει «πόλεμο» στην Αθήνα, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν και να κάνουν λόγο για επιχείρηση εξυπηρέτησης των

Ακυρώνονται συναντήσεις του Στρος-Καν

Στους Έλληνες βουλευτές, αλλά και στον ελληνικό λαό θα απευθυνθεί από τη Βουλή ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.


Σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί και η προγραμματισμένη συνάντηση του αξιωματούχου με τον Πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, ενώ λόγω της σημερινής αναχώρησής του αντί για αύριο, αναβάλλεται η συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο

«Συνεχίζουμε» λένε οι διαχειριστές του Wikileaks

Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάντζ δεν ματαιώνει τα σχέδια για τη δημοσιοποίηση των τηλεγραφημάτων που προέρχονται κυρίως από πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, λένε οι διαχειριστές του Wikileaks.


Προσθέτουν πως η διαδικασία δημοσιοποίησης θα συνεχιστεί "από το Λονδίνο και από άλλα σημεία".

Συνολικά το Wikileaks προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα 251.287 τηλεγραφήματα, που στην πλειονότητά τους αποτελούν αναφορές προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από Πρεσβείες των ΗΠΑ σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής, 28

«Καθαρά» τα όπλα που βρέθηκαν στο Αγρίνιο

Δεν ταυτίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες τα όπλα που βρέθηκαν σε διαμέρισμα-κρησφύγετο στο Αγρίνιο.


Αυτό έδειξε η εργαστηριακή-βαλλιστική εξέταση που διενεργήθηκε σήμερα, η οποία απέκλεισε το

Ένταση κατά την προσαγωγή των έξι στον ανακριτή

'Ένταση επικράτησε πριν λίγο στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οδηγήθηκαν συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οι έξι νεαροί που συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο και κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.


Έξω από το κτίριο 10, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς περισσότερα από 60 άτομα, φίλοι και υποστηρικτές των συλληφθέντων, οι οποίοι απωθήθηκαν από τους άνδρες των ΜΑΤ, όταν επιχείρησαν να προσεγγίσουν τους έξι νεαρούς.

Οι συγκεντρωμένοι είχαν προηγουμένως διώξει τις τηλεοπτικές κάμερες, ενώ ανά διαστήματα επιτίθενται φραστικά στους δημοσιογράφους και φωνάζουν συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης

Στα χέρια των Βρεττανικών αρχών ο ιδρυτής του Wikileaks

Τη σύλληψη του ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάντζ, επιβεβαίωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.


Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Ασάντζ είχε ανακοινώσει την πρόθεση του πελάτη του να παραδοθεί στις βρετανικές Αρχές. Εναντίον του Ασάντζ εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης μετά από αίτημα της Σουηδίας, που κατηγορεί τον δημιουργό του Wikileaks για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό.

Ο Ασάντζ αναμένεται να οδηγηθεί σε δικαστήριο που θα εξετάσει το αίτημα για έκδοσή του στη Σουηδία.

Σημειώνεται πως ο λογαριασμός του wikileaks στο twitter έχει "σιγήσει" από το απόγευμα της

«Ενεργειακοί πυροσβέστες» από το Υπουργείο Περιβάλλοντος

Κατ’ οίκον παροχή συμβουλών για εξοικονόμηση στην κατανάλωση θερμότητας, ηλεκτρικής ενέργειας και νερού θα προσφέρουν οι «ενεργειακοί πυροσβέστες» του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας. Φορέα εποπτευόμενου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.


Μέσα στους σκοπούς της νέας αυτής δράσης είναι και η ευαισθητοποίηση των κατασκευαστών και των ιδιοκτητών ακινήτων για την αναγκαιότητα των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης.

Το «σώμα» των Ενεργειακών Πυροσβεστών θα αποτελείται από άτομα που εργάζονται ήδη ως κοινωνικοί λειτουργοί κυρίως σε δήμους. Μετά από εξειδικευμένη κατάρτιση θα είναι σε θέση μεταξύ άλλων να αναλύσουν (με την συνδρομή του ΚΑΠΕ) τις ενεργειακές καταναλωτικές συνήθειες μίας οικογένειας και θα παρέχουν πληροφορίες για τους λογαριασμούς της. Θα εντοπίζουν το είδος του προβλήματος που αντιμετωπίζει κάθε νοικοκυριό (ζήτημα συμπεριφοράς ή ζήτημα που αφορά στο κτίριο ή ακόμη και στην ενεργειακή τιμολόγηση) και θα συμβουλεύουν την οικογένεια για εφικτές λύσεις. Αν το πρόβλημα οφείλεται στο ίδιο το κτίριο θα ενημερώνουν τους

Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά με Όλι Ρεν και Στρος Καν

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση με τον Ντομινίκ Στρος-Καν θα γίνει σήμερα το βράδυ στις 8, στα γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει την Τετάρτη το πρωί. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επιμείνει στις πάγιες θέσεις του για το μνημόνιο ζητώντας αντί αυτού να παρθούν αναπτυξιακά μέτρα.


Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί και με τον επίτροπο για θέματα

Συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη με Όλι Ρεν

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα βρεθεί με τον Όλι Ρεν την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ.


«Μαύρες» προβλέψεις για την απασχόληση στην Ελλάδα από την Manpower

Απαισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της απασχόλησης στην Ελλάδα στο 1ο τρίμηνο του νέου έτους διατυπώνει η Manpower στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας.


Ο δείκτης προοπτικών απασχόλησης της Manpower για την Ελλάδα ανά τομέα, 1ο τρίμηνο 2011

Σε δείγμα 750 εργοδοτών η Manpower καταγράφει ποσοστό 23% που αναμένει μείωση της απασχόλησης στη χώρα μας, ενώ στον αντίποδα μόλις 8% είναι το ποσοστό των εργοδοτών που περιμένει αύξηση. Την ίδια στιγμή 2 στους 3 εργοδότες εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει ουσιαστική μεταβολή, ενώ πτώση στις προοπτικές απασχόλησης εμφανίζονται σε όλους τους τομείς της οικονομίας πλην της γεωργίας όπου δεν αναμένεται μεταβολή.

Η μεγαλύτερη πτώση -όσον αφορά στις προοπτικές απασχόλησης- καταγράφεται στον τουρισμό (-34%) και στη μεταποίηση (-27%), ενώ στον τομέα που περιλαμβάνει τον ηλεκτρισμό, το φυσικό

Τρεις νέες λεωφορειολωρίδες από τον ΟΑΣΑ

Συνολικό μήκος ένα χιλιόμετρο έχουν οι τρεις νέες λεωφορειολωρίδες που έθεσε σε λειτουργία σήμερα ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ).


Συγκεκριμένα οι νέες λεωφορειολωρίδες βρίσκονται:

Στην οδό Ηπείρου, στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ των οδών Πατησίων και Αχαρνών

Στην Εθν. Μακαρίου / Λεωφ. Ποσειδώνος, στην περιοχή Μοσχάτου - Ν. Φαλήρου, μεταξύ των οδών Πίνδου και Ζερβού στην κατεύθυνση προς Πειραιά

Στην Εθν. Μακαρίου στο Περιστέρι, μεταξύ των οδών Κύπρου και Κουντουριώτου, στην

Στάση εργασίας αύριο για τους τραπεζοϋπαλλήλους

Σε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:15, προχωρούν αύριο οι τραπεζοϋπάλληλοι, προειδοποιώντας μάλιστα πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Αύριο, πραγματοποιείται στο μεταξύ και η 24ωρη απεργία του συλλόγου των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχτούν τη βάναυση καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, που απαιτούν η τρόικα και η κυβέρνηση, αλλά και τη μείωση των αποδοχών των

Πρωτοφανής διάρρηξη στο… Άγιο Όρος

Οργή επικρατεί στην κοινότητα των μοναχών στο Άγιο Όρος, από την πράξη ιερόσυλων οι οποίοι δεν δίστασαν να διαρρήξουν το ιστορικό κελί Άξιον Εστίν στην Καψάλα και να κλέψουν ιερά κειμήλια.


Οι διαρρήκτες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του γέροντος του κελιού, παραβίασαν τη σιδεριά σε παράθυρο του υπογείου και εισέβαλαν μέσα. Συνολικά, έκλεψαν τρεις εικόνες ρωσικής τεχνοτροπίας με πολύτιμα καλύμματα, μία ανάγλυφη εικόνα, έναν χρυσοκέντητο ρωσικό επιτάφιο και τρία παλαιά κεντητά καλύμματα της αγίας τράπεζας.

Δεν σταμάτησαν εκεί όμως οι θρασύτατοι ληστές, αφού προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές,

Απεργούν οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου Αθηναίων

Σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο δήμο Αθηναίων.


Οι υπάλληλοι διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, την τακτοποίηση των συμβασιούχων και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ απαιτούν να μην υπάρξει καμία

Σώος ο 41χρονος καπετάνιος δεξαμενόπλοιου

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ της εξαφάνισης του 41χρονου καπετάνιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη», ο οποίος αγνοείτο από την περασμένη Πέμπτη όταν είχε μεταβεί με το τζιπ του στις Μοίρες του Ηρακλείου Κρήτης προκειμένου να σηκώσει χρήματα από τράπεζα και να πληρώσει το πλήρωμα.


Χθες, η σύζυγος του καπετάνιου επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές, που τον αναζητούσαν, αναφέροντάς τους πως ο 41χρονος επέστρεψε σώος στην οικογένειά του.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το αν η ολιγοήμερη

Έρχεται βροχή αστεριών

Μια νέα βροχή διαττόντων αστέρων, των Διδυμίδων, θα είναι ορατή από τις περισσότερες περιοχές του πλανήτη μας, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα, τη νύχτα της 13 Δεκεμβρίου προς το ξημέρωμα της 14ης Δεκεμβρίου.


Οι Διδυμίδες, που συνήθως διαρκούν από τις 7 έως τις 16 Δεκεμβρίου, παράγουν ένα από τα θεαματικότερα φαινόμενα διαττόντων αστέρων μέσα στο έτος, αν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Ο ρυθμός που θα πέφτουν τα αστέρια αναμένεται να είναι γύρω στα 50-60 την ώρα, ενώ αν υπάρχει αρκετό σκοτάδι στον ουρανό, θα μπορούσαν να παρατηρηθούν ακόμα και 100-120, με ταχύτητα

Η καθημερινή χρήση ασπιρίνης μειώνει τις περιπτώσεις καρκίνου

Η λήψη μικρής ποσότητας ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών μορφών καρκίνου, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες και τα ευρήματα είναι τόσο ισχυρά ώστε να προτείνεται σε ανθρώπους άνω των 40 να λαμβάνουν προληπτικά ασπιρίνη κάθε μέρα.


Η έρευνα αυτή αναμένεται να διχάσει την επιστημονική κοινότητα καθώς η ασπιρίνη έχει κατηγορηθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο γαστρορραγίας σε περίπου έναν ασθενή στους χίλιους κάθε χρόνο.

Σε μελέτη που βασίστηκε σε οκτώ κλινικές δοκιμές, στις οποίες συμμετείχαν 25.570 ασθενείς, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι θάνατοι από καρκίνο μεταξύ εκείνων που λάμβαναν ασπιρίνη σε μικρές δόσεις, δηλαδή μέχρι και 75 μιλιγκράμ την ημέρα, ήταν κατά 21% λιγότεροι στη διάρκεια των

Χωρίς Παπαδάκη και Καραμεροχαριτάτους σήμερα

Σε οχτάωρη στάση εργασίας στον ΑΝΤ1 προχωράει σήμερα η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ). Από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι τις 13:00 δεν μεταδίδεται καμία εκπομπή από το κανάλι του Αμαρουσίου, ως ένδειξη συμπαράστασης στις απολύσεις 13 τεχνικών.


Η Ένωση καταγγέλλει την προσπάθεια της διοίκησης του σταθμού να μειώσει το προσωπικό της

Η Wikileaks «ξεσκεπάζει» και τους εξωγήινους

Πολλές εκπλήξεις κρύβουν ακόμα τα αδημοσίευτα εμπιστευτικά έγγραφα του WikiLeaks. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της ιστοσελίδας, Julian Assange, σε κάποια από αυτά που περιμένουν τη σειρά τους για να δημοσιευθούν, υπάρχουν αναφορές σε UFO.


O Assange μίλησε για αυτή την πτυχή των αποκαλύψεων σε chat με χρήστες του Internet, που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας ‘Guardian’. Αφορμή ήταν το σχόλιό του για πολλές εκατοντάδες email που έχουν λάβει οι συνεργάτες του από «παράξενους» τύπους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχουν δει UFO ή όπως χαρακτηριστικά είπε για μια περίπτωση: «Είδε τον αντίχριστο να μιλά με τη γυναίκα του στον κήπο του σπιτιού τους».

Παρά το ειρωνικό ύφος του, παραδέχτηκε ότι πράγματι στο προς δημοσίευση υλικό υπάρχουν αρχεία

Χωρίς ΜΜΜ αύριο

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα. Λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ και ηλεκτρικός τραβούν χειρόφρενο με αυξημένη την πιθανότητα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της πόλης.


Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο επερχόμενο σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών, το οποίο προβλέπει περικοπές μισθών και μετατάξεις υπαλλήλων.

Αύριο στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει

Κλειστό το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης

Συνθήκες… παγετού επικρατούν στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης από τη στιγμή που έγινε στόχο βομβιστικής επίθεσης τον Μάιο του 2010, με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές ζημιές το σύστημα θέρμανσης.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει μήνες, οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης δεν έχουν γίνει κι έτσι, πολίτες και εργαζόμενοι αναγκάζονται να παριστάνουν τις… παγοκολόνες κάθε φορά που επισκέπτονται τα δικαστήρια.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν χθες έκτακτη τετράωρη στάση εργασίας, ενώ απειλούν

Μετρητά «τέλος» για αγορές πάνω των 1.500 ευρώ!

Από την 1η Ιανουαρίου του 2011 απαγορεύεται σε όλους τους Έλληνες να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή με μετρητά εφόσον η αξία της υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ. Για τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων το πλαίσιο γίνεται ακόμη πιο αυστηρό. Όλες οι πράξεις άνω των 3.000 ευρώ όχι μόνο θα εξοφλούνται μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών αλλά θα διαβιβάζονται αυτόματα στο υπουργείο Οικονομικών.


Τουλάχιστον αυτό αναφέρει ο τελευταίος φορολογικός νόμος.

Επιπλέον κάθε επιχείρηση ή επαγγελματίας θα υποχρεούται να πραγματοποιεί όλες τις συναλλαγές μέσω τραπεζικού λογαριασμού που θα διατηρεί σε συγκεκριμένη τράπεζα.

Η αγορά κρούει το κώδωνα του κινδύνου για το συγκεκριμένο μέτρο και ζητά επειγόντως να αλλάξει
Αγώνα δρόµου για την είσπραξη 7 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις, κατά την τριετία 2011-13, αρχίζει τις επόµενες ηµέρες η κυβέρνηση στηρίζοντας τις ελπίδες της σε µεγάλο βαθµό στα ακίνητα του ∆ηµοσίου και κυρίως στο πρώην αεροδρόµιο τουΕλληνικού.


Οι βασικές κατευθύνσεις του προγράµµατος αναµένεται να συζητηθούν ίσως και εντός της εβδοµάδας σε – άτυπο – Υπουργικό Συµβούλιο, ενώ στα µέσα ∆εκεµβρίου θα συγκληθεί η ∆ιυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων για να λάβει τις πρώτες αποφάσεις υλοποίησής του.

Σηµειώνεται ότι, σύµφωνα µε τις εντολές που έδωσε η τρόικα κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα στα τέλη Νοεµβρίου, η κυβέρνηση έχει προθεσµία έως το τέλος του έτους για να ανακοινώσει το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ∆ηµοσίου. Το είδοςτης αξιοποίησης πουθα αποφασισθεί για το Ελληνικό και ειδικότερα ο βαθµός στον οποίο η έκτασή του θα παραχωρηθεί για επιχειρηµατική εκµετάλλευση θα καθορίσουν τα έσοδα για το Ελληνικό ∆ηµόσιο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται το ποσό των 2-2,5 δισ. ευρώ για µια «ήπια», όπως λέγεται, εκµετάλλευση. Οπως είναι γνωστό, ενδιαφέρον καιµάλιστα έντονο είχε εκδηλώσει στα τέληΣεπτεµβρίουπροςτον Πρωθυπουργό για το Ελληνικό ο εµίρης του Κατάρ. Τα σχετικά σχέδια περιελάµβαναντη δηµιουργία µαρίνας, ξενοδοχείου κ.λπ. Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, σύντοµα πρόκειται να προσληφθούν σύµβουλοι οιοποίοι θα δώσουν τα «φώτα» τους σχετικά µε το είδος τηςαξιοποίησης που πρέπει να γίνει και τα οφέλη του για το∆ηµόσιο ενώ πριν από κάθε απόφαση θα προηγηθούν µελέτες περιβάλλοντος κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, ο Πρωθυπουργός θα ανάψει το

Σύμπραξη ΕΣΥ και ιδιωτών

Σε σύµπραξη του ΕΣΥ µε ιδιώτες προσανατολίζεται το υπουργείοΥγείας, µε τους ειδικούς να σχεδιάζουν έναν νέο υγειονοµικό χάρτη που συνεπάγεται «πάντρεµα» νοσοκοµείων, συνεργασία κλινικών, ακόµη και αλλαγή ρόλων σε νοσηλευτικά ιδρύµατα που υπολειτουργούν.


Στόχος είναιο εξορθολογισµός των δαπανών και του προσωπικού, αλλά και η αξιοποίηση του ιατρικοτεχνολογικού εξοπλισµού που σε κάποια νοσοκοµεία «αραχνιάζει».

Οπως υπογραµµίζει στα «ΝΕΑ» ο γενικός γραµµατέας ∆ηµόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας κ. Αντώνης ∆ηµόπουλος, τα40 µεγαλύτερα νοσοκοµεία της χώρας δέχονται το 90% των περιστατικών. Το δεδοµένο αυτό, σύµφωνα µε τον ίδιο, οδηγεί στο συµπέρασµα πως είναι επιτακτική η αλλαγή χρήσης εκείνων των νοσηλευτικών ιδρυµάτων που εµφανίζουν χαµηλή πληρότητα.

Το «παράδοξο» της ευρύτερης περιοχήςτης Ηπείρουείναι χαρακτηριστικό –όπως λέει ο κ. ∆ηµόπουλος, σε απόσταση λίγων χιλιοµέτρων λειτουργούν τρία νοσοκοµεία (της Πρέβεζας, της Λευκάδας και της Βόνιτσας).

«Κι όµως, η πλειονότητα των κατοίκων αναζητά ιατροφαρµακευτική περίθαλψη στο πανεπιστηµιακό νοσοκοµείο Ιωαννίνων, το οποίο κρίνεται καλύτεροως προςτις υπηρεσίες που παρέχει». Η «σύµπραξη» κλινικών, για παράδειγµα των οφθαλµολογικών τµηµάτων ή των καρδιολογ ικών, είναιµια

Τα τηλεγραφήµατα από την Ελλάδα µιλούσαν και για πυρηνικά

Αναφορές σε στρατιωτικές πυρηνικές εφαρµογές υπάρχουν σε 49 τηλεγραφήµατα της αµερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, τα οποία συντάχθηκαν κατά την περίοδο Ιουλίου 2006 - Φεβρουαρίου 2010 και θα δηµοσιευθούν στον ιστότοπο Wikileaks (www.wikileaks.ch) το επόµενο χρονικό διάστηµα.


Το πλέον πρόσφατο από τα τηλεγραφήµατα, µεηµεροµηνία 25 Φεβρουαρίου 2010, φέρει πέρα από τον κωδικό της Ελλάδας και τους κωδικούς της Συρίας και του Ιράν, και αποστάλθηκε µόλις δύο ηµέρες µετά την ανεπίσηµη εκδήλωση ανησυχίας του Κουβέιτ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραµµα. Κατά τη διάρκεια του 2009 έχουν συνταχθεί άλλα τρία µηνύµατα τα οποία έχουν στην περιγραφή τους τον κωδικό των στρατιωτικών πυρηνικών εφαρµογών (MNUC).

Το Wikileaks έχει στη διάθεσή του 1.313 τηλεγραφήµατα που εστάλησαν από την αµερικανική πρεσβείατης Αθήνας καιάλλα 72 από το προξενείο της Θεσσαλονίκης. Το πρώτο από αυτά συντάχθηκε στις 16 Ιουλίου 1985 και ο κωδικός του αντιστοιχεί σε θέµατα τροµοκρατίας. Οι περισσότερες αναφορές στα µηνύµατα της τελευταίας 25ετίαςπου διέρρευσαν σε ανθρώπους του διάσηµου πλέον ιστότοπουέχουν να κάνουνµε την εξωτερική πολιτική και τις εσωτερικές κυβερνητικές υποθέσεις. Συγκεκριµένα, από την πρεσβεία της Αθήνας συντάχθηκαν 945

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι συνταξιούχοι

Συλλαλητήρια στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας έχουν προγραμματίσει για σήμερα το πρωί οι συνταξιούχοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας και ζητούν μεταξύ άλλων αυξήσεις στις συντάξεις τους και μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.


Στην Αθήνα οι συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στην Πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και ενδεχομένως θα

Νέα επιχείρηση των αστυνομικών σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει ένας από τους συλληφθέντες

΄Ενα διαμέρισμα, που είχε νοικιαστεί από έναν από τους συλληφθέντες, στην οδό Μυστρά στην Ανω Γλυφάδα εντόπισαν, κατά πληροφορίες, μετά από αξιοποίηση στοιχείων χθες το βράδυ οι αστυνομικοί.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, κατά την επιχείρηση στο διαμέρισμα βρέθηκαν ενας ηλεκτρονικός υπολογιστής και οικοσκευές. Μέχρι στιγμής δεν εχουν γίνει γνωστές

Ο καιρός στις 07.12.2010

Αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ψύχρα στα ηπειρωτικά το πρωί, περιμένουμε την Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 13 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 4 ως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 ως 16 στη Δυτική Ελλάδα, 11 ως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι και στα βόρεια ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17-18 βαθμούς. Ασθενείς ως μέτριοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν.

Αυξήσεις από 0,3% μέχρι και 1,5 % στα ασφάλιστρα ζωής απο την 1η Γενάρη

Νέα επιβάρυνση θα υποστούν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής και ιδιωτικών συντάξεων αφού με απόφαση της Τράπεζας Ελλαδος από 1/1/2011 επιβάλεται κλιμακωτή εισφορά στο νέο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής των ασφαλιστικών, που θα κυμαίνεται από 0,3% μέχρι και 1,5% επί των ασφαλίστρων ανάλογα με το είδος της ασφάλισης.


Η διαβάθμιση ( οπως είχαμε γράψει Κατηγοριοποίηση της εισφοράς με βάση τα συμβόλαια για το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής των ασφαλιστικών)των εισφορών γίνεται με βάση το είδος των συμβολαιών και εξαιρούνται τα συμβόλαια υγείας και τμήματα συμβολαίων που αναφέρονται σε νοσοκομειακές καλύψεις στα μικτά συμβόλαια.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε οτι απο την πλευρά των ασφαλιστικών εταιριών έχουν διατυπωθεί σοβαρές ενστάσεις ως προς το ύψος της εισφοράς. Απο την απόφαση καθορισμού της εισφοράς