www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Πάσχα: Μεγάλη Τετάρτη

Οι γυναίκες που άλειψαν με μύρο τον Κύριο ήταν δύο. Η μεν μία τον άλειψε πολύ καιρό πριν το Πάθος του και ήταν πόρνη, η δε άλλη λίγες μέρες πριν και ήταν φρόνιμη και ενάρετη. Αυτού του ευλαβικού έργου τη μνήμη επιτελεί η Εκκλησία, αναφέροντας συγχρόνως και την προδοσία του Ιούδα.


Το πολύτιμο εκείνο μύρο, που η γυναίκα εκείνη άλειψε το κεφάλι και τα πόδια του Ιησού, και στη συνέχεια το σκούπισε με τις τρίχες της κεφαλής της, εκτιμήθηκε 300 δηνάρια. Απ’ τους Μαθητές, ο φιλάργυρος Ιούδας δήθεν σκανδαλίζεται, για την απώλεια τέτοιου μύρου.

Ο Ιησούς του κάνει παρατήρηση να μην ενοχλεί την γυναίκα. Τότε ο Ιούδας πηγαίνει στους αρχιερείς, που ήταν συγκεντρωμένοι στην αυλή του Καϊάφα και έκαναν ήδη συμβούλιο προκειμένου να

Το Τροπάριο της Κασσιανής

Χιλιάδες πιστοί προσέρχονται στις εκκλησίες για το Τροπάριο της Κασσιανής.Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης ψάλλεται στις εκκλησίες ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης. Το τελευταίο τροπάριο στην ακολουθία είναι της ευσεβούς και λογίας ποιήτριας του Βυζαντίου Κασσιανής. “Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή, την σην αισθομένη θεότητα, μυροφόρου αναλαβούσα τάξιν, οδυρομένη, μύρα σοι προ του ενταφιασμού κομίζει…”.


Η μοναχή Κασσιανή, ή Κασσία, ή Ικασία, γεννήθηκε περίπου στα 810 μ.Χ και συμμετείχε στην αντίσταση κατά των εικονομάχων. Η πένα της, που ήταν απαράμιλλη, συνέτεινε στο να επισκιαστούν οι σύγχρονές της υμνογράφοι- μελωδοί. Θεωρείται η πλέον επιφανής γυναίκα μελωδός στο Βυζάντιο.

Η Κασσιανή πριν γίνει μοναχή, ήταν ανάμεσα στις παρθένες ευγενικής καταγωγής που συνάντησε ο

Διευκρινίσεις για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

Σε παραγωγική λειτουργία τίθεται από την Πέμπτη 1η Απριλίου η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος φυσικών προσώπων (έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3) οικονομικού έτους 2010.


Όπως αναφέρεται στη σχετική της ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι εφικτή από το δικτυακό τόπο www.gsis.gr με την επιλογή «Ε1Ε2Ε3».

Επισημαίνεται ότι κατά την ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (έντυπο Ε1) οικ. έτους 2010 θα ισχύσουν δύο νέες διαδικασίες:

- όταν συμπληρώνονται εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες (πίνακας 4Α), πρέπει να καταχωρούνται

Βλαστοκύτταρα για αποκατάσταση οστών

Μία νέα μέθοδο για αποκατάσταση των βλαβών σε οστά και αρθρώσεις ανακάλυψε ερευνητική ομάδα του βρετανικού πανεπιστημίου του Κίλι. Πρόκειται για ένεση στο χέρι, μέσω της οποίας θα εισάγονται στον οργανισμό βλαστοκύτταρα, που στη συνέχεια θα οδηγούνται στη σωστή θέση από μαγνήτες.

Η καινοτόμος αυτή τεχνική αναμένεται να εφαρμοστεί σε ασθενείς μέσα στην επόμενη πενταετία.

Από τη στιγμή που τα βλαστοκύτταρα εισάγονται στο σώμα, μπορούν στη συνέχεια να καθοδηγηθούν μέσω των μαγνητών ακριβώς στο σημείο της βλάβης, προκειμένου να αρχίσουν την αναγεννητική τους δράση και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων χόνδρων και οστών, όπως έδειξαν τα πειράματα σε ποντίκια.

Η νέα τεχνική μπορεί να θεραπεύσει ασθενείς με ορθοπεδικά προβλήματα μετά από ατύχημα ή

Τη μεγαλύτερη ενέργεια επιτάχυνσης σωματιδίων πέτυχε σήμερα ο LHC

Υπεύθυνοι του προγράμματος CERN ανακοίνωσαν σήμερα πως ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων (LHC) σημείωσε σήμερα τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ενέργειας για την επιτάχυνση των δεσμών πρωτονίων που έχει επιτύχει μέχρι σήμερα ίση με 7 τρις. ηλεκτρονιοβόλτ (eV). (Το 1 eV ισούται με την ενέργεια που απαιτείται για να κινηθεί ένα σωματίδιο με φορτίο +1 (ηλεκτρόνιο) σε πεδίο ενός volt).


Το ποσό της ενέργειας αυτής συγκριτικά με τις δοκιμές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αντιπροσωπεύει μια αύξηση σχεδόν 3,5 φορές παραπάνω. Στο κέντρο ελέγχου δοκιμών οι

Έκρυψαν τρεις αναχαιτίσεις μέσω ραντάρ σε ελικόπτερο του Λιμενικού - Ένδεκα παραβιάσεις του ΕΕΧ

Ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος το οποίο επιχειρούσε στην περιοχή του Αν. Αιγαίου του Φαρμακονησίου στο πλαίσιο της επιχείρησης FRONTEX, αναχαιτίστηκε δια ασυρμάτου τρεις φορές κατά την διάρκεια της ημέρας από το τουρκικό ραντάρ της Datca. Ο ελεγκτής του τουρκικού ραντάρ ζητούσε από το πλήρωμα του ελικοπτέρου να εξέλθει από τον «τουρκικό εναέριο χώρο» με πάγια απειλή την αποστολή μαχητικών εναντίον του.


Οι κλήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των συνηθισμένων περιπολιών που εκτελεί το ελικόπτερο στην περιοχή, καθώς και κατά τη διάρκεια της πτήσης του από το αεροδρόμιο της Κω

Νέο look για την Wikipedia!

Η μεγαλύτερη δωρεάν online εγκυκλοπαίδεια απο τον Απρίλιο θα έχει νέα εμφάνιση.


Οι αλλαγές θα έχουν στόχο την διευκόλυνση του χρήστη στην πλοήγηση του στα περιεχόμενα της εγκυκλοπαίδειας αλλά και να αυξήσουν την ευχρηστία της.

Το πρώτο που θα αλλάξει θα είναι η διάταξη των σελίδων. Η αναζήτηση θα ενσωματωθεί στην επάνω γραμμή, απλουστεύοντας την πλοήγηση στις σελίδες και γενικότερα οι επιμέρους σελίδες θα είναι πιο περιληπτικές. Οι αλλαγές θα είναι συμβατές με όλους τους browsers.

Από το τέλος Απριλίου θα αλλάξει και το προκαθορισμένο skin και θα γίνει "Vector". Με απλά λόγια θα μεγαλώσει λίγο η αριστερή μπάρα με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο να τη χρησιμοποιεί ο

Διπλή ανάληψη ευθυνών για την έκρηξη στα Πατήσια

Επιφυλακτική η ΕΛΑΣ για τηλεφώνημα, που έγινε στην Καθημερινή, αλλά και για προκήρυξη ανάληψης ευθύνης.

Με επιφύλαξη εξετάζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ένα τηλεφώνημα που έγινε στο τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας «Καθημερινή», λίγο μετά τις 11 το πρωί, τηλεφώνημα με το οποίο άγνωστος αναλάμβανε την ευθύνη για την φονική έκρηξη βόμβας στα Πατήσια.

Ο άγνωστος ανέφερε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για λογαριασμό της «Αντάρτικης Ομάδας Λάμπρος Φούντας» και είπε ότι «δεν

Τι μέτρα θα πάρετε γι αυτό το φαινόμενο κ. Χρυσοχοΐδη;

"Εδώ και μερικούς μήνες συμμορία 20 περίπου Αλβανών τρομοκρατεί κυριολεκτικά και ανεξέλεγκτα την περιοχή των Καλυβίων Ανατολικής Αττικής.


Μια ομάδα Αλβανών μαθητών στην περιοχή αρχικά τρομοκρατούσε στο σχολείο τα Ελληνόπουλα, βγάζοντας μαχαιρι...ά, απειλώντας τα, βρίζοντας ακόμα και χτυπώντας τα, προσπαθώντας να επιβληθούν και να κυριαρχήσουν στο δυναμικό του σχολείου.

Όταν οι Έλληνες μαθητές άρχισαν να αντιδρούν ,τότε οι Αλβανοί μαθητές άρχισαν να καλούν ενήλικους Αλβανούς σε βοήθεια. Στην συνέχεια όταν τα σχολεία έκλεισαν η Μάχη μεταφέρθηκε στην

Σημαντική αναβάθμιση ασφαλείας για τον Internet Explorer


Για 9 κενά ασφαλείας

Η Microsoft σήμερα δίνει στη κοινό μια πολύ σημαντική αναβάθμιση ασφαλείας για τον internet explorer. 9 κενά ασφαλείας που βρέθηκαν θα διορθωθούν μέσα απο αυτό. Κάποια κενά αφορούν στις
παλιότερες εκδόσεις, του 6 και του 7 ενώ υπάρχουν και κάποια αναβαθμίσεις για τη νεότερη έκδοση του Browser, την 8η.

Σε νέα επέμβαση στα μάτια θα υποβληθεί η μικρή Αφγανή

Σε νέα χειρουργική επέμβαση στα μάτια θα υποβληθεί η 11χρονη Αφγανή, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη της βόμβας την Κυριακή το βράδυ στα Πατήσια. Επίσης, εντός της ημέρας, η μικρή θα αποσωληνωθεί.


Πιο αναλυτικά, στο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας η μικρή ασθενής ήταν σταθερή, διασωληνωμένη και υπό καταστολή. Σήμερα το πρωί και ύστερα

ALPHA: Δέστε τους

Δέστε τους Δέστε τους και δέστε τους να τελειώνουμε. ΟΥ ....ΟΥ...ΟΥ

Έλεεεοοοοςςςςς  !!!!   αν θέλει να κάνει καριέρα στο τραγούδι η  Μαρία Ηλιάκη ας πάει στο Ελλάδα έχεις ταλέντο, να ησυχάσουμε και μεις.

Δέστε την και φιμώστε την!

Πώς οι καταδικαστικές αποφάσεις μετατρέπονται σε διορισμούς... Και μετά περιμένουμε τιμωρίες πολιτικών..??

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ                                                
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 100

16 Φεβρουαρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

(Το πρωτότυπο ΦΕΚ θα το δείτε εδώ: http://www.et.gr/ticket_download/?2010/3/100/pdf/1/0/__ac/)

Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 2−2−2010 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ.1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων, αποφασίζουμε:

Χαρίζεται:

1 .Το υπόλοιπο της ποινής του Καρακωνσταντή Μιχαήλ του Στέργιου, που του έχει επιβληθεί με την απόφαση αριθμός 47655/14−9−2007 του Τριμελούς Πλημμελειο− δικείου Αθηνών σε ποινή καθείρξεως είκοσι (20) ετών, χρηματική ποινή 154.937 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για δέκα (10) έτη που εκδόθηκε κατά προσαρμογή της υπ’ αριθ. 33/1995 απόφασης του

Ροχαλίζει στον ύπνο του/της και δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε;

Πόσες και πόσες φορές δεν έχει τύχει σε όλους μας να είμαστε κατάκοποι, να θέλουμε να κοιμηθούμε και να μην μπορούμε επειδή ο/η σύντροφός μας ροχαλίζει;

Έχει υπολογιστεί ότι στο γενικό πληθυσμό το ροχαλητό είναι πολύ συχνό. Σύμφωνα με στατιστικές που έχουν γίνει, επηρεάζει περίπου το 20% έως 40% του πληθυσμού.

Το ροχαλητό είναι μια παθολογική κατάσταση που δείχνει ότι υπάρχει μια μορφή απόφραξης της αναπνοής.

Οι γιατροί μας συμβουλεύουν να ακολουθήσουμε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής και αν παρ' όλα αυτά συνεχίζει να ενοχλεί, να ακολουθήσουμε την πεπατημένη του χειρουργείου.

Επειδή όμως όλες αυτές οι λύσεις είναι μακροχρόνιες και δαπανηρές, υπάρχει και η παλιά δοκιμασμένη λύση του .....

Σεισμός 6 βαθμών Ρίχτερ ανατολικά της Ιαπωνίας

Σεισμός 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:02 ώρα Ελλάδας στη θαλάσσια περιοχή της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 40 χλμ. και επίκεντρο περίπου 176 χλμ. δυτικά της περιοχής Iwanai.

onlinepress

123.000 υποψήφιοι στη μάχη για 88.165 θέσεις

460 περισσότερες θέσεις στα ΤΕΙ και 20 λιγότερες στα ΑΕΙ - 50.000 θα μείνουν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ελλιπή στοιχεία για τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά χθες το υπουργείο Παιδείας με ευθύνη του υφυπουργού κ. Πανάρετου, δυσκολεύοντας έτσι τους περισσότερους από τους 123.000 φετινούς υποψηφίους όλων των κατηγοριών να αξιολογήσουν τον ανταγωνισμό στη σχολή που τους ενδιαφέρει.


Τα στοιχεία περιορίζονται σε μια ξερή παράθεση του συνολικού αριθμού εισακτέων ανά σχολή και πανεπιστήμιο, χωρίς την εξειδίκευση ανά επιστημονικό πεδίο και ανά κατηγορία υποψηφίων που γινόταν κάθε χρόνο. Έτσι, μαθαίνουμε από τις ανακοινώσεις ότι φέτος θα εισαχθούν στα

Πόσο νερό χαλάς;

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα νερού στις 22/03/2010, το Facebook δημιούργησε μια νέα εφαρμογή που μας λέει πόσο νερό χαλάμε, ανάλογα με τις συνήθειες που έχουμε.

'Οσοι έχετε λογαριασμό στο facebook, μπορείτε να επισκεφτείτε την εφαρμοφή Personal Water Footprint Calculator και να κάνετε το test ή ακόμα να προσκαλέσετε και τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο.

Οι ακτές της νότιας Ιταλίας κινδυνεύουν από τσουνάμι

Οι ακτές της νότιας Ιταλίας περιλαμβάνονται στις ζώνες που κινδυνεύουν να πληγούν από τσουνάμι εξαιτίας της ύπαρξης ενός μεγάλου υποθαλάσσιου ηφαιστείου τα τοιχώματα του οποίου είναι εύθραυστα, δήλωσε ένας ιταλός ηφαιστειολόγος, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.


Η έκρηξη των τοιχωμάτων του ηφαιστείου θα προκαλούσε "την γρήγορη κατάρρευση μίας σημαντικής ποσότητας υλικών που θα προκαλούσε ένα δυνατό τσουνάμι ικανό να πλήξει τις ακτές της Καμπανίας, της Καλαβρίας και της Σικελίας", προειδοποιεί ο Έντζο Μπόσι, πρόεδρος του εθνικού ινστιτούτου γεωφυσικής και ηφαιστειολογίας (INGV) σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera.

"Αυτό θα μπορούσε να συμβεί ακόμα και αύριο. Οι τελευταίες έρευνές μας δείχνουν ότι το ηφαίστειο δεν είναι σταθερό, τα τοιχώματά του είναι εύθραυστα. Η περιοχή που βρίσκεται το μάγμα είναι μεγάλη. Όλα αυτά υποδεικνύουν ότι το ηφαίστειο είναι ενεργό και ότι μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή", πρόσθεσε ο Μπόσι.

Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Marsili, το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη, βρίσκεται στον κόλπο της Νάπολης, 150 χιλιόμετρα από τις ακτές της Καμπανίας. Το ηφαίστειο έχει μήκος 70 χιλιόμετρα, πλάτος 30, ενώ το ύψος του φτάνει τα 3 χιλιόμετρα και ο κρατήρας του βρίσκεται περίπου 450 κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, αναφέρει η εφημερίδα.
protothema

Μεγάλη Τρίτη

Κατά την Αγία και Μεγάλη Τρίτη τελούμε την ανάμνηση της παραβολής των Δέκα Παρθένων. Οι θείοι Πατέρες όρισαν την αγία αυτή ημέρα να θυμηθούμε μια από τις πιο παραστατικές και διδακτικές παραβολές του Κυρίου μας.


Η συνοδοιπορία με το Χριστό μας προς το Θείο Πάθος δεν θα πρέπει να είναι τυπική και απλά συναισθηματική, αλλά να είναι ολοκληρωτική συμμετοχή στην εν Χριστώ πορεία και να συνοδεύεται από οντολογική αλλαγή του είναι μας. Η ενθύμηση της παραβολής των δέκα παρθένων είναι μια άριστη πνευματική άσκηση για να μην διαφεύγει από τη σκέψη μας η επερχόμενη μεγάλη, επιφανής και συνάμα φοβερή ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου μας.

Κλειστά επαγγέλματα: Ξεκίνησε το άνοιγμα για φορτηγά, βυτιοφόρα, ταξί

Αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα του κλάδου των μεταφορών προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας.

Αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα του κλάδου των μεταφορών προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας. Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ξεκινά με διάλογο που ήδη πραγματοποιείται με τον κλάδο των φορτηγών Δ.Χ. εθνικών και διεθνών μεταφορών και των βυτιοφόρων.

Πριν το καλοκαίρι αναμένεται να είναι έτοιμη η πρόταση του υπουργείου για τα φορτηγά ενώ σε ο,τι αφορά στα ταξί θα προωθηθεί αλλαγή στον κανονισμό λειτουργίας τους με ταυτόχρονη μελέτη της δημιουργίας πλαισίου για την ίδρυση εταιριών.

Όπως μάλιστα επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ.Σαχινίδης σε τηλεοπτικό σταθμό (Mega) «αμέσως μετά το Πάσχα θα συγκροτήσουμε διυπουργική Επιτροπή και θα ξεκινήσουμε ανοιχτό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε μέχρι το φθινόπωρο να έχουμε το νομοσχέδιο που θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή».

Σε ο,τι αφορά στους μεταφορείς, η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά της τονίζοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει διαβούλευση με τον κλάδο των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων: «Οι συνομιλίες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο. Πρέπει να πάρουμε σημαντικές πρωτοβουλίες ώστε να ανοίξουν οι αγορές και να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός» τόνισε ο κ. Ρέππας, ο οποίος σημείωσε ότι ήδη αναζητούνται τρόποι ώστε να διασφαλιστούν οι επενδύσεις, στις οποίες έχουν προβεί οι αυτοκινητιστές.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα και ο κ.Σαχινίδης τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί η δυνατότητα απόσβεσης του κόστους των αδειών που έχουν αγοραστεί.

Σε ο,τι αφορά στα ταξί, για τα οποία η κυβέρνηση προσανατολίζεται να μη δώσει νέες άδειας, ο κ. Ρέππας υπογράμμισε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στον εκσυγχρονισμό του κανονισμού λειτουργίας τους ώστε να μπορούν να δημιουργηθούν σύγχρονες εταιρίες με στόχο τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες.

Την ίδια στιγμή χωρίς δώρο θα γίνονται οι πασχαλινές μετακινήσεις με ταξί ύστερα από αίτημα των ίδιων των αυτοκινητιστών που αποδέχθηκε το υπουργείο. Ο υπουργός, Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία, δηλώνοντας ωστόσο κατηγορηματικά ότι ο κλάδος δε θα λάβει την τρίτη δόση της αύξησης, η οποία απέρρεε από απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης.
imerisia

Το blogger έχει πρόβλημα με τις φωτογραφίες

Η GOOGLE ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ


Εδώ και ώρα χρήστες του blogspot παγκοσμίως αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα που δεν τους επιτρέπει να ανεβάζουν φωτογραφίες στο blog τους. Οι τεχνικοί του google το γνωρίζουν και προσπαθούν να το λύσουν.

Αρκετοί blogger δουλεύουν ήδη κανονικά.