www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Σε νέα επέμβαση στα μάτια θα υποβληθεί η μικρή Αφγανή

Σε νέα χειρουργική επέμβαση στα μάτια θα υποβληθεί η 11χρονη Αφγανή, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη της βόμβας την Κυριακή το βράδυ στα Πατήσια. Επίσης, εντός της ημέρας, η μικρή θα αποσωληνωθεί.


Πιο αναλυτικά, στο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας η μικρή ασθενής ήταν σταθερή, διασωληνωμένη και υπό καταστολή. Σήμερα το πρωί και ύστερα

από την καλή νευρολογική εκτίμηση, οι γιατροί θα προχωρήσουν σε αποσωλήνωση η οποία - καλώς εχόντων - θα γίνει εντός της ημέρας. Μετά την κλινική εξέταση που έγινε σήμερα (πρώτη μετεγχειρητική ημέρα) η κατάσταση και των δύο οφθαλμών ήταν ήρεμη. Εφηρμόσθη τοπική αντιβιοτική και αντιφλεγμονώδης αγωγή.

»Έγινε υπερηχογραφική μελέτη και των δύο οφθαλμών και διαπιστώθηκαν τα εξής:

- Δεξιός Οφθαλμός: Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ενδοϋαλοειδικών αιμορραγιών (αιμόφθαλμος) και πολλαπλών ξένων σωμάτων.

- Αριστερός Οφθαλμός: διαπιστώνονται ενδοϋαλοειδικές αιμορραγίες. Δεν είναι εμφανής ύπαρξη ξένων σωμάτων ενδοϋαλοειδικά.

Τα ευρήματα αυτά σε συνδυασμό με τα απεικονιστικά ευρήματα της αξονικής τομογραφίας που έγινε χθές, θέτουν την απόλυτη ένδειξη της διενέργειας υαλοειδεκτομής, για την οποία έχει ήδη γίνει συνεννόηση με την Α' Οφθαλμολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

»Η μικρή ασθενής βρίσκεται σε διαδικασία αποσωλήνωσης, όπως προαναφέρθηκε, προκειμένου να μπορέσει να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς για περαιτέρω χειρουργική αντιμετώπιση».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: