www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Κατάληψη εργαζομένων στα κεντρικά των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων


Σε κατάληψη των γραφείων της κεντρικής διοίκησης των ΕΑΣ ΑΒΕΕ, στην οδό Ηλιουπόλεως 1 στον Υμηττό, έχουν προχωρήσει από χθες οι εργαζόμενοι στην εταιρεία.

Ως λόγο επικαλούνται τη μη απάντηση της διοίκησης της εταιρείας στο ερώτημα που υπέβαλαν προ τριμήνου εάν θα συνεχίσει ή όχι να τους χορηγείται-πέραν από τις λοιπές νόμιμες αποζημιώσεις- και η επιπλέον αποζημίωση συνταξιοδότησης μέσω

Η ελλιπής έκθεση στον ήλιο οδηγεί σε διαβήτη


Μελέτη μεγάλης κλίμακας έδειξε ότι τα άτομα που συγκεντρώνουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό τους, αντιμετωπίζουν αισθητά μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Ήλιος εναντίον διαβήτη


Αυστραλοί ειδικοί από το εργαστήριο Melbourne Pathology, στη Μελβούρνη, ανέλυσαν δείγμα αίματος συνολικά 5.200 ατόμων και είδαν ότι για κάθε 25 nanomol βιταμίνης D που εντοπίζονταν ανά λίτρο αίματος, ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη περιοριζόταν κατά 24%.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουμε το πόσο σημαντικά θα μπορούσαν να είναι τα

Οδηγίες σε ευπαθείς ομάδες λόγω υπερβάσεων όζοντος


Συστάσεις σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού απευθύνει το υπουργείο Υγείας, λόγω υπέρβασης του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος.

Συγκεκριμένα συστήνεται σε άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συστήνεται στα παραπάνω άτομα,

Ηλεκτρικός: Ανοικτό τελικά το τμήμα Πειραιάς- Ομόνοια το Σαββατοκύριακο


Ανοιχτό θα είναι τελικά το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Πειραιάς- Ομόνοια, το Σαββατοκύριακο 30 και 31 του μηνός.

Όπως ανακοινώθηκε, η απόφαση αυτή ελήφθη για να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό σε περίπτωση που παραταθεί η απεργία των ιδιοκτητών ταξί.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι

Πλήρης συμμετοχή των γαλλικών τραπεζών στο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας


Πλήρως θα συμμετάσχουν οι γαλλικές τράπεζες στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, καλύπτοντας και τα 15 δισ. ευρώ των ελληνικών ομολόγων τους που λήγουν έως το 2020, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

«Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι γαλλικές τράπεζες διαβεβαίωσαν τον υπουργό (Οικονομικών Φρανσουά Μπαρούν) ότι θα προτείνουν στα διοικητικά τους συμβούλια να συμμετάσχουν στο σχέδιο στήριξης

Ανάκληση σπόρων πρόελευσης Αιγύπτου λόγω υποψιών για E.coli


Τη διακίνηση στην ελληνική αγορά σπόρων τριγωνέλλας και μίγματος σπόρων προέλευσης Αιγύπτου, που ενδέχεται να έχουν επιμολυνθεί με το βακτήριο E.coli, διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ ο οποίος και ζήτησε την άμεση ανάκλησή τους.

Πρόκειται για συσκευασμένα προϊόντα σπόρων τριγωνέλλας και μίγματος σπόρων, προέλευσης Αιγύπτου, τα οποία παρασκευάζονται από τη γερμανική εταιρεία «Davert GmbH» και τα οποία διακινήθηκαν, μέσω της επίσης γερμανικής επιχείρησης «Pax an GmbH», στην ελληνική αγορά, ως εξής :

Α) Επιχείρηση «Σπύρος Φούκης - Οικολογικά Βιολογικά Προϊόντα» (Γ. Καρτάλη 97, Βόλος) :

i) Σπόροι τριγωνέλλας για την παραγωγή φύτρων, με την εμπορική επωνυμία «Bockshornklee- Saat» σε συσκευασία των 125 g, με Aρ. παρτίδας/Κωδικός Προϊόντος: 544120 και

ii) Μίγμα σπόρων για την παραγωγή φύτρων, με την εμπορική επωνυμία «Sprossen Mischung» σε

«Ταχυδρόμοι» του καρκίνου οι γάτες

Μια απρόσμενη και άκρως ανησυχητική ανακοίνωση έκαναν Γάλλοι ερευνητές που αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι γάτες να μεταδίδουν στους ανθρώπους καρκίνο. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα κατοικίδια φιλοξενούν ένα παράσιτο το οποίο συνδέεται με τον καρκίνο του εγκεφάλου στους ανθρώπους. Το εν λόγω παράσιτο είναι το Toxoplasma gondii που είναι γνωστό ότι εάν μολύνει μία έγκυο γυναίκα υπάρχει κίνδυνος να πλήξει το έμβρυο.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν υπάρχει ακόμη απόδειξη ότι το παράσιτο προκαλεί τον καρκίνο στους ανθρώπους και ότι πρέπει να γίνει περεταίρω διερεύνηση του ζητήματος. Σε περίπτωση επιβεβαίωσης θα πρέπει ασφαλώς να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους ανθρώπους.

Το ύποπτο παράσιτο

Επιστήμονες του ερευνητικού ινστιτούτου CNRS στο Μονπελιέ συγκέντρωσαν στοιχεία για περιπτώσεις καρκίνου του εγκεφάλου σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο και τα συνέκριναν με τα

Υπό εξέταση η κατάργηση των κλινικών του ΕΣΥ


Την κατάργηση του συνόλου των κλινικών και τη δημιουργία τομέων ανά νοσοκομείο εξετάζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της αναδιάταξης του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την πρόταση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ Αρη Μουσιώνη, θα υπάρχει για παράδειγμα ένας χειρουργικός τομέας, οι κλίνες του οποίου θα ανήκουν και θα διατίθενται κεντρικά από κάθε νοσοκομείο. 'Ετσι, οι ασθενείς θα νοσηλεύονται σε δωμάτιο που θα επιλέγει το νοσοκομείο και όχι οι υπεύθυνοι των κλινικών, όπως γίνεται σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις.

Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας σήμερα στους διοικητές των νοσοκομείων, τούς ζήτησε να γίνουν πιο παραγωγικοί. Αρκετούς, πιθανότατα, τους έβλεπε για τελευταία φορά, καθώς, μετά τις συγχωνεύσεις,

Πλήρης ένταξη του ΙΚΑ στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέχρι τις 15/9


Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου το ΙΚΑ θα ενταχθεί πλήρως στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και θα ακολουθήσουν σταδιακά και όλα τα υπόλοιπα ταμεία, διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Όπως διευκρίνισε κατά τη συζήτηση ερώτησης στη Βουλή του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Τσιάρα, για τις ανεξόφλητες οφειλές του δημοσίου στις ιατρικές επιχειρήσεις, η ένταξη δεν θα αφορά μόνο το φάρμακο, αλλά και τα παραπεμπτικά και την εκκαθάριση λογαριασμών.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, η υπαγωγή όλων των ταμείων στο σύστημα της ηλεκτρονικής

Έως τον Οκτώβριο η κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού


Έως τον Οκτώβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να αποδοθεί ο χώρος στο δήμο.

Για το θέμα κατεδάφισης που έχει δρομολογηθεί απο τον Ιανουάριο του 2010, αλλά καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών εκταμίευσης των πόρων, ενημερώθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Πεταλωτής, ο οποίος επισκέφθηκε τη δημοτική αρχή.

Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε μέγιστο θέμα ηθικής τάξης την απομάκρυνση του συνόλου των φυλακών από την πόλη του Κορυδαλλού, τόσο -όπως είπε- γιατί αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, όσο και για να αποδείξει ότι μπορούν να ανατραπούν

ΗΣΑΠ: Κλειστό το τμήμα Πειραιάς - Ομόνοια το Σαββατοκύριακο


Κλειστό θα παραμείνει και αυτό το Σαββατοκύριακο, 30 και 31 Ιουλίου, το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου Πειραιάς-Ομόνοια, λόγω ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους κατασκηνωτές στο Σύνταγμα


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με τη διαδικασία του αυτοφώρου, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, για του κατασκηνωτές στην πλατεία Συντάγματος, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη κατάσταση με τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος, η εισαγγελέας ζητεί να ερευνηθεί η

Σεισμική δόνηση στην Πάτρα


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρω-μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC, European-Mediterranean Seismological Centre) -4,2 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών- σημειώθηκε στις 12.18 στην Πάτρα.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χλμ βορειο-ανατολικά της Πάτρας, στον υποθαλάσσιο χώρο του Ρίου, και το εστιακό του βάθος στα 2 χλμ..

Η δόνηση ανησύχησε τους κατοίκους της Πάτρας οι οποίοι βγήκαν αναστατωμένοι τους δρόμους. Μέχρι στιγμής πάντως, στην Πυροσβεστική και στην Αστυνομία δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από το σεισμό.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη Κυριακή καταγράφονται ελαφρές σεισμικές δονήσεις στην

ΥΠΟΙΚ: Αμεση ολοκλήρωση των επαφών για την ανταλλαγή ομολόγων


Το συντομότερο δυνατόν επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για την ανταλλαγή ομολόγων, ενώ είναι βέβαιη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα όσο αυτή πετυχαίνει τους στόχους της.

Μιλώντας το πρωί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε πως ξεκίνησε σήμερα η επιχείρηση εφαρμογής της απόφασης (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου).

«Η συζήτηση ξεκίνησε πάρα πολύ ενθαρρυντικά γιατί θέλουμε το σχήμα να εφαρμοστεί αμέσως και

Συμφωνεί η ΔΕΗ με τη ΡΑΕ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


Προς τη σωστή κατεύθυνση κινούνται οι προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ΡΑΕ σχετικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών των καταναλωτών ρεύματος, σημειώνει η ΔΕΗ, σε ανακοίνωσή της.

Στις προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας περιλαμβάνεται η αύξηση των εγγυήσεων, η αγορά ρεύματος με προπληρωμένες κάρτες, η δυνατότητα άρνησης προμήθειας ρεύματος αν ο καταναλωτής έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε άλλον προμηθευτή, ακόμη και η δημιουργία «ενεργειακού Τειρεσία».

«Κάθε αγορά πρέπει να διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες τους οποίους η ΡΑΕ με τις προτάσεις της, που είναι εναρμονισμένες με το πνεύμα του υπό ψήφιση ενεργειακού νομοσχεδίου, επιδιώκει να

Στον υπουργό αύριο οι ιδιοκτήτες - οδηγοί ταξί


Αύριο Παρασκευή, 29 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών και των οδηγών ταξί, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το υπουργείο.

Συγκεκριμένα, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημά τους, ο υπουργός θα συναντηθεί στις 11.00 με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.) και στις 12:00 με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί.

Θα προηγηθεί συνάντηση του υπουργού (στις 10.00) με το προεδρείο του δ.σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Την Τρίτη, 2/8/2011, ο υπουργός θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, έπειτα από

Ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Περαιτέρω βελτιώσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, επήλθαν με το άρθρο 85 του σχεδίου νόμου για την «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Στο εν λόγω άρθρο, αποσαφηνίζεται το περιεχόμενο ορισμένων διατάξεων του ν. 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων με σκοπό την απλοποίηση της εφαρμογής του από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ειδικότερα, με το παραπάνω άρθρο διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

- Η ρύθμιση των οφειλών αναφέρεται σε όλο το παθητικό του οφειλέτη, αφορά δηλαδή τόσο τις ληξιπρόθεσμες όσο και τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές.

- Δεν χρειάζεται με την επίδοση της αίτησης για δικαστική ρύθμιση να επιδοθούν ξεχωριστά η

Moody's: Υποβαθμίζει Τράπεζα Κύπρου, Marfin


Στην υποβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου και της Marfin κατά δύο βαθμίδες προχώρησε σήμερα ο οίκος Moody's, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την αξιολόγηση της Ελληνικής Τράπεζας.


Συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε τη Marfin από πλευράς καταθέσεων και χρέους σε Ba2/Not Prime από Baa3/Prime-3 και της Τράπεζας Κύπρου σε Ba1/Not Prime από Baa2/Prime-2, ενώ διατήρησε τις

28 Ιουλίου: Παγκόσμια ημέρα ηπατίτιδας

Η ηπατίτιδα σπάνια εμφανίζει συμπτώματα, αλλά μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο. Κάθε χρόνο σχεδόν 1,5 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη πεθαίνουν από ηπατίτιδα.

Οι θάνατοι από ηπατίτιδα είναι περισσότεροι από ότι από τον ιό του ΑΙDS.

Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της φετινής 1ης Παγκόσμιας Ημέρας Ηπατίτιδας, που διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού ώστε να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για τη διάγνωση της νόσου.

Υπολογίζεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, 1 στους 12 συνανθρώπους μας έχουν προσβληθεί από τον ιό της Ηπατίτιδας B ή C ανέφεραν οι ομιλητές χθες σε Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας.

Δυστυχώς όμως και αυτό το μεγάλο ποσοστό δεν λέει όλη την «αλήθεια». Αυτό που πραγματικά πρέπει να μας ανησυχεί και να μας κινητοποιεί είναι το γεγονός ότι ένας στους 12 ανθρώπους σ’

Επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά

Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγο στο λιμάνι του Πειραιά μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αυτοκινητιστών, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί στην ακτή Ξαβερίου από τις 06:30 το πρωί.

Στις δύο πύλες της εισόδου της Ακτής Ξαβερίου, όπου καταπλέουν τα κρουαζιερόπλοια, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 2.000 ιδιοκτήτες ταξί με αποτέλεσμά να

Νέο φάρμακο αναστρέφει την τύφλωση

Βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νιουκάσλ ανακάλυψαν ότι ένα νέο φάρμακο, το οποίο περιέχει μια συνθετική ένωση ανάλογη του συνενζύμου Q10, είναι ικανό να αναστρέψει προβλήματα όρασης ατόμων που πάσχουν από κληρονομική οπτική ατροφία.

Ελπιδοφόρα θεραπεία


Στην κλινική δοκιμή που πραγματοποίησαν οι ειδικοί έλαβαν μέρος 62 ασθενείς που έπασχαν από την εν λόγω νόσο, η οποία εμφανίζεται σε ηλικίες 20-25 ετών και οδηγεί στη βραδέως προοδευτική μείωση της οπτικής οξύτητας αλλά και της αντίληψης των χρωμάτων. Πρόκειται για την πιο κοινή μορφή κληρονομικής τύφλωσης.

Οι επιστήμονες χορηγούσαν στους συμμετέχοντες μια θεραπεία ιδεβενόνης για ένα διάστημα 24 εβδομάδων. Παρατήρησαν λοιπόν ότι μέχρι το τέλος της θεραπείας, η όραση του 25% των εθελοντών

Τέλος το φτηνότερο φυσικό αέριο


Από 1η Οκτωβρίου καταργείται η έκπτωση 18 % στην τιμή του φυσικού αερίου, σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική που ανακοίνωσε η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής, από την επόμενη χειμερινή περίοδο η τιμή του αερίου θα καθορίζεται με βάση το κόστος αγοράς του καυσίμου από τη ΔΕΠΑ, συν τους φόρους και το περιθώριο κέρδους.

Η αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής οδηγεί σε αύξηση της τιμής καταναλωτή κατά 5 % από τον ερχόμενο Οκτώβριο, με βάση τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών, και με την αύξηση της φορολογίας τόσο στο πετρέλαιο θέρμανσης όσο και στο φυσικό αέριο.

Η τιμή του φυσικού αερίου σήμερα, είναι 59 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αν εφαρμοζόταν σήμερα το νέο

Παράσταση διαμαρτυρίας ιδιοκτητών ταξί στην ακτή Ξαβερίου


Παράσταση διαμαρτυρίας στην ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιούν από τα ξημερώματα δεκάδες ιδιοκτήτες οδηγοί ταξί, χωρίς τα αυτοκίνητά τους. Στο λιμάνι του αναμένεται να προσεγγίζουν σήμερα πέντε κρουαζιερόπλοια.

Αργά χθες το βράδυ oι αυτοκινητιστές ζήτησαν νέα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Γ. Ραγκούση με στόχο την έναρξη «ενός ειλικρινούς διαλόγου με το υπουργείο Μεταφορών». «Μέχρι να συμβεί αυτό και να πάρουμε γραπτές ή επίσημες δεσμεύσεις με το περίγραμμα του διαλόγου και το χρονοδιάγραμμα που θα τηρηθεί, η

Σύλληψη αλλοδαπού για παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στον Πειραιά


Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην ακτή Βασιλειάδη, στο λιμάνι του Πειραιά, 23χρονος αλλοδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα που ανέρχονταν στο ποσό των 2.680 ευρώ.

Συγκεκριμένα σε σάκο ταξιδίου βρέθηκαν 49 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και οκτώ παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, ενώ

Υποβιβάζονται Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου


Τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Football League, με την επιβολή προστίμων ύψους 300.000 ευρώ στις δύο ΠΑΕ, καθώς και την απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, εφ' όρου ζωής, στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη, ανακοίνωσε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League.

Οι δύο ΠΑΕ αναμένεται να ασκήσουν έφεση για να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό και σε περίπτωση που το πράξουν εντός 48ωρου, δεν αποκλείεται να υπάρξει οριστική απόφαση μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Μετά την εξέλιξη αυτή προκύπτει θέμα συμμετοχής του Ολυμπιακού Βόλου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο οποίος αγωνίζεται απόψε στο Λουξεμβούργο με αντίπαλο την Ντιφερντάνζ (21:00 NOVA 4) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ακολουθεί η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Super League για τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο:


Για τις πειθαρχικές παραβάσεις, οι οποίες προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις 21Α και 21Β Π.Κ. της ΕΠΟ και πρέπει να επιβληθούν κατ' αναλογική εφαρμογή των άρθρων 94 παρ. 2 (κατ' ιδέαν συρροή) και 98 (κατ' εξακολούθηση έγκλημα) του Π.Κ. οι ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) στον Αχιλλέα Μπέο

i) Χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.
ii) Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής.

Ο καιρός στις 28.07.2011


Ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις που στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν δίνοντας τις βραδινές ώρες πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 33 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 35 με 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά τμήματα ισχυροί, στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί και στο Ιόνιο