www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Έως τον Οκτώβριο η κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού


Έως τον Οκτώβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να αποδοθεί ο χώρος στο δήμο.

Για το θέμα κατεδάφισης που έχει δρομολογηθεί απο τον Ιανουάριο του 2010, αλλά καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών εκταμίευσης των πόρων, ενημερώθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Πεταλωτής, ο οποίος επισκέφθηκε τη δημοτική αρχή.

Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε μέγιστο θέμα ηθικής τάξης την απομάκρυνση του συνόλου των φυλακών από την πόλη του Κορυδαλλού, τόσο -όπως είπε- γιατί αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, όσο και για να αποδείξει ότι μπορούν να ανατραπούν
παγιωμένες αντιλήψεις και καταστάσεις, όπως η παρουσία των φυλακών.

Ως προϋπόθεση για την απομάκρυνση των φυλακών, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης έθεσε την κατασκευή τεσσάρων νέων καταστημάτων κράτησης, εκ των οποίων ένα στην Αττική, στο πλαίσιο της σωφρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Στ. Κασιμάτης, δήλωσε ότι ο δήμος είναι πλήρως έτοιμος να καταθέσει την επόμενη μέρα της κατεδάφισης τη σχετική μελέτη για την ανάπλαση της έκτασης. Ο κ. Κασιμάτης, επανέλαβε την πάγια θέση του συνόλου των δημοτών για πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: