www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Διεκόπη η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών

Εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων στο εθνικό δίκτυο, που κινούνται από Λαμία προς Αθήνα δόθηκε μετά τις 8 μμ.

Ιδιαίτερα ακραίες καιρικές συνθήκες, που επικρατούν σε όλο το εθνικό δίκτυο, κατά μήκος του νομού της Φθιώτιδας έχουν εγκλωβίσει αρκετά οχήματα σε διάφορα σημεία, ενώ στα υπόλοιπα, οι ταχύτητες με τις οποίες κινούνται δεν ξεπερνούν τα 15 και 20 χιλιόμετρα.

 Συγχρόνως, εγκλωβίστηκαν ανάμεσα σε ακινητοποιημένα ΙΧ, σε διάφορα σημεία, εκχιονιστικά

Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody’s


Σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά τρεις μονάδες προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Moody's, προειδοποιώντας μάλιστα και για περαιτέρω υποβάθμιση, εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών της χώρας μας και του κινδύνου χρεοκοπίας.

Ο οίκος Moody’s Investors Service ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβαθμίζει την ελληνική οικονομία από το B1 στο Ba1, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προβεί σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάταξη της χώρας στην κατηγορία "junk", σύμφωνα και με την κλίμακα αξιολόγησης της Moody's.

Η νέα υποβάθμιση προκάλεσε την άνοδο του spread στο 5ετές ελληνικό ομόλογο, το οποίο ξεπέρασε τις 1.000 μονάδες βάσης έναντι του γερμανικού, ενώ το spread του 10ετούς ομολόγου πέρασε και πάλι το φράγμα των 900 μονάδων.

Το υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε «εντελώς αδικαιολόγητη» τόσο την