www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Μόνο με εξέταση αίματος η διάγνωση του συνδρόμου Ντάουν

Ένα τεστ αίματος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αντικαταστήσει τους πιο πολύπλοκους και επεμβατικούς ελέγχους για τη διάγνωση του συνδρόμου Ντάουν, σύμφωνα με ολλανδούς επιστήμονες. Σήμερα, οι έγκυες υψηλού κινδύνου πρέπει να κάνουν αμνιοκέντηση, μια διαδικασία που έχει τον κίνδυνο αποβολής του εμβρύου.

Οι ολλανδοί ερευνητές, υπό την κλινική γενετίστρια Σουζάνα Φριντς του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Μάαστριχτ, μιλώντας στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στη Ρώμη, σύμφωνα με το BBC, έκαναν γνωστό ότι έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την ανάπτυξη μιας νέας ακριβούς μεθόδου ανάλυσης του αίματος της εγκύου για τον εντοπισμό τυχόν χρωμοσωμικών ανωμαλιών του εμβρύου.

Πρόκειται για μια παρόμοια τεχνική με αυτή που ήδη χρησιμοποιείται για την ανίχνευση προβλημάτων στο DNA του εμβρύου με βάση δείγματα που λαμβάνονται από το αμνιακό υγρό της μήτρας της εγκύου. Το πλεονέκτημα της νέας τεχνικής είναι ότι δεν είναι καθόλου επεμβατική, είναι ταχεία και

Εχθρός των όγκων το παρθένο ελαιόλαδο


Μια απρόσμενη ανακάλυψη έκαναν ερευνητές στην Ισπανία οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το παρθένο ελαιόλαδο και ειδικά αυτό που παράγεται στη Μεσόγειο έχει ευεργετική δράση απέναντι στον καρκίνο του μαστού. Επιτίθεται στους όγκους του μαστού και τους συρρικνώνει, αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά ερευνητές του Αυτόνομου Πανεπιστημίου στη Βαρκελώνη.
΄Οπως φαίνεται, το παρθένο ελαιόλαδο εμποδίζει τη δράση ενός γονιδίου που βοηθά την ανάπτυξη των όγκων και, ουσιαστικά, σύμφωνα με τους ερευνητές, υποχρεώνει τα κύτταρα των όγκων του μαστού να αυτοκαταστρέφονται. Οπως αναφέρουν, 50 ml παρθένο ελαιόλαδο ημερησίως (περίπου δέκα κουταλάκια του καφέ) σε μόνιμη βάση είναι μια ποσότητα που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ασθένειας.

Παράλληλα, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ στον Καναδά υποστηρίζουν ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η

Οι μπαταρίες του μέλλοντος

Ερευνητές και βιομηχανίες προσπαθούν να κατασκευάσουν τις νέες μπαταρίες του μέλλοντος ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε αυτόν τον κλάδο «στρατηγικής σημασίας» όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ερευνητικού ινστιτούτου CNRS σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στόχος είναι η κατασκευή των τελειότερων μπαταριών κινητής τηλεφωνίας και των μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία όπως οι EDF, Renault, Rhodia, Air Liquide, EADS Astrium και η Saft με την υποστήριξη και του γαλλικού υπουργείου Παιδείας και Έρευνας επιχειρούν να "ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αυξανόμενης ζήτησης και ενεργειακής κατανάλωσης τηρώντας τους

Καταστροφική για τις καλλιέργειες η χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα

Περισσότερα από 3.000 στρέμματα κατέστρεψε ισχυρή χαλαζόπτωση σε δημοτικά διαμερίσματα τεσσάρων δήμων του νομού Τρικάλων.


Οι καλλιέργειες, που έχουν πληγεί, είναι με πεπόνια, βαμβάκια και καπνά.

Κλιμάκιο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Τρικάλων επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να προβεί σε μια πρώτη εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών.

Επιχείρηση-«σκούπα» στο κέντρο για παρεμπόριο - ναρκωτικά - πορνεία

Επιχείρηση-«σκούπα» στο πλαίσιο της αντιμετώπισης εγκληματικών και παραβατικών φαινομένων πραγματοποίησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας την Παρασκευή το βράδυ.




Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχων, σε συνεργασία με υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, ελέγχθηκαν 65 άτομα και κατασχέθηκαν συνολικά 1.522 είδη, τα οποία παραδόθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία.

Επίσης, παρασχέθηκε συνδρομή στον Δήμο Αθηναίων, τη Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας Αθηνών και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο κτιρίων που είχαν μετατραπεί σε ανθυγιεινές εστίες ή υπήρχαν οικονομικές παραβάσεις, ως προς το καθεστώς παραχώρησης μίσθωσης ή τα εντός αυτών ευρισκόμενα προϊόντα. Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν δύο κτίρια και προσήχθησαν 16 άτομα. Βρέθηκαν 15 κούτες που περιείχαν συνολικά 180 ζεύγη υποδημάτων χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά

Προβλήματα από τη νεροποντή στην Αθήνα

Προβλήματα σε Παγκράτι, Βύρωνα, Καισαριανή, περιοχές του Υμηττού, Χαλάδρι, Νέα Ιωνία, Παπάγου, Αμπελοκήπους, Παλαιό Ψυχικό και Μαρούσι προκάλεσε η ξαφνική νεροποντή που εκδηλώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό, η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 130 κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων.

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας

Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας στο 127ο χιλιόμετρο στο ύψος της Τραγάνας καθώς λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ανετράπη ένα βυτιοφόρο που μετέφερε νέφτι και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στο σημείο έσπευσαν 6 οχήματα της πυροσβεστικής με 14 πυροσβέστες όπου και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, ενώ αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες μετάγγισης του φορτίου και απομάκρυνσης του

Σαρδέλα και σκουμπρί κατα της κατάθλιψης

Τα ω-3 λιπαρά βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, σύμφωνα με καναδούς επιστήμονες.


Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ στον Καναδά, υποστηρίζουν ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα και το σκουμπρί, είναι πιθανό να βοηθούν στην καταπολέμηση της

Μετ' εμποδίων η λειτουργία του ΗΣΑΠ το Σαββατοκύριακο

Κλειστά θα παραμείνουν τα τμήματα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από το σταθμό του Νέου Φαλήρου έως το Θησείο και από τα Άνω Πατήσια έως την Νερατζιώτισα στις 3 και 4 Ιουλίου, ενώ από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου κλειστό θα είναι το τμήμα μεταξύ των σταθμών Ειρήνη και Νερατζιώτισσα, λόγω εργασιών ανακαίνισης της γραμμής.

Για το τμήμα Νέο Φάληρο - Θησείο το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ 19, ενώ για το τμήμα Άνω Πατήσια - Νερατζιώτισα με τη λεωφορειακή γραμμή Χ17.


Από τη Δευτέρα για το κομμάτι μεταξύ των σταθμών Ειρήνη και Νερατζιώτισσα οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται από τη λεωφορειακή γραμμή Χ 16.

Επίσης, από τις 5 Ιουλίου οι σταθμοί Περισσός, Πευκάκια και Καλλιθέα με κατεύθυνση προς Πειραιά θα παραμείνουν κλειστοί.

Για νέα μέτρα έρχεται ο Ρεν

Με στόχο τη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση πρόσθετων μέτρων, ώστε να καλυφθεί η υστέρηση περίπου 1,5% που φαίνεται να παρουσιάζει η μείωση του ελλείμματος σε σχέση με τον στόχο για το 2010, φθάνει στην Αθήνα στα τέλη Ιουλίου ο αρμόδιος για τα οικονομικά επίτροπος Ολι Ρεν, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα συνοδεύεται και από τον Γιούργκεν Σταρκ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ στις διαπραγματεύσεις δεν αποκλείεται να λάβει μέρος και ο κ. Τόμσον του ΔΝΤ. Στα μέτρα που προτείνουν κι έχουν επεξεργασθεί ήδη οι Βρυξέλλες περιλαμβάνονται νέες αυξήσεις σε καύσιμα και τσιγάρα, η κατάργηση υπερωριών στο Δημόσιο, η κατάργηση επιδομάτων αδείας και Χριστουγέννων, και η μείωση των επιδομάτων ανεργίας.


Η επίσκεψη αυτή είναι ανεξάρτητη της επιθεώρησης που ούτως ή άλλως θα πραγματοποιήσει στα τέλη Ιουλίου και έως τις 5 Αυγούστου το κλιμάκιο της τρόικας- και σκοπός της είναι να προσδιοριστούν τα πρόσθετα μέτρα που, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις των Βρυξελλών, είναι απαραίτητα για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί από το μνημόνιο για το 2010. Ασφαλώς θα γίνει και συνολική εξέταση της πορείας υλοποίησης του προγράμματος που έχει συνάψει η Ελλάδα με Ε.Ε.- ΕΚΤ- ΔΝΤ. Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η Κομισιόν στην επίσκεψη του επιτρόπου στην Αθήνα είναι και το γεγονός ότι πρώτη φορά έχει κατ΄ αρχήν

Πόσα φρούτα φάγατε σήμερα;

Η πιθανότερη απάντηση είναι «πολύ λιγότερα απ' όσα πρέπει». Αυτό, τουλάχιστον, δείχνουν οι σχετικές μελέτες για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, όπως αυτή που έκανε πριν από λίγα χρόνια το Ιδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος, η οποία έδειξε πως κατά μέσο όρο τρώμε 60% λιγότερα φρούτα και 73,4% λιγότερες σαλάτες από ό,τι συνιστώνται για καλή υγεία!


΄Οπως εξηγεί ο Δημήτρης Μπερτζελέτος, κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος, αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και γενικός γραμματέας της Ενωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων, είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε καθημερινά 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά για να τροφοδοτείται ο οργανισμός με όσα θρεπτικά συστατικά χρειάζεται ώστε να είναι υγιής.

«Δεν είναι διόλου τυχαίο το μήνυμα Eat 5 a day, το οποίο αποτελεί παρότρυνση πολυάριθμων διεθνών οργανισμών υγείας, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ και το υπουργείο Υγείας της

Προκλητική ρύθμιση. Με 28,5 χρόνια εργασίας στη σύνταξη οι υπάλληλοι της Βουλής – Με 8 χρόνια θητείας οι βουλευτές

- Δεν κάνουν όλοι οι πολίτες θυσίες

- Προκλητική ρύθμιση στο ασφαλιστικό για τους υπαλλήλους της Βουλής

- Οι 1.500 υπάλληλοι θα συνταξιοδοτηθούν με 28,5 χρόνια εργασίας

- Στα μαλακά και οι ίδιοι οι βουλευτές, οι οποίοι θα εξακολουθούν να βγαίνουν στη σύνταξη με 8 χρόνια θητείαςΕξοργιστικές ανισότητες – εξαιρέσεις, στο ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπει να βγαίνουν όλοι στη σύνταξη στα 65, καθώς για ακόμη μία φορά οι “ημέτεροι” υπάλληλοι της Βουλής εξαιρέθηκαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος.

Μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και η ενσωμάτωση των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ από 1/1/2011, η κυβέρνηση έκανε βήμα πίσω διατηρώντας σε ισχύ τα προνόμια. Για να ισχύσει αυτό θα

Πως να μετατρέψετε τα Greeklish σε ελληνικά!

Ο καθένας μπορεί πλέον εύκολα και απλά να μετατρέψει τα γνωστά "Greeklish" σε απλά και κανονικά ελληνικά.


Ο τρόπος είναι πολύ απλός αφού η Google κατασκεύασε μια σελίδα που ειδικεύεται σε αυτό!

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να μπει εδώ και να γράψει το κείμενο που θέλει σε Greeklish και η σελίδα αυτόματα θα τα μετατρέπει σε ελληνικά ενώ γράφει.

Ο καιρός σήμερα Σάββατο 03.07.2010

Τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι, στα ορεινά κυρίως τμήματα, περιμένουμε το Σάββατο 3 Ιουλίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 – 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 33 – 34 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 21 έως 29 – 30 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 - 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις στα βόρεια και από δυτικές – βορειοδυτικές στα νότια, μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις, βαθμιαία πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 – 34 βαθμούς. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι βόρειων – βορειοδυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Σαρωνικό και

Απίστευτο !