www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Προκλητική ρύθμιση. Με 28,5 χρόνια εργασίας στη σύνταξη οι υπάλληλοι της Βουλής – Με 8 χρόνια θητείας οι βουλευτές

- Δεν κάνουν όλοι οι πολίτες θυσίες

- Προκλητική ρύθμιση στο ασφαλιστικό για τους υπαλλήλους της Βουλής

- Οι 1.500 υπάλληλοι θα συνταξιοδοτηθούν με 28,5 χρόνια εργασίας

- Στα μαλακά και οι ίδιοι οι βουλευτές, οι οποίοι θα εξακολουθούν να βγαίνουν στη σύνταξη με 8 χρόνια θητείαςΕξοργιστικές ανισότητες – εξαιρέσεις, στο ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπει να βγαίνουν όλοι στη σύνταξη στα 65, καθώς για ακόμη μία φορά οι “ημέτεροι” υπάλληλοι της Βουλής εξαιρέθηκαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος.

Μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και η ενσωμάτωση των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ από 1/1/2011, η κυβέρνηση έκανε βήμα πίσω διατηρώντας σε ισχύ τα προνόμια. Για να ισχύσει αυτό θα
έπρεπε να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής πράγμα που δεν επελέγη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Έτσι οι 1.500 και πλέον εργαζόμενοι στη Βουλή συνταξιοδοτούνται αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Δηλαδή συνταξιοδοτούνται σχεδόν επτά χρόνια νωρίτερα από τους ασφαλισμένους οι οποίοι ίσα ίσα προλαβαίνουν εφέτος να συμπληρώσουν την 35ετία και 12 έτη νωρίτερα από τους μελλοντικούς συνταξιούχους, οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης.

Να σημειωθεί ότι η σύνταξή τους δεν επηρεάζεται και δεν μειώνεεται από τις γενικές αλλαγές υπολογισμού των συντάξεων, αφού το ποσοστό αναπλήρωσης ειναι 100% των αποδοχών τους..

Όσο για τους ίδιους τους βουλευτές, εκείνοι θα εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται μετά από οκτώ χρόνια θητείας χωρίς να θίγεται η δεύτερη σύνταξη που παίρνουν από την κύρια απασχόλησή τους.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: