www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Κλειστά αύριο τα μουσεία λόγω της απεργίας

Η απεργία της Τετάρτης φαίνεται πως θα κρατήσει κλειστά αύριο τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων φύλαξης αρχαιοτήτων κάλεσε σήμερα τους φύλακες να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η Ένωση των φυλάκων αντιδρά στα μέτρα της κυβέρνησης για εφεδρείες, απολύσεις, νέο μισθολόγιο και όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, «στην ολομέτωπη επίθεση των

ΕΦΕΤ: Απόσυρση φυσικού μεταλλικού νερού


Την άμεση απόσυρση φυσικού μεταλλικού νερού στο οποίο ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση βρωμικών ιόντων, διέταξε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ , και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο έλεγχου στα εμφιαλωμένα νερά.

Πρόκειται για φυσικό μεταλλικό νερό, με εμπορική επωνυμία «Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο» 1,5 λ, με αριθμό παρτίδας LOT 171201117:03 και ημερομηνία λήξης 20-6-12, το οποίο εμφιαλώνεται από την επιχείρηση «Πηγές Κωστηλάτας Α.Ε. -

Απεργούν αύριο γιατροί και προσωπικό του ΕΣΥ


Απεργούν αύριο γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και διεκδικούν όπως αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους την προάσπιση του δημόσιου χαραχτήρα της υγείας.

Ανάμεσα στα κοινά αιτήματα τους είναι οι δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες, ενώ τονίζουν ότι δεν

Βουλή: Ψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή το ν/σ για τις οικοδομικές άδειες


Με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο που αφορά το νέο τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης μεταξύ άλλων τόνισε ότι το νομοσχέδιο εντάσσεται σε έναν ολοκληρωμένο πολεοδομικό σχεδιασμό, σημείωσε ότι επιτυγχάνονται αυτά καθώς με το σχέδιο νόμου απλουστεύονται οι διαδικασίες (γίνονται καθαρές, απλές και λιτές) καταργείται το πολεοδομικό γραφείο, έτσι όπως το γνωρίζουμε, μετακινείται στον μελετητή μηχανικό η αποκλειστική ευθύνη της σύνταξης των μελετών

Δεσμεύσεις Ανδ. Λοβέρδου για τα νοσοκομειακά απόβλητα


Μέτρα για την εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει τα νοσοκομειακά απόβλητα, ακόμη και αποπομπή διοικητών νοσοκομείων, δεσμεύθηκε να λάβει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

Είπε ακόμη ότι μέχρι το Δεκέμβριο το υπουργείο Υγείας θα έχει προβεί στις σχετικές ενέργειες και θα έχει εκπονήσει και χρονοδιαγράμματα επίλυσης των προβλημάτων δικής του αρμοδιότητας.

Εξάλλου, ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε να υπάρξουν διοικητικά πρόστιμα στα νοσοκομεία που παρουσιάζουν καθυστέρηση στην εκπλήρωση των περιβαλλοντικών και υγειονομικών υποχρεώσεών τους (άδειες διαχείρισης στερεών αποβλήτων και λυμάτων, εσωτερικός κανονισμός διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων, περιβαλλοντική άδεια).

Σημειώνεται ότι οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, σε έκτακτους ελέγχους που έχουν πραγματοποιήσει, διαπίστωσαν σοβαρές υγειονομικές και περιβαλλοντικές παραβάσεις από όλες τις ιδιωτικές εταιρείες διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων, αλλά και παραβάσεις σε όλες τις

ΕΒΕΑ: Συνεχής επίθεση σε εισόδημα - περιουσία φορολογούμενων


«Παρά τη σκληρή λιτότητα και τις θυσίες των πολιτών, οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτυγχάνονται», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού.

Οπως είπε, «στην πραγματικότητα αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να εξακολουθεί να επιτίθεται στο εισόδημα και στην περιουσία των φορολογουμένων, προκειμένου να συνεχίσει να χρηματοδοτεί ένα σπάταλο κράτος».

«Μόνο που τώρα πλέον οι πολίτες δεν έχουν τίποτε άλλο να δώσουν», συμπλήρωσε ο κ. Μίχαλος και εκτίμησε ότι «αν δεν αλλάξει σύντομα πολιτική, η καταστροφή θα έρθει ένα βήμα πιο κοντά».

Επιπλέον, σημείωσε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν την αποτυχία της πολιτικής που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση, «μια πολιτική η οποία αντί να μειώνει τις δαπάνες, συνεχίζει να αυξάνει τους φόρους,

Συμμετοχή των μηχανικών στην απεργία της Τετάρτης


Τη συμμετοχή τους στην αυριανή πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ ανακοίνωσαν οι διπλωματούχοι μηχανικοί, διαμαρτυρόμενοι για τα «αλλεπάλληλα αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση κατ’ επιταγή της τρόικας».

Το ΤΕΕ ζητεί την ενίσχυση των εισοδημάτων, της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, της πραγματικής οικονομίας, της

Αναβολή των εξετάσεων υποψήφιων οδηγών την Τετάρτη


Δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών δικύκλων και αυτοκινήτων για την περιοχή ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής, λόγω της πιθανής συμμετοχής των υπαλλήλων στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.


Οι υποψήφιοι που επρόκειτο να εξεταστούν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, μπορούν να προγραμματίσουν τις εξετάσεις τους σε εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς περιορισμό, ανάλογα και με τις δυνατότητες της Υπηρεσίας.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι τα μη εκπρόθεσμα οχήματα που έχουν προγραμματιστεί για τεχνικό έλεγχο στα τμήματα ΚΤΕΟ (Χολαργού, Ελληνικού, Αναβύσσου, Μάνδρας και Μεγάρων) θα

΄Ελεγχοι της τροχαίας για «κόντρες» στα νότια προάστια


Σε 16 ανήλθαν οι παραβάσεις για υπέρβαση ορίου ταχύτητας τη νύχτα της Δευτέρας στη Γλυφάδα, το Ελληνικό και την Αργυρούπολη, περιοχές οι οποίες ελέγχθηκαν από την τροχαία Ελληνικού για «κόντρες» μεταξύ οχημάτων.

Εντός μίας νύχτας βεβαιώθηκαν επίσης πέντε παραβάσεις για τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων (κόντρες), 10 για μη χρήση κράνους, δύο για επικίνδυνους ελιγμούς, τρεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και επτά για χρήση κινητού τηλεφώνου.

Επίσης, η τροχαία προχώρησε στη

Λόγω κατάληψης δεν κατεβλήθησαν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ


Αιχμές για τη μορφή κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ άφησε η διοίκηση του Οργανισμού, καθώς όπως αναφέρει, λόγω αποκλεισμού του κεντρικού κτηρίου από ομάδα συνδικαλιστών, δεν κατέστη δυνατό να γίνουν οι προγραμματισμένες πληρωμές των επιδομάτων ανεργίας και των προνοιακών παροχών.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού δηλώνει ότι σέβεται απόλυτα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις αγωνίες των εργαζομένων, ωστόσο, όπως επισημαίνει, «οι μέθοδοι που επιλέγονται, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα των πολιτών που εξυπηρετούνται από τον Οργανισμό και τις επιπτώσεις που οι ενέργειες αυτές ενέχουν για τους πολίτες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εξαιρετικά ευαίσθητες και πληττόμενες ομάδες συμπολιτών μας

Στάσεις εργασίας αύριο στο Τραμ


Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 6 το πρωί και από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Τραμ.

Το πρωί πλήρης αποκατάσταση των δρομολογίων θα υπάρξει στις 10:30. Οι συρμοί θα αρχίσουν να αποσύρονται ξανά σταδιακά το βράδυ στις 22.30.


Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια του Μετρό θα εκτελούνται κανονικά μέχρι το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας»,

ΣΕΒ: Το πρόβλημα της ιδιωτικής οικονομίας δεν είναι το μισθολογικό


Την προσήλωση του ΣΕΒ στον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ΕΓΣΣΕ υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δ. Δασκαλόπουλος, χαρακτηρίζοντας κακοστημένο θέατρο τις συζητήσεις για πιέσεις της τρόικας περί κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων.

«Η έμμεση επαναφορά του θέματος της Συλλογικής Σύμβασης παραπέμπει σε ένα κακοστημένο θέατρο, μέσω του οποίου, οι υπαίτιοι της κρίσης επιχειρούν να φορτώσουν, για άλλη μια φορά, το κόστος των επιλογών και χειρισμών τους σε αυτούς, που δεν ευθύνονται για την κρίση στον ιδιωτικό τομέα και στους εργαζόμενούς του, που εξοντώνονται αργά και σταθερά στον βωμό της διατήρησης του πελατειακού

Αντίδραση δικηγόρων για την επίσκεψη της τρόικας στο Πρωτοδικείο


Την αδυναμία της να αντιληφθεί τη θεσμική ιδιότητα με την οποία οι εκπρόσωποι της τρόικας επισκέφτηκαν το Πρωτοδικείο για να ζητήσουν ενημέρωση σχετικά με το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας εξέφρασε η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Η επιτροπή χαρακτήρισε τους εταίρους «σκιώδη όργανα της εκτελεστικής εξουσίας των Ελλήνων» και τόνισε ότι «είναι εξόχως λυπηρό το γεγονός της απόπειρας εξωθεσμικής νομιμοποίησης της τρόικας και των συνοδοιπόρων της μέσω της συνδιαλλαγής τους με τους δικαστικούς λειτουργούς και τις Ενώσεις τους».

Οι δικηγόροι της χώρας ζητούν την αρωγή κάθε Ευρωπαίου ή μη πολίτη, προκειμένου, όπως σημειώνουν, «να υπερασπιστούμε ό, τι απέμεινε: τη δικαιοσύνη ως εγγυήτρια των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη, τη δικαιοσύνη ως εγγυήτρια της Ευρώπης των Λαών και όχι της Ευρώπης

Ανάκληση αυτοκινήτων Μercedes μοντέλο ML-Class


Πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων Mercedes Benz μοντέλα ML-Class τύπος 163 εκτελεί η Mercedes Benz ΕΛΛΑΣ.

Η ανάκληση περιλαμβάνει 562 οχήματα πρώτης γενιάς ML-Class και ημερομηνίας παραγωγής από 08/1999 έως 07/2002 (ML AMG έως 06/2004), στα οποία ενέχεται, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να μην απενεργοποιηθεί το cruise control με το πάτημα των πεντάλ φρένου, λόγω ελλιπούς σήματος του διακόπτη φώτων φρένων. Αυτό εμφανίζεται στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων με ενεργοποίηση μιας προειδοποιητικής λυχνίας.

Σε αυτή την περίπτωση, το cruise control μπορεί να απενεργοποιηθεί κανονικά μέσω του προκαθορισμένου ορίου τιμής επιβράδυνσης ή μέσω του μοχλού cruise control. Το cruise control απενεργοποιείται επίσης αυτόματα με την επίτευξη ταχύτητας κίνησης κάτω από 40 km/h.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω

OTE: Υποβάθμιση σε Β2 από Moody's


Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ΟΤΕ στο επίπεδο Β2, με αρνητικές προοπτικές, από Β1 όπου βρισκόταν έως τώρα, προχώρησε η Moody's Investors Service.

Ο διεθνής οίκος αποδίδει την υποβάθμιση στις εντεινόμενες ανησυχίες σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και στην πρόσφατη αναθεώρηση επί τα χείρω της πορείας του ΑΕΠ τόσο για το τρέχον όσο και για το επόμενο έτος.

Επικαλείται επίσης τις τυχόν περαιτέρω επιπτώσεις που θα έχει στην αγοραστική ικανότητα των

Θαλάσσια ρύπανση 250 τ.μ. στην Ελευσίνα


Διαρροή diesel oil στην περιοχή των εγκαταστάσεων ΕΛΠΕ Ελευσίνας σημειώθηκε το πρωί κατά τη φόρτωση του Δ/Ξ «ΕΚΟ 4» ΝΠ 11875 με diesel oil.

Συγκεκριμένα, η διαρροή εντοπίστηκε στο σημείο σύνδεσης των γραμμών φόρτωσης από ένα σωλήνα διαμέτρου 1,5 ίντσας, του οποίου το επιστόμιο δεν είχε κλείσει εντελώς.

Η διαδικασία φόρτωσης διεκόπη και στο σημείο έσπευσαν λιμενικοί οι οποίοι διαπίστωσαν θαλάσσια ρύπανση εκτάσεως 250 τ.μ. από ιριδίζουσας μορφής diesel oil, εντός και εκτός του φράγματος που είχε τοποθετηθεί από τους

Απόφαση-σταθμός για τα αθλητικά τηλεοπτικά δικαιώματα


Απόφαση με τεράστιες προεκτάσεις για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αθλητικών διοργανώσεων ενδέχεται να αποτελέσει αυτή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που επιτρέπει σε ιδιώτες να αγοράσουν συνδρομητικά πακέτα του ίδιου προϊόντος από άλλες χώρες, στις οποίες είναι πιο φθηνά.

Με άλλα λόγια, θα επιτρέπεται σε πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκή Ένωσης να έχουν το δικαίωμα να μην αγοράσουν ένα συνδρομητικό πακέτο του Χ πρωταθλήματος από τη δικιά τους χώρα, όπου ίσως είναι πιο ακριβό, αλλά από άλλη που θα τιμάται φθηνότερα.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε από την προσφυγή μιας ιδιοκτήτριας παμπ στην Αγγλία, η οποία χρησιμοποίησε ελληνικό συνδρομητικό πακέτο για να προβάλει παιχνίδια της Premier League και όχι βρετανικό, που είναι πολύ πιο ακριβό (118 λιρών το πρώτο έναντι 448 το δεύτερο).

Η εταιρεία κάτοχος των δικαιωμάτων του αγγλικού πρωταθλήματος προσέφυγε στα βρετανικά δικαστήρια και αρχικά πέτυχε να της επιβάλει πρόστιμο 8.000 λιρών. Η ιδιοκτήτρια της παμπ, όμως, προσέφυγε με τη σειρά της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που κατέληξε στην παραπάνω

΄Εληξε η κατάληψη στο ΤΕΙ Καλαμάτας


Έληξε σήμερα η κατάληψη σε όλες τις σχολές του ΤΕΙ Καλαμάτας, ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης των σπουδαστών του ιδρύματος.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη στις σχολές του πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύουν σε Τρίπολη και Καλαμάτα, ενώ αρκετά σχολεία

«Ψηφίστε τα μέτρα αλλιώς...»

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, τόνισε κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ήταν μάλιστα κατηγορηματικός στο ότι δεν θα ύπαρξη πρόβλημα λέγοντας ότι «θα καλυφτούν οι υποχρεώσεις από λήξεις τίτλων και όλες οι υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες που περιμένουν από τον προϋπολογισμό».

Συμπλήρωσε όμως με νόημα πως πρέπει όμως να πληρώνουν τους φόρους οι πολίτες για να συγκεντρώνουμε τα αναγκαία έσοδα.

Όσον αφόρα το ενδεχόμενο λήψη νέων μέτρων ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε δημοσιεύματα που επικαλούνται θεσμικούς φορείς να δηλώνουν ότι δεν επαρκούν τα μέτρα για το 2011 και το 2012. Τόνισε δε ότι δεν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα, αρκεί να υλοποιηθούν αυτά που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η επίτευξη του στόχου για έλλειμμα 8,5% εφέτος εξαρτάται και από τη συμβολή των πολιτών και πρόσθεσε πως, αν κάτι δεν πάει καλά, το κενό, αν προκύψει, θα

Πληρώστε φόρους για να πληρώσουμε συντάξεις

«Για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος απέδωσε στο χιούμορ του αντιπροέδρου τις δηλώσεις Πάγκαλου ότι δεν έχει να πληρώσει.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε «ο ίδιος ο Πάγκαλος έχει ζητήσει να μην κρίνεται από όσους δεν κατανοούν το χιούμορ του»

Πρόσθεσε δε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην καλυφθούν οι

Με ομόλογα θα πληρωθούν οι φιλανδικές εγγυήσεις

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβεβαίωσε ότι λύθηκε το θέμα των εγγυήσεων που απαιτεί η Φιλανδία.

Όπως εξήγησε, το ελληνικό δημόσιο θα εκδώσει ομόλογα ύψους 880 εκατ. ευρώ, τα οποία θα παραχωρηθούν ως εγγυήσεις (collaterals) στη Φινλανδία

Πώς θα κινηθούν αύριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με εξαίρεση το μετρό, που θα λειτουργήσει κανονικά καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα ΜΜΜ θα συμμετάσχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με στάσεις εργασίας.

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τα τρόλεϊ 8 το πρωί με 9 το βράδυ, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα κινηθούν κανονικά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν αύριο, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία. Συνεπώς οι συρμοί του μετρό θα εκτελούν δρομολόγια μέχρι το

«Δε χρειάζονται άλλα μέτρα αν εφαρμοστούν όσα έχουν ληφθεί»

«Τα μέτρα είναι σκληρά. Πρέπει να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν με συνέπεια. Δε χρειάζονται άλλα μέτρα αν ψηφίσουμε και εφαρμόσουμε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, μαζί με αυτά που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητώντας για άλλη μια φορά να στηρίξουν τα μέτρα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Το πρόβλημα δεν είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης. Το πρόβλημα είναι να πειστούν οι αγορές ότι έχουμε μια βιώσιμη λύση. Αυτό ενδιαφέρει την Ευρωζώνη, τον σκληρό πυρήνα του ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην αρχή της συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενο στα

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ βορειοδυτικά του Καρπενησίου


Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:26 από απόσταση 228 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης

Δημοσιεύθηκε η Υ.Α. για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων


Σε ισχύ τίθεται η Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.) για το νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, για την οποία οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη εκφράσει την έντονη αντίδρασή τους, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να την εφαρμόσουν.

Αναλυτικά στην Απόφαση του υπουργού Υγείας που τίθεται σε ισχύ από τη δημοσίευσή της, αναφέρονται τα εξής:

1. Η παρουσία κατόχου άδειας άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, είναι υποχρεωτική, όλες τις ώρες λειτουργίας του φαρμακείου.

2. Οι φαρμακοποιοί κάτοχοι άδειας λειτουργίας φαρμακείου, δύνανται να υποβάλουν δηλώσεις ένταξης για όλες τις ώρες του Σαββάτου και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας - Τετάρτης, ή της Τρίτης - Πέμπτης κατά περίπτωση, καθώς και για όλες τις εφημερίες. Η λειτουργία των φαρμακείων πρέπει να καλύπτει πλήρως το καθοριζόμενο, από τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, ωράριο.

Οι δηλώσεις, διευκρινίζεται, υποβάλλονται στον τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο έως 20

Ιασώ: Διάψευση δημοσιεύματος για πώληση της Ιασώ General

Σε διάψευση δημοσιεύματος κυριακάτικης εφημερίδας, το οποίο έκανε λόγο για επικείμενη πώληση της εταιρείας Ιασώ General ΑΕ,

Εως 15/12 οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο


Mέχρι τις 15 Δεκεμβρίου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι του μειωμένου Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ρεύματος (άνεργοι, τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, άτομα με χαμηλό εισόδημα) για το 2012. Όσοι λαμβάνουν ήδη το ΚΟΤ δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέες αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις για την ένταξη στο ΚΟΤ υποβάλλονται από 1/10 έως 15/12 του προηγούμενου έτους. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται και μετά την παρέλευση της εν λόγω προθεσμίας, η ένταξη όμως όσων πληρούν τα κριτήρια, γίνεται για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα του έτους ένταξης μετά και την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων τους. Ειδικά για τους ανέργους, αν υποβάλουν αίτηση μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει δώδεκα συνεχείς μήνες ανεργίας την τελευταία εργάσιμη μέρα του προηγούμενου της υποβολής της αίτησης μήνα και να πληρούν τα λοιπά κριτήρια που προβλέπονται για την κατηγορία τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι 20% - 30% φθηνότερο σε σχέση με το

Ενημέρωση για το μισθολόγιο ζητεί το διδακτικό προσωπικό ΑΕΙ-ΤΕΙ


Επιστολή για το Ειδικό Μισθολόγιο των μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και Ερευνητών, έστειλαν οι ομοσπονδίες τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας.

Οι διδάσκοντες ζητούν μια υπεύθυνη ενημέρωση για τον ακριβή χαρακτήρα του μισθολογίου και όλα τα σχετικά θέματα και τον καθορισμό συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος έναρξης και ολοκλήρωσης του

Απεργία σε δημόσιο και ΔΕΚΟ την Τετάρτη


Μαζικό χαρακτήρα λαμβάνει αύριο Τετάρτη η απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και ΔΕΚΟ, αντιδρώντας στα πρόσφατα ανακοινωθέντα μέτρα, με αιχμή την εργασιακή εφεδρεία. Το κεντρικό απεργιακό συλλαλητήριο έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ρολά κατεβάζουν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εφορίες, οι ΟΤΑ, και οι ΔΕΚΟ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίας Υγείας Πρόνοιας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν επίσης νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Αύριο θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Απεργούν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές.

Η αυριανή κινητοποίηση θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τις συγκοινωνίες (αστικές, εναέριες,

ΓΛΚ: Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας


Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας, μέχρι να ληφθεί η απόφαση για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου στήριξης, διαβεβαιώνουν πηγές του Γενικου Λογιστηρίου του κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση εκταμίευσης της 6ης δόσης του

«Βροχή» από πεφταστέρια το Σαββατόβραδο

Μία θεαματική βροχή από πεφταστέρια αναμένεται το Σάββατο το βράδυ και θα είναι ορατή στο βόρειο ημισφαίριο- και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τις Δρακοντίδες ή Ιακωβινίδες, που αναμένεται να κορυφωθούν το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου, και οι αστρονόμοι προβλέπουν για φέτος σημαντική έξαρση δραστηριότητας, ορατή και από την χώρα μας, η οποία μάλιστα θεωρείται ότι έχει προνομιακή διεθνώς γεωγραφική θέση για την παρατήρηση του φαινομένου.

Οι προβλέψεις των αστρονόμων δείχνουν ότι η έξαρση αυτή θα φτάσει στο ανώτατο σημείο της σε δύο ξεχωριστά «μέγιστα»: κατά τις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος με ένταση 60-100 διαττόντων την ώρα και, λίγο αργότερα, στις 11μμ ώρα Ελλάδας, οπότε αναμένονται από 500 μέχρι 800 (ακόμα και 1.000) διάττοντες ανά ώρα, στο βαθμό που οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την παρατήρηση. Κάθε «μέγιστο» θα διαρκέσει

Μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν το γραφείο του Υπουργού Εργασίας


Το γραφείο του Υπουργού Εργασίας απέκλεισαν συνδικάτα και μέλη του ΠΑΜΕ, με αφορμή τις πιέσεις της τρόικας για κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στην πλουτοκρατία, επιχειρώντας να καταργήσει το κατώτερο μεροκάματο και τις συλλογικές συμβάσεις» και τονίζει ότι η κατάργηση της Εθνικής Γενικής

Με προβλήματα η πρεμιέρα της φοροκάρτας

Με προβλήματα ξεκίνησε από χθες η φοροκάρτα, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι έμποροι, πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τα ειδικά τερματικά μηχανήματα (pos), ενώ και οι τράπεζες δεν είναι ακόμη σε θέση για την πλήρη ενεργοποίησή τους.

Αυτό σημειώνουν με ανακοινώσεις τους η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας. Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ οι τράπεζες λένε για τα τερματικά πως πρέπει πρώτα να αναβαθμιστεί το πρόγραμμά τους και κατόπιν να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις πότε και πώς θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, αναφέρει το «Έθνος». Μάλιστα ζητάει από το υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσουν άμεσα τους φορείς της αγοράς για το ακριβές

Κανονικά το πρόγραμμα του ALTER

Κανονικά μεταδίδεται από σήμερα το πρωί το ζωντανό πρόγραμμα του ALTER αφού χθες οι Ενώσεις δέχτηκαν την πρόταση της ιδιοκτησίας για τετράμηνη εργασιακή «ειρήνη», με σταδιακή εξόφληση των δεδουλευμένων ως τον Ιανουάριο.

Η ιδιοκτησία αναφέρει, μάλιστα, και αναλυτικά πότε θα εξοφληθούν οι μισθοί:

Μέχρι 21 Οκτωβρίου θα εξοφληθεί ο Αύγουστος. Μέχρι 19 Νοεμβρίου, ο Σεπτέμβριος και μέχρι 22 Δεκέμβρη, ο

Φαρμακοποιοί: Τέλος στις πιστώσεις από 1η Νοεμβρίου


Τέλος στις πιστώσεις για όσα ασφαλιστικά Ταμεία δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους, βάζουν από την 1η Νοεμβρίου οι φαρμακοποιοί και παράλληλα δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου, ούτε θα υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο αυτό η γενική συνέλευση των Φαρμακευτικών Συλλόγων αποφάσισε την συμμετοχή των φαρμακοποιών Αττικής και Πειραιά στην πανελλαδική κινητοποίηση της 19-10-2011.

Σε ψήφισμά της η Γ.Σ. εκφράζει τη ριζική της διαφωνία με την υπουργική απόφαση για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και δηλώνει ότι ουδείς φαρμακοποιός πρόκειται να εφαρμόσει τέτοιου είδους αποφάσεις.

Επιπρόσθετα, οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν την ακατανόητη -όπως τη χαρακτηρίζουν- απόφαση του νέου ταμείου ΕΟΠΥΥ για σύναψη ατομικής σύμβασης με τα φαρμακεία, υποστηρίζοντας ότι «αυτή η κίνηση αποτελεί αποικιοκρατικού χαρακτήρα συμπεριφορά, ωμό εκβιασμό απέναντι σ’

Χάγη: Στις 16/11 η απόφαση για την προσφυγή ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδος


Στις 16 Νοεμβρίου αναμένεται να γνωστοποιηθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης αναφορικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, γράφει σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα των Σκοπίων Ντνέβνικ (Dnevnik).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εξετάζει τρία σενάρια με τις ενέργειες που θα ακολουθήσει, ανάλογα με την απόφαση του Δικαστηρίου.

Σε περίπτωση που η απόφαση του Δικαστηρίου είναι «εξισορροπημένη», τότε η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως γράφει η Ντνέβνικ, θα χρησιμοποιήσει τα μέρη εκείνα της απόφασης που ευνοούν τη χώρα και θα αναλάβει διπλωματική εκστρατεία, με στόχο να ενημερώσει τη διεθνή κοινή γνώμη. Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα, το πιθανότερο είναι η απόφαση του Δικαστηρίου να είναι «εξισορροπημένη», δηλαδή σ' αυτήν να αναφέρεται ότι «και οι

Στη ΓΑΔΑ σε λίγη ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών θα βρεθεί στις 9:30 το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επισκεπτόμενος τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για τη νεοσύστατη υπηρεσία του Σώματος, με την οποία επιδιώκει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να κυνηγήσει τη δασμοφοροδιαφυγή, το οικονομικό έγκλημα, τα εγκλήματα του

Κατεβαίνουν στους δρόμους οι αγρότες

Έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας αγροτών στην Κρήτη θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου οι αγρότες, απόφαση στην οποία κατέληξαν μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Το συλλαλητήριο θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την πλατεία Ελευθερίας, μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι αγρότες, μεταξύ άλλων, ζητούν αποζημίωση των αμπελουργών για τις ζημιές που υπέστησαν από τον περονόσπορο, καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς κηπευτικών για τις ζημιές από τον ιό

Μέσα στο υπουργείο Παιδείας οι φοιτητές

Μέσα στο υπουργείο Παιδείας πέρασε νωρίς το πρωί ομάδα φοιτητών.

Με αίτημα την απόσυρση του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη

Δύο υπουργεία υπό κατάληψη

Τα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού προστέθηκαν πριν λίγο στη λίστα των υπουργείων που τελούν σήμερα υπό κατάληψη από την ΑΔΕΔΥ, η οποία αντιδρά στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Στην ΑΔΕΔΥ αποδόθηκε αρχικά και κατάληψη στο υπουργείο Παιδείας, στη συνέχεια όμως διευκρινίστηκε πως πρόκειται για φοιτητές.

Από τις 6 το πρωί περίπου είχαν καταληφθεί τα υπουργεία Αγροτικής

Σε καταλήψεις υπουργείων προχώρησε η ΑΔΕΔΥ

Δύο υπουργεία-μέχρι στιγμής- έχει καταλάβει από νωρίς το πρωί η ΑΔΕΔΥ, κλιμακώνοντας την αντίδρασή της κατά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.

Υπό κατάληψη τελούν έως αυτή την ώρα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το υπουργείο Εμπορίου.

Η κινητοποίηση είχε προαναγγελθεί από χθες, όταν αποσαφηνίστηκαν οι αποφάσεις για την εφεδρεία, και

Εισαγγελέας για τις καταλήψεις στο Βόλο

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τα υπό κατάληψη Γυμνάσια και Λύκεια στο νομό, εξέδωσε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου κ. Νίκη Μπόλλη. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες στο νομό Μαγνησίας τελούν υπό κατάληψη έξι Γυμνάσια και Λύκεια.

Η εισαγγελική παραγγελία ήταν άμεση μετά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες και εστάλη μέσω του Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας με εντολή διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας σε όλα τα κατειλημμένα σχολεία της χώρας.

Η εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέρει ως αυτονόητη την επέμβαση των αστυνομικών αρχών σε περιπτώσεις που διαπράττονται αδικήματα σε υπό κατάληψη σχολεία.

Στην περίπτωση των απλών καταλήψεων, χωρίς υπόνοια φθορών, αρκεί η απλή δήλωση του

Απεβίωσε ο καθηγητής και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης και Τύπου, Αργύρης Φατούρος


Κηδεύτηκε χθες από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών, ο ομότιμος καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης και Τύπου, Αργύρης Φατούρος που πέθανε σε ηλικία 79 ετών.

Ο εκλιπών ήταν αδελφός του πρώην υπουργού Δημήτρη Φατούρου, μέλος του Διαρκούς Δικαστηρίου Διαιτησίας της Χάγης, του Δικαστηρίου Συνδιαλλαγής και Διαιτησίας του ΟΑΣΕ, του Ανωτέρου Συμβουλίου του Συμβουλίου Ερευνών του Διοικητικού Δικαστηρίου του ΟΟΣΑ,

Θ. Πάγκαλος: Δεν μπορούμε να επιβάλουμε άλλους φόρους


Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας στην εκμπομπή του Σκάι «Νέοι φάκελοι» πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει άλλους φόρους και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να περικοπούν οι δαπάνες.

Αναφερόμενος στη στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως η ΚΟ «έχει δείξει πως παρά τις γκρίνιες, τις προσωπικές μικροπρέπειες που κατά καιρούς εκδηλώνονται κάθε φορά που χρειάστηκε να πει το μεγάλο ναι το έκανε» και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα συνεχίσει να το κάνει.

Νέες επικρίσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό τη Δευτέρα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Μακεδονία διατύπωσαν νέες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης. Παράλληλα, ζήτησαν προστασία των ασθενέστερων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πέραν μιας γενικής πολιτικής συζήτησης που είχαν με τον κ. Παπανδρέου του μετέφεραν τα προβλήματα των περιφερειών τους καθώς και τις απόψεις των πολιτών που εστιάζονται στην αναγκαιότητα ύπαρξης πνεύματος κοινωνικής δικαιοσύνης στα λαμβανόμενα από την κυβέρνηση μέτρα, στην επιτάχυνση των αυτονόητων μεταρρυθμίσεων,

Olympic Air: Ματαιώσεις - τροποποιήσεις πτήσεων την Τετάρτη


Ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων ανακοίνωσε η Olympic Air για την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου λόγω απεργίας Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, ματαιώνονται οι εξής πτήσεις:

01.OA 700/701 Αθήνα-Ρόδος-Αθήνα
02.OA 714/715 Αθήνα-Ρόδος-Αθήνα
03.OA 431/432 Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα
04.OA 435/436 Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα
05.OA 430 Λάρνακα-Αθήνα
06.OA 504/505 Αθήνα-Ηράκλειο-Αθήνα
07.OA 508/509 Αθήνα-Ηράκλειο-Αθήνα
08.OA 501 Ηράκλειο-Αθήνα
09.OA 518 Αθήνα-Ηράκλειο
10.OA 910/911 Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα
11.OA 912/913 Aθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα
12.OA 916/917 Aθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Aegean: Ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων στις 4 και 5/10


Τη ματαίωση όλων των πτήσεων του δικτύου της την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην ΥΠΑ ανακοίνωσε η Aegean.

Η αεροπορική εταιρεία διαβεβαιώνει ότι θα καταβάλλει προσπάθειες ώστε να προωθήσει τους επιβάτες των ακυρωμένων πτήσεων στις πτήσεις του δικτύου της, τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα λόγω της απεργίας που ξεκινά την 5η Οκτωβρίου στις 00:00, η Aegean ανακοίνωσε αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των παρακάτω πτήσεων της 4ης και 5ης Οκτωβρίου 2011 .


Τροποποιήσεις πτήσεων της 5ης Οκτωβρίου 2011 που θα εκτελεστούν στις 6 Οκτωβρίου 2011


-Α3 909 Λάρνακα – Αθήνα, Αναχώρηση από Λάρνακα την 5η Οκτωβρίου στις 23:10 αντί 20:40 την 5η Οκτωβρίου

-A3 511 Θεσσαλονίκη - Αθήνα, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 00:55 την 6η Οκτωβρίου αντί

Αναβάλλονται οι αποφάσεις για την έκτη δόση


Αναβάλλονται οι αποφάσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, καθώς η έκθεση της τρόικας θα είναι έτοιμη προς το τέλος του Οκτωβρίου και ως εκ τούτου ακυρώνεται η προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου συνεδρίαση του Eurogroup.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομίας της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τόσο ο κ. Γιούνκερ όσο και ο Ευρωπαίος Επίτρoπος Όλι Ρεν διαβεβαίωσαν πως η αναβολή της εκταμίευσης το Νοέμβριο δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα πληρωμών στην Ελλάδα.

Διέψευσαν ακόμη τη σχετική φιλολογία περί ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ή χρεοκοπίας της χώρας. Τα μέλη της Ευρωζώνης θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να αποφευχθεί το

Ο καιρός στις 04.10.2011


Βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Πελοπόννησο και το Αιγαίο περιμένουμε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 26 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 13 έως 26 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 26 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως