www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Απεργία σε δημόσιο και ΔΕΚΟ την Τετάρτη


Μαζικό χαρακτήρα λαμβάνει αύριο Τετάρτη η απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και ΔΕΚΟ, αντιδρώντας στα πρόσφατα ανακοινωθέντα μέτρα, με αιχμή την εργασιακή εφεδρεία. Το κεντρικό απεργιακό συλλαλητήριο έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ρολά κατεβάζουν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εφορίες, οι ΟΤΑ, και οι ΔΕΚΟ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίας Υγείας Πρόνοιας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν επίσης νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Αύριο θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Απεργούν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές.

Η αυριανή κινητοποίηση θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τις συγκοινωνίες (αστικές, εναέριες,
ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές).

Ειδικότερα:

- Καθηλωμένα στο έδαφος θα μείνουν τα αεροσκάφη, καθώς σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

- Ακινητοποιημένοι θα μείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

- Στην απεργία συμμετέχουν επίσης η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας θα ανακοινώσουν σήμερα τις αυριανές τους κινητοποιήσεις, που αναμένεται να έχουν μορφή στάσεων εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στο απεγιακό συλλαλητήριο.

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης θα κορυφωθούν με την γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 19 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: