www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Δεσμεύσεις Ανδ. Λοβέρδου για τα νοσοκομειακά απόβλητα


Μέτρα για την εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει τα νοσοκομειακά απόβλητα, ακόμη και αποπομπή διοικητών νοσοκομείων, δεσμεύθηκε να λάβει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

Είπε ακόμη ότι μέχρι το Δεκέμβριο το υπουργείο Υγείας θα έχει προβεί στις σχετικές ενέργειες και θα έχει εκπονήσει και χρονοδιαγράμματα επίλυσης των προβλημάτων δικής του αρμοδιότητας.

Εξάλλου, ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε να υπάρξουν διοικητικά πρόστιμα στα νοσοκομεία που παρουσιάζουν καθυστέρηση στην εκπλήρωση των περιβαλλοντικών και υγειονομικών υποχρεώσεών τους (άδειες διαχείρισης στερεών αποβλήτων και λυμάτων, εσωτερικός κανονισμός διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων, περιβαλλοντική άδεια).

Σημειώνεται ότι οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, σε έκτακτους ελέγχους που έχουν πραγματοποιήσει, διαπίστωσαν σοβαρές υγειονομικές και περιβαλλοντικές παραβάσεις από όλες τις ιδιωτικές εταιρείες διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων, αλλά και παραβάσεις σε όλες τις
νοσηλευτικές μονάδες της χώρας, σε ό,τι αφορά στην αδειοδότηση και διαχείριση μονάδων αδρανοποίησης .


«Από τη μία τσέπη θα βγαίνουν και στην άλλη θα μπαίνουν», παρατήρησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης σχετικά με την εξαγγελία του υπουργού περί διοικητικών προστίμων στα νοσοκομεία.

«Θα έχουν μία επιβάρυνση που θα προστίθεται στις άλλες, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους σωστά.

Δεν μπορεί μία ιδιωτική κλινική να αντιμετωπίζει εξοντωτική πίεση και ένα δημόσιο νοσοκομείο τίποτα», απάντησε ο κ. Λοβέρδρος.


«Ως λύση ανάγκης, ας υπάρξει ένας χώρος για τα ιατρικά απόβλητα στα οργανωμένα ΧΥΤΑ», πρότεινε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Παύλος Μαρκάκης, ενώ ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου, εστιάστηκε στις σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας εκ μέρους των ιδιωτικών εταιρειών διαχείρισης, προβλέποντας πως οι τελευταίες θα παραμείνουν αλώβητες από τον κρατικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: