www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΕΒΕΑ: Συνεχής επίθεση σε εισόδημα - περιουσία φορολογούμενων


«Παρά τη σκληρή λιτότητα και τις θυσίες των πολιτών, οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτυγχάνονται», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού.

Οπως είπε, «στην πραγματικότητα αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να εξακολουθεί να επιτίθεται στο εισόδημα και στην περιουσία των φορολογουμένων, προκειμένου να συνεχίσει να χρηματοδοτεί ένα σπάταλο κράτος».

«Μόνο που τώρα πλέον οι πολίτες δεν έχουν τίποτε άλλο να δώσουν», συμπλήρωσε ο κ. Μίχαλος και εκτίμησε ότι «αν δεν αλλάξει σύντομα πολιτική, η καταστροφή θα έρθει ένα βήμα πιο κοντά».

Επιπλέον, σημείωσε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν την αποτυχία της πολιτικής που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση, «μια πολιτική η οποία αντί να μειώνει τις δαπάνες, συνεχίζει να αυξάνει τους φόρους,
αγνοώντας ότι δεν μπορούν να υπάρξουν έσοδα χωρίς εισοδήματα, χωρίς κατανάλωση και οικονομική δραστηριότητα».

«Αντί να αντιληφθεί έστω και τώρα την πραγματικότητα, η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια συνταγή. Για να καλύψει την υστέρηση των εσόδων από τις άλλες φοροδοτικές πηγές, επιτίθεται τώρα στην ακίνητη περιουσία, με έκτακτες εισφορές και χαράτσια», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

«Την ίδια στιγμή», πρόσθεσε, «οι δαπάνες δεν περιορίζονται παρά ελάχιστα» και κατέληξε πως «το 2012 η μείωση των πρωτογενών δαπανών του Τακτικού Προϋπολογισμού δεν θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: