www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

΄Ερχεται η νέα τεχνητή καρδιά!


Ενα τεχνολογικό θαύμα, δημιουργία γάλλων επιστημόνων, αναμένεται να δοκιμαστεί άμεσα: πρόκειται για μια τεχνητή καρδιά η οποία θα τοποθετηθεί σε μικρό αριθμό ασθενών μέσα στο 2012. Πρόκειται για ένα όργανο που θα μπορεί να συνοδεύει τους ασθενείς για το υπόλοιπο της ζωής τους, χωρίς να χρειαστεί αντικατάσταση.

Εμπνευστής της τεχνητής καρδιάς είναι ο Αλέν Καρπεντιέ, ο καρδιοχειρουργός που εμπνεύστηκε τη βαλβίδα που φέρει το όνομά του και η οποία έχει ήδη μεταμοσχευθεί σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ασθενείς.

Αν η καρδιά του Καρπεντιέ αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματική με τη βαλβίδα του, οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια που περιμένουν (συχνά ματαίως) ένα συμβατό μόσχευμα θα μπορούν να αντικρίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι κλινικές δοκιμές θα έχουν ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες και, εφόσον το αποτέλεσμα είναι θετικό, η

Άρειος Πάγος: Δεν δικαιούνται αποζημιώσεις οι συγγενείς σε περίπτωση τραυματισμού από αυτοκίνητο ή έλκηθρο

Σε περίπτωση τραυματισμού από αυτοκίνητο, μηχανάκι, μηχανοκίνητο έλκηθρο, κ.λπ., οι συγγενείς δεν δικαιούνται χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, ο οποίος αναίρεσε εφετειακή απόφαση που είχε επιδικάσει το ποσό των 4.000 ευρώ στους γονείς ανήλικου παιδιού του, το οποίο τραυματίστηκε σε χιονοδρομικό κέντρο.

Ειδικότερα, το 2003, ο πρόεδρος χιονοδρομικού κέντρου, οδηγώντας πάνω στην πίστα μηχανοκίνητο έλκηθρο, το οποίο δεν ήταν ασφαλισμένο και δεν είχε αριθμό κυκλοφορίας, τραυμάτισε 13χρόνο,τότε, αγόρι, το οποίο κατέβαινε εκείνη τη στιγμή την πίστα. Το ανήλικο παιδί υπέστη σωματικές κακώσεις.

Τα δικαστήρια έκριναν ότι αποκλειστικώς υπαίτιος του ατυχήματος ήταν ο οδηγός του έλκηθρου,

Στην Πάτρα... «κήδεψαν» τον Γιώργο Παπανδρέου!


Σε ρυθμούς καρναβαλιού από χθες η Πάτρα. Οι κάτοικοι της πόλης αποφάσισαν να ανοίξει η αυλαία του φετινού καρναβαλιού με άκρως σατυρικό τρόπο. Με περίσσια διάθεση και χιούμορ αποφάσισαν να τελέσουν την... κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Όπως διαβάζουμε από τα site της πόλης η «κηδεία» έγινε με όλες τις τιμές που αρμόζουν σε έναν πρωθυπουργό... Ντύνοντάς τον με αμερικάνικη σημαία και όχι ελληνική, οι πολίτες εκφράζουν για ακόμη μία φορά την αγανάκτισή τους στην πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία έτη.

Επρόκειτο φυσικά για ένα μακάβριο αστείο των πατρινών καρναβαλιστών, οι οποίοι έφτιαξαν το ομοίωμα του Γιώργου Παπανδρέου, το έβαλαν μέσα σε ένα φέρετρο και τοιχοκόλλησαν παντού

Στους 28 οι προφυλακισθέντες για την υπόθεση τοκογλυφίας


Συνολικά 28 άτομα έχουν προφυλακιστεί για την υπόθεση τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν άλλοι 13 κατηγορούμενοι στην υπόθεση, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του γ’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ τους, ο 38χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» μίας εκ των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, το πρώην στέλεχος ιδιωτικής τράπεζας και ο υπάλληλος της ΠΑΕ

Σίγουρος για συμφωνία ο Τσαρλς Νταλάρα


Σίγουρος ότι θα μετατραπεί σε συμφωνία η πρόταση για την απομείωση του ελληνικού χρέους που παρέδωσε τις προηγούμενες μέρες στην ελληνική κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσάρλς Νταλάρα.

«Τα βασικά κομμάτια έχουν μπει στο παζλ», δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Νταλάρα, χωρίς ωστόσο να ανοίξειτα χαρτιά του για το περιεχόμενο της πρότασης, κυρίως σε ό,τι αφορά το ύψος του επιτοκίου των νέων ομολόγων, ενώ δεν θέλησε να δεσμευθεί για το χρόνο που μπορεί να απαιτηθεί για την επίτευξη της τελικής συμφωνίας, ούτε για το αν μπορεί να

Δολοφονημένος βρέθηκε 40χρονος στο Θησείο


Δολοφονημένος βρέθηκε το μεσημέρι 40χρονος, μέσα στον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο του Θησείου, στην οδό Αποστόλου Παύλου.


Το θύμα φέρει τραύμα στο κεφάλι και πιθανολογείται ότι το έγκλημα οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά, καθώς

Στη δημοσιότητα η λίστα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου


Λίστα με 4.152 ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου που χρωστούν συνολικά (ληξιπρόθεσμες οφειλές) 14,877 δισ. ευρώ, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών .

Στη λίστα δεν περιλαμβάνονται οφειλέτες που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Στην φυλακή βρίσκεται ο μεγαλύτερος οφειλέτης

Πρόκειται για τον Νικόλαο Κασιμάτη, με συνολική οφειλή 952 εκατομμυρίων ευρώ, ο γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη φυλακή για την μεγάλη κομπίνα της δεκαετίας του ΄90 με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ

Από την επεξεργασία της λίστα προκύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία:
Οι 15 πρώτοι οφείλουν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Άλλοι 15 έχουν οφειλές από 50 ως 100 εκατομμύρια ευρώ, που αθροίζονται σε 916 εκατομμύρια ευρώ.

Χρέη 25-50 εκατομμυρίων ευρώ παρουσιάζουν 64 υπόχρεοι και η συνολική οφειλή ξεπερνά τα 2,2

Στους 13 οι νεκροί του Concordia


Το πτώμα μιας ακόμη γυναίκας εντόπισαν οι διασώστες στο ναυάγιο του Costa Concordia, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 13.

Οι δύτες εντόπισαν ένα ακόμη πτώμα στο κατάστρωμα 7 σε βάθος περίπου δέκα μέτρων, δήλωσε εκπρόσωπος

Σύλληψη 25χρονου Αλβανού για διακίνηση κάνναβης


Συνελήφθη το Σάββατο στο Γαλάτσι 25χρονος Αλβανός για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο ακόμα ομοεθνείς του.

Μετά από πληροφορία που είχε για εγκληματική ομάδα αλλοδαπών η οποία κατέχει και προμηθεύει σε καθημερινή βάση μεγάλο αριθμό ατόμων με σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών σε όλη την Αττική, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισε ένα από τα μέλη της ,καθώς

ΛΑ.Ο.Σ.: Σώθηκε ο 13ος και 14ος μισθός


«Η "γροθιά" για την οποία μιλούσε εδώ και αρκετές εβδομάδες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, φαίνεται πως έπιασε τόπο. Σώθηκε ο 13ος και 14ος μισθός», ανέφερε για τις εξελίξεις στα εργασιακά, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ.Αϊβαλιώτης και σημείωσε:

«Η επιτυχία αυτή και μόνο -πέρα από όλα τα άλλα- αποδεικνύει

Προσαγωγές 227 οπαδών στη Νερατζιώτισσα


Σε 227 προσαγωγές οπαδών προέβη η ΕΛ.ΑΣ. στη Νερατζιώτισσα. Διεξάγεται έρευνα για την ταυτοποίηση κατοχής βομβών μολότοφ, φωτοβολίδων, μαχαιριών, λεπίδων, σουγιάδων, ράβδων, γκλομπ κ.α. που βρέθηκαν στην περιοχή του σταθμού Νερατζιωτισσα.


Σε 227 προσαγωγές οπαδών προέβη η ΕΛ.ΑΣ. στη Νερατζιώτισσα την ώρα που αυτοί κατευθύνονταν στο κλειστό του Αγίου Θωμά για τον αγώνα μπάσκετ Μαρούσι - Ολυμπιακός.

Όπως έγινε γνωστό, οπαδοί του Ολυμπιακού κατέβηκαν αρχικά στο σταθμό Ειρήνη και επιχείρησαν να βγουν προς το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου εκίνη την ώρα άρχιζε ο αγώνας μπάσκετ

Με μόνιμες κυρώσεις απειλεί ο Νταβούτογλου


Τους Γάλλους γερουσιαστές να απορρίψουν το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα από τη γαλλική γερουσία, κάλεσε σήμερα η Τουρκία, η οποί απείλησε τη Γαλλία ότι θα της επιβάλλει μόνιμες κυρώσεις, αν το Παρίσι δεν αλλάξει στάση.

«Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να ανακοινώσουμε νέες κυρώσεις», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

«Όμως μην πιστέψετε ότι η Τουρκία θα παραμείνει σιωπηλή. Θα υπάρξουν νέες κυρώσεις και αυτή τη φορά θα είναι μόνιμες, μέχρις ότου η Γαλλία αλλάξει τη στάση της», πρόσθεσε ο Νταβούτογλου επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο αντιβαίνει στα

Νέες προφυλακίσεις για τη μαφία της Θεσσαλονίκης


Άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τέσσερα κυκλώματα εκβίασης και τοκογλυφίας κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, μετά τις σημερινές τους απολογίες, ενώπιον του γ’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες είναι ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ.

Αντιθέτως, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οκτώ κατηγορούμενοι που φέρονται ως μέλη των παραπάνω συμμοριών. Μεταξύ αυτών είναι ο

Επέμεινε στα αναπτυξιακά μέτρα η ΝΔ στην συνάντηση με την τρόικα

Με ένα ολιγόλογο non paper η ΝΔ μετά την συνάντηση του Α.Σαμαρά και του οικονομικού του επιτελείου με τους εκπροσώπους της τρόικα γνωστοποίησε ότι «παρουσίασε τις γνωστές θέσεις του κόμματος σε θέματα φορολογίας και ανάπτυξης» και φυσικά ότι «στην συνάντηση έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις γύρω από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.»

Σύμφωνα με πληροφορίες το επιτελείο της ΝΔ παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος επιμένοντας ότι η μείωση μισθών και συντάξεων όπως και η περικοπή του 13-14 μισθού είναι μέτρα εκτός των άλλων

Ο καιρός στις 22.01.2012


Πρόσκαιρες βροχές νωρίς το πρωί στα νατιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου με γρήγορη βελτίωση, καλές καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα με λίγες νεφώσεις που το απόγευμα από τα δυτικά θα πυκνώσουν και τοπικά ισχυρό παγετό τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012. Το βράδυ λίγες βροχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -12 έως 9 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 4 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -4 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 14 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και στα νότια πελάγη ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους νοτιοανατολικούς ασθενείς μέχρι