www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Τα σχέδια για τον Υμηττό

Νέο, σαφώς οικολογικότερο τοπίο, αλλά και κάποιες «γκρίζες» ζώνες περιλαμβάνει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού, που εγκρίθηκε στην τελευταία -μαραθώνιας διάρκειας- συνεδρίαση του Οργανισμού Αθήνας και χθες διαβιβάστηκε στη νομική υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Μετά την επεξεργασία, το νομοθέτημα θα υποβληθεί για έγκριση στο ΣτΕ, με στόχο να θεσμοθετηθεί στο τέλος του χρόνου. Είναι μια παρέμβαση που σχετίζεται με ολόκληρο το λεκανοπέδιο, αφού αφορά έναν ορεινό όγκο πολύ κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ επηρεάζει άμεσα 15 δήμους (Αθήνας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Παπάγου, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης, Κορωπίου, Παιανίας και Γλυκών Νερών), που

Εκταμιεύονται οι αγροτικές αποζημιώσεις του 2009

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε και καταβάλλει σε παραγωγούς ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, κυρίως κτηνοτρόφους, το 70% της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009 ύψους 90,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Όσοι δικαιούχοι δεν έχουν προσκομίσει ακόμα όλα τα δικαιολογητικά στις ενώσεις μπορούν να το κάνουν μέχρι τις 25 Αυγούστου ώστε να λάβουν αυτή τη χρηματική ενίσχυση τονίζει η υπουργός, Κατερίνα Μπατζελη.


Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός πληρωμών έλεγχου κοινοτικών επιδοτήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) καταβάλλει 3,86 εκατομμύρια ευρώ σε όσους αγρότες και κτηνοτρόφους εντάχθηκαν το 2009 σε προγράμματα παραγωγής που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, όπως η βιολογική κτηνοτροφία και η

Εκατό χιλιάδες λουκέτα περιμένουν τα επιμελητήρια

Εκατό χιλιάδες καταστήματα θα κατεβάσουν ρολά μέχρι το τέλος του έτους αφήνοντας χωρίς δουλειά 100 με 150 χιλιάδες εργαζόμενους, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιώργου Κασιμάτη.


Οι εκτιμήσεις βασίζονται στα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα από τα κατά τόπους Επιμελητήρια. Ο Γ. Κασιμάτης περιμένει επιδείνωση της κατάστασης από το Σεπτέμβριο. Λύση - μονόδρομος είναι η ανάληψη δράσης με στόχο την ανάπτυξη, τονίζει και υποστηρίζει ότι οι πιο πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν "πεθάνει" μέχρι την πρωτοχρονιά, όταν και θα τεθεί σε ισχύ ο νέος

Βιολογικά προϊόντα και από τη θάλασσα

Υπεγράφη από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, η απόφαση με την οποία θεσπίζονται κανόνες για τη βιολογική υδατοκαλλιέργεια, ψαριών, οστράκων και φυκιών.

Οι κανόνες αφορούν στις θέσεις εγκατάστασης των μονάδων, στην προέλευση των ζώων, στο διαχωρισμό βιολογικών και μη μονάδων, στο περιβάλλον εκτροφής, στην προέλευση και σύσταση των τροφών, στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών καθώς και στις διαδικασίες μετατροπής συμβατικών μονάδων σε βιολογικές.


"Μετά την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και της βιολογικής κτηνοτροφίας, ήρθε η ώρα η ελληνική

Κατασχέθηκαν 22 εκατ. λαθραία τσιγάρα

Δύο κοντέινερ που περιείχαν 22.359.000 λαθραία τσιγάρα συσκευασμένα σε 1.179.000 πακέτα βρήκαν υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο.

Τα τσιγάρα έφτασαν στον Πειραιά από την Αίγυπτο στις 19 Ιουλίου. Είχαν δηλωθεί ως "είδη γραφείου". Ως τελικός προορισμός εμφανιζόταν η Βουλγαρία. Αν κυκλοφορούσαν στην αγορά, υπολογίζεται ότι η απώλεια εσόδων για το Δημόσιο από δασμούς και φόρους θα έφταν στα τρία εκατ. ευρώ.

Πέντε γεννήτριες στέλνει η ΔΕΗ στην Αίγινα

Τρεις επιπλέον γεννήτριες έχει στείλει η ΔΕΗ στην Αίγινα και αναμένεται να στείλει ακόμη δύο μέχρι το τέλος της ημέρας, καθώς συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης εξαιτίας της βλάβης στα υποβρύχια καλώδια .


Χθες, η ΔΕΗ εγκατέστησε επτά γεννήτριες. Άρχισαν να λειτουργούν σήμερα, στις τρεις τα ξημερώματα. Τροφοδοτούν με ρεύμα σε 24ωρη βάση μέρος του νησιού, συμπεριλαμβανομένων του νοσοκομείου και του νεφρολογικού κέντρου. Γίνονται προσπάθειες ώστε οι πέντε νέες γεννήτριες συνολικής ισχύος 4,9 MVA να λειτουργήσουν απόψε.

Το σκάφος της ΔΕΗ με τον εξοπλισμό για την επισκευή των καλωδίων αναμένεται να φτάσει στο νησί το απόγευμα. Μυστήριο καλύπτει τα αίτια της βλάβης, δεδομένου ότι τα δύο από τα τρία καλώδια που συνδέουν το δίκτυο της Αίγινας με τη στεριά είχαν συντηρηθεί πριν από λίγους μήνες.

Η εταιρεία απευθύνει έκκληση τους Αιγινήτες που έχουν ρεύμα να μη χρησιμοποιούν ενεργοβόρες συσκευές, όπως κλιματιστικά, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη. Παράλληλα, αναφέρει ότι έχει

Έτοιμη να βοηθήσει τη Ρωσία η Ελλάδα

Έτοιμο δηλώνει το υπουργείο Εξωτερικών να στείλει βοήθεια στη Μόσχα, εφόσον ζητηθεί. Για το ζήτημα συνεργάζονται τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας και Υγείας. ΜΕ αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε ανατολική Ευρώπη και Ασία ο υφυπουργός, Σπύρος Κουβέλης, άφησε αιχμές για την απροθυμία των κρατών να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.


Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου έχει ήδη ενημερώσει τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα για την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει βοήθεια. '"Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, ώστε να ξέρουμε από πρώτο χέρι τι γίνεται, ποιες είναι οι ανάγκες που φαίνονται και κυρίως τι είναι αυτό που χρειάζεται για να στείλουμε βοήθεια σε ανθρώπινο και

Στάση εργασίας αύριο στο Μετρό

Χωρίς μετρό θα παραμείνει αύριο το λεκανοπέδιο της Αττικής από τις πέντε έως τις δέκα πρωί καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας αντιδρώντας στη μη ανανέωση συμβάσεων περίπου 280 συναδέλφων τους.


Σημειώνεται ότι η διοίκηση του μετρό αποφάσισε να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις που έγιναν προεκλογικά με το σκεπτικό ότι ήταν παράτυπες.

Αγεφύρωτες οι διαφορές Χριστόφια - Έρογλου για το περιουσιακό

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για την επίλυση του Κυπριακού. Στην τελευταία τους συνάντηση, πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου επισήμαναν ότι οι διαπραγματεύσεις «κρέμονται από μία κλωστή», καθώς στο επίμαχο θέμα της περιουσίας δεν διαφαίνεται συμφωνία.


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα "Φιλελεύθερος", δεν διαγράφονται προϋποθέσεις σύγκλισης στο επίμαχο ζήτημα του περιουσιακού.

''Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε ο καθένας θα πάρει το δρόμο του'', δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντερβίς Ερογλου και πέταξε το μπαλάκι στην ελληνοκυπριακή πλευρά, σημειώνοντας πως αν οι Ελληνοκύπριοι το επιθυμούν μπορεί να υπάρξει λύση μέχρι το τέλος του έτους, καθώς είναι γνωστές οι θέσεις των δύο

Το 73% της αύξησης του πληθωρισμού οφείλεται στην έμμεση φορολογία

''Η φορολογική ακρίβεια ακυρώνει τις προσπάθειες του ελληνικού εμπορίου για μείωση των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά'' δήλώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης σχολιάζοντας την πορεία του πληθωρισμού. Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη οι 4 στις 5,5 μονάδες αύξησης του πληθωρισμού οφείλονται στην έμμεση φορολογία που επιβάλλει το Μνημόνιο.


Ο κ. Κορκίδης στη δήλωσή του ανέφερε ότι: η επιβολή υπερβολικών αυξήσεων στους έμμεσους φόρους εκτίναξε τον πληθωρισμό τον Ιούλιο στο 5,5% και μας γύρισε πίσω 13 χρόνια στα αντίστοιχα επίπεδα του Αυγούστου του 1997 και σημειώνει ότι τόσο οι «φορολογικές αυξήσεις» που πέρασαν στην αγορά, όσο και αυτές που πρόκειται να επιβαρύνουν τον καταναλωτή μέχρι τέλος του έτους, ακυρώνουν δυστυχώς την κοινωνική υπεύθυνη και ειλικρινή προσπάθεια όλων των εμπόρων να μειώσουν τις τιμές και επιπλέον διαμορφώνουν στην αγορά ένα καθεστώς «φορολογικής ακρίβειας».

"Η αύξηση του τιμαρίθμου, ειδικά σε μια περίοδο εκπτώσεων που χαρακτηρίστηκε από μεγάλα ποσοστά μείωσης τιμών, θα πρέπει να προβληματίσει το οικονομικό επιτελείο και κυρίως τους ειδικούς ελεγκτές της Τρόικας, στο βαθμό που η αρχική εκτίμησή τους για 1,9% έχει ήδη τριπλασιαστεί. Η μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή από 0,6% πέρυσι τον Ιούλιο και 2,4% φέτος τον Ιανουάριο, ανήλθε τον

Πέτυχαν το ακατόρθωτο και περπάτησαν όλο τον Αμαζόνιο

«Οι κυνικοί έχουν σιωπήσει, είναι δυνατόν να περπατήσει κανείς κατά μήκος όλου του Αμαζονίου, μόλιςτο πράξαμε» γράφει στο blog του ο Εντ Στάφορντ, σηματοδοτώντας το τέλος ενός ταξιδιού που χρειάστηκε 860 ημέρες για να ολοκληρωθεί.


Στόχος του 34χρονου Βρετανού ήταν να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις απειλές που δέχεται το οικοσύστημα του Αμαζονίου αλλά και να πράξει κάτι που κανείς δεν είχε κατορθώσει το παρελθόν. Ξεκίνησε την προσπάθειά του στις 2 Απριλίου του 2008 με σημείο αφετηρίας το νότιο Περού, μαζί με τον Γκάντιελ "Τσο" Σάντσεζ και στη διάρκεια της προσπάθειάς τους αντιμετώπισαν κάθε κίνδυνο, από τον πνιγμό μέχρι τα ανακόντα. Για να επιζήσουν έπιαναν ψάρια στο ποτάμι ή αγόραζαν προμήθειες από τα χωριά που συναντούσαν κατά μήκος του

Δίκοπο μαχαίρι η ομορφιά

Οι όμορφοι άνθρωποι –ιδίως οι γοητευτικές γυναίκες- θεωρούνται ότι έχουν (ελαφρό έως μεγάλο!) πλεονέκτημα, όταν ανταγωνίζονται με άλλους για μια θέση απασχόλησης. Όμως μια νέα αμερικανική έρευνα διαπίστωσε ότι σε μερικές περιπτώσεις ισχύει τελικά το αντίστροφο.

Σύμφωνα με την έρευνα όσο πιο όμορφη είναι μια γυναίκα, τόσο περισσότερο μπορεί να δυσκολευτεί να βρει δουλειά σε ορισμένα παραδοσιακά ανδροκρατούμενα επαγγέλματα.


Οι ελκυστικές γυναίκες αντιμετωπίζουν σε βάρος τους διακρίσεις, όταν προσπαθούν να βρουν δουλειά σε τομείς απασχόλησης όπου η εξωτερική εμφάνιση δεν θεωρείται σημαντικό προσόν, όπως στα

Κίνδυνος για τη ζωή το «σωσίβιο» στη μέση

Ο κίνδυνος θανάτου ενός ανθρώπου -από οποιαδήποτε αιτία- αυξάνει, όσο μεγαλώνει η περιφέρεια της μέσης του, άσχετα με το αν κάποιος είναι υπέρβαρος ή όχι, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που «χτυπάει καμπανάκι» για όσους και όσες έχουν πολύ λίπος στην κοιλιά τους, ακόμα κι αν κατά τα άλλα έχουν κανονικό βάρος.


Οι ερευνητές της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκίνου στην Ατλάντα των ΗΠΑ, υπό τον δρα Έρικ Τζέικομπς, σε εργασία που δημοσίευσαν στο ιατρικό περιοδικό "Archives of Internal Medicine", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC, μελέτησαν επί εννιά χρόνια τη σχέση ανάμεσα στην περιφέρεια της μέσης 48.500 ανδρών και 56.350 γυναικών άνω των 50 ετών και στο θάνατό τους από οποιαδήποτε αιτία.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος αρχίζει να αυξάνεται σημαντικά για όσους άνδρες έχουν μέση μεγαλύτερη των 110 εκατοστών και για τις γυναίκες με μέση άνω των 95

Το μυστικό του ανέμελου ύπνου

Αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να ρίξει φως σε μια από τις μεγάλες «ανισότητες» και «αδικίες» της φύσης. Δίνει εξήγηση στο γιατί μερικοί άνθρωποι ξυπνούν με το παραμικρό, ενώ άλλοι κοιμούνται σαν…πουλάκια, όσος θόρυβος κι αν γίνεται γύρω τους.

Το "κλειδί" φαίνεται πως βρίσκεται σε μια περιοχή, τον θάλαμο του εγκεφάλου, που όταν είναι υπεραπασχολημένη, ο άνθρωπος αποκόπτεται από το περιβάλλον του και δεν ξυπνάει.


Αντίθετα, οι άνθρωποι στους οποίους ο θάλαμος έχει χαμηλή ηλεκτρική δραστηριότητα, ξυπνούν με τον παραμικρό θόρυβο, επειδή ο εγκέφαλός του δεν αποκόπτει τα ηχητικά εξωτερικά ερεθίσματα την ώρα του ύπνου.

Η μελέτη, υπό τον ερευνητή σε θέματα ύπνου δρα Τζέφρι Ελενμπόγκεν της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό βιολογίας "Current Biology", σύμφωνα με το BBC, υποστηρίζει ότι εάν μελλοντικά η ηλεκτρική δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου ενισχυθεί τεχνητά, με φάρμακα, ηλεκτρονικές συσκευές ή με

Η υπερθέρμανση του πλανήτη απειλεί την παραγωγή ρυζιού παγκοσμίως

Έστω και μια μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη επηρεάζει την παραγωγή ρυζιού στην Ασία, όπου παράγεται κατά κύριο λόγο αυτό το βασικό είδος διατροφής εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Αμερικανοί ερευνητές μαζί με συναδέλφους τους από τις Φιλιππίνες καθώς και ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για τη διατροφή και τη γεωργία (FAO) μελέτησαν τις συνέπειες της αύξησης της θερμοκρασίας στον πλανήτη στην παραγωγή του ρυζιού έχοντας ως δείγμα 227 ρυζοκαλλιέργειες στην Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, από το 1994 έως και το 1999.


Διαπίστωσαν πως η μείωση της παραγωγής οφειλόταν κυρίως στην αύξηση, έστω και ελάχιστα, της θερμοκρασίας καθημερινά.

"Όταν η ελάχιστη ημερήσια θερμοκρασία αυξάνεται ή όταν οι νύχτες είναι πιο ζεστές, η απόδοσης της καλλιέργειας του ρυζιού μειώνεται", δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States, και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Ζάροντ Γουέλς.

Η αύξηση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του τελευταίου τέταρτου του αιώνα έχει ως συνέπεια τη

Συνεδριάζει ο Π.Ο.Υ για την πανδημία της γρίπης

Επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) συνεδριάζουν σήμερα στη Γενεύη, προκειμένου να καταλήξουν εάν ο ιός Η1Ν1 εξακολουθεί να αποτελεί πανδημία ή βρισκόμαστε ήδη σε μια «μετα-πανδημική» φάση.

Η Επιτροπή Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων θα κάνει την εισήγησή της στον Π.Ο.Υ και στη γενική διευθύντριά του, Μάργκαρετ Τσαν, αφού εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για τις τρέχουσες περιπτώσεις της νόσου, ιδιαιτέρως από το νότιο ημισφαίριο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Γκρέγκορι Χάρτλ.


Τον Ιούνιο του 2009 ο Π.Ο.Υ είχε ανακοινώσει ότι ένας νέος ιός της γρίπης, ο Η1Ν1, ο οποίος

Σ. Χόκινγκ: «Στο διάστημα για να...επιβιώσουμε»

Η ανθρώπινη φυλή πρέπει μέσα στα επόμενα 200 χρόνια να εποικήσει το διάστημα προκειμένου να διασωθεί υποστηρίζει ο Βρετανός αστροφυσικός Στέφεν Χόκινγκ.

"Πιστεύω πως το μέλλον του ανθρώπου σε βάθος χρόνου είναι στο διάστημα. Θα είναι ούτως ή άλλως δύσκολο να αποφύγουμε μια καταστροφή στον πλανήτη μας τα επόμενα 100 χρόνια, για να μην αναφερθώ στα επόμενα χίλια ή ένα εκατομμύριο χρόνια", δήλωσε ο Βρετανός επιστήμονας.


"Προβλέπω μεγάλους κινδύνους για την ανθρώπινη φυλή. Η επιβίωση της μέχρι σήμερα είναι ένα θαύμα", πρόσθεσε, αναφερόμενος για παράδειγμα στην κρίση με τους πυραύλους στην Κούβα το 1963.

"Η συχνότητα παρόμοιων απειλών πιθανώς στο μέλλον θα αυξηθεί. Πρέπει να επιδείξουμε σύνεση και προσοχή για να τις διαχειριστούμε με επιτυχία. Αλλά είμαι αισιόδοξος" επεσήμανε ο Στέφεν Χόκινγκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "εάν καταφέρουμε να αποφύγουμε μια καταστροφή τους επόμενους δύο αιώνες, το ανθρώπινο είδος θα πρέπει να διασωθεί, κυρίως εάν επεκταθούμε στο διάστημα", υποστήριξε, εκτιμώντας πως η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και οι περιορισμένες δυνατότητες της Γης θα

Παζλ του νυχτερινού ουρανού δημιούργησε η Microsoft!

Ειδικοί της Μicrosoft συγκέντρωσαν σχεδόν 1.800 φωτογραφίες από δύο πανίσχυρα τηλεσκόπια και συνέθεσαν το λεπτομερέστερο και καθαρότερο παζλ του νυχτερινού ουρανού.


Πρόκειται για μια φωτογραφία υψηλότατης ανάλυσης που αποτελείται από ένα τρισεκατομμύριο πίξελ. Η τελική εικόνα φτάνει τα 802 GΒ. Αν προσπαθήσετε να την εκτυπώσετε, λένε οι τεχνικοί της εταιρείας, θα χρειαστείτε χαρτί μεγέθους όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Αν πάλι θέλετε να δείτε κάθε πίξελ της εικόνας, φροντίστε να έχετε...

εύκαιρες 500.000 τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας. Οι επιστήμονες συνέλεξαν τις εικόνες των τελευταίων 50 ετών από τα τηλεσκόπια Πάλομαρ στην Καλιφόρνια και Σμιντ στην Αυστραλία. Στη συνέχεια τις επεξεργάστηκαν στον υπολογιστή για να ενισχύσουν την καθαρότητά τους και να

Ένα γλυπτό φτιαγμένο από... ανθρώπινα δόντια!



Στο Πεκίνο, ένας οδοντίατρος αποφάσισε να αξιοποιήσει τα δόντια που αφαίρεσε από τους ασθενείς του, δημιουργώντας με αυτά ένα γλυπτό...


Αυτό αποτελείται από 28000 ανθρώπινα δόντια και έχει ύψος 8 πόδια και 4 ίντσες. Βρίσκεται τοποθετημένο στην αίθουσα αναμονής του... οδοντιατρείου του για να τονίζει στους ασθενείς την υγεία

Η μικρότερη εφημερίδα του κόσμου!

Η παιδική εφημερίδα First News έχει πλέον γίνει επίσημα η μικρότερη εφημερίδα του κόσμου! Μάλιστα κέρδισε και το Ρεκορ Γκίνες. Όσοι έχουν πρεσβυωπία σίγουρα θα δυσκολευτούν να την διαβάσουν…

Μπαταρίες που φορτίζονται με απλή ανακίνηση

Ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ανακοίνωσε χθες την κατασκευή «εναλλακτικών» μπαταριών, οι οποίες φορτίζονται με απλή ανακίνηση πριν από τη χρήση και μπορούν να αντικαταστήσουν τις συνηθισμένες τοξικές και επιβαρυντικές για το περιβάλλον μπαταρίες.Οι μπαταρίες αποκτούν ενέργεια έπειτα από έντονη δόνησή τους και, σύμφωνα με την εταιρεία Brother Industries που τις κατασκεύασε, μπορούν να αντικαταστήσουν... σε ορισμένες λειτουργίες τις μπαταρίες ΑΑ ή ΑΑΑ. Σε έκθεση ηλεκτρονικών στο Τόκιο, η εταιρεία έκανε επίδειξη συσκευών που λειτουργούν με τις νέες αυτές μπαταρίες και τροφοδοτούν με ενέργεια τηλεοπτικά τηλεχειριστήρια ή τηλεχειριστήρια-διακόπτες φωτισμού.


Ο μηχανισμός δουλεύει με παρόμοιο τρόπο που δουλεύει το δυναμό στο ποδήλατο, δίνοντας ενέργεια

Οι επιστήμονες λύνουν το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων

ΑΤΙΑ, ανωμαλίες του χρόνου, ή γιγάντια πυραμίδα; Ακριβώς στον τομέα αυτό, που αποκαλούν "Τρίγωνο", υπάρχουν μεγάλες ποσότητες αερίου.


Δύο εμπειρογνώμονες στον βυθό ανακάλυψαν μεγάλες ποσότητες ένυδρου μεθανίου και αρχαιολογικούς χώρους και έχουν παράγει τεράστιες εκρήξεις φυσαλίδων μεθανίου που αυξάνονται γεωμετρικά.

Κάθε πλοίο που πλέει σε αυτή τη μεγάλη φούσκα αμέσως χάνει κάθε πλευστότητα. Τα αποδεικτικά στοιχεία αυτής της ανακάλυψης έχει κατατεθεί σε μια ερευνητική εργασία και δημοσιεύεται στο American Journal of Physics.

Ο καθηγητής Joseph Monaghan έχει διερευνήσει την υπόθεση με τον φοιτητή Ντέιβιντ Μαΐου, Monash University στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Ο ερευνητής Ιβάν T. Sanderson είχε ταυτοποιήσει αυτές τις περιοχές κατά τη διάρκεια του μυστηρίου το 1960. Sanderson περιγράφει το πραγματικό σχήμα αυτών των περιοχών, περισσότερο σαν έναν κύκλο αντί για ένα τρίγωνο. Μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα περιλαμβάνονται σε μια περιοχή της

Ο καιρός σήμερα 10.08.2010

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Τρίτη 10 Αυγούστου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 23 έως 36 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 23 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 24 έως 31 στα νησιωτικά τμήματα, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί. Μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί βόρειοι - βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα στο Ν. Ευβοϊκό ισχυροί.

Καλό καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 – 34 βαθμούς. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό, εξασθενώντας σημαντικά από το απόγευμα.