www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Πέντε γεννήτριες στέλνει η ΔΕΗ στην Αίγινα

Τρεις επιπλέον γεννήτριες έχει στείλει η ΔΕΗ στην Αίγινα και αναμένεται να στείλει ακόμη δύο μέχρι το τέλος της ημέρας, καθώς συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης εξαιτίας της βλάβης στα υποβρύχια καλώδια .


Χθες, η ΔΕΗ εγκατέστησε επτά γεννήτριες. Άρχισαν να λειτουργούν σήμερα, στις τρεις τα ξημερώματα. Τροφοδοτούν με ρεύμα σε 24ωρη βάση μέρος του νησιού, συμπεριλαμβανομένων του νοσοκομείου και του νεφρολογικού κέντρου. Γίνονται προσπάθειες ώστε οι πέντε νέες γεννήτριες συνολικής ισχύος 4,9 MVA να λειτουργήσουν απόψε.

Το σκάφος της ΔΕΗ με τον εξοπλισμό για την επισκευή των καλωδίων αναμένεται να φτάσει στο νησί το απόγευμα. Μυστήριο καλύπτει τα αίτια της βλάβης, δεδομένου ότι τα δύο από τα τρία καλώδια που συνδέουν το δίκτυο της Αίγινας με τη στεριά είχαν συντηρηθεί πριν από λίγους μήνες.

Η εταιρεία απευθύνει έκκληση τους Αιγινήτες που έχουν ρεύμα να μη χρησιμοποιούν ενεργοβόρες συσκευές, όπως κλιματιστικά, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη. Παράλληλα, αναφέρει ότι έχει
δρομολογηθεί η εγκατάσταση και τέταρτου υποβρυχίου καλωδίου, η οποία θα περιορίσει τους κινδύνους να επαναληφθεί το φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: