www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Έτοιμη να βοηθήσει τη Ρωσία η Ελλάδα

Έτοιμο δηλώνει το υπουργείο Εξωτερικών να στείλει βοήθεια στη Μόσχα, εφόσον ζητηθεί. Για το ζήτημα συνεργάζονται τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας και Υγείας. ΜΕ αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε ανατολική Ευρώπη και Ασία ο υφυπουργός, Σπύρος Κουβέλης, άφησε αιχμές για την απροθυμία των κρατών να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.


Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου έχει ήδη ενημερώσει τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα για την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει βοήθεια. '"Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, ώστε να ξέρουμε από πρώτο χέρι τι γίνεται, ποιες είναι οι ανάγκες που φαίνονται και κυρίως τι είναι αυτό που χρειάζεται για να στείλουμε βοήθεια σε ανθρώπινο και
υγειονομικό υλικό", είπε.

Εξέφρασε επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο να συνδράμει η χώρα μας τη Ρωσία, με μέσα πυρόσβεσης και πυροπροστασίας, καθώς επισήμανε πως τίποτα δεν αποκλείει να τα χρειαστούμε και στην Ελλάδα. "Αυτό είναι μία απόφαση που νομίζω ότι θα πρέπει να μιλήσω απευθείας και με τους συναδέλφους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να δούμε αν μπορούμε", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης και κατέληξε: "Εκτιμούμε όλες αυτές τις δυνατότητες και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είναι σε επαφή συνεχώς με τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, για να μπορούμε να ξέρουμε άμεσα τι ανάγκες και να βοηθήσουμε να καλυφθούν".

Να είμαστε πιο σοβαροί στο Μεξικό από ότι στην Κοπεγχάγη

Ως ένα πολυσύνθετο ζήτημα το οποίο θα πρέπει αυτή τη χρονιά στην παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα, που θα γίνει στο Μεξικό να αντιμετωπιστεί πιο σοβαρά απ' την προηγούμενη στην Κοπεγχάγη, χαρακτήρισε ο Σπύρος Κουβέλης το θέμα της κλιματικής αλλαγής, με αφορμή τα τελευταία ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα στο Πακιστάν και τη Ρωσία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για την αλλαγή νοοτροπίας σε ζητήματα περιβάλλοντος και σημείωσε ενδεικτικά: "Στη φετινή χρονιά, η μεγαλύτερη ίσως καταστροφή που έχουμε δει μέχρι σήμερα από διαρροή πετρελαίου, είναι αυτή στον κόλπο του Μεξικού. Ε, δεν ήταν και το πρώτο θέμα συνεχώς στις ειδήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: