www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Αγεφύρωτες οι διαφορές Χριστόφια - Έρογλου για το περιουσιακό

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για την επίλυση του Κυπριακού. Στην τελευταία τους συνάντηση, πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου επισήμαναν ότι οι διαπραγματεύσεις «κρέμονται από μία κλωστή», καθώς στο επίμαχο θέμα της περιουσίας δεν διαφαίνεται συμφωνία.


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα "Φιλελεύθερος", δεν διαγράφονται προϋποθέσεις σύγκλισης στο επίμαχο ζήτημα του περιουσιακού.

''Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε ο καθένας θα πάρει το δρόμο του'', δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντερβίς Ερογλου και πέταξε το μπαλάκι στην ελληνοκυπριακή πλευρά, σημειώνοντας πως αν οι Ελληνοκύπριοι το επιθυμούν μπορεί να υπάρξει λύση μέχρι το τέλος του έτους, καθώς είναι γνωστές οι θέσεις των δύο
πλευρών.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας σε ομιλία του σε εκδήλωση προσφύγων της Αμμοχώστου τόνισε ότι "αν και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις κρέμεται από μια κλωστή" η ελληνοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει, με στόχο να υλοποιηθεί το όραμα της λύσης.

Η συνάντηση πργματοπιείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αεροδρόμιο Λευκωσίας παρόντος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: