www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ενδιαφέρον της τουρκικής τράπεζας Ziraat για την ΑΤΕ bank αποκαλύπτει η «Σαμπάχ»

Ενδιαφέρον για την εξαγορά πακέτου μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας υπάρχει από την τουρκική τράπεζα Ziraat Bankasi αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η φημερίδα της Κωνσταντινούπολης Σαμπάχ.


Η Ziraat Bankasi είναι η μεγαλύτερη κρατική τράπεζα και δεν είναι εισηγμένη σε Χρηματιστήριο.
enet

Οι επιστήμονες πλησιάζουν στην ανακάλυψη του «σωματιδίου του Θεού»

Στο «φως» έρχονται τα μυστικά του μποζόνιου του Χιγκς, του επονομαζόμενου και «σωματιδίου του Θεού». Φυσικοί που εργάζονται στους μεγάλους και ανταγωνιστικούς επιταχυντές σωματιδίων της Ευρώπης (CERN) και των ΗΠΑ (Fermilab Tevatron) έχουν ήδη ανιχνεύσει όλα τα βασικά σωματίδια που προβλέπει το Καθιερωμένο Πρότυπο ή Μοντέλο, δηλαδή η κυρίαρχη θεωρία για τη σύσταση της ύλης στο σύμπαν.

Όπως ανακοίνωσαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Φυσικής Υψηλής Ενέργειας, που πραγματοποιείται στο Παρίσι μέχρι τις 28 Ιουλίου, με τη συμμετοχή άνω των 1.000 κορυφαίων επιστημόνων από όλο τον κόσμο, τα πειράματα προχωρούν ταχύτερα του αναμενομένου και ήδη εισέρχονται σε ένα στάδιο από όπου μπορεί να προκύψει μια «νέα φυσική».


Ο γενικός διευθυντής του CERN Ρολφ Χόγιερ ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι αυτό σημαίνει την από καιρό αναμενόμενη απόδειξη για την ύπαρξη του μποζονίου του Χιγκς - που πιστεύεται ότι έδωσε

Δημιουργήθηκε ο πρώτος παγκόσμιος χάρτης με τα ύψη των δασών της Γης

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από δορυφόρους και μετρήσεις με τη βοήθεια λέιζερ, αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν για πρώτη φορά ένα χάρτη που εμφανίζει με λεπτομέρειες τα ύψη των δασών της Γης. Μέχρι τώρα υπήρχαν ανάλογοι επιμέρους χάρτες σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο, αλλά ο νέος χάρτης είναι πρώτος που καλύπτει όλο τον κόσμο εφαρμόζοντας μια ενιαία τεχνική μέτρησης.

Ο χάρτης, που βασίζεται σε στοιχεία που συνέλλεξαν οι δορυφόροι ICESat, Terra και Aqua της NASA, μεταξύ άλλων, θα βοηθήσει τους επιστήμονες να υπολογίσουν καλύτερα πόσο διοξείδιο του άνθρακα αποθηκεύουν τα δάση και πόσο γρήγορα αυτός ο άνθρακας ανακυκλώνεται μέσα στα οικοσυστήματα και επιστρέφει στην ατμόσφαιρα – μια γνώση που είναι πολύ χρήσιμη στην μελέτη της κλιματικής αλλαγής.


Ο νέος χάρτης δείχνει ότι τα υψηλότερα δάση της Γης βρίσκονται συγκεντρωμένα στη βορειοδυτική πλευρά των ΗΠΑ και στη νοτιοανατολική Ασία, ενώ δάση με χαμηλότερο ύψος υπάρχουν στο βόρειο

Εφικτό το ταξίδι στο παρελθόν σύμφωνα με το MIT

Μια ομάδα κβαντικών φυσικών του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι δυνατή η δημιουργία μιας χρονομηχανής, η οποία θα επιτρέπει το ταξίδι στο παρελθόν και συνεπώς την πρόκληση αλλαγών σε αυτό, χωρίς καν να δημιουργούνται παράδοξα στο παρόν και το μέλλον.

Οι κβαντομηχανικοί έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα –αξιοποιώντας το μυστηριώδες φαινόμενο του «κβαντικού εναγκαλισμού» (που ξένιζε ακόμα και τον Αϊνστάιν)- να τηλεμεταφέρουν κβαντικές καταστάσεις από το ένα μέρος στο άλλο, σε απόσταση χιλιομέτρων.


Τώρα ο καθηγητής Σιθ Λόιντ και οι συνεργάτες στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», φιλοδοξούν να πάνε ακόμα παραπέρα, αξιοποιώντας

Η ΕΕ κατά της ΙΒΜ για τα mainframes

Με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έμπλεξε μια ακόμα μεγάλη αμερικανική εταιρία πληροφορικής. Αυτή την φορά πρόκειται για την ΙΒΜ, εναντίον της οποίας η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι ξεκινά δύο έρευνες για παραβίαση των κανόνων του ελεύθερου ανταγωνισμού και για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά των μεγάλων υπολογιστικών συστημάτων (mainframes).

Η μια έρευνα ξεκινά μετά από καταγγελίες των εταιριών λογισμικού T3 και Turbo Hercules, που κατηγορούν την ΙΒΜ ότι συνδέει την πώληση των mainframes της αποκλειστικά με την πώληση του

Μην πλένετε το κοτόπουλο πριν από το μαγείρεμα

΄Ενα από τα μεγαλύτερα λάθη της... κουζίνας είναι το πλύσιμο του κοτόπουλου πριν από το μαγείρεμα. Σύμφωνα με μελέτη ειδικών του βρετανικού φιλανθρωπικού οργανισμού Which τα τρία τέταρτα των καταναλωτών πλένουν το κοτόπουλο προτού το μαγειρέψουν με κίνδυνο να διασπείρουν βακτήρια στις επιφάνειες εργασίας της κουζίνας σε ακτίνα μέχρι και ενός μέτρου.

Πρόσφατα στοιχεία της βρετανικής Υπηρεσίας Προτύπων Τρο φίμων (FSΑ) έδειξαν ότι τα νωπά πουλερικά που αγοράζονται από κρεοπωλεία και σουπερμάρκετ σε ποσοστό της τάξεως του 65% είναι επιμολυσμένα με το καμπυλοβακτήριο, τον πιο μεγάλο «ένοχο» για τροφικές δηλητηριάσεις, οι οποίες εκδηλώνονται με συμπτώματα όπως η διάρροια και οι κράμπες στο στομάχι.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της FSΑ, η λύση για «εξολόθρευση» των επικίνδυνων

Γάλα light απευθείας από την αγελάδα


΄Ισως σύντομα οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να πίνουν πιο υγιεινό αγελαδινό γάλα με λιγότερα κορεσμένα λιπαρά χάρη σε μια νέα πειραματική ζωοτροφή. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε 50 βρετανικές φάρμες η ζωοτροφή Lintec που αναπτύχθηκε από την εταιρεία ΒΟCΜ Ρauls και η οποία αποτελείται από ένα είδος λιναρόσπορου με πολύ υψηλά επίπεδα ω-3 λιπαρών οξέων, παρόμοιων με εκείνα που περιέχονται σε αφθονία στο χορτάρι την άνοιξη.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, η νέα ζωοτροφή μειώνει τα επίπεδα κορεσμένου λίπους στο αγελαδινό γάλα κατά 10%-15%. Την ίδια στιγμή βοηθά στη μείωση του «ενεργειακού αποτυπώματος» του γάλακτος, καθώς οι αγελάδες που καταναλώνουν τη συγκεκριμένη τροφή

Daily Mail: Κοντά στην αγορά της Marfin η ING

Άλλο ένα τραπεζικό deal φαίνεται πως βρίσκεται προ των πυλών. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο Ολλανδικό όμιλος ING φέρεται να βρίσκεται κοντά στην εξαγορά της Marfin Popular Bank. Μάλιστα το δημοσίευμα ανεβάζει το τίμημα ανα μετοχή στα 2,2 ευρώ, τη στιγμή που χθες η μετοχή της Marfin Popular Bank έκλεισε στα 1,76 ευρώ.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο όμιλος της Marfin Popular Bank πέρασε τα πρόσφατα πανευρωπαϊκά stress tests, ενώ σημειώνεται ταυτόχρονα πως διαθέτει δίκτυο 478 υποκαταστημάτων στην Κύπρο και την Ελλάδα και το 2009 κατέγραψε

Σαρωτικοί έλεγχοι για "μπόμπες" σε μπαρ, κάβες και νυχτερινά κέντρα

Στο κυνήγι της μπόμπας έχουν βγεί μικτά συνεργεία της Διεύθυνσης Αλκοόλης, Οίνου και Ζύθου του Γενικού Χημείου του Κράτους και αστυνομικών.


Κάνουν αιφνιδιαστικές εφόδους σε κάβες, ποτοποιεία και νυχτερινά μαγαζιά για να περιοριστεί η διακίνηση νοθευμένων ποτών.

Πρόκειται για ένα καινούριο μέτρο και πηγαίνουν όπου υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ή διακίνηση αλκοόλ.

Η παρασκευή νοθευμένων ποτών γίνεται με τη χρήση υγρών παρόμοιων με αυτών που χρησιμοποιούνται σε μηχανές των ψυγείων και καθαριστικά υλικά!

Μετά, προκειμένου να «πλασαριστεί» στον πελάτη, μπαίνει σε κάποιο άδειο μπουκάλι γνωστής

Νέοι έλεγχοι για πισίνες και διασταυρώσεις για επιχειρηματική αμοιβή

Μετά την ηλεκτρονική χαρτογράφηση όλων των πολυτελών κατοικιών, που διαθέτουν πισίνες και κάποιες έχουν δηλωθεί και άλλες όχι στην Εκάλη, τη Βουλιαγμένη και άλλα προάστια της Αττικής, στο υπουργείο οικονομικών προχωρούν σε νέους ελέγχους για το ίδιο θέμα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτή τη φορά όχι μόνο μέσω των χαρτών της Google, αλλά χρησιμοποιώντας και τα στοιχεία που διαθέτουν από το περιουσιολόγιο, από τα Ε9, που έχουν υποβληθεί από όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Συγκεκριμένα, θα επιχειρηθεί να διαπιστωθεί – και με επιτόπιους ελέγχους – ποιες από τις πισίνες αυτές είναι δηλωμένες ως… δεξαμενές πυρόσβεσης και στη συνέχεια «μετατράπηκαν» στο γνωστό αντικείμενο του πόθου όλων των Ελλήνων, που διαθέτουν ή ονειρεύονται ένα πολυτελές εξοχικό ή πρώτη κατοικία.


Συγκεκριμένα, έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών, για να γλιτώσουν το τεκμήριο – που συνεπάγεται η κατοχή πισίνας – δηλώνουν ότι κατασκευάζουν δεξαμενή πυρόσβεσης, δήθεν για

Τζόγκινγκ; Ξανασκεφτείτε το...


Και όμως, το τζόγκινγκ μπορεί να βλάψει την υγεία. Αν και διαφημίζεται εδώ και πολλά χρόνια ως ιδανική μορφή άσκησης, φαίνεται ότι το τρέξιμο δεν βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και την υγεία της καρδιάς στον βαθμό στον οποίο πιστεύαμε. Το αντίθετο- «συχνά καταπονεί την καρδιά, επιβαρύνει τις αρθρώσεις και δεν επιταχύνει καθόλου τον μεταβολισμό » λέει ο βρετανός γυμναστής ΓκρεγκΜπρουκς ο οποίος προπονεί προσωπικά πλήθος διασήμων και επιχειρηματιών στο Σίτι του Λονδίνου. «Το τρέξιμο είναι υπερτιμημένο άθλημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα » τονίζει.
Ιδιαίτερα δημοφιλές σπορ ήδη από τη δεκαετία του 1970, το τρέξιμο διαφημίστηκε ως πανάκεια για μια πλειάδα προβλημάτων υγείας. « Πολλοί ξεκινούν το τρέξιμο για να χάσουν κιλάκαι διαπιστώνουν ότι η άσκηση δεν έχει αποτέλεσμα » λέει ο Μπρουκς, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το τρέξιμο στην πραγματικότητα μειώνει το μέγεθος της καρδιάς. « Οι μικροί μύες χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια και είναι πιο αποτελεσματικοί. Η καρδιά αποτελείται από μυϊκό ιστό και αν την αναγκάσει κανείς να συνεχίσει να λειτουργεί εντατικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα συρρικνωθεί φυσικά για να είναι λιγότερο ενεργοβόρα και περισσότερο αποδοτική » εξηγεί.

Οι επαναλαμβανόμενες ρυθμικές κινήσεις που απαιτούνται όταν τρέχει κανείς μπορούν επίσης να προκαλέσουν τραυματισμούς, κυρίως στα γόνατα και τους αστραγάλους. « Οταν τρέχουμε, οι αρθρώσεις μας επιβαρύνονται με δυόμισι φορές το βάρος μας. Αν αυτή η δύναμη ασκείται

Ψαλίδι στα οικονομικά των Δήμων

Το κλείσιμο της «μαύρης τρύπας» των δήμων, οι οποίοι μόνο σε δάνεια χρωστούν περίπου 1,7 δισ. ευρώ, οδηγεί την κυβέρνηση στη λήψη αυστηρών μέτρων περιορισμού των δαπανών τους.


Τα νέα μέτρα που θα ληφθούν, απασχόλησαν ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων η οποία έγινε χθες στο υπουργείο Εσωτερικών, πριν από την αυριανή συνάντηση που θα έχει ο κ. Ι. Ραγκούσης με το κλιμάκιο της Τρόικας.

Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η δημιουργία νέου μηχανισμού απόδοσης στους δήμους των ποσών που τους αναλογούν επί του τακτικού προϋπολογισμού, η κατάργηση του προγράμματος «Θησέας» και η ένταξη των επιλέξιμων έργων του στα ΠΕΠ, το περαιτέρω κλείσιμο της στρόφιγγας δανεισμού των ΟΤΑ και η εκπόνηση συγκεκριμένου προγράμματος εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων.

Ειδικότερα η κυβέρνηση, όπως έκαναν σαφές προς την εφημερίδα «Το Βήμα» στελέχη του

2η μέρα αποκλεισμού ΥΔΕ στη Θεσσαλονίκη

Οι διοριστέοι του γραπτού διαγωνισμού για το Υπουργείο Οικονομικών 1Γ2008, έχουν κλείσει για δεύτερη μέρα την είσοδο της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στην Θεσσαλονίκη Ερμού 18 με τα οικονομικά τους βιβλία ζητώντας τον άμεσο διορισμό τους.

Οι διοριστέοι του Υπουργείου Οικονομικών σε συνέχεια των κινητοποιήσεων της Αθήνας συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τον αποκλεισμό της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στην Θεσσαλονίκη. Ο άμεσος διορισμός τους θεωρείται επιβεβλημένος δεδομένων των αθρόων συνταξιοδοτήσεων σε εφορίες, τελωνεία, ΓΛΚ και την κατάσταση της εθνικής μας οικονομίας. Συγκεκριμένα:

• Σημαντική απόκλιση στον στόχο των εσόδων του α εξαμήνου του 2010 (3,8 δις μείον) καθώς οι

Ο καιρός σήμερα Τρίτη 27.07.2010

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο Βόρειο Αιγαίο και καλό καιρό στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε την Τρίτη 27 Ιουλίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 28 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 22 ως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 ως 30 στη Δυτική Ελλάδα, 25 ως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι και τοπικά ισχυροί δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό, στρεφόμενοι από το