www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Νέοι έλεγχοι για πισίνες και διασταυρώσεις για επιχειρηματική αμοιβή

Μετά την ηλεκτρονική χαρτογράφηση όλων των πολυτελών κατοικιών, που διαθέτουν πισίνες και κάποιες έχουν δηλωθεί και άλλες όχι στην Εκάλη, τη Βουλιαγμένη και άλλα προάστια της Αττικής, στο υπουργείο οικονομικών προχωρούν σε νέους ελέγχους για το ίδιο θέμα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτή τη φορά όχι μόνο μέσω των χαρτών της Google, αλλά χρησιμοποιώντας και τα στοιχεία που διαθέτουν από το περιουσιολόγιο, από τα Ε9, που έχουν υποβληθεί από όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Συγκεκριμένα, θα επιχειρηθεί να διαπιστωθεί – και με επιτόπιους ελέγχους – ποιες από τις πισίνες αυτές είναι δηλωμένες ως… δεξαμενές πυρόσβεσης και στη συνέχεια «μετατράπηκαν» στο γνωστό αντικείμενο του πόθου όλων των Ελλήνων, που διαθέτουν ή ονειρεύονται ένα πολυτελές εξοχικό ή πρώτη κατοικία.


Συγκεκριμένα, έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών, για να γλιτώσουν το τεκμήριο – που συνεπάγεται η κατοχή πισίνας – δηλώνουν ότι κατασκευάζουν δεξαμενή πυρόσβεσης, δήθεν για
να προστατεύσουν το σπίτι τους σε περίπτωση πυρκαγιάς. Όλως… τυχαίως, όμως, η δεξαμενή αυτή έχει σχήμα πισίνας και μετατρέπεται σε χρόνο – ρεκόρ σε τέτοια, χωρίς όμως οι φορολογούμενοι αυτοί να προχωρούν στη σχετική δήλωση – αλλαγής χρήσης δηλαδή – στην εφορία.

Μετά τις πισίνες, λοιπόν, της Αττικής, σειρά έχουν οι έλεγχοι στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο των μαζικών διασταυρώσεων, που πραγματοποιεί συνεχώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, αρχίζουν εκτεταμένοι έλεγχοι, σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική αμοιβή. Θα επιχειρηθεί, δηλαδή, να διαπιστωθεί αν – για ακόμα μια χρονιά – υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των ποσών που δηλώνονται ως τέτοιου είδους αμοιβές από τις εταιρίες και από τα στελέχη τους, που τα εισπράττουν.

Από τους ελέγχους των προηγούμενων ετών, έχει βρεθεί ότι σχεδόν ένας στους δέκα φορολογούμενους αποκρύπτει ολικώς ή μερικώς την αμοιβή τους, στερώντας σημαντικά ποσά από τα δημόσια ταμεία. Μάλιστα, κάποιοι δείχνουν να το κάνουν αυτό κατ΄ επάγγελμα, δηλαδή συνεχίζουν κάθε χρόνο να μην δηλώνουν τέτοιου είδους αμοιβές, παρά το γεγονός ότι έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον μία φορά μέσω των διασταυρώσεων.
capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: