www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

2η μέρα αποκλεισμού ΥΔΕ στη Θεσσαλονίκη

Οι διοριστέοι του γραπτού διαγωνισμού για το Υπουργείο Οικονομικών 1Γ2008, έχουν κλείσει για δεύτερη μέρα την είσοδο της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στην Θεσσαλονίκη Ερμού 18 με τα οικονομικά τους βιβλία ζητώντας τον άμεσο διορισμό τους.

Οι διοριστέοι του Υπουργείου Οικονομικών σε συνέχεια των κινητοποιήσεων της Αθήνας συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τον αποκλεισμό της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στην Θεσσαλονίκη. Ο άμεσος διορισμός τους θεωρείται επιβεβλημένος δεδομένων των αθρόων συνταξιοδοτήσεων σε εφορίες, τελωνεία, ΓΛΚ και την κατάσταση της εθνικής μας οικονομίας. Συγκεκριμένα:

• Σημαντική απόκλιση στον στόχο των εσόδων του α εξαμήνου του 2010 (3,8 δις μείον) καθώς οι
υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών υπολειτουργούν.

• Το ύψος της φοροδιαφυγής για το α εξάμηνο του 2010 ανέρχεται σε 2,4 δις ευρώ λόγω της ανεπάρκειας του ελεγκτικού μηχανισμού. Η επάνδρωση του ελεγκτικού μηχανισμού με επιστήμονες οικονομολόγους είναι υψίστης σημασίας.

• Η συνεχής αναφορά στο μνημόνιο και η επιστολή της Κομισιόν προς το Υπουργείο Οικονομικών την προηγούμενη εβδομάδα για ενίσχυση του ελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού καθώς και για αναβάθμιση του ΓΛΚ επιβεβαιώνει το δίκαιο του αιτήματός μας για άμεσο διορισμό των 877 διοριστέων.

• Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε δήλωσή του στον Τύπο αναφερόμενος στον διορισμό μας υποστήριξε πως έχουμε θεμελιώσει ΄΄ώριμο περιουσιακό δικαίωμα΄΄ βάσει του Συντάγματος.

• Εν κατακλείδι οι φορολογούμενοι πολίτες έχουν ήδη επωμιστεί το βάρος ενός δαπανηρού γραπτού διαγωνισμού για την επιλογή των άριστων και πιο εξειδικευμένων οικονομολόγων χωρίς το αντίστοιχο ανταποδοτικό όφελος – οι επιστήμονες αυτοί να τούς παράσχουν την υπηρεσία τους! Οι επιστήμονες αυτοί αποτελούν επένδυση κι όχι δαπάνη, και ίσως αποτελέσουν την λύση για την αποφυγή νέων μέτρων με την τεχνογνωσία τους στην συλλογή εσόδων.

Για την Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Υπουργείου Οικονομικών Βορείου Ελλάδος
Ιωάννης Καραμπέλκος

Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Υπουργείου Οικονομικών

Θεοδώρου Μάριος
Δεσποτάκη Ολυμπία
Τριανταφύλλου Γιώργος
Παπασταθόπουλος Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια: