www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Μύκονος: Πανικός από φωτιά σε σκάφος

Ήταν αγκυροβολημένο στον όρμο Ορνού, σε μικρή απόσταση από την παραλία.


Στο σημείο πήγε σκάφος του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη και έθεσαν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο. Όμως, λίγο αργότερα ξαναφούντωσε και με το φόβο να βυθιστεί μέσα στον όρμο, ένα σκάφος το τράβηξε στα ανοιχτά.

Τελικά το πλοίο καταστράφηκε και βυθίστηκε χωρίς να προκληθούν προβλήματα ρύπανσης.

Εκτός από τον καπετάνιο, την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, μέσα στο σκάφος αναψυχής βρίσκονταν

Ευκολότερη πρόσβαση στα βρετανικά πανεπιστήμια από το Cambridge ESOL

Νέα διευκόλυνση για τους φοιτητές που πρόκειται να σπουδάσουν σε πανεπιστήμιο της Βρετανίας προσφέρει το Cambridge ESOL. Ανάλογα με το βαθμό που έχει ο νέος σε πιστοποιητικό ξένης γλώσσας του Cambridge κερδίζει περισσότερους πόντους στο UCAS, το οποίο εξετάζει τις αιτήσεις των φοιτητών για τα περισσότερα βρετανικά πανεπιστήμια.


Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, οι φοιτητές του εξωτερικού που θέλουν να μπουν σε πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, από το 2011 θα κερδίζουν

Σαμαράς: «Δεσμεύομαι να καταργήσω τον νόμο του ΠΑΣΟΚ για την ιθαγένεια»

«Τα παιδιά νόμιμων μεταναστών που γεννιούνται εδώ, θα παίρνουν το δικαίωμα της ιθαγένειας όταν ενηλικιωθούν», δήλωσε ο κ. Σαμαράς


Την δέσμευσή του ότι θα καταργήσει τον νόμο της κυβέρνησης για την χορήγηση ιθαγένειας επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της προκαλεί διαλυτικά φαινόμενα στην Ελληνική κοινωνία.

Μιλώντας σε εκδήλωση του τομέα μεταναστευτικής πολιτικής του κόμματος ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε:

«Είμαστε υποχρεωμένοι αυτό το Νόμο να τον αλλάξουμε όταν θα αναλάβει η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση της χώρας. Και δεσμευόμαστε από τώρα γι’ αυτό».

Στην συνέχεια ανέπτυξε την δική του πρόταση για την ενσωμάτωση των μεταναστών και την χορήγηση ιθαγένειας:

«Τα παιδιά νόμιμων μεταναστών που γεννιούνται εδώ, θα παίρνουν το δικαίωμα της ιθαγένειας όταν ενηλικιωθούν. Αλλά για να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα θα πρέπει, πρώτον, να διαλέξουν ανάμεσα στην ελληνική και την ιθαγένεια της χώρας καταγωγής των γονιών τους. Και δεύτερον, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα χρόνια της 9χρονης εκπαίδευσης που είναι υποχρεωτική για όλα τα ελληνόπουλα. Με το που γεννιούνται τα παιδιά θα παίρνουν το

Αποχωρεί η Fnac από την ελληνική αγορά

Την αποχώρησή της από τη χώρα μας αποφάσισε αιφνιδιαστικά η γαλλική αλυσίδα Fnac μεταβιβάζοντας τα δυο βασικά της καταστήματα στο The Mall Αthens και στη Γλυφάδα στην Public.


H Fnac, σε κοινοπραξία με τον 'Ομιλο Μαρινόπουλου, εγκαινίασε το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι στις 16 Νοεμβρίου 2005.

Πυρκαγιά σε σκάφος στη Μαρίνα Βουλιαγμένης

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε σκάφος στη Μαρίνα Βουλιαγμένης.


Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 11 οχήματα με 33 πυροσβέστες, ενώ στο σημείο είναι και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο.

Η φωτιά εμπνέει ανησυχία στις πυροσβεστικές δυνάμεις, τόσο λόγω του μεγέθους του σκάφους (20 μέτρα) όσο και διότι στη Μαρίνα είναι ελλιμενισμένα και πολλά άλλα σκάφη

Πυρκαγιά σε δάσος στην Ιθάκη

Παρατείνεται η απεργία των δικηγόρων μέχρι και την Πέμπτη

Παράταση για μια μέρα, μέχρι τις 8 Ιουλίου, θα πάρει η αποχή των δικηγόρων όπως ανακοίνωσε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.


Η αποχή έληγε αρχικά την Τετάρτη, 7 Ιουλίου, αλλά παρατείνεται ως και την Πέμπτη λόγω της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Απεργούν και οι δημοσιογράφοι την Πέμπτη

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ, από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης 8 έως τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής, 9 Ιουλίου, αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ.


Σε ανακοίνωσή του, το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ ζητά:

*"Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα» , που πλήττει βάναυσα τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τα κεκτημένα όλων των εργαζομένων.

* Την απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων, που ψηφίστηκαν για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

* Την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

* Το πάγωμα των απολύσεων και την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας (συμβάσεις αορίστου

Moody's: Υποβαθμίζει Marfin και BOC στην Κύπρο

Στην υποβάθμιση της Marfin και στην Τράπεζα Κύπρου στην Κύπρο προχώρησε σήμερα ο οίκος διεθνών αξιολογήσεων Moody's –μια εξέλιξη που ευθυγραμμίζεται με τις εκτιμήσεις του οίκου στην έκθεση που είχε εκδώσει στις 27 Μαΐου με θέμα τον τραπεζικό κλάδο της Κύπρου. Αρνητική θεωρεί, επίσης, την προοπτική όλων ανεξαιρέτως των κυπριακών τραπεζών.


Συγκεκριμένα, η Marfin Popular Bank Public Co Ltd υποβαθμίστηκε στο επίπεδο «Baa2/Prime-2» από «A3/Prime-1», ενώ η Cyprus Public Co Ltd υποβαθμίστηκε σε «A3/Prime-2» από «A2/Prime-1».

Ταυτόχρονα, η Moody's επιβεβαίωσε τη διατήρηση της αξιολόγησης καταθέσεων και χρέους για την

ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε.: Απόσυρση μουστάρδας

Την απόσυρση από τους χώρους πώλησης τής μουστάρδας «AB Μουστάρδα Πικάντικη» 480γρ. με ημερομηνία λήξης 02/2011 και lot L10056 ανακοίνωσε η ΑΒ Βασιλόπουλος.


Το καταναλωτικό κοινό μπορεί εάν και εφόσον επιθυμεί, να επιστρέψει το προϊόν στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε. για να του δοθεί το αντίτιμο της αξίας του.

Θρίλερ με έρευνα-διάσωση στους Καλόγερους - Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ δημιουργεί ερωτήματα

Σκηνικό κρίσης πήγε να δημιουργηθεί στην περιοχή τωνν νήσων Καλόγερων στο Βόρειο Αιγαίο (δυτικά της Χίου), όταν κατά την εκτέλεση αποστολής έρευνας-διάσωσης (είχε προσαράξει εμπορικό σκάφος επάνω στις βραχονησίδες, υποτίθεται αλλά δεν έχει βρεθεί κάτι μέχρι στιγμής) από ελληνικά σκάφη και ελικόπτερα, η τουρκική φρεγάτα TCG F-503 Beykoz, προσπάθησε να παρεμβληθεί στα ελληνικά σκάφη. Τουρκικά μαχητικά περιπολούσαν επάνω από την φρεγάτα ανεβάζοντας το "θερμόμετρο", όπως επίσης και ένα τουρκικό Cougar. Σημειώνεται ότι οι Καλόγεροι βρίσκονται ακριβώς επάνω στον 25ο Μεσημβρινό. Tο όλο σκηνικό "χόντραινε" αφού στην περιοχή έσπευδε η ελλληνική φρεγάτα F-455 "Σαλαμίς".


Τελικά το τουρκικό σκάφος απομακρύνθηκε πριν λίγα λεπτά και αυτή την στιγμή βρίσκονται στην

Πανελλαδικές: Στα περσινά επίπεδα οι βαθμολογίες

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η κλιμάκωση της βαθμολογίας δεν παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το 2009.


Μικρή μείωση εμφανίζεται στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 18-20 (15,51% έναντι 16,69% για το έτος 2009). Αντίστοιχα, παρατηρείται μικρή αύξηση στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 15-18 (19% έναντι 18,33% για το έτος 2009). Τέλος, μικρή αύξηση παρατηρείται στο ποσοστό των γραπτών που πήραν βαθμολογίες μεταξύ 0-5. (16,48% έναντι 15,7%

Κατά της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος οι Ελληνες

Κατά της γενικής απαγόρευσης του καπνίσματος τάσσονται οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα της MRB για την Ένωση Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης.


Το 75% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τη διατήρηση ξεχωριστών και ειδικά διαμορφωμένων χώρων για καπνιστές σε καφέ, εστιατόρια κ.λπ., ενώ οκτώ στους 10 θέλουν να διατηρηθούν ξεχωριστοί και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για καπνιστές σε επιχειρήσεις - χώρους εργασίας.

Ένας στους 3 καπνιστές απαντά ότι, αν απαγορευθεί πλήρως το κάπνισμα στα εστιατόρια κ.λπ., θα βγαίνει λιγότερο σε αυτά τα μαγαζιά.

Στην ερώτηση «ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι που θα ωθούσασταν να διακόψετε το κάπνισμα/ που
μπορούν να ωθήσουν κάποιον στο να διακόψει το κάπνισμα», 81% αναφέρουν λόγους υγείας, 32% την τιμή των καπνικών προϊόντων, ενώ μόνον 4,7% αναφέρει την απαγόρευση του καπνίσματος στα εστιατόρια κ.λπ. και μόλις 1,7 την απαγόρευση της διαφήμισης και των προωθητικών ενεργειών

Διαμαρτυρία ναυτεργατών για την κήρυξη των απεργιών ως παράνομων

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε διαμαρτυρήθηκαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και ναυτεργατικών σωματείων για το ότι οι απεργίες που κηρύσσουν συνεχώς κρίνονται παράνομες και μάλιστα, πριν την έκδοση της τελευταίας απόφασης ασφαλιστικών μέτρων, είχαν ληφθεί μέτρα στο λιμάνι του Πειραιά.


Ο κ. Τέντες ανέφερε ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό, αλλά άλλο είναι η απεργία και άλλο η διάπραξη αξιόποινων

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης

Τη συμμετοχή της στην απεργία της 8ης Ιουλίου ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ.


Σύμφωνα με τη σχετική της ανακοίνωση, ζητά:

• Να αποσυρθεί «το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που οδηγεί σε αύξηση των ορίων ηλικίας και χιλιάδες ασφαλισμένους σε συντάξεις πείνας»

• Κατοχύρωση του ΟΜΕΔ, διατήρηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Επίσης ζητά την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΤΕ  και λέει όχι «στο σχέδιο της Διοίκησης για εργασιακές ανατροπές, στα σκληρά μέτρα που απεργάζονται σε βάρος μας».

Από 01/01/2011 αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες δηλώνει ο Παπακωνσταντίνου

- Δεν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα μέσα στο 2010 - Δεν έρχεται ο Ολι Ρεν στην Αθήνα


- Μέσα στην εβδομάδα τα πρώτα λουκέτα σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα

- Από τον Αύγουστο θα εξεταστεί αν θα δοθούν κι άλλες εκπτώσεις στο μέτρο των αποδείξεων

Από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε επίσης οτι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα μέσα στο 2010 και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα μειωθεί στο 8,1% φέτος.

«Πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε και ενδεχομένως να ξεπεράσουμε τον στόχο μείωσης στο 8,1% το 2010», υποστήριξε.

Είπε επίσης οτι ο κρατικός προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο ήταν εντός των στόχων.

Τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 7,1% στην περίοδο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου, ωστόσο ο υπουργός προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι όσον αφορά τους στόχους για τα έσοδα

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τις συμμορίες μεταναστών - Μπήκαν μέσα σε εκκλησία και διέκοψαν γάμο!

Πρωτοφανή επεισόδια αργά το βράδυ σε δύο διαφορετικά σημεία της Πάτρας. Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 22.00 τοβράδυ μετανάστες από χώρες της Αφρικής και Ρουμάνοι (Roma) συνεπλάκησαν στην Ακτή Δυμαίων με μετανάστες από χώρες των Βαλκανίων.


Η κατάσταση βγήκε τόσο εκτός ελέγχου που τα επεισόδια επεκτάθηκαν μέχρι τον περίβολο του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα.

Εκείνη την ώρα στην εκκλησία γινόταν ενας γάμος. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων μετανάστες μπήκαν στην εκκλησία για να γλιτώσουν. Δημιουργήθηκε μεγάλη αναταραχή, ο γάμος διεκόπη προσωρινά και συνεχίστηκε λίγα

Δ.Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας αντιπρόεδροι της Ν.Δ.

Οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας ορίστηκαν σήμερα αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας από τον Αντώνη Σαμαρά.


Όπως ανακοινώθηκε, ο Δ. Αβραμόπουλος θα έχει εποπτεία στους τομείς Εξωτερικής Πολιτικής, Άμυνας, Δημόσιας Διοίκησης, Πολιτισμού, Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Δικαιοσύνης και Πολιτικής Στρατηγικής.

Από τη μεριά του ο Στ. Δήμας θα ασκεί εποπτεία στους τομείς Οικονομίας, Ανάπτυξης και

Διαψεύδει δημοσιεύματα για πρόσθετα μέτρα ο Όλι Ρεν

Διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα του αθηναικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Όλι Ρεν, προτίθεται να επισκεφτεί την Αθήνα τέλη Ιουλίου με σκοπό τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ο εκπρόσωπος τύπου του, Αμαντέο Αλταφάζ.


Πρόκειται για “αβάσιμες φήμες” τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως πρόσθεσε υπάρχει το πρόγραμμα του μνημονίου και

Χωρίς αναδρομική επιβολή φόρου οι ημιυπαίθριοι

Καμία αναδρομική επιβολή φόρου σχετικά με τη δήλωση των ημιυπαίθριων και των υπολοίπων χώρων που θα δηλώνονται με βάση τον Νόμο 3843/2010 του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δεν πρόκειται να υπάρξει σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη μεταξύ ΥΠΕΚΑ και υπουργείου Οικονομικών.


Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν τις αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ανήκει στην αρμοδιότητα ΥΠΕΚΑ, ενώ τα ειδικά θέματα που αφορούν στη φορολογική αντιμετώπιση των χώρων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο παγίως αντιμετωπίζει τα θέματα της φορολογικής διαχείρισής τους.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ σύσκεψη διευθυντών πολεοδομιών της χώρας για περαιτέρω

Ο παιδικός εγκέφαλος δίνει ενδείξεις για ανάπτυξη σχιζοφρένειας

Βρετανοί επιστήμονες εκτιμούν ότι έχουν εντοπίσει έναν συγκεκριμένο ρυθμό στην εγκεφαλική δραστηριότητα των παιδιών και των νέων, που θα μπορούσε να αποτελεί πρόβλεψη για ενδεχόμενη ανάπτυξη ψυχικής ασθένειας, όπως η σχιζοφρένεια.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Νότινγκχαμ, σε παρουσίαση της έρευνάς τους σε Συνέδριο Ευρωπαϊκής Νευροεπιστήμης στο Άμστερνταμ επεσήμαναν ότι αυτά τα μοτίβα ενδέχεται στο μέλλον να μπορούν να εντοπίσουν όσους διατρέχουν κίνδυνο πνευματικής ασθένειας, προτού εμφανίσουν συμπτώματα.


"Εάν μπορέσουμε να εντοπίσουμε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν σχιζοφρένεια, ίσως να μπορέσουμε στο μέλλον να μειώσουμε τον κίνδυνο και επίσης να βοηθήσουμε αυτούς τους

Έναρξη των θερινών εκπτώσεων την Πέμπτη 15 Ιουλίου

Στις 15 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις και η περίοδος αυτή θα λήξει στις 31 Αυγούστου σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους 257 Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της σε όλη την χώρα, ώστε να ενημερώσουν έγκαιρα όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις των περιοχών τους, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:


1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και

Τη βοήθεια των χρηστών του Ίντερνετ ζητά η Ιντερπόλ

Η Ιντερπόλ απηύθυνε έκκληση στους χρήστες του Ίντερνετ να βοηθήσουν στον εντοπισμό εκατοντάδων φυγάδων σε όλον τον κόσμο, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της με το όνομα «Infra-Red».

Η Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας επισημαίνει πως οι πληροφορίες μπορούν να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση fugitive@interpol.int.


Επίσης διαθέσιμη είναι και η ιστοσελίδα www.csiworld.org σε όσους θέλουν ανωνύμως να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία.

Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε στις 3 Μαΐου και έχει στόχο τη σύλληψη "450 φυγάδων σε όλον τον κόσμο", οι οποίοι καταζητούνται σε 29 χώρες επειδή έχουν καταδικαστεί ή θεωρούνται ύποπτοι για σοβαρά εγκλήματα, όπως η παιδεραστία, οι βιασμοί ή η διακίνηση παράνομων ουσιών.

Ήδη έχουν εντοπιστεί χάριν σε αυτό το πρόγραμμα εκατό καταζητούμενοι, ανάμεσα τους η Κολομβιανή Άντζι Σανκλεμέντε Βαλένθια, πρώην φωτομοντέλο που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και ο Μουάμπα Μουνάνγκα από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για ξέπλυμα

ΕΛΚΕΚΑ: Ακριβότερο κατά 5% το οικογενειακό καλάθι

Το οικογενειακό καλάθι ήταν ακριβότερο κατά 5% τον Μάιο του 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, με το κόστος του να φτάνει τα 2120,68 ευρώ.


Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ), η αύξηση στις "μεταφορές" φτάνει το 20%, στα "αλκοολούχα ποτά και τον καπνό" το 17%, στη "στέγαση" το 8% ενώ στην ομάδα "άλλα αγαθά και υπηρεσίες" το 5%.

Αναγνώριση προσώπου στο Facebook!

Υπηρεσία που αναγνωρίζει αυτόματα ποιος είναι στη φωτογραφία που ανεβάσατε.Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο επίσημο blog του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης, η ομάδα ανάπτυξης του Facebook ανέπτυξε νέες υπηρεσίες για τη σελίδα.

Μία νέα υπηρεσία που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε όλους σύντομα, είναι αυτή της αυτόματης αναγνώρισης προσώπου σε φωτογραφίες δηλαδή οι χρήστες θα ανεβάζουν τις φωτογραφίες που θέλουν και δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν tags στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται σε αυτές.

To Facebook έχει ήδη αρχίσει και καταγράφει τα πρόσωπα των χρηστών κάνοντας τους την ερώτηση “ποιανού είναι αυτό το πρόσωπο” όταν ανεβάζουν μία φωτογραφία και μελλοντικά το σύστημα θα αναγνωρίζει αυτόματα το πρόσωπο που

Στο ΣτΕ για τις ταμειακές παραγωγοί και πωλητές αγροτικών προϊόντων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων-Πωλητών Λαϊκών Αγορών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, καθώς και 23 αγρότες-παραγωγοί λαϊκών αγορών, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 18/5/2010 απόφαση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία μέχρι 30/6/2010 έπρεπε να είχαν παραγγείλει εγκεκριμένου τύπου ταμειακή μηχανή, την οποία υποχρεωτικά θα χρησιμοποιήσουν από την 1η Οκτωβρίου 2010. Με την ίδια υπουργική

Αύριο τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Αναρτώνται αύριο στα λύκεια όλης της χώρας τα αποτελέσματα των βαθμολογιών στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Αμέσως μετά θα αρχίσει η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων για τη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννη Πανάρετου, οι ενδιαφερόμενοι για να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από την Τετάρτη 7 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου.


Ανακοινώθηκε επίσης ότι, ύστερα από προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων, οι γραπτοί βαθμοί των μαθημάτων της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), τα οποία

Ο καιρός σήμερα 05.07.2010

Βελτίωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα 5 Ιουλίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 – 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 21 έως 34 – 35 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 20 έως 33 στη Δυτική Ελλάδα, από 21 έως 30 – 31 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 - 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά και νότια ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις