www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Moody's: Υποβαθμίζει Marfin και BOC στην Κύπρο

Στην υποβάθμιση της Marfin και στην Τράπεζα Κύπρου στην Κύπρο προχώρησε σήμερα ο οίκος διεθνών αξιολογήσεων Moody's –μια εξέλιξη που ευθυγραμμίζεται με τις εκτιμήσεις του οίκου στην έκθεση που είχε εκδώσει στις 27 Μαΐου με θέμα τον τραπεζικό κλάδο της Κύπρου. Αρνητική θεωρεί, επίσης, την προοπτική όλων ανεξαιρέτως των κυπριακών τραπεζών.


Συγκεκριμένα, η Marfin Popular Bank Public Co Ltd υποβαθμίστηκε στο επίπεδο «Baa2/Prime-2» από «A3/Prime-1», ενώ η Cyprus Public Co Ltd υποβαθμίστηκε σε «A3/Prime-2» από «A2/Prime-1».

Ταυτόχρονα, η Moody's επιβεβαίωσε τη διατήρηση της αξιολόγησης καταθέσεων και χρέους για την
Ελληνική Τράπεζα (Hellenic Bank Public Co Ltd) στη βαθμίδα «Baa2/Prime-2».

Οι εν λόγω υποβαθμίσεις του διεθνούς οίκου είναι αποτέλεσμα της σημαντικής έκθεσης των συγκεκριμένων τραπεζών στην ελληνική οικονομία μέσω της παρουσίας τους στη χώρα, καθώς και της σχετικής δυναμικότητάς τους στη διαχείριση της συνεπαγόμενης πίεσης που ασκείται στους ισολογισμούς, την κερδοφορία και την κεφαλαιακή της βάση.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν, επίσης, σε αυτή την εξέλιξη οι ανησυχίες για τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική οικονομία, καθώς και τις αποδόσεις της εγχώριας αγοράς ακινήτων.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: