www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Τη βοήθεια των χρηστών του Ίντερνετ ζητά η Ιντερπόλ

Η Ιντερπόλ απηύθυνε έκκληση στους χρήστες του Ίντερνετ να βοηθήσουν στον εντοπισμό εκατοντάδων φυγάδων σε όλον τον κόσμο, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της με το όνομα «Infra-Red».

Η Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας επισημαίνει πως οι πληροφορίες μπορούν να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση fugitive@interpol.int.


Επίσης διαθέσιμη είναι και η ιστοσελίδα www.csiworld.org σε όσους θέλουν ανωνύμως να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία.

Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε στις 3 Μαΐου και έχει στόχο τη σύλληψη "450 φυγάδων σε όλον τον κόσμο", οι οποίοι καταζητούνται σε 29 χώρες επειδή έχουν καταδικαστεί ή θεωρούνται ύποπτοι για σοβαρά εγκλήματα, όπως η παιδεραστία, οι βιασμοί ή η διακίνηση παράνομων ουσιών.

Ήδη έχουν εντοπιστεί χάριν σε αυτό το πρόγραμμα εκατό καταζητούμενοι, ανάμεσα τους η Κολομβιανή Άντζι Σανκλεμέντε Βαλένθια, πρώην φωτομοντέλο που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και ο Μουάμπα Μουνάνγκα από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για ξέπλυμα
χρήματος.

Όμως, με δεδομένο το εύρος της επιχείρησης αυτής, οι αρμόδιοι της Ιντερπόλ αποφάσισαν να επιταχύνουν τις διαδικασίες ζητώντας τη βοήθεια του κόσμου.

"Υπάρχουν άτομα για τα οποία δεν διαθέτουμε καμιά νέα πληροφορία για το που βρίσκονται, ζητήσαμε έτσι τη βοήθεια του κόσμου", δήλωσε ο Μάρτιν Κοξ, ο συντονιστής της επιχείρησης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ιντερπόλ έχει δώσει στη δημοσιότητα τα πορτρέτα 26 ατόμων που υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να εντοπιστούν μέσω του Ιντερνετ.

"Είναι πιο πιθανό να αναγνωρίσει κάποιος έναν από τους φυγάδες σε ένα δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης ή σε ένα φόρουμ συζητήσεων παρά στον δρόμο", επισήμανε ο Μάρτιν Κοξ, ζητώντας από τους χρήστες του Ιντερνετ να ενημερώνουν την Ιντερπόλ, άσχετα με τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν οι πληροφορίες.

Περίπου 650 άνθρωποι, 82 διαφορετικών εθνικοτήτων, εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο στο κτίριο της γενικής διεύθυνσης της Ιντερπόλ στην Λιόν για να ενημερώσουν και να περάσουν πληροφορίες στις αντίστοιχες υπηρεσίες των 188 κρατών-μελών της υπηρεσίας.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: