www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Από 01/01/2011 αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες δηλώνει ο Παπακωνσταντίνου

- Δεν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα μέσα στο 2010 - Δεν έρχεται ο Ολι Ρεν στην Αθήνα


- Μέσα στην εβδομάδα τα πρώτα λουκέτα σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα

- Από τον Αύγουστο θα εξεταστεί αν θα δοθούν κι άλλες εκπτώσεις στο μέτρο των αποδείξεων

Από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε επίσης οτι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα μέσα στο 2010 και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα μειωθεί στο 8,1% φέτος.

«Πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε και ενδεχομένως να ξεπεράσουμε τον στόχο μείωσης στο 8,1% το 2010», υποστήριξε.

Είπε επίσης οτι ο κρατικός προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο ήταν εντός των στόχων.

Τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 7,1% στην περίοδο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου, ωστόσο ο υπουργός προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι όσον αφορά τους στόχους για τα έσοδα
παραμένουν.

Επίσης, ανέφερε ότι οι πρώτες ενδείξεις για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4% το 2010 είναι «υπερβολικά απαισιόδοξες».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε επίσης οτι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα πρώτα λουκέτα σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα που φοροδιαφεύγουν, ενώ πρόσθεσε οτι μέσα στον Αύγουστο θα εξεταστεί αν θα υπάρξουν πρόσθετες εκπτώσεις στο μέτρο της συλλογής αποδείξεων.

Tέλος, διευκρίνησε απαντώντας σε δημοσίευμα εφημερίδας οτι δεν θα επιβληθούν αναδρομικοί φόροι στους ημιυπαίθριους.

Φήμες ότι η ΚΟΜΙΣΙΟΝ θα ζητήσει κι άλλα μέτρα

«Αβάσιμες φήμες» χαρακτήρισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο κοινοτικός επίτροπος προτίθεται να μεταβεί στην Ελλάδα στο τέλος Ιουλίου για να ζητήσει μεταξύ άλλων από τις ελληνικές αρχές τη λήψη πρόσθετων μέτρων μέσα στο 2010.

«Ο Επίτροπος Ρεν δεν προτίθεται σε αυτό το στάδιο να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα και δεν έχει σκοπό να ζητήσει τη λήψη μέτρων» δήλωσε ο Αμαντέο Αλταφάζ ο οποίος τόνισε ακόμη ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα προσαρμογής το οποίο εφαρμόζεται ικανοποιητικά και σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί. Η Επιτροπή δεν έχει την πρόθεση να ζητήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα αυτό, κατέληξε ο Α. Αλταφάζ.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: