www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Επίθεση με βόμβες μολότωφ σε διμοιρία ΜΑΤ , στα Εξάρχεια


Ένταση σημειώθηκε τη νύχτα στην περιοχή των Εξαρχείων όταν ομάδες νεαρών έκαναν επιθέσεις στην οδό Στουρνάρη, με βόμβες μολότοφ και πέτρες, εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ.

Οι νεαροί έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων κι έκαναν εφορμήσεις

Νέος διακανονισμός οφειλών στον ΟΑΕΕ


Νέος διακανονισμός για τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ μέχρι την 31/12/2010 και δυνατότητα προεξόφλησης εισφορών με έκπτωση, σύμφωνα με το άρθρο 48 του Ν. 3943/31-3-2011.

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται μέχρι 31/12/2012 η λήψη των αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης κατά των οφειλετών του ΟΑΕΕ οι οποίοι είτε έχουν εκπέσει της ρύθμισης οφειλών του Ν 3863/2010, ή αντίστοιχων προηγούμενων ρυθμίσεων, είτε δεν έχουν υπαχθεί σε αυτές.

Προϋπόθεση της αναστολής είναι η υπαγωγή των ασφαλισμένων στο νέο διακανονισμό για τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ μέχρι την 31/12/2010 και δυνατότητα

ΟΣΕ: Αναστέλλονται τα δρομολόγια του Snow Train προς Καϊμακτσαλάν


Αναστέλλονται από σήμερα και μέχρι την έναρξη της επόμενης χειμερινής περιόδου τα δρομολόγια του Snow Train προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, ολοκληρώνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο δρομολογίων μεταξύ Θεσσαλονίκης - Αρνισσας - Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιούνταν τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ χαρακτηρίζει επιτυχημένο τον πρώτο αυτό κύκλο δρομολογίων, ενώ δεσμεύεται πως στο

ΕΣΗΕΑ: Απεργία από 7 έως 10 Απριλίου


Την κήρυξη δύο 48ωρων απεργιών, από την Πέμπτη 7 Απριλίου έως και την Κυριακή 10 του μηνός, ανακοίνωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας ΕΣΗΕΑ .

Η απεργία αφορά όλους τους εργαζομένους στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα πρακτορεία διανομής Τύπου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα περιοδικά, το δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ και θα ξεκινήσει από από 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου έως 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου και από 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου έως 6.00 π.μ. της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2011.
Η ΕΣΗΕΑ ζητεί: «Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ, να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών,

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Κάσου


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στις 16:29 στο θαλάσσιο χώρο 49 χλμ. βορειοδυτικά της Κάσου και 361 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

«Είναι ένας σεισμός 6 περίπου ρίχτερ μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης και είναι σε μια περιοχή που δίνει σεισμούς» ανέφερε ο ευρωβουλευτής και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από το 1995 έως το 2008, κ. Γιώργος Σταυρακάκης, ο οποίος βρισκόταν σε εκδήλωση στο Ηράκλειο όταν έγινε ο σεισμός.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας, Κων. Μακρόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία να επιτάχυνε την εκδήλωση του σημερινού

Η ιταλική οργάνωση Fai πίσω από τον φάκελο-βόμβα στον Κορυδαλλό


Προκήρυξη περιτυλιγμένη με μονωτική ταινία την οποία υπογράφει η ιταλική τρομοκρατική οργάνωση «Aτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Δίκτυο (FAI) βρήκαν οι αστυνομικές αρχές στον παγιδευμένο φάκελο που εξουδετερώθηκε την Πέμπτη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο κείμενο της προκήρυξης, η οποία ήταν γραμμένη στην ιταλική γλώσσα, αναγραφόταν μεταξύ άλλων, ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται ως ένδειξη αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και σε φυλακισμένους συντρόφους τους στη Χιλή, Ελβετία και Γερμανία.
Σημειώνεται ότι η ιταλική αναρχική οργάνωση είχε αναλάβει χθες την ευθύνη για την έκρηξη παγιδευμένου πακέτου σε στρατόπεδο των Ιταλών αλεξιπτωτιστών στο Λιβόρνο.

Από την έκρηξη τραυματίσθηκε σοβαρά ο αξιωματικός Αλμπέρτο Αλμπαμόντε. Ο Αλμπαμόντε υποβλήθηκε σε τετράωρη χειρουργική επέμβαση και υπάρχουν, σύμφωνα με τους γιατρούς, μεγάλες

Επικρίσεις και διαφωνίες ΟΛΜΕ για το «Νέο Λύκειο»


Επικρίσεις κατά της υπουργού Παιδείας για τις ανακοινώσεις της σχετικά με το Νέο Λύκειο διατυπώνει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η κ. Διαμαντοπούλου επέλεξε την ημέρα της 24ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών για να ανακοινώσει τις αλλαγές και κάνει λόγο για «απαξίωση» της ΟΛΜΕ, του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, «αφού η υπουργός αιφνιδίασε με τις εξαγγελίες της και αποδεικνύει περίτρανα το πώς αντιλαμβάνεται το διάλογο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας».

Οσον αφορά στην ουσία των προτάσεων η ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι οι επιχειρούμενες αλλαγές δεν είναι καθόλου νέες καθώς με κάποιες διαφοροποιήσεις παραμένει ο διαχωρισμός σε κατευθύνσεις, αντίστοιχες με τις ισχύουσες σήμερα.

Η ΟΛΜΕ προσθέτει πως η υπουργός Παιδείας δεν ανακοίνωσε το σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, με δεδομένη όμως την τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας για το ζήτημα αυτό στο ΕΣΥΠ, βαδίζουμε σε ένα σύστημα πολλαπλών εξετάσεων: «Η πρώτη εξεταστική διαδικασία θα πραγματοποιείται για την εισαγωγή του μαθητή σε σχολή της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η

Εργασίες συντήρησης σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, τo Σάββατο και την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν οι εργασίες συντήρησης στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της Λ.Κηφισίας, από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι και την Πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά, οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι εργασίες για την αντικατάσταση ιστών ηλεκτροφωτισμού, καλωδιώσεων και φωτιστικών σωμάτων θα γίνονται από τις 07:00 έως τις 18:00, με προσωρινή και τμηματική κατάληψη στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Τις ίδιες ημέρες, θα πραγματοποιηθούν (από 06:00 έως 19:00) εργασίες καθαρισμού, συντήρησης ηλεκτροφωτισμού και καθαρισμού των φρεατίων τους, με προσωρινή κατάληψη μίας λωρίδας ανά

Ανακαλύφθηκε δεινόσαυρος εφάμιλλος του Τυραννόσαυρου Ρεξ


Ένας νέος, σαρκοβόρος δεινόσαυρος προστίθεται στην οικογένεια των γνωστών δεινοσαύρων. Πρόκειται για τον «Zhuchengtyrannus magnus» (μεγάλος τύραννος από το Τσουτσένγκ), έναν αρπακτικό δεινόσαυρο 11 μέτρων, ο οποίος φαίνεται να ήταν εξίσου τρομαχτικός με τον Τυραννόσαυρο Ρεξ.

Ο αρπακτικός δεινόσαυρος ανήκε στην οικογένεια των θηροπόδων, είχε ύψος περίπου τέσσερα μέτρα και ζύγιζε έξι τόνους. Χρονικά τοποθετείται στην ύστερη Κρητιδική περίοδο, δηλαδή ζούσε πριν από 99 έως 65 εκατ. χρόνια.

Το νέο εύρημα παρουσίασε η διεθνής επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Ντέηβιντ Χόουν από το University College του Δουβλίνου, σε συνεργασία με τον Κινέζο παλαιοντολόγο Χου

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων στο TAXISNet


Πρεμιέρα έκανε χθες η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικονομικού έτους 2011, στο σύστημα TAXISNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, κατά την πρώτη ώρα λειτουργίας της υπηρεσίας, τη χρησιμοποίησαν για να επιβεβαίωσαν τα στοιχεία τους 538 φορολογούμενοι, ενώ 104 φορολογούμενοι ολοκλήρωσαν τη διαδικασία και υπέβαλλαν την οριστική δήλωσή τους.


Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική για επιτηδευματίες και όσους υποβάλουν μέσω λογιστών. Οι πρώτες προθεσμίες υποβολής αρχίζουν να λήγουν από τις 18/4/2011. Την υπηρεσία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ, χωρίς πρόσθετη διαδικασία πιστοποίησης.


Για το οικονομικό έτος 2011 έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι ακόλουθες καινοτομίες:



-Συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με τα στοιχεία ακινήτων για την κύρια και τις δευτερεύουσες κατοικίες κατόπιν επιλογής του φορολογούμενου από το σύνολο των ακινήτων του, βάσει των δηλώσεων Ε9.

-Συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με τα στοιχεία οχημάτων που ήδη υπάρχουν στην Κεντρική Βάση

Σοβαρά προβλήματα υγείας προκαλεί η ηχορύπανση


Η ηχορύπανση αποτελεί τη δεύτερη σοβαρότερη αιτία προβλημάτων υγείας, που προέρχεται από το περιβάλλον, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «New Scientist».

Κάθε χρόνο, οι Ευρωπαίοι χάνουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο έτη υγιούς ζωής λόγω της ηχορύπανσης, ενώ από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας χάνονται ετησίως 4,5 εκατομμύρια έτη υγιούς ζωής. Καμία άλλη αιτία περιβαλλοντικής ρύπανσης δεν έχει τόσο σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία όσο η ηχορύπανση και η ατμοσφαιρική ρύπανση, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Οι πιο σοβαρές επιπτώσεις της ηχορύπανσης για την υγεία αφορούν συνήθως στα καρδιακά προβλήματα, καθώς η έκθεση σε συνεχή, ισχυρή ηχορύπανση μπορεί να προκαλέσει σοβαρό έμφραγμα. Εκτιμάται ότι περίπου 3.000 θάνατοι ετησίως στην Ευρώπη από εμφράγματα οφείλονται στην ηχορύπανση, η οποία προκαλεί αύξηση της πίεσης, συγκέντρωση των ορμονών του στρες στο

Διακοπές νερού το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη


Διακοπή νερού για περίπου οκτώ ώρες, από το βράδυ του Σαββάτου έως και τα ξημερώματα της Κυριακής, θα σημειωθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ηγουμένων, Πλατεία Τερψιθέας, Δημητρίου Πολιορκητού, Ολυμπιάδος, Αγίας Σοφίας, Ακροπόλεως και Ηγουμένων και σε όλες τις παρακείμενες σε αυτές οδούς.

Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα, θα σημειωθεί διακοπή υδροδότησης και στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Αγίας Σοφίας, Αγίου Δημητρίου, Πλατεία Αντιγονιδών, Δώδεκα Αποστόλων, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, Πλατεία Τερψιθέας, Ακροπόλεως και Αγίας Σοφίας του

Ο ΥΕΘΑ για επιλογή στρατοπέδων ως χώρων υποδοχής μεταναστών


Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα λαθρομετανάστευσης, το ΓΕΣ έχει προτείνει αριθμό ανενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο που μπορούν να λειτουργήσουν ως χώροι υποδοχής μεταναστών.

Αυτό αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, διευκρινίζοντας ότι στις προτεινόμενες στρατιωτικές εγκαταστάσεις δεν έχει περιληφθεί το στρατόπεδο Στεφανίδη στην Ξάνθη. Η τελική επιλογή των στρατοπέδων που ενδέχεται να λειτουργήσουν ως κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κριτήρια που θα ικανοποιούν τις επιχειρησιακές της ανάγκες.

Το έγγραφο του υπουργού Εθνικής Αμυνας διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Αλέξανδρου Κοντού, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει πως «έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της Ξάνθης η είδηση που κυκλοφορεί, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες μετατροπής του στρατοπέδου Στεφανίδη σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών και

«Καμπάνα» 31.000 ευρώ σε επιχειρήσεις εμπορίας πατάτας


Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 31.000 ευρώ σε οκτώ επιχειρήσεις εμπορίας πατάτας για 17 παραβάσεις του Αγορανομικού Κώδικα, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν οι Ελεγκτικές Υπηρεσίες του υπουργείου και αφορούσαν συγκεκριμένα την είσπραξη κέρδους υψηλότερου από το ανώτερο καθοριζόμενο ποσοστό σε είδος ελεγχόμενου κέρδους, καθώς και μη ανάρτησης πινακίδας

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για Minoan


Tην προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Minoan Lines, από χθες 1η Απριλίου 2011 και για μέγιστο διάστημα δέκα ημερών, αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αιτιολογώντας την απόφαση για αναστολή, το Χ.Α. αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για τη χρήση 2010, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν στις 31.03.2011, δεν έχουν καταρτιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των ΔΛΠ/ΔΠΧΠ, όπως προκύπτει από την έκθεση ελέγχου

Προς συμφωνία για mpeg4 στην ψηφιακή


Σε συμφωνία για την υιοθέτηση του mpeg4 ως ενιαίου μοντέλου συμπίεσης για το ψηφιακό σήμα φαίνεται να καταλήγουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι οποίοι αυτή την ώρα συνεδριάζουν στο πλαίσιο της Ειδικής Επιτροπής στο υπ. Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν ένα χρόνο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας της ΕΕ για την πλήρη μετάβαση στη ψηφιακή εκπομπή, δεν υπάρχει συμφωνία στο μοντέλο εκπομπής αφού

Ο καιρός στις 02.04.2011


Βροχές στην Ανατολική Στερεά, Πελοπόνησο, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, περιμένουμε το Σάββατο 02 Απριλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 18 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 10 ως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 ως 20 στη Δυτική Ελλάδα, 14 ως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Βροχές κατά περιόδους, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14-15 βαθμούς. Τοπικά ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν