www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Η ιταλική οργάνωση Fai πίσω από τον φάκελο-βόμβα στον Κορυδαλλό


Προκήρυξη περιτυλιγμένη με μονωτική ταινία την οποία υπογράφει η ιταλική τρομοκρατική οργάνωση «Aτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Δίκτυο (FAI) βρήκαν οι αστυνομικές αρχές στον παγιδευμένο φάκελο που εξουδετερώθηκε την Πέμπτη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο κείμενο της προκήρυξης, η οποία ήταν γραμμένη στην ιταλική γλώσσα, αναγραφόταν μεταξύ άλλων, ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται ως ένδειξη αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και σε φυλακισμένους συντρόφους τους στη Χιλή, Ελβετία και Γερμανία.
Σημειώνεται ότι η ιταλική αναρχική οργάνωση είχε αναλάβει χθες την ευθύνη για την έκρηξη παγιδευμένου πακέτου σε στρατόπεδο των Ιταλών αλεξιπτωτιστών στο Λιβόρνο.

Από την έκρηξη τραυματίσθηκε σοβαρά ο αξιωματικός Αλμπέρτο Αλμπαμόντε. Ο Αλμπαμόντε υποβλήθηκε σε τετράωρη χειρουργική επέμβαση και υπάρχουν, σύμφωνα με τους γιατρούς, μεγάλες
πιθανότητες να καταφέρει να ξαναποκτήσει την χρήση του δεξιού του χεριού, που υπέστη βαρύτατο τραυματισμό από την έκρηξη και να μπορέσει να σωθεί η όρασή του.

Μέσα στο πακέτο-βόμβα, είχε τοποθετηθεί και η ανάληψη ευθύνης, σε ένα μικρό, διπλωμένο χαρτί, που θύμιζε «σκονάκι».

Από τις ιταλικές αρχές επιβεβαιώθηκε ότι την προκήρυξη «υπογράφει» η Federazione Anarchica Informale (Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Fai) και ότι στα αποσπάσματα του κειμένου που περισώθηκαν από την ανάφλεξη, αναφέρεται: «όχι στην στρατιωτική συμμετοχή της Ιταλίας στις αποστολές στο Αφγανιστάν και στην Λιβύη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: