www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ο ΥΕΘΑ για επιλογή στρατοπέδων ως χώρων υποδοχής μεταναστών


Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα λαθρομετανάστευσης, το ΓΕΣ έχει προτείνει αριθμό ανενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο που μπορούν να λειτουργήσουν ως χώροι υποδοχής μεταναστών.

Αυτό αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, διευκρινίζοντας ότι στις προτεινόμενες στρατιωτικές εγκαταστάσεις δεν έχει περιληφθεί το στρατόπεδο Στεφανίδη στην Ξάνθη. Η τελική επιλογή των στρατοπέδων που ενδέχεται να λειτουργήσουν ως κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κριτήρια που θα ικανοποιούν τις επιχειρησιακές της ανάγκες.

Το έγγραφο του υπουργού Εθνικής Αμυνας διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Αλέξανδρου Κοντού, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει πως «έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της Ξάνθης η είδηση που κυκλοφορεί, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες μετατροπής του στρατοπέδου Στεφανίδη σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών και
ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν και άλλα στρατόπεδα του νομού για τον σκοπό αυτό».

Ειδικά για το Στρατόπεδο Στεφανίδη, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει ότι η τοπική κοινωνία θα ήθελε να δημιουργηθεί Γυμνάσιο και Λύκειο, και να εγκατασταθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: