www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τα 219 πρατήρια που πωλούσαν νοθευμένα καύσιμα

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ανήρτησε στην ιστοσελίδα του τη λίστα με τα πρατήρια, που πωλούσαν νοθευμένα καύσιμα.

Τα ειδικά Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ) σε ελέγχους που διενήργησαν διαπίστωσαν πως συνολικά 219 πρατηριούχοι νόθευαν

Αντιεξουσιαστές γρονθοκόπησαν και λήστεψαν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σπύρο Κουβέλη. Τι λέει ο ίδιος...

Mε κείμενο που αναρτήθηκε στο athens.indymedia και συνοδευόταν από φωτογραφίες προσωπικών αντικειμένων του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Κουβέλη ως αποδεικτικό της πράξης τους, ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση και ληστεία σε βάρος του βουλευτή.

Οι «Άγνωστοι αναρχικοί», όπως υπογράφουν το κείμενο τους, καταγράφουν «αγωνιστικά» το χρονικό της επίθεσης μπαίνοντας και σε λεπτομέρειες περί προφυλακτικών που θυμίζουν παρακμιακό τηλεοπτικό κουτσομπολιό.

Η ανακοίνωση της επίθεσης:

«Το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου εντοπίσαμε τον βουλευτή του Μπατσόκ Σ. Κουβέλη να μπαίνει σε ένα υπερπολυτελές Lexus, πιθανόν το αυτοκίνητο του. Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίσαμε να του

Λοβέρδος: Συγκέντρωση των ληγμένων φαρμάκων από φαρμακεία και νοικοκυριά

Συγκέντρωση των ληγμένων φαρμάκων από φαρμακεία και νοικοκυριά, προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή, ενημερώνοντας της επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για τα νοσοκομειακά απόβλητα.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι έως τις 15 Φεβρουαρίου τα ληγμένα φάρμακα που υπάρχουν στα απόβλητα των φαρμακείων και των νοικοκυριών, θα συγκεντρώνονται στα φαρμακεία, με στόχο να κατευθυνθούν σε αποθήκες στη Μαγούλα και από εκεί στο εξωτερικό, προκειμένου να καταστραφούν, με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει κατάλληλες μονάδες.

Σε ότι αφορά γενικότερα τη διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων ο

Πυροσβεστική: Διαγωνισμός για 725 δόκιμους


Διαγωνισμό για την κατάταξη 725 Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων προκήρυξε το Πυροσβεστικό Σώμα.


Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τις 09-01-2012 ήμερα Δευτέρα και από

Πρόσκληση ΥΠΕΚΑ για στελέχωση της Εταιρείας Υδρογονανθράκων


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ Α.Ε) απευθύνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η πρόσκληση αφορά όλους τους υπαλλήλους, μόνιμους ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν στο Δημόσιο, ή σε Ν.Π.Δ.Δ, ή σε νομικά πρόσωπα της παρ.1 του άρθρου 14 του ν.2190/1994, οι οποίοι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και ενδιαφέρονται να αποσπαστούν για χρονικό διάστημα μέχρι τριών ετών στην ΕΔΕΥ Α.Ε.

Οι προς πλήρωση θέσεις προσωπικού της ΕΔΕΥ Α.Ε. αφορούν πέντε θέσεις υπαλλήλων Τακτικού Προσωπικού, με τις παρακάτω ειδικότητες:

- Δύο θέσεις του κλάδου ΠΕ Γεωλόγων
- Τρεις θέσεις του κλάδου ΠΕ Μηχανικών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση ενδιαφέροντος και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη Δ/νση Διοικητικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και

ΥΠΟΙΚ: Καμία συζήτηση για νέα μέτρα στη συνάντηση με την τρόικα


Καμία συζήτηση για νέα μέτρα όσον αφορά το 2012 δεν έγιναν στη χθεσινή πρώτη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ, στο πλαίσιο της συνάντησης επιβεβαιώθηκε ότι η εξειδίκευση των μέτρων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής για το 2013-2014-2015 θα γίνει περίπου τον Ιούνιο του 2012. «Αλλωστε», εξηγεί η σχετική ανακοίνωση, «δεν είναι δυνατόν οι επιδόσεις του τελευταίου τριμήνου του 2011 να θεωρηθούν ως χαρακτηριστικές και αντιπροσωπευτικές, γιατί πρόκειται για μία περίοδο με πάρα πολύ μεγάλη αβεβαιότητα, σε

Συνάντηση Ανδ. Λοβέρδου - τρόικας


Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας, την φαρμακευτική πολιτική και τα μέτρα που θα ληφθούν το α' τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το κλίμα στη διάρκεια των συνομιλιών ήταν ιδιαίτερα καλό, δόθηκαν προτάσεις και από τις δυο μεριές, οι οποίες ανανέωσαν τη συνάντησή τους για τον Ιανουάριο του 2012.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, συζητήθηκαν τα ακόλουθα:

1. Εκσυγχρονισμός συστήματος υγείας


• Όλα τα νοσοκομεία διαθέτουν και λειτουργούν πληροφοριακά συστήματα (ERPs), ενώ προχωρούμε και στην εφαρμογή τήρησης του ιατρικού φακέλου για τον οποίον το ½ των νοσοκομείων έχουν ήδη μηχανογραφημένες εφαρμογές και τα βασικά έντυπα.

• Ολοκληρώνονται έως τον Ιανουάριο του 2012 όλοι οι κεντρικοί διαγωνισμοί και όλες οι κεντρικές ηλεκτρονικές προμήθειες, καθώς και το πρόγραμμα προμηθειών της προηγούμενης χρονιάς από τα

Στη Δικαιοσύνη κατά των κινητοποιήσεων προσέφυγε η διοίκηση της ΕΡΤ


Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε πριν από λίγο η διοίκηση της ΕΡΤ κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στην υπαγωγή των δημοσιογράφων του φορέα, στο καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε λίγη ώρα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο, ενώ αύριο το μεσημέρι στις 1.30 θα εκδικαστεί η

Παροχή περίθαλψης σε Λίβυους τραυματίες


Η βούληση να συνεχισθούν αμείωτες οι ελληνικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Λιβύη επαναβεβαιώθηκε σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υφυπουργού Δημ. Δόλλη.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε να συνεχισθούν οι διευκολύνσεις εισόδου και φιλοξενίας στη χώρα μας, σε Λίβυους πολίτες οι οποίοι είτε τραυματίσθηκαν είτε κακοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των πολεμικών συγκρούσεων στη χώρα τους προκειμένου να τους παρέχεται η απαραίτητη νοσοκομειακή

EΣΡ: Καταγγελία Digea για το Αlter


Καταγγελία στο ΕΣΡ με αφορμή το περιεχόμενο που εκπέμπεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter, έκανε η Digea, ζητώντας ουσιαστικά από την ανεξάρτητη αρχή να διευκρινίσει αν η εκπομπή αυτή είναι νόμιμη.

Ειδικότερα και όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η εταιρεία της οποίας μέτοχοι είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας και η οποία μεταφέρει το τηλεοπτικό σήμα του Alter ψηφιακά, με δεδομένο ότι εδώ και ένα περίπου χρόνο το κανάλι, δεν

Στον ΥΠΟΙΚ το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία


Συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη, είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ατόμων με αναπηρία και συγγενών τους στην Ομόνοια και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συνάντηση ετέθησαν τα θέματα που απασχολούν το αναπηρικό κίνημα

Ντ. Μπακογιάννη: Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μια βαθιά ανάσα


Έκκληση στην κυβέρνηση να προτείνει λύσεις τις οποίες θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές μας, για να βελτιώσουν προς όφελος των πολιτών τις πολιτικές που εφαρμόζονται, απηύθυνε η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντηση που είχε με το κλιμάκιο της τρόικας.

«Η κυβέρνηση συνεργασίας και τα κόμματα που συμμετέχουν σ’ αυτήν, δεν μπορούν να παραμείνουν αδρανή. Πρέπει να κυβερνήσουν», σημείωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τονίζοντας ότι η «ελληνική κοινωνία χρειάζεται μια βαθιά ανάσα».

«Δεκαοκτώ μήνες μετά την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος διάσωσης, η ελληνική οικονομία, λόγω της ανικανότητας της απελθούσας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ της ανευθυνότητας των άλλων κομμάτων, αλλά και με την

Ερώτηση Αλ. Τσίπρα στον Πρωθυπουργό για νέα μέτρα


Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής και το ενδεχόμενο νέων μέτρων κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη σύνοδο, ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι «αποφάσισε λιγότερη δημοκρατία, περισσότερη λιτότητα, ''συνταγματοποίηση'' του νεοφιλελευθερισμού και ύφεση για όσες χώρες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ''δημοσιονομική'' φυλακή που επέβαλλε ο άξονας Μέρκελ - Σαρκοζί».

Κατηγορεί ακόμη τον κ. Παπαδήμο ότι, αφού πήγε στην Σύνοδο χωρίς εναλλακτικό σχέδιο, συντάχτηκε τελικά με τις απόψεις Μέρκελ - Σαρκοζί και υπαινίχτηκε πως θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας ρωτά, μεταξύ άλλων, τον Πρωθυπουργό αν σκοπεύει να φέρει

«Όχι» και από ΠΟΕ - ΟΤΑ στις επιτροπές για το τέλος ακινήτων


Μετά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και η εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει κάθετα αντίθετη στη συμμετοχή εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης στις επιτροπές εξέτασης των αιτήσεων εξαίρεσης από την πληρωμή του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους συλλόγους - μέλη της να ενημερώσουν τους εργαζόμενους να μη συμμετάσχουν στις τριμελείς επιτροπές και να λάβουν μέτρα προστασίας «από κάθε αυθαίρετη πίεση που θα ασκηθεί από τους δημάρχους».

«Οι αιρετοί αν συμφωνούν και συντάσσονται με την απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε. να στηρίξει τις επιτροπές και το έργο τους, ας συμμετάσχουν οι ίδιοι για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την εξαθλίωση που βιώνουν οι πολίτες, ως αποτέλεσμα της ακραίας, βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και που δυστυχώς πολλοί από τους αιρετούς την

Οδηγίες ΓΓΚ για την πώληση αντικειμένων από πολύτιμα μέταλλα


Οδηγίες στους πολίτες που στη δύσκολη οικονομική συγκυρία καταφεύγουν στην πώληση αντικειμένων -ιδίως κοσμημάτων- από πολύτιμα μέταλλα , έδωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, με αφορμή σχετικά ερωτήματα και καταγγελίες.

Συγκεκριμένα προτρέπει τους καταναλωτές, πριν προβούν σε συναλλαγή, να ακολουθούν τα ακόλουθα βήματα:

1ο βήμα: Εκτίμηση της αξίας του κοσμήματος


Οι καταναλωτές καλούνται
-να ζυγίζουν τα αντικείμενα στο σπίτι τους και να σημειώνουν την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμο μέταλλο, που αναγράφεται πάνω σε αυτά
-να ενημερώνονται για την τρέχουσα τιμή πώλησης του χρυσού ή άλλου πολύτιμου μετάλλου και να κάνουν έναν κατά το δυνατόν υπολογισμό της αξίας των αντικειμένων. Διευκρινίζεται ότι ένα

ΔΗΣΥ: Προκαλεί το κοινό αίσθημα η εκταμίευση της γ' δόσης στα κόμματα


Η εκταμίευση της τρίτης δόσης της κρατικής επιχορήγησης στα πολιτικά κόμματα, στη τρέχουσα συγκυρία, προκαλεί το κοινό αίσθημα, τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λ.Αυγενάκης και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν στην περικοπή τουλάχιστον κατά 50% των κρατικών επιχορηγήσεων, στην κατάργηση των εκτάκτων χρηματοδοτήσεων των πολιτικών κομμάτων, αλλά και των ινστιτούτων και ιδρυμάτων τους.

«Την ώρα που το δημόσιο χρωστά σε χιλιάδες επιχειρήσεις και δεν επιστρέφει το ΦΠΑ την ώρα που το ΙΚΑ αδυνατεί να καταβάλει στην ώρα τους τις συντάξεις χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων που ζουν στο όριο της φτώχιας, την ώρα που τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ήδη λαμβάνουν την τέταρτη

Ερώτηση Γ. Καρατζαφέρη στον Πρωθυπουργό για την ΑΟΖ


Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για το θέμα της ανακήρυξης της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Επικαλούμενος το παράδειγμα της Κύπρου που προχώρησε στην οριοθέτηση ΑΟΖ, στον ορισμό των «θαλασσίων οικοπέδων» της και στην ανάθεση ερευνών εντοπισμού υδρογονανθράκων σε εταιρείες, ο κ. Καρατζαφέρης, τονίζει ότι παρ' όλο που «η Κύπρος μάς έχει καλέσει επανειλημμένα να οριοθετήσουμε την

Απεργούν οι φαρμακοποιοί την Τετάρτη


Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα φαρμακεία όλης της χώρας στο πλαίσιο 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για «την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία».

Γνωστοποιούν επίσης ότι οι κινητοποιήσεις τους θα ενταθούν με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1/1/2012 ή και νωρίτερα, λόγω «της αδυναμίας λειτουργίας των φαρμακείων που συνθλίβονται

Διευρύνθηκε κατά 5,1% το έλλειμμα του προϋπολογισμού


Στα 20.516 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το ενδεκάμηνο Ιανουάριου - Νοεμβρίου 2011, σε δημοσιονομική βάση, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Σημειώνεται ότι ο στόχος, όπως προσδιορίστηκε στον ψηφισθέντα προϋπολογισμό του 2012, ήταν για έλλειμμα 21.063 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 19.516 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και ΠΔΕ) είναι μειωμένα έναντι του νέου στόχου κατά 192 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 739 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 43.833 εκατ. ευρώ

OΠΑΠ: Με τριπλό δυνατό σχήμα για την άδεια κρατικών λαχείων


Με τριπλό δυνατό σχήμα εκδηλώνει σήμερα ο ΟΠΑΠ το ενδιαφέρον του για τη 12ετή άδεια των κρατικών λαχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κοινοπραξία που έχει δημιουργηθεί συμμετέχει ο οργανισμός με 34%, η Lottomatica με 33% και η Intralot με τη Scientific Games με 16,5% η κάθε μία.

Η εν λόγω άδεια με 12ετή ισχύ αφορά στα υφιστάμενα λαχεία, δηλαδή Εθνικό, Λαϊκό και το Ειδικό Λαχείο, που κληρώνεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση Κρατικών Λαχείων, όποτε αυτό

Προειδοποίηση Διαμαντοπούλου προς τους πρυτάνεις


Με διακοπή της χρηματοδότησης προς τα Πανεπιστήμια προειδοποιεί η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, τους πρυτάνεις, αν δεν εφαρμόσουν το νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Σκάι, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι η διακοπή προβλέπεται από τον ίδιο το νόμο.

Όπως είπε, ο νόμος εφαρμόζεται εκτός από ένα σημείο, αυτό που αφορά στην εξουσία και συγκεκριμένα το θέμα της εκλογής των Συμβουλίων Διοίκησης.

Ερωτηθείσα σχετικά δήλωσε ότι «οι πρυτάνεις έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν κατά του νόμου,

Επιστολή Π.Ψωμιάδη στον Αντώνη Σαμαρά


Επιστολή σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων απέστειλε στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με την οποία του ζητεί να μην ενδώσει «στην άκρως υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης» και να βάλει «φρένο στην συνεχιζόμενη αντιλαϊκή τακτική της μετρολαγνείας που οδηγεί στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού».

«... Εάν πρόκειται κάθε αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής να τη χρεώνεται ο πολίτης χωρίς κανένα κόστος για τους εκάστοτε

Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Στόχος επίθεσης με μολότοφ έγινε στις δύο τα ξημερώματα διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό

Συμψηφισμός επιστροφής φόρου με έκτακτη εισφορά

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι που από τη μία έχουν επιστροφή φόρου εισοδήματος και από την άλλη πρέπει να πληρώσουν την ετήσια εισφορά επί των εισοδημάτων δίνει το υπουργείο Οικονομικών βάσει του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου.

Οι εφορίες μπορούν να προχωρήσουν σε αυτεπάγγελτη διαδικασία συμψηφισμού ώστε στην περίπτωση που κάποιος π.χ. έχει να λάβει επιστροφή φόρου 1.000 ευρώ και την ίδια στιγμή καλείται να πληρώσει 400 ευρώ ετήσια εισφορά και τέλος επιτηδεύματος αν πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία, ώστε το τελικό ποσό της επιστροφής να διαμορφωθεί σε 600 ευρώ χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο φορολογούμενος. Μάλιστα αυτό συμβαίνει αυτόματα σε όσους περιμένουν να τους καταβληθεί η επιστροφή φόρου στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει στη φορολογική τους δήλωση.
Σε αρκετές περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ότι μόλις πάνε στην τράπεζα να εισπράξουν το ποσό της επιστροφής διαπιστώνουν ότι είναι λιγότερο από αυτό που αναγράφει το σημείωμα εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης και στη συνέχεια όταν ρωτούν να μάθουν τι έχει συμβεί η απάντηση που

Θεραπεία της φαλάκρας από... γούνα


Ένα βήμα πιο κοντά σε μια νέου τύπου θεραπεία για τη φαλάκρα βρίσκονται οι επιστήμονες μετά από μελέτη του τρόπου με τον οποίον τα ζώα αναπτύσσουν και αποβάλλουν το τρίχωμά τους.
Η καινούργια προσέγγιση αναμένεται να προσφέρει ανακούφιση στον μισό ανδρικό πληθυσμό που αποκτά κρανίο… γυαλί μέχρι τα 50 έτη του καθώς και σε πολλές γυναίκες που παρουσιάζουν αραίωση των μαλλιών μετά την εμμηνόπαυση.

Διπλό μονοπάτι ανάπτυξης του τριχώματος


Η ανάπτυξη του τριχώματος στα ζώα προκαλείται τόσο από ορμόνες στην εσωτερική στιβάδα του δέρματος που ονομάζεται χόριο όσο και από σήματα που αποστέλλονται από άλλα σημεία του σώματος. Τα σήματα αυτά εμφανίζουν μεταβολές ανάλογα με τις διαφορετικές εποχές του χρόνου – για τον λόγο αυτό το τρίχωμα των ζώων είναι πιο πλούσιο κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο δρ Τσενγκ-Μινγκ Τσουόνγκ από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας ανέφερε ότι το τρίχωμα των ζώων μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας νέας προσέγγισης για την αντιμετώπιση της

Αναστροφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε ποντίκια


Ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί ένα αυτοάνοσο νόσημα είναι να μπει «φρένο» στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος το οποίο λανθασμένα επιτίθεται στους υγιείς ιστούς του.

Χρησιμοποιώντας αυτόν ακριβώς τον τρόπο ειδικοί του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ στη Γερμανία κατάφεραν να αναστρέψουν τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε ποντίκια.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση εμφανίζεται όταν η μυελίνη, το περίβλημα των νευρικών ινών που τους επιτρέπει να έχουν καλύτερη αγωγιμότητα, δέχεται επίθεση από το ανοσοποιητικό σύστημα. Το αποτέλεσμα είναι ότι εμφανίζονται προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων, γεγονός το οποίο οδηγεί σε μυϊκή αδυναμία, προβλήματα όρασης και παράλυση.

Προκειμένου να σταματήσουν τη λανθασμένη επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος οι ερευνητές από το Φράιμπουργκ με επικεφαλής τον Μάρκο Πιντς χορήγησαν σε ποντίκια που είχαν

Σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Σήμερα γίνεται η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του ΣΤ’ διμήνου 2011.

Τα επιδόματα θα δοθούν σε 421.899 οικογένειες με πίστωση λογαριασμού

Επαναλαμβανόμενες απεργίες στα δημόσια ΜΜΕ


Σε τρεις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 6.00 το πρωί σήμερα έως τις 6.00 πμ της Παρασκευής προχωρούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα δημόσια μέσα ενημέρωσης της χώρας ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικά ραδιόφωνα και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας).

Για την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η επίμαχη τροπολογία για τα δημόσια

Τουλάχιστον 150.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015


Ο στόχος της μείωσης των απασχολουμένων στο Δημόσιο μέχρι το 2015 κατά 150.000 τουλάχιστον, επαναβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, ο σχετικός προγραμματισμός αποχωρήσεων - προσλήψεων αναμένεται σε μελέτη που θα παραδοθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Σε ό,τι αφορά την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Ρέππας γνωστοποίησε τα στοιχεία που υπάρχουν στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που δημιούργησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου κάθε φορέας καταχωρεί τα στοιχεία του, η οποία και

«Η Ελλάδα δεν θα αποκλειστεί από την Ευρωζώνη»


Το ευρώ θα επιβιώσει προέβλεψε ο European Editor του περιοδικού The Economist John Peet μιλώντας σήμερα στο συνέδριο με θέμα “Debating on Europe and its currency: What’s best for Greece after all?”, επισημαίνοντας πάντως πως υφίσταται ο «κίνδυνος ενός ατυχήματος».

Ο ίδιος εκτίμησε πως το κόστος κατάρρευσης της Ευρωζώνης θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος διατήρησης των χωρών - μελών στο κοινό νόμισμα.

Εξέφρασε ακόμη την άποψη πως οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της Ευρωζώνης δεν αντιλήφθηκαν έγκαιρα ότι όφειλαν να κάνουν ανταγωνιστικότερες τις οικονομίες τους, δεδομένου ότι από τη συμμετοχή τους στο ευρώ δεν έχουν τη δυνατότητα νομισματικής υποτίμησης. Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε κρίσιμη την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη

Και για τους άνδρες αστυνομικούς άδεια για την ανατροφή των παιδιών


Παράνομο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις κ.λπ. αστυνομικού προσωπικού, ενώ αντίθετα έκρινε νόμιμο άλλο σχέδιο διατάγματος με το οποίο χορηγείται και στους δύο γονείς άδεια άνευ αποδοχών για την ανατροφή των παιδιών τους.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 296/2011 γνωμοδότησή τους (προεδρεύων ο σύμβουλος Ν. Ρόζος και εισηγητής ο πάρεδρος Χ. Λιάκουρας), έκριναν παράνομο το επίμαχο διάταγμα, καθώς προβλέπεται ότι μπορεί να πραγματοποιούνται μεταθέσεις με προσωπικά κριτήρια και όχι υπηρεσιακά. Αυτό, όμως, μπορεί να έχει ως συνέπεια τη μη αποτελεσματική στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών, προσθέτει το ΣτΕ.

Με άλλη γνωμοδότησή του (307/2011), το Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Κ. Μενουδάκος και εισηγητής ο πάρεδρος Χ. Παπανικολάου) έκριναν

Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση δύο πολυμελών συμμοριών


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση δυνάμεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας είναι σε εξέλιξη με στόχο την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών ομάδων.

Οι σπείρες δρούσαν σε περιοχές της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Εύβοιας και της Αττικής, έχοντας διαπράξει ληστείες, αρπαγές, απάτες και

Υπ. Υγείας: Δεν έχει προταθεί ιδιωτικοποίηση δημόσιων νοσοκομείων


Στην τρόικα παρουσίασε χθες η Ανεξάρτητη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Υγεία το πόρισμα με τις επιστημονικές προτάσεις για την αποτελεσματικότερη διοίκηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πολλές από τις αναφερόμενες προτάσεις της Επιτροπής έχουν ήδη γίνει πράξη τον τελευταίο χρόνο, όπως οργάνωση-οργανισμοί νοσοκομείων, δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ενιαίο πλαίσιο παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) με συμμετοχή του Ε.Σ.Υ., διπλογραφικό, προμήθειες - ηλεκτρονικές δημοπρασίες, ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις, θετική λίστα, δράσεις ΕΟΦ rebate, νέο σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων, γενόσημα, συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και

΄Eληξε η ομηρία στον Κορυδαλλό


Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση ομηρίας στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή στο Mega, χθες το βράδυ.

Έχουμε θετική εξέλιξη, έχει παραδοθεί το όπλο και τα μαχαίρια, έχουν ελευθερωθεί οι εγκλωβισμένοι όμηροι και οι κρατούμενοι που πήραν μέρος στην ομηρία επιστρέφουν στα κελιά τους, ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή».


Ο κ. Πεταλωτής επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι όλα ξεκίνησαν από αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης, ενώ πρόσθεσε πως οι πρωταγωνιστές της ομηρίας έχουν δώσει στην εισαγγελέα που μετέβη στις φυλακές επιστολή με τα

Ο καιρός στις 13.12.2011


Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, σποραδικές βροχές στο Ανατολικό Αγαίο και στη Θράκη και λίγες πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι σε περιοχές της Ανατολικής και Νότιας χώρας, περιμένουμε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 18, στη Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 18 βαθμούς, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές από 5 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο και στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής κατά τις απογευματινές ώρες και περιορισμένη ορατότητα το