www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Απεργούν οι φαρμακοποιοί την Τετάρτη


Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα φαρμακεία όλης της χώρας στο πλαίσιο 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για «την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία».

Γνωστοποιούν επίσης ότι οι κινητοποιήσεις τους θα ενταθούν με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1/1/2012 ή και νωρίτερα, λόγω «της αδυναμίας λειτουργίας των φαρμακείων που συνθλίβονται
ανάμεσα στην διακοπή πιστώσεων από τους προμηθευτές και τη μη καταβολή.

Όσον αφορά την αυριανή κινητοποίηση, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θ. Αμπατζόγλου αναφέρει ότι το αίτημα των φαρμακοποιών είναι «η εφαρμογή του νόμου για την ομαλή διαδικασία της πληρωμής μας, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο». Συμπληρώνει πως «η κυβερνητική αδιαφορία για την επίλυση αυτού του προβλήματος, είναι η αιτία της ταλαιπωρίας, φαρμακοποιών, ταμείων και ασφαλισμένων».

Ο ΠΦΣ αναφέρει τέλος ότι το δ.σ. «έχει εξουσιοδοτηθεί και θα συνεδριάσει και πάλι για να αποφασίσει την κλιμάκωση και την ένταση των κινητοποιήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: