www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΥΠΟΙΚ: Καμία συζήτηση για νέα μέτρα στη συνάντηση με την τρόικα


Καμία συζήτηση για νέα μέτρα όσον αφορά το 2012 δεν έγιναν στη χθεσινή πρώτη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ, στο πλαίσιο της συνάντησης επιβεβαιώθηκε ότι η εξειδίκευση των μέτρων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής για το 2013-2014-2015 θα γίνει περίπου τον Ιούνιο του 2012. «Αλλωστε», εξηγεί η σχετική ανακοίνωση, «δεν είναι δυνατόν οι επιδόσεις του τελευταίου τριμήνου του 2011 να θεωρηθούν ως χαρακτηριστικές και αντιπροσωπευτικές, γιατί πρόκειται για μία περίοδο με πάρα πολύ μεγάλη αβεβαιότητα, σε
πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και πολλές έκτακτου χαρακτήρα εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως ήταν οι δύο διαδικασίες για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, η υποβολή της πρότασης για το δημοψήφισμα, η αλλαγή στην Κυβέρνηση, κοκ».

Στη συνάντηση έγινε μία γενική επισκόπηση γύρω από τα μακροοικονομικά δεδομένα και την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011 και συζητήθηκε η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων για το νέο πρόγραμμα.

Εκτός από τον κ. Βενιζέλο, η τρόικα έχει δει και τον κ. Ρέππα με τον οποίο συζήτησε για θέματα δημόσιας διοίκησης και πιο συγκεκριμένα για το ζήτημα της εφεδρείας, ενώ την Τετάρτη πρόκειται να συναντηθεί με τους Μ. Βορίδη, Μ. Χρυσοχοΐδη και Γ. Κουτρουμάνη.

Νέες συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών θα έχει η τρόικα την Πέμπτη και την Παρασκευή, παρουσία και του Πρωθυπουργού, με τον οποίο και θα κλείσει ο κύκλος αυτός των προκαταρκτικών επαφών ενόψει της διαπραγμάτευσης του Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: