www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Λοβέρδος: Συγκέντρωση των ληγμένων φαρμάκων από φαρμακεία και νοικοκυριά

Συγκέντρωση των ληγμένων φαρμάκων από φαρμακεία και νοικοκυριά, προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή, ενημερώνοντας της επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για τα νοσοκομειακά απόβλητα.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι έως τις 15 Φεβρουαρίου τα ληγμένα φάρμακα που υπάρχουν στα απόβλητα των φαρμακείων και των νοικοκυριών, θα συγκεντρώνονται στα φαρμακεία, με στόχο να κατευθυνθούν σε αποθήκες στη Μαγούλα και από εκεί στο εξωτερικό, προκειμένου να καταστραφούν, με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει κατάλληλες μονάδες.

Σε ότι αφορά γενικότερα τη διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων ο
υπουργός ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ότι από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο σε 65 δημόσια νοσοκομεία και 8 ιδιωτικά, προέκυψε ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στη συγκομιδή αλλά στη διαχείριση των αποβλήτων, λόγω λανθασμένης διαδικασίας διαλογής. Προανήγγειλε δε, τα σχετικά πορίσματα τα οποία, όπως είπε, σε ορισμένες περιπτώσεις όπως της απουσίας περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, θα περιλαμβάνουν και κυρώσεις.

Τέλος, επικαλούμενος σχετικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εισηγήσεις προς την κατεύθυνση πώλησης νοσοκομείων ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο και καμία διάθεση να πουληθούν νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: