www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΣΥ: Προκαλεί το κοινό αίσθημα η εκταμίευση της γ' δόσης στα κόμματα


Η εκταμίευση της τρίτης δόσης της κρατικής επιχορήγησης στα πολιτικά κόμματα, στη τρέχουσα συγκυρία, προκαλεί το κοινό αίσθημα, τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λ.Αυγενάκης και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν στην περικοπή τουλάχιστον κατά 50% των κρατικών επιχορηγήσεων, στην κατάργηση των εκτάκτων χρηματοδοτήσεων των πολιτικών κομμάτων, αλλά και των ινστιτούτων και ιδρυμάτων τους.

«Την ώρα που το δημόσιο χρωστά σε χιλιάδες επιχειρήσεις και δεν επιστρέφει το ΦΠΑ την ώρα που το ΙΚΑ αδυνατεί να καταβάλει στην ώρα τους τις συντάξεις χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων που ζουν στο όριο της φτώχιας, την ώρα που τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ήδη λαμβάνουν την τέταρτη
υψηλότερη κρατική επιχορήγηση σε όλη την Ευρώπη, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιαννίτσης, υπέγραψε κατ’ εντολή των συγκυβερνούντων ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ, την εκταμίευση της τρίτης δόσης της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, προκαλώντας το κοινό αίσθημα», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης και προσθέτει στο ίδιο ύφος:

«Αμεσα, τώρα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και οι βουλευτές ξεχωριστά, πρέπει να συνηγορήσουν στην περικοπή τουλάχιστον κατά 50% των κρατικών επιχορηγήσεων, στην κατάργηση των εκτάκτων χρηματοδοτήσεων των πολιτικών κομμάτων, αλλά και των ινστιτούτων και ιδρυμάτων αυτών».


«Δεν μένει να επικαλείται το υπάρχον γερασμένο πολιτικό σύστημα τα περί εντιμότητας, αλλά πρέπει και να τα αποδεικνύει», καταλήγει ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: