www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Θεραπεία κατά του καρκίνου με νάρκωση


Θεραπεία κατά του καρκίνου, χωρίς φάρμακα, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και επεμβάσεις υποστηρίζει ότι έχει βρει Μεξικανός γιατρός. Η γρήγορη, απλή, ανώδυνη και πολύ αποτελεσματική -ακόμα και για περιπτώσεις μεταστάσεων- ιδέα του δρα Εγκον Μπιρ βασίζεται στην αρχή ότι τα καρκινικά κύτταρα διαθέτουν γρήγορο μεταβολισμό και μεγάλες απαιτήσεις θρεπτικών συστατικών. Όταν επομένως στερηθούν αυτές τις δύο συνθήκες, δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Σύμφωνα με τη θεωρία του δρα Μπιρ, ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθούν συνθήκες χαμηλού μεταβολισμού και χαμηλής θερμοκρασίας σώματος σε ζώντες οργανισμούς χωρίς παρενέργειες είναι η χειμερία νάρκη. Τα ζώα που μπαίνουν σε χειμερία νάρκη μειώνουν την καρδιακή τους λειτουργία σε

Αποφυλακίζεται κατηγορούμενος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα»


Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αποφυλακίζεται ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» Κώστας Κάτσενος. Ύστερα από προσωρινή κράτηση έξι μηνών, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε τη μη παράταση της προφυλάκισής του και την αντικατάστασή της με περιοριστικούς όρους.

 Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αλλά και από τον

Ψήφισμα - καταπέλτης της Ε.Ε. καλεί την Τουρκία να αποσύρει το casus belli και να αναγνωρίσει την Κύπρο!


Να αποσύρει την απειλή του casus belli κατά της Ελλάδας, να σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να προχωρήσει στις απαραίτητες συνταγματικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, βελτιώνοντας τις σχέσεις της με τις μειονότητες, καλεί την Άγκυρα η ΕΕ, τονίζοντας ότι μόνο αν σημειωθεί πρόοδος στα επίμαχα αυτά θέματα θα υπάρξει ώθηση στις σχέσεις με την Ευρώπη.

Το ψήφισμα που ενέκρινε σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και το οποίο συνοδεύει την ετήσια έκθεση της Ευρωβουλής, για την ενταξιακή πρόοδο της Τουρκίας, καλεί την Άγκυρα να προχωρήσει στον τομέα της δικαστικής μεταρρύθμισης και της προστασίας των ατομικών ελευθεριών.

Κατακρίνεται, για μία ακόμη φορά, η άρνηση της Τουρκίας να αποσύρει την απειλή του casus belli κατά της Ελλάδας και καλείται η Άγκυρα να σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου

Αλλάζει ο χάρτης του βιβλίου


Πάνω από 20 μεγάλοι εκδότες και βιβλιοπώλες, ανώνυμες εταιρείες οι περισσότερες, αποχωρούν από τα σωματεία τους ΣΕΚΒ, ΣΕΒΑ και την ομοσπονδία τους ΠΟΕΒ σε μια προσπάθεια να χαράξουν νέους δρόμους για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου τους. Είναι φανερό ότι η κρίση επιτάχυνε εξελίξεις που χρόνια τώρα έπαιρναν αναβολή ή συναντούσαν συνδικαλιστικά ή και ψυχολογικά ακόμα εμπόδια

Όμως η κατάσταση έφτασε στα μη περαιτέρω. Η πτώση του τζίρου, η έλλειψη ρευστότητας, το κλείσιμο της τραπεζικής εξυπηρέτησης με δάνεια ή προεξόφληση επιταγών έφερε τον κλάδο σε καθεστώς ασφυξίας. Όχι λίγοι εκδοτικοί οίκοι κινούνται «πέρα από το κόκκινο», εκατοντάδες επιταγές έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας, φήμες

Σοβαρά επεισόδια με πέντε τραυματίες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου


Συμπλοκές μεταξύ κουκουλοφόρων και φοιτητών με απολογισμό πέντε τραυματίες έγιναν το μεσημέρι στο Φυσικό και Μαθητικό τμήμα στην στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μια ομάδα ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες εισέβαλαν στα κτίρια και άρχισαν να κτυπούν φοιτητές.

Επικράτησε αναστάτωση και κατά την διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές και στους εσωτερικούς χώρους των δυο τμημάτων.

Πέντε φοιτητές που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και όπως αναφέρουν πληροφορίες δυο εξ αυτών φέρουν τραύματα στο κεφάλι από γροθιές ενώ ένας από αυτούς

Αποσύρθηκε ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά



Το άρθρο 49 του νομοσχεδίου «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ», που περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά απέσυρε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, επικαλούμενος την εν εξελίξει διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις με τροπολογία όταν αυτή ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

 Η ρύθμιση αφορά στην προστασία

Διαστημικό GPS θα καθοδηγεί τα σκάφη


Ερευνητές του Ινστιτούτου Max Planck αναπτύσσουν μια τεχνολογία που θα βοηθά τα διαστημόπλοια να μην χάνουν τον δρόμο τους. Το «διαστημικό GPS» θα βασίζεται στη χρήση των ακτίνων Χ που εκπέμπουν τα άστρα νετρονίου, γνωστά και ως πάλσαρ. Το σύστημα θα χρησιμοποιεί τις ακτίνες Χ για να γίνεται τριγωνομέτρηση παρόμοια με εκείνη που γίνεται για να εντοπίζεται η θέση των κινητών τηλεφώνων. Ετσι τα σκάφη θα γνωρίζουν με εξαιρετική ακρίβεια σε ποιο σημείο του Διαστήματος θα βρίσκονται και ποια πορεία θα πρέπει να ακολουθήσουν για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Τα πάλσαρ

Τα άστρα νετρονίου ή πάλσαρ είναι σώματα υψηλής πυκνότητας, σχηματίζονται από άστρα τα

Γ. Καρατζαφέρης: Η λύση για τους λαθρομετανάστες είναι μία: Απέλαση


«Είναι πλέον ντροπή σε κάθε εκλογές να έχουμε “σκούπα” λαθρομετανάστες μέχρι που θα κλείσουν οι κάλπες, και πάλι να επιστρέφουν στα ίδια γκέτο στην Αθήνα» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Όπως είπε «η λύση είναι μία: Απέλαση. Απαλλαγή της χώρας από το βάρος των λαθρομεταναστών. Όσο και να παίζουν, την επόμενη μέρα των

Νέα επεισόδια της σειράς “Κωνσταντίνου και Ελένης”

Μιλώντας στην «Πρωινή Μελέτη», ο Χάρης Ρώμας αποκάλυψε πως γράφει ήδη τα καινούργια επεισόδια του «Κωνσταντίνου και Ελένης» -που συνεχίζει να αγαπιέται από τον κόσμο- μόνο που δε θα το δούμε με τους

Και δημοσιογράφος στο κύκλωμα της κοκαΐνης


Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της υπόθεσης με την εμπλοκή γνωστού παρουσιαστή της ελληνικής τηλεόρασης στην υπόθεση με το κύκλωμα της κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε στις 21 Μαρτίου του 2012 από την Αστυνομία.

Η showbiz, αλλά και η κοινή γνώμη «έπεσαν από τα σύννεφα» όταν αποκαλύφθηκε πως ο γνωστός παρουσιαστής έκανε χρήση κοκαΐνης. Οι αποκαλύψεις όμως φαίνεται πως δε σταματούν εκεί, αφού οι έρευνες έχουν οδηγήσει τους αστυνομικούς σε ανθρώπους των γηπέδων. Ο ένας μάλιστα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη, ενώ ο δεύτερος υπηρετεί τον αθλητισμό από το πόστο του αθλητικού συντάκτη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στο κύκλωμα της κοκαΐνης είχε ενεργό ρόλο, -λέγεται πως ήταν ο εγκέφαλος- και φίλαθλος μεγάλης ομάδας, γνωστός στα οπαδικά στέκια, ο οποίος μάλιστα είχε

Στη ΓΑΔΑ ο συλληφθείς για τη δολοφονία της υπαλλήλου των ΕΛΤΑ


Στην Γενική Ασφάλεια Αττικής αναμένεται οδηγείται ο 36χρονος ταχυδρομικός διανομέας, ο οποίος το πρωί εισέβαλε στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πειραιά, στην οδό Φίλωνος και Τσαμαδού, και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε 45χρονη συνάδελφό του.

 Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για έγκλημα πάθους, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δράστης και θύμα, που ήταν διαζευγμένοι με παιδιά, διατηρούσαν ερωτική σχέση.

 Η 45χρονη φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα είχε έντονους

Αύξηση 25% των αστέγων τη διετία 2009-2011


Με μελανά χρώματα περιγράφεται η απασχόληση στην Ελλάδα, σε τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, αποτέλεσμα της μεγάλης ύφεσης στην Ελλάδα, η οποία το 2011 έφτασε το 6,8% και το 2012 αναμένεται να είναι 4,7%, είναι η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 15% από την αρχή της κρίσης.

Τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2011, χάθηκαν 370.000 θέσεις εργασίας, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στη μείωση των μισθών κατά 22% γενικά και κατά 32% για τους νέους.

Επίσης, αναφέρεται ότι η παραγωγικότητα μειώθηκε κατά 2,8% το πρώτο τρίμηνο του 2011 και υπογραμμίζεται η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας τα τελευταία χρόνια, η οποία έφτασε το 21%

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης πώλησης ακινήτων


Κύκλωμα εξαπάτησης πολιτών και παράνομης πώλησης ακινήτων εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

 Σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και πλαστογραφία σε βάρος πέντε ατόμων εκ των οποίων συνελήφθη ένας 65χρονος. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες

Πλημμεληματικές κατηγορίες για το ναυάγιο του Sea Diamond πρότεινε ο εισαγγελέας


Την απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό πλημμελήματος για τους 13 κατηγορούμενους στην υπόθεση της βύθισης του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond στις 7 Απριλίου του 2007 στη Σαντορίνη, προτείνει η εισαγγελέας Νάξου προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Στην πρότασή της, που αποτελείται από 572 σελίδες, η εισαγγελέας αποτυπώνει το ιστορικό του ναυαγίου, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε δόλος στην υπόθεση, ενώ περιγράφει

Στηρίζουν τον Γ. Μπαμπινιώτη οι πρυτάνεις


Στήριξη στις θέσεις που διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης παρέχει η σύνοδος των πρυτάνεων, θορυβημένη από το ενδεχόμενο να ματαιωθεί ο διάλογος, σε περίπτωση παραίτησής του.

Παράλληλα, στρέφει τα πυρά της στην προκάτοχο του κ. Μπαμπινιώτη Αννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι «η ακραία στάση της προηγούμενης ηγεσίας, με τη διακοπή κάθε διαλόγου και επικοινωνίας εδώ και ένα χρόνο, με τη συστηματική δυσφήμιση, και με τη μη αξιοποίηση του παραγόμενου έργου των Πανεπιστημίων, δεν δύναται να εκτιμηθεί ότι αποτελεί προσφορά, ιδιαίτερα στις κρίσιμες συνθήκες που βιώνει η χώρα».

 Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τα Πανεπιστήμια της χώρας, με συνέπεια στις θέσεις τους, προσέρχονται στον διάλογο που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο, με γνώμονα την προστασία και

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σχ για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό


Με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, το οποίο καταψήφισαν ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Δημοκρατική Αριστερά.

 Όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, στόχος του νέου οικοδομικού κανονισμού είναι «να προσφέρει το εργαλείο για τη σύνταξη ορθών και σύννομων μελετών, να θεραπεύει τα προβλήματα που προκύπτουν από παγιωμένες πρακτικές του τρόπου οικοδόμησης στη χώρα και να λύνει δεσμά απαγορευτικών διατάξεων που εγκλώβιζαν τη δημιουργία».

 Παράλληλα εξέφρασε ενστάσεις σχετικά με το άρθρο 148 που έχει ενσωματωθεί, με εισήγηση του υφυπουργού Πολιτισμού, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την απελευθέρωση των

ΔΕΗ: Απόσχιση του κλάδου διανομής


Την απόσχιση του Κλάδου της Γενικής Διεύθυνσης Διανομής και την εισφορά του στην 100% θυγατρική εταιρεία «ΔΕΗ Ρόδος ΑΕ» αποφάσισε σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ ΑΕ.

 Ειδικότερα, αποφασίστηκε η απόσχιση του εισφερόμενου Κλάδου της Γενικής Διεύθυνσης Διανομής, μαζί με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Νησιών της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένων των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ και των συναφών με αυτά απαιτήσεων και υποχρεώσεων, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των ανωτέρω Μονάδων, με εξαίρεση τα

«Η ΝΔ θα καταργήσει το τέλος ακινήτων»


Την κατάργηση του τέλους ακινήτων και την αντικατάστασή του, σε πρώτη φάση από φόρο τύπου ΕΤΑΚ, εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στο διαγραμματειακό του κόμματός του.

«Στόχος μας», είπε, «είναι να το καταργήσουμε και να το αντικαταστήσουμε με έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα που θα είναι πιο δίκαιος και αποτελεσματικός. Αυτό όμως προυποθέτει ενιαίο περιουσιολόγιο, που δεν υπάρχει. Μέχρι τότε θα επιβληθεί ένας φόρος ακινήτων τύπου ΕΤΑΚ».

Όσο για τα μέτρα του Ιουνίου, ο αρχηγός της ΝΔ υποστήριξε ότι τα χρήματα θα βρεθούν από «περικοπές στις σπατάλες του κράτους και από ισοδύναμα μέτρα» και απέκλεισε οριζόντιες

Α. Σαμαράς: Πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας


Το μεταναστευτικό ανέδειξε ο Αντώνης Σαμαράς ως προτεραιότητα της ΝΔ, μιλώντας στο διαγραμματειακό του κόμματός του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για στρουθοκαμηλισμό, καθώς -όπως είπε- «η λαθρομετάστευση είναι ένα πρόβλημα που διογκώνεται και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε».

«Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε», υπογράμμισε και προανήγγειλε κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια που υποστήριξε ότι «μετέτρεψε την

Μ. Χρυσοχοΐδης: Ολοκληρωμένη επιχείρηση για την παράνομη μετανάστευση

Ολοκληρωμένη επιχείρηση είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η προσπάθεια «που γίνεται για την ελάφρυνση του κέντρου της Αθήνας, για την αποκατάσταση της τάξης, για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας».


Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις – σκούπα που είναι σε εξέλιξη, ο υπουργός είπε ότι «το πρώτο βήμα έχει ξεκινήσει ήδη, και περιλαμβάνει δύο δράσεις». Η πρώτη στοχεύει στο παρεμπόριο και η δεύτερη περιλαμβάνει την εκκαθάριση όλων των χώρων οι οποίοι είναι κατειλημμένοι ή παράνομα νοικιασμένοι από παράνομους μετανάστες.

Σχετικά με την πρώτη δράση διαβεβαίωσε ότι «πλέον η υπόθεση που έχει σχέση με το παρεμπόριο

Αρχαίο νεκροταφείο εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη


Μέρος αρχαίου ελληνικού νεκροταφείου το οποίο ανήκει στην ελληνιστική και ρωμαϊκή εποχή εντοπίστηκε στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης, στον σταθμό «Δημοκρατία».

Σε έκταση περίπου 500 τ.μ. αποκαλύφθηκαν 72 τάφοι, από τους οποίους ερευνήθηκαν οι 45, ενώ οι περισσότεροι ήταν οργανωμένοι σε ταφικούς περίβολους.

Από τους τάφους πολλοί είναι κιβωτιόσχημοι, ένας - διαμέτρου

Μόνο για το 2012 η εξαίρεση για τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη μετά τη δήλωση - απάντηση του καθηγητή στην κριτική που δέχθηκε για τους χειρισμούς στο θέμα του νόμου-πλαίσιο για τα ΑΕΙ όπου μεταξύ άλλων άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησής του.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για πλήρη εφαρμογή του νόμου, ζητώντας παράλληλα να λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης των ΑΕΙ για το 2012.

 Προηγουμένως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστήμια για τη λειτουργία τους, υπήρξε εξαίρεση μόνο

Αίτημα για παράταση της υποβολής οικονομικών καταστάσεων 2011

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρατείνεται η προθεσμία δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων των εισηγμένων στο Χ.Α. εταιρειών κατ' εξαίρεση για το 2011 ζητεί η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.).

 Σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, η ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ. ζητεί παράταση της εν λόγω προθεσμίας για τουλάχιστον τρεις βδομάδες είτε αυτόματα για όλες τις εισηγμένες εταιρείες, είτε για όσες υποβάλουν σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σημειώνεται ότι στις 31/03/2012 λήγει η προθεσμία δημοσίευσης για κάθε εισηγμένη εταιρεία της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση 2011, η οποία περιλαμβάνει τόσο τις ετήσιες οικονομικές

Για οφειλές ΦΠΑ-ΦΜΥ συνελήφθη πρόεδρος εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων


Για οφειλές Φ.Π.Α. και Φ.Μ.Υ. συνελήφθη το πρωί στις Αφίδνες, ο 45χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εμπορίας και ενοικιάσεως αυτοκινήτων Παζαρόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διαχειριστική περίοδο από 01-03-2011 έως 31-08-2011 ο συλληφθείς δεν απέδωσε Φ.Π.Α. ποσού 730.403,7 ευρώ, το οποίο με τις προσαυξήσεις ανέρχεται στις 796.558,79 ευρώ, ενώ επίσης, δεν απέδωσε Φ.Μ.Υ ποσού 75.667,06 ευρώ, το οποίο με τις

ΓΣΕΕ: Προσφυγή στο ΣτΕ για τις μειώσεις μισθών


Αίτηση ακύρωσης της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που επιβάλλει μειώσεις μισθών και αλλαγές στις ΣΣΕ κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ΓΣΕΕ ζητώντας εκδίκαση το συντομότερο.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «με την ΠΥΣ επιβάλλονται μειώσεις μισθών που υποβιβάζουν το ήδη ισχνό και τερατωδώς υπερφορολογημένο εισόδημα των εργαζομένων, όσων έχουν ακόμη εργασία και δεν έχουν προστεθεί στις στρατιές των ανέργων ή των μερικώς απασχολουμένων, πολύ κάτω του ορίου αξιοπρεπούς διαβίωσης και φτώχειας. Συγχρόνως οδηγούν σε ακόμη βαθύτερη και καταστροφικότερη ύφεση, που θα οδηγήσει σε κλείσιμο και άλλες, εκατοντάδες χιλιάδες, επιχειρήσεις και απολύσεις».

 Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι «το χειρότερο είναι πως με τα μέτρα της ΠΥΣ καταστρέφεται ολοκληρωτικά ο μηχανισμός που εξασφαλίζει σε όλες τις χώρες τη δυνατότητα

Γ. Καρατζαφέρης: Ανοίγει και κλείνει η ημερομηνία των εκλογών

Η ημερομηνία των εκλογών ανοίγει και κλείνει και η ρευστότητα παρατείνεται, σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. με αφορμή τη συνεχιζόμενη εκκρεμότητα με το χρόνο των εκλογών. Την ίδια ώρα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει ότι η ανακοίνωση της ημερομηνίας θα γίνει σύντομα.


«Από 19 Φεβρουαρίου πήγαμε στο Μάρτιο. Από το Μάρτιο πήγαμε 8 Απριλίου. Από τις 8 Απριλίου πήγαμε 29, και από τις 29 Απριλίου πήγαμε 6 Μαΐου. Δεν μπορούν να βρουν ημερομηνία εκλογών. Η ρευστότητα

Αποφυλακίζεται με όρους ο Εφραίμ


Αποφυλακίζεται ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, καθώς το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησής του με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Βάσει του βουλεύματος, ο ηγούμενος Εφραίμ θα αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 300.000 ευρώ, ενώ του επιβάλλονται επιπλέον οι περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη Μονή και από τη χώρα.

Ανάλογη πρόταση είχε υποβάλει προς το Συμβούλιο και ο εισαγγελέας Εφετών Π. Μαντζούνης ο οποίος εισηγήθηκε να παραμείνει ελεύθερος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, με την

Μηνυτήριες αναφορές για παροχή καταλύματος σε παράνομους μετανάστες


Ενας αλλοδαπός συνελήφθη χθες, ενώ υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος δύο Ελλήνων και δύο αλλοδαπών γιατί παρείχαν κατάλυμα έναντι χρηματικού ποσού σε παράνομους μετάναστες στο κέντρο της Αθήνας.

 Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε χθες η αστυνομία σε κτήρια στο κέντρο της Αθήνας οι δύο Έλληνες και οι δύο αλλοδαποί παρείχαν κατάλυμα έναντι χρηματικού ποσού, σε διαμερίσματα δύο

΄Ελεγχοι στην αγορά κρέατος εν όψει Πάσχα


Σε συστηματικούς ελέγχους στην αγορά κρέατος εν όψει του Πάσχα προχωρούν από σήμερα οι αρμόδιες κρατικές καθώς και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

 Στους ελέγχους παίρνουν μέρος το Σώμα Δίωξης Οικονομικού ΕγκλήματοςΣΔΟΕ , ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου ΤροφίμωνΕΦΕΤ , η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και ο Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο συντονισμός των ελέγχων γίνεται από Ομάδα Εργασίας, στην οποία συμμετέχουν οι Γενικοί Γραμματείς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

ΟΟΣΑ: Σύσταση για ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης




Έκκληση στα κράτη της ευρωζώνης να ενισχύσουν τον μηχανισμό διάσωσης απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία, ο οποίος κάλεσε τις κεντρικές τράπεζες να διατηρήσουν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ «για αρκετό χρονικό διάστημα» και τα υπόλοιπα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης.

 Όπως επισήμανε σήμερα από το Παρίσι, οι τράπεζες εξακολουθούν να είναι αδύναμες, ενώ η κρίση χρέους δεν έχει ξεπεραστεί, δεδομένου ότι το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται και σημειώνονται

Γ. Μπαμπινιώτης: «Θα δείξει αν έχει νόημα να συνεχίσω»


Των χειρισμών του στο θέμα του νόμου για τα ΑΕΙ υπεραμύνθηκε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται τις τελευταίες μέρες, ο καθηγητής σημειώνει σε δήλωσή του ότι ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί ούτε με απειλές ούτε με ανταρσία ούτε με αστυνομικές δυνάμεις, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «όσοι γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι χώροι πνευματικής και επιστημονικής εργασίας, ξέρουν καλά ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με τη βία όποιας μορφής κι απ' όπου κι αν προέρχεται». Εκτίμησή του εξάλλου, είναι ότι οι πανεπιστημιακές αρχές μπορούν να επωμισθούν τις ευθύνες που τους ανήκουν για την εφαρμογή τού πανεπιστημιακού νόμου.

 Ξεκαθαρίζοντας τέλος ότι δεν έχει κομματικές εξαρτήσεις ούτε πρόθεση να πολιτευθεί, ο κ. Μπαμπινιώτης δηλώνει με νόημα πως η «εξέλιξη των πραγμάτων τις επόμενες ημέρες θα δείξει αν

Κλειστό σήμερα και αύριο το ΤΕΙ Σερρών


Tην αναστολή της λειτουργίας του για σήμερα και αύριο ανακοίνωσε το ΤΕΙ Σερρών, μετά από απόφαση της συνέλευσής του.

 Η διοίκηση του ΤΕΙ διαμαρτύρεται για τις μειώσεις που υπέστη στον τακτικό προϋπολογισμό του, αλλά και για τη μείωση στο λογαριασμό διαθεσίμων που είχε στην Τράπεζα της Ελλάδος, αφού με νόμο τα ακαδημαϊκά ιδρύματα που διατηρούσαν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετατράπηκαν σε ομόλογα του δημοσίου, με αποτέλεσμα να μειωθεί το ποσό που διατηρούσαν, καθώς υπάχθηκαν στο πρόγραμμα

Κ. Χατζηδάκης: Χρειάζεται εθνική στρατηγική στην ενέργεια


Την ανάγκη εθνικής στρατηγικής και συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων στον τομέα της ενέργειας υπογράμμισε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνισμού της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

 Ο κ. Χατζηδάκης αναγνώρισε την πρόοδο που σημειώνεται στα θέματα πετρελαίου και τόνισε πως το παράδειγμα της Κύπρου «πρέπει να μας εμπνέει».

«Χρειάζεται εθνική στρατηγική και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για το σοβαρό θέμα της ενέργειας», διαμήνυσε, μιλώντας για τις δυνατότητες δημιουργίας νέων

Γ. Μανιάτης: Στο επόμενο τρίμηνο θα εισπραχθεί 1 εκατ. ευρώ


Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες αναμένεται να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο 1 εκατομμύριο ευρώ από τις έρευνες υδρογονανθράκων, όπως είπε από το βήμα του Economist ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

 Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ είπε ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο το δημόσιο θα έχει εισπράξει 1 εκατ. ευρώ από την πώληση του πακέτου δεδομένων, το οποίο δημιουργήθηκε με μηδενικό κόστος για τους υδρογονάνθρακες στα 3 οικόπεδα στον Πατραϊκό, στα Ιωάννινα και στο Κατάκολο.

 Ο ίδιος χαρακτήρισε ρεαλιστικό το στόχο σε βάθος 15ετίας η Ελλάδα να μπορεί να καλύπτει με τους

Κριτική Κων. Μητσοτάκη στον Γ. Μπαμπινιώτη


«Η υποχώρηση που ετοιμάζει ο νέος υπουργός Παιδείας και η αναστολή της ισχύος του εξυγιαντικού νόμου (για τα ΑΕΙ), που επιτέλους με καθυστέρηση πολλών ετών ψήφισε η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία, δεν είναι μόνο ένα τραγικό λάθος που γυρίζει την Παιδεία πίσω.

Είναι και ένα μήνυμα προς όλους ότι μπορούν με επιτυχία να αρνηθούν τη νομιμότητα, όταν δεν τους συμφέρει», υπογραμμίζει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ασκώντας σκληρή κριτική στον Γ. Μπαμπινιώτη, και το χειρότερο, προσθέτει, είναι ότι το μήνυμα αυτό

Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Σ. Χατζηγάκης


Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές ανακοίνωσε ο διαγραφείς από τη ΝΔ βουλευτής, Σωτήρης Χατζηγάκης.

Στη σχετική δήλωσή του ο κ. Χατζηγάκης εξαπολύει επίσης σκληρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ και σημειώνει ότι προτίθεται να επιστρέψει στη ΝΔ «αμέσως μετά την απομάκρυνση του κ. Σαμαρά και της ηγετικής του φράξιάς από την ηγεσία του κόμματος, που δεν θ΄ αργήσει».

Αναφέρεται ακόμη στην πορεία του στη Νέα Δημοκρατία και τη διαγραφή του, με αφορμή τη στάση του υπέρ

Μετά τις εκλογές οι αποφάσεις για τις σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο-Κρήτη


Μετά τις εκλογές θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και την υποθαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

 Μιλώντας σε συνέδριο, ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι συνιστά θέμα ηθικής τάξης να μην ληφθούν αποφάσεις για τις σεισμικές έρευνες, δύο με τρεις μέρες πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές. Το ίδιο, όπως είπε, θα γίνει με τη στελέχωση του κρατικού φορέα διαχείρισης των δικαιωμάτων έρευνας για υδρογονάνθρακες.

Γνωστοποίησε επίσης ότι μεγάλες και μεσαίες εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το σύνολο των

Σπάνιο καλαμάρι γίγας ψαρεύτηκε στη Λέσβο


Ένα καλαμάρι γίγας, βάρους εννέα κιλών και συνολικού μήκους ενός μέτρου και 63 εκατοστών, γνωστό στους επιστήμονες ως Ommastrephes bartramii ή red flying squid (κόκκινο ιπτάμενο καλαμάρι), ψαρεύτηκε προ ημερών ανοικτά του Πλωμαρίου της Λέσβου.

Ανάλογα με αυτό του Πλωμαρίου, είναι άλλα δυο καλαμάρια που εντοπίστηκαν στη Σάμο και στους Λειψούς. Το πρώτο, ένα καλαμάρι μήκους 1,63 μ. και βάρους 9 κιλών, εντοπίστηκε νεκρό στις 8 Μαρτίου, κοντά στην παραλία Κοκκάρι της Σάμου, από μέλη της ομάδας Αυτοδυτών Σάμου. Την προηγούμενη μέρα άλλο ένα καλαμάρι της ιδίας οικογένειας πιάστηκε σε δίχτυα στους Λειψούς.

 Ο Δρόσος Κουτσούμπας, ειδικός αναπληρωτής καθηγητής θαλάσσιας βιολογίας του τμήματος Επιστημών της θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναφέρει ότι λαμβάνοντας υπόψη τα κύρια

Για τις 17/5 αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων στα επεισόδια στο ΟΑΚΑ


Aναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη των νεαρών οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων που οδήγησαν στη διακοπή των αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού την Κυριακή 18 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ.

Οι νεαροί κατηγορούνται για διατάραξη κοινή ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεις του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού και η δίκη

Ενστάσεις Κορκίδη για την επιστροφή ΦΠΑ μέσω Elenxis


Ιδιαίτερα επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης αναφορικά με το θέμα της επιστροφής ΦΠΑ προς εξαγωγικές ή άλλες επιχειρήσεις μέσω του συστήματος «Elenxis».

 Όπως εκτίμησε, «η ανακοίνωση της υπουργικής απόφασης για επιστροφή ΦΠΑ μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ELENXIS, ουσιαστικά μεταθέτει χρονικά κάθε συμψηφισμό και επιστροφή ΦΠΑ για τον Ιούνιο».

«Κάθε ηλεκτρονική διασταύρωση

Δολοφονία γυναίκας υπαλλήλου των ΕΛΤΑ

Μια υπάλληλος ταχυδρομείου στον Πειραιά σκοτώθηκε από πυροβολισμούς ενός επίσης υπαλλήλου των ΕΛΤΑ. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10.03 το πρωί και ο δράστης συνελήφθη και κρατείται από την ασφάλεια Πειραιά. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας εργάζεται ως ταχυδρόμος σε ταχυδρομείο στο Κερατσίνι, όπου εργαζόταν και η γυναίκα, η οποία ωστόσο μετατέθηκε στο κατάστημα του Πειραιά και σήμερα ήταν η

Επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο


Σε εξέλιξη είναι από το πρωί μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών.

 Στην επιχείρηση συμμετέχουν ομάδες ειδικών φρουρών και ήδη έχουν συλληφθεί δεκάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι στη συνέχεια οδηγούνται σε κρατητήρια, τα οποία σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουν προετοιμαστεί για το σκοπό αυτό.

 Η επιχείρηση επικεντρώνεται για την ώρα στις περιοχές γύρω από την πλατεία Ομονοίας, τη Νομική και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Πατησίων.

Ελέγχους σε κτήρια στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε και χθες η αστυνομία. Συνελήφθη μάλιστα ένας αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές και υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος δύο Ελλήνων και δύο αλλοδαπών γιατί παρείχαν κατάλυμα έναντι χρηματικού ποσού, σε διαμερίσματα δύο πολυκατοικιών, στις οδούς Μάρνη και Σηλυβρίας, σε 28 αλλοδαπούς (11 υπήκοοι Σομαλίας, 3 Αφγανιστάν, 9 Αλγερίας, 2 Μαρόκου και 3

Ικανοποίηση ΠΟΕ-ΟΤΑ για την τροπολογία του ΥΠΕΣ για την εκλογική αποζημίωση


Την ικανοποίησή της για την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία συμπεριλήφθησαν στους δικαιούχους της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού εξέφρασε η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

 Η καταβολή της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού που συμμετέχουν ενεργά στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή των εκλογών αποτέλεσε βασικό αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου

Ποιοι υπάλληλοι δικαιούνται εκλογικό επίδομα


Με τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Τάσος Γιαννίτσης το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή και ενσωματώθηκε στο «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου, επανακαθορίζονται οι κατηγορίες των υπαλλήλων οι οποίοι θα λάβουν εκλογικό επίδομα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Δεν προσδιορίζεται, ωστόσο, το ύψος του επιδόματος που θα λάβει κάθε μία από τις κατηγορίες των υπαλλήλων, καθώς η ρύθμιση αυτή παραπέμπεται σε κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών. Με την ίδια απόφαση αναμένεται να οριστεί και ο αριθμός των λειτουργών και υπαλλήλων που θα απασχολούνται στην εκλογική διαδικασία και, ως εκ τούτου, θα λάβουν το εκλογικό επίδομα.

Συγκεκριμένα, με βάση την «τροπολογία Γιαννίτση» εκλογικό επίδομα χορηγείται στις εξής κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που «απασχολούνται για την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή

Οι πέντε τροφές που φτιάχνουν επίπεδη κοιλιά

Διατροφή και γυμναστική αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό για επίπεδη κοιλιά.

Υπάρχουν κάποιες τροφές που όχι μόνο βοηθούν στην κατακράτηση υγρών, αλλά μπορούν ακόμη να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό ενώ παράλληλα δημιουργούν αίσθημα κορεσμού.

1.Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε και πρωτεΐνες και κάνουν θαύματα στο δέρμα. Οι φυτικές ίνες τους σας κρατάνε χορτάτες και μια χούφτα την ημέρα μπορεί να

΄Εκρηξη έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού


Έκρηξη σημειώθηκε στις 02.25 τα ξημερώματα στον ακάλυπτο χώρο πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Προσήχθη ένας 29χρονος ο οποίος ανακρίνεται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 29χρονος πέταξε στον ακάλυπτο χώρο του αστυνομικού τμήματος μια αυτοσχέδια κροτίδα. Λίγο πριν, είχε εντοπιστεί να εισέρχεται στην πυλωτή πολυκατοικίας, που βρίσκεται σε δρόμο στην πίσω πλευρά του Τμήματος. Αστυνομικοί που

Ασθενής σεισμική δόνηση στη Ναύπακτο

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε χθες 2 χλμ. βορειοδυτικά της Ναυπάκτου. Σύμφωνα με το

Ρύθμιση για την εθελούσια απομάκρυνση μεταναστών εξετάζει το ΥΠΕΣ


Νομοθετικές διατάξεις, που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εσωτερικών, για τη διευκόλυνση της εθελούσιας απομάκρυνσης μεταναστών από τη χώρα προτίθεται να καταθέσει προς ψήφιση ο Τάσος Γιαννίτσης, θέτοντας ως προαπαιτούμενο τη συμφωνία των κομμάτων.

 Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στη Βουλή, στο νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο κοινοτική οδηγία για τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής πολιτών υψηλής ειδίκευσης από τρίτες χώρες με σκοπό την απασχόληση, είχε συμπεριλάβει αρχικά διατάξεις που, μεταξύ άλλων, προέβλεπαν την ίδρυση Γραφείου Εθελούσιας Επιστροφής μεταναστών στις χώρες τους, αλλά και τη δυνατότητα να μεταβούν στο εξωτερικό μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι για χρόνια στην Ελλάδα. Οι διατάξεις αυτές, όμως, όπως επισήμανε, αποσύρθηκαν στην πορεία μέχρι να διευκρινισθεί αν θα τύχουν της αποδοχής και άλλων κομμάτων.

 Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση-Ενσωμάτωση οδηγίας 2009/50ΕΚ», επεξεργάζεται από σήμερα η αρμόδια

ΥΠΕΞ: Δεν παραιτούμαστε των αξιώσεων για γερμανικές αποζημιώσεις


Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της γύρω από το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και δεν πρόκειται να το κάνει, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

 Ο κ. Δήμας τόνισε ότι η εκκρεμότητα των γερμανικών αποζημιώσεων υφίσταται και διατηρούμε πάντα το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό του, ώστε να έχει τη δέουσα και προσφορότερη κατάληξη για τη

Διαψεύδει ο Γ. Δημαράς τα περί συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες


Τα σενάρια συνεργασίας του Πανελληνίου Αρματος Πολιτών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου διέψευσε κατηγορηματικά ο Γ. Δημαράς.

Ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών δεν έχει συμφωνήσει καμία συνεργασία και σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας απορρίπτει κάθε σενάριο συνεργασίας με τους

Επανεντάσσεται στη ΝΔ ο Μαργαρίτης Τζίμας


Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ επανεντάσσεται ο διαγραφείς βουλευτής Δράμας Μαργαρίτης Τζίμας, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αποστείλει σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής την Πέμπτη.

 Προηγήθηκε επιστολή του βουλευτή στον κ. Σαμαρά με την οποία δήλωνε «παρών» στην πανστρατιά που κήρυξε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Πιστεύω πως μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ θα οδηγήσει τον