www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ.


Κοινή διαπίστωση των μικρότερων κομμάτων για τις εξελίξεις στην υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. είναι η ανάγκη ενδελεχούς διερεύνησης όσων αναφέρονται στο διαβιβαστικό σημείωμα Πεπόνη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Υπενθυμίζεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας απέστειλε τη δικογραφία με τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελληνικού χρέους, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ευθυνών από πολιτικά πρόσωπα.

Προσεκτική έρευνα ζήτησε ο ΛΑ.Ο.Σ.. Τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Όχι» στη στείρα κομματική αντιπαράθεση, λέει η ΔΗΜΑΡ. Να μπει τέλος στα πολιτικά παιχνίδια με τους αριθμούς, ζητεί η ΔΗΣΥ στήριξη σε κάθε ενέργεια της Δικαιοσύνης το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών.


Ο ΛΑ.Ο.Σ. είχε πει, εντός και εκτός Βουλής, ότι τα στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πάσχουν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης. «Από αυτό και πέρα», πρόσθεσε, το αν παράγονται εγκληματικές ενέργειες ή αποτελέσματα, αυτό

Xωρίς προβλήματα οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες


Κανονικά διεξάγονται από το απόγευμα όλα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, μετά την εξασθένηση των ανέμων που νωρίτερα έφθαναν κατά τόπους και τα 9 μποφόρ.

Χωρίς κανένα πρόβλημα γίνονται και

Σύλληψη Γεωργιανού αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης


Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλιαγμένη, 51χρονος Γεωργιανός, διεθνώς καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ισπανικών αρχών και Ερυθρά Αγγελία της Interpol.

Ο συλληφθείς, που διέμενε σε γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα, με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, ήταν αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με διεθνή δράση, η οποία ενέχεται σε πλήθος βίαιων εγκλημάτων και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες πράξεις. Μαζί του συνελήφθη και ο 36χρονος συνοδός - σωματοφύλακας του, επίσης υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Η σύλληψή του έγινε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που συγκέντρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, στο πλαίσιο ερευνών για την αντιμετώπιση της ρωσικής

Φόρος ακινήτων και στα αγροτεμάχια


Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει έκτακτη εισφορά «μόνιμου χαρακτήρα», παρόμοια με το χαράτσι της ΔΕΗ. Η εισήγηση θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.

Ο συλλογισμός των ιθυνόντων του υπουργείου Οικονομικών δεν διαφοροποιείται πολύ από αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για την εφαρμογή της έκτακτης εισφοράς στα υπόλοιπα

Σε μπελάδες μπήκαν όσοι δήλωσαν το Ε9 μέσω του συστήματος TAXISNET


Σε νέους μπελάδες μπήκαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που είχαν υποβάλλει τις δηλώσεις Ε9 για το 2010 μέσω του συστήματος TAXISNET.

Όσοι φορολογούμενοι, λοιπόν, μπήκαν στο σύστημα του Κέντρου Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών και καταχώρησαν τα στοιχεία τους, διαπίστωσαν πως το TAXIS πέρασε αυτόματα στον αριθμό φορολογικού τους μητρώου την ίδια περιουσία και για το 2011!

Αυτό σημαίνει, δηλαδή, πως το λογισμικό κατέγραψε στα αρχεία του ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι διατήρησαν αμετάβλητα τα περιουσιακά τους στοιχεία και την επόμενη χρονιά, ακόμα και αν είχαν προχωρήσει σε αγορά, πώληση ή οποιουδήποτε είδους μεταβίβαση.

Έτσι, όλοι αυτοί κινδυνεύουν να βρεθούν μπλεγμένοι ότι αποκρύβουν ακίνητα που απέκτησαν ή

Γκαζάκια σε γραφεία του υπουργείου Πολιτισμού


Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο από τέσσερα γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα στην είσοδο του γραφείου Οικονομικής Διαχείρισης του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό

Πάτρα: Αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι


Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις για το πατρινό καρναβάλι, που θα διαρκέσουν για περισσότερο από ένα μήνα και θα ολοκληρωθούν στις 26 Φεβρουαρίου με τη μεγάλη παρέλαση.

Κάτω από ένα βροχερό καιρό μικροί και μεγάλοι αναμένεται να πάρουν

Εκτροχιάστηκε βαγόνι του Προαστιακού - δεν υπάρχουν τραυματίες

Βαγόνι του προαστιακού εκτροχιάστηκε στις 09:35 μεταξύ των σταθμών Σκα και Μεταμόρφωση

Παρατείνεται η αγωνία για το PSI


Διεκόπησαν οι κατ' ιδίαν διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του PSI, καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα -μετά από δύο ημέρες μαραθώνιων συζητήσεων με την κυβέρνηση- αναχώρησε το πρωί αιφνιδιαστικά για το Παρίσι και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τηλεφωνικώς.

Πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters ανέφερε νωρίτερα ότι είναι αδύνατο να υπάρξει συμφωνία πριν από την επόμενη εβδομάδα και συμπλήρωσε: «Τα πράγματα είναι περίπλοκα, ερχόμαστε όλο και πιο κοντά σε ό,τι αφορά τα νούμερα, ωστόσο υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση του κ. Νταλάρα με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, το ΙΙF ανακοίνωσε ότι η συμφωνία πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, καλώντας όλες τις πλευρές να

Μερικό απαγορευτικό απόπλου


Σε ισχύ τέθηκε από τις κατά τόπους λιμενικές αρχές μερικό απαγορευτικό απόπλου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά έως και τα 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά και τη Ραφήνα δεν θα εκτελεστούν τα πρωϊνά δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από τον Αργοσαρωνικό για τη Σαλαμίνα.

Από το Λαύριο το πλοίο «Μακεδών» θα εκτελέσει κανονικά το πρωϊνό του

Επτά προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση τοκογλυφίας


Επτά εκ των 13 πρώτων κατηγορούμενων που απολογήθηκαν για την υπόθεση τοκογλυφίας την Παρασκευή κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τους όρους εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης από 10 έως 300.000 ευρώ.

Οι επτά προφυλακισθέντες φέρονται να ασχολούνταν -κατά περίπτωση- είτε με την είσπραξη